Jay and Silent Bob Strike Back (2001)
Genre: Komedie
Geregisseerd door: Kevin Smith
Met onder meer: Jason Mewes, Kevin Smith en Ben Affleck
Releasedatum: 17 januari 2002
Plot Jay and Silent Bob Strike Back
"Hollywood had it coming"
De comic "Bluntman and Chronic", waar Jay en Silent Bob (bekend uit de vorige 4 films van Smith) model voor stonden, wordt verfilmd. Jay en Silent Bob krijgen niets van de opbrengst van de film, en zijn bovendien onthutst over de slechte naam die ze nu krijgen op verschillende internetsites. Ze besluiten naar Hollywood af te reizen om te voorkomen dat de film gemaakt zal worden.
- Trailer (YouTube)
- Jay and Silent Bob Strike Back (MusicMeter)
Silent Bob
Holden McNeil / Ben Affleck
Brent
Chaka Luther King
Leno
Klopt, ik zapte er gisternacht langs en bleef tot 2.30 uur voor de tv hangen (was 2 delig). Het is trouwens een docu (An evening with Kevin Smith) waarin hij vragen beantwoord uit het publiek (allemaal universiteits studenten).
De vragen gaan veelal over zijn films en hij vult de vragen aan met verschillende anekdotes die leuk verteld zijn met veel humor. Vooral zijn anekdotes over hoe hij zijn vrouw ontmoette en zijn 'samenwerking' met Prince zijn hilarisch!
BoordAppel
Vraag me af hoeveel van die anekdotes ook daadwerkelijk waargebeurd zijn, maar leuk waren ze wel
Naomi Watts
Die anekdote over zijn samenwerking met Prince waren hilarisch. But yeah, It's Prince!
Flipman
Ik heb deze laatst helaas gemist, maar ik heb net "Mallrats" gezien en ik wil deze en de rest van Kevin Smiths Films nu best wel zien! En "Clerks" heb ik ook gezien, maar die duurde iets te lang.
Niriath
Nou dit is dus mijn humor! Leuke film, vooral als je mega stoned bent!
top quotes:
"What the fuck is the internet??"
"Don't change the subject. Wil we fuck when you get out?"
"I got punched in the motherfucking balls, by a guy named Cock Knocker!"
"I'm a junky with a monkey"
"Does your daddy know that you bring a nigger his coffee? It would kill him wouldn't it?"
"Applesaus bitch"
"Put the dick down"
"Fuck that fat fuck, I'm telling a story!"
Naja goed, ik kan nog heeeel lang doorgaan zo, maar ik laat het hier maar bij...
BONGGGG
hannes64
- 1926 berichten
Vermakelijk.
Bij elke scene in een deuk liggen. ( de scene dat ze de acteurs tegenkomen ( Doogie Howser en die ene van een 1 of andere soap ) die hùn moeten spelen heb ik al 10 keer opnieuw gezien )
Jaaaa, deze is TOP!!!!
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11915 berichten
Van een of andere soap...:(, we hebben het toch wel over Dawsons Creek!
otherfool
Doogie Howser zit als bijrolletje in die andere stoner film, Harold & Kumar go to White Castle.
Een hele film Jay & Silent Bob, het is duidelijk niet aan iedereen besteed. Maar enkele hilarische dialogen zorgen bij mij toch regelmatig voor lachsalvo's.
3* dan maar voor dit onzinfilmpje.
koreaan
Wat een flauwe film zeg, niet mijn smaak.
Kan wel goed voorstellen waarom andere deze film hilarisch vinden. Maar dan 2,5 kan ik deze film niet geven
Blijft toch wel lollig. Hier en daar een beetje flauw en makkelijk, maar toch wel erg leuk...
D-ark
een 3 waarom?
Een geweldige film om de twee herrieschopers jay en Bob met geweldige uitspraken: "I got punched in the motherfucking balls, by a guy named Cock Knocker!"
Fangs (crew films)
Extreem flauwe, maar ook erg grappige onderbroekenlol en een aantal leuke verwijzingen naar bekende tv-series en films. Verder een paar erg loze uitspraken ("Call me Darth Balls"
), een leuke rol van Will Ferrell en veel cameo's van bekende sterren. > 3.5*
Oscar Wilde
Reuze-lollig. Veel komische verwijzingen en sarcastische knipoogjes naar andere Hollywood-films en Hollywood-acteurs. Ben Affleck die Ben Affleck belachelijk maakt. Seksistische en homofobe grappen. Sean "Stiffler" William Scott als een gitarist van de Josti-band. Silent Bob die ineens gaat praten.
En een onweerstaanbare Jason Mewes. Ik begin die jongen met de dag meer te waarderen. Het liefst zou ik hem in 1 film met Ashton Kutcher en Sean William Scott zien.
4,5
(Bovendien bestaat die filmwebstek echt, waar Jay en Silent Bob door anonieme gebruikers worden uitgescholden. Wel merkwaardig van Kevin Smith om zomaar een filmwebstek wereldberoemd te maken door het een plekje te geven in deze film. Misschien werd hij ervoor betaald. Hoe dan ook, jammer dat Smith moviemeter niet gekozen had.
4,5
Drishti
Slechte film, super grappig.
Echt een film voor melige mensen, als je goed wilt lachen.
Leuk inderdaad als Bob gaat praten, en iets zegt wat je totaal niet verwacht.
Al met al. 3 *
Sam_Bracke
vind het echt een geweldige film, heb moeten lachen, is echt een leuke film, had hem meteen op DVD gekocht
TimD
Vondt de film wel lollig, vondt het vele gevloek en het moment dat ''silent'' bob zn mond open deed erg irritant.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11915 berichten
Bij 'wel' lollig zou ik toch al gauw denken aan 3 sterren in plaats van 2...snik.
matthijs_013
Verassend genoeg vermakend. Je zou denken: Weer zo'n domme film over stonede tieners die rare dingen meemaken. Ja is eigenlijk ook wel zo
Maar toch is deze leuk (a)
*3,5
Voor mij zeker de minste Smith.
Opvallend hoe de film al vroeg zijn eigen tekortkoming blootlegt. Eén van de kritieken (op het net) slaat de spijker op de kop. Jay & Silent Bob werken goed in kleine proporties, maar een hele film van hetzelfde werkt gewoon niet. Daarvoor zijn de personages gewoon te mak. Wat me ook opviel was dat Silent Bob wat meer een clown was dan in eerdere films.
Wat de film aangenaam maakt zijn de vele cameos en verwijzingen naar andere en eerdere (Smith) films. Alleen is de humor vaak te makkelijk. Jay & Silent Bob die door Hollywood rondlopen en uiteraard veel bekende cameos en wat te makkelijke parodieën. Ook laat Smith z'n sterk dialogenwerk helemaal varen deze keer. De humor is eerder visueel is kort maar (niet al te) krachtig oneliner werk.
Jammer dat Smith deze richting uitging. Erg matige film, met hier en daar gelukkig wat leukere momenten. Had ook nog een stukje korter gemogen.
daanos;
helemaal niet op het verhaal-lijn lettend, met een flesje bier in m'n hand/mond, een paar vrienden die veel te hard lachen om veel te flauwe grappen en je hebt een schitterende avond!
ik iig wel, 3,5 *
pimp-juice
zeker wel een geweldige komedie.....
geweldige droge humor...
verhaal wat echt nergens op slaat en daardoor wel grappig is...
ik geef er toch wel 4* voor omdat dit soort films toch wel de beste komedie's blijven alhoewel (road trip en old school) toch mooier blijven...
ILDIB
Lekkere film met lekker veel cameos..
prettige onzin, prima rol van bob als altijd..
Joe-K
Geweldige komedie! Heb deze film denk ik 4 keer gezien en hij blijft geweldig. Jay en Bob zijn gewoon een meesterlijk duo en de grappen zijn echt vet droog. Heel leuk gedaan allemaal. Het verhaal is opzich ook wel een grappig gegeven, heb me prima vermaakt. 4*
euroburger
onvoorstelbaar onzinnig gedoe met veel misgeschoten grappen Maar toch: bij tijd en wijle erg vermakelijk, doordat het allemaal zo ongeregisseerd overkomt en het amaturisme de dienst uitmaakt wel een lekker luchtig geheel, shannon elizabeth in dat strakke sm-pakje geeft het pikante smaakje (tjeee dat had mijn lerares vroeger moeten zijn)
sn@ke
- 2077 berichten
Smith slaat hier bal mis , humor komt te flauw over en silent jay is geen personage om een hele film rond te bouwen. Al zitten er weer wat leuke Smith-ingredienten in ....
Esset
Nou dit is dus mijn humor! Leuke film, vooral als je mega stoned bent!
BONGGGG
Inderdaad een film met veel humor (van een aparte soort, je moet ervan houden). Uit ervaring kan ook ik zeggen dat hij het best werkt als je enigszins stoned/bedronken bent. In die toestand veroorzaakt 'ie veel lachsalvo's.

Jay and Silent Bob Reboot

South Park: Bigger, Longer & Uncut
Komedie / Animatie, 1999

Stranger Than Fiction
Komedie / Romantiek, 2006
film bedrijfexperimentstripboekbreaking the fourth walljay and silent bobself mockingmonkey actorgigantic hand