• 9.372.934 stemmen

Jay and Silent Bob Strike Back (2001)

Komedie | 104 minuten

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Kevin Smith

Met onder meer: Jason Mewes, Kevin Smith en Ben Affleck

Releasedatum: 17 januari 2002

Plot Jay and Silent Bob Strike Back

"Hollywood had it coming"

De comic "Bluntman and Chronic", waar Jay en Silent Bob (bekend uit de vorige 4 films van Smith) model voor stonden, wordt verfilmd. Jay en Silent Bob krijgen niets van de opbrengst van de film, en zijn bovendien onthutst over de slechte naam die ze nu krijgen op verschillende internetsites. Ze besluiten naar Hollywood af te reizen om te voorkomen dat de film gemaakt zal worden.

Silent Bob

Federal Wildlife Marshal Willenholly

Brodie Bruce / Banky Edwards

Holden McNeil / Ben Affleck

Chaka Luther King

ThaDeez

Jordy, volgens mij was ik nog degene die jou aangestoken heeft met het kevin Smith virus, of niet?

maakt ook niet uit eigenlijk. in ieder geval..

I AM SO LOOKING FORWARD TO SEE THIS FLICK!!!

Blindfold

Wat ik ook heb begrepen is dat Ben Affleck dus die gast uit Mallrats speelt (of die uit Chasing Amy) en dat er dus nog iemand is die Ben Affleck speelt (ofzoiets). Trouwens; ik wil eigenlijk helemaal niet weten hoe het nou zit, dus niemand hoeft hierop te reageren (lekker loos berichtje dan, maar ach; ik geef het feit dat er geen delete knop is wel de schuld

Jordy

gr.. en DEEZ toen jij bij videoland kwam, had ik net DOGMA gezien (en was jij vet jaloers op me), en toen keek ik 'm nog een keer met jeroen, en die zei "hee die gasten speelden ook in Chasing Amy"... en dat noemt zich dus een filmliefhebber, wist ik niet eens meer

ThaDeez

=] hehe , tsja.. ik weet ook niet precies hoe het zit, maar dat wil ik ook niet weten, ik ga de film gewoon zien!

ThaDeez

toen wist ik allang dat dat een Smith film was man!!!

en wat maakt het nou uit wat Jeroen zei??!! leg uit! =] opheldering wil ik ! =] haha

CAGE FIGHT!!!!!!!!

Mallrats was mijn eerste Kevin Smith film en misschien dat ie daarom nog iets speciaals heeft. Daarna Chasing Amy en toen Clerks.

Dogma heb ik toen op import DVD gezien toen hij nog niet eens in de Bios draaide.

Ik ben dus veel stoerder dan jullie

Jordy

er staat toch duidelijk het woord "IK" ... nu dat ik het nog eens overlees

ThaDeez

=P ahhaha okok jij wint.. mijn eerste smith film die ik zag was plain old CLERKS! oldschool dus =P

sorry overigens jordy, ik begreep het verhaal niet helemaal meer .. =]

ik heb dogma gezien 2 weken voor ie in Amerika op DVD kwam

Jordy

het maakte dus uit wat jeroen zei aangezien IK daardoor doorkreeg dat die films bij elkaar hoorden

ThaDeez

ja jij had em inderdaad al gezien voordat ik hem zag, maar ik wist al wel dat die film van kev uitkwam.

Jordy

Ik had er ietsje meer van verwacht, maar toch: een erg komische film. Voor mensen die de vorige 4 "View Askew"-films van Smith niet kennen is het gewoon een supermelige flauwekul-komedie, tjokvol bekende sterren en leuke verwijzingen. Voor de mensen die wel bekend zijn met de films: Ik vond het niet de beste van de 5, maar er zitten een paar zeer grappige verwijzingen in naar de vorige films. De film maakt op een erg grappige manier die nerds belachelijk die altijd op Internet over films zitten te discusseren (eh...), en daarnaast is het erg komisch om mensen als Jason Biggs, Wes Craven en vooral Matt Damon en Ben Affleck (tijdens de opnames van Good Will Hunting 2) hun eigen carrieres belachelijk te zien maken. 3 en een halve ster.

dttom

Well utrecht guys volgende keer toch maar weer naar sneak in Utrecht! We kregen namelijk eerst een korte film te zien die te zien zal zijn op het Nederlands Film Festival te zien zal zijn en wij mochten na afloop zeggen wat er nog niet helemaal aan klopte. De film was overigens R.I.P Was wel leuk filmpje.

Daarna kregen voor het eerst in Europa vertoont jaja je raadt het al Jay and Silent Bob Strike Back wel zonder ondertiteling natuurlijk, maar dat mocht de pret niet drukken. Ik heb erg gelachen en vond vooral de cameo's en de stukjes uit zijn vorige films erg leuk. Je moet ze zeker wel gezien hebben. Dit is zo'n film waar het verhaal er niet toe doet, maar gewoon de bedoeling is dat je je vermaakt. En dat heb ik zeker gedaan. Zeker kijken als je fan bent.

Jordy

damn.. dat zijn pas sneaks

dttom

Zeker maar die BLindfold enzo gaan daar niet heen. Dom van ze. Komen hier ook korte filmpjes ??

Blindfold

Ach ja; aangezien de Bios in Utrecht en die in Nieuwegein van dezelfde onderneming zijn (Wolf) is er natuurlijk wel een kans dat hij ook in Nieuwegein komt, maar anders wacht ik wel hoor; ik heb niet zo'n haast. In dit geval is het jammer, maar ik heb gewoon teveel films in Utrecht gezien die me echt totaal niet aanspraken, dat ik er toch geen spijt van heb.

dttom

ach man kan ik er is achter komen wie nou die Blindfold is

Blindfold

Dan moet je een keer op zondag in Nieuwegein naar de Sneak.

ThaDeez

ZATERDAGOCHTEND , THEATER BELLEVUE AMSTERDAM, 10:30 , JAY & SILENT BOB STRIKE BACK. gratis entree!!

Deze info van een kennis die bij Bellevue werkt. De actie is om te meten hoe de film hier zal inslaan.

Ik GARANDEER NIETS, het zou ook kunnen zijn dat iemand een grap heeft gemaakt, maar ik riskeer het wel, anders nog steeds een lekker dagje in amsiedamsie. =]

LATERZ!

DeeZ.

avatar van vlocko

vlocko

Just go to this flick it's exelent!!!....

ehm dus gewoon ff de sneak in de gaten houden....

snoogans...

Vl ocko

(tha deez je had gewoon ff naar mij moeten vragen!!)

avatar van vlocko

vlocko

Kevin Smith is koning!!....

ThaDeez

Kev the KING! =] hehe jah vlock i know.. het was jammer , maarja..toch gezien! VETTE SHIT!

5 sterren!

Jordy

wat zijn de recensies hier slecht zeg!! in Amerika waren ze nog overwegend positief... imdb een 7.7

Amerikaanse humor ?

dttom

nederlanders nemen de film denk ik te serieus.

avatar van Wouter

Ik las toch echt in het buitenland toch ook voornamelijk slechte kritieken.

Jordy

hmmn 50% op rottentomatoes.com zie ik idd...

avatar van Jos2

Jos2

De serieuze pers was volgens mij doorgaand negatief.

avatar van mightyspawn

mightyspawn

is een super vette film. zal alleen leuker zijn als je hem thuis een keer kijkt als je stoned bent. Is ook vet met BIO DOME, lach je je gewoon de tering.

Blindfold

Erg melige film, die alleen al om de coole Starwars zooi aan het einde al een halve ster meer krijgt.