Jay and Silent Bob Strike Back (2001)
Genre: Komedie
Geregisseerd door: Kevin Smith
Met onder meer: Jason Mewes, Kevin Smith en Ben Affleck
Releasedatum: 17 januari 2002
Plot Jay and Silent Bob Strike Back
"Hollywood had it coming"
De comic "Bluntman and Chronic", waar Jay en Silent Bob (bekend uit de vorige 4 films van Smith) model voor stonden, wordt verfilmd. Jay en Silent Bob krijgen niets van de opbrengst van de film, en zijn bovendien onthutst over de slechte naam die ze nu krijgen op verschillende internetsites. Ze besluiten naar Hollywood af te reizen om te voorkomen dat de film gemaakt zal worden.
- Trailer (YouTube)
- Jay and Silent Bob Strike Back (MusicMeter)
Silent Bob
Holden McNeil / Ben Affleck
Brent
Chaka Luther King
knabobaR
Het is niet zielig, Lenting.En het is best leuk, en onverwacht als je hem voor de eerste keer ziet.
Ik vind silent bob juist wel een goed uitgewerkt karakter, en die paar keer dat ie wat zegt (In de film waar het HIER over gaat) zijn naar mijn mening grappig en passen perfect bij het moment. Verder geweldige film....
Ik vind silent bob juist wel een goed uitgewerkt karakter
En ik vind het een neger.
Ramon K
Verwijder dan ook wouter zijn berichtje dan maar, ook onzin.
Tututut.......zou het niet kunnen zijn dat Wouter Silent Bob een Wigger vindt?
En je kunt hem toch ook gewoon vragen wat ie bedoelt?
SSeagal
Tututut.......zou het niet kunnen zijn dat Wouter Silent Bob een Wigger vindt?
En je kunt hem toch ook gewoon vragen wat ie bedoelt?
Heb mijn bericht verwijderd, voordat het weer opnieuw begint, raken sommigen gestresst van. Maar thanx for je advise.....:D
jongleon
zeker flauw en ook grappig. Heb geen jay en silent bob meer gezien sind mall rats, waar ze een klein rolletje in hadden. Maar deze film is zeker een aanrader, ook als je geen andere jay en silent bob films hebt gezien.
AHWA
Ik heb em net gezien op DVD. Helaas was ie erg flauw, maar de vele verwijzingen naar de vorige film en wederom een superb optreden van jason lee redden de film en tillen het naar 3,5 ster.
Mallrats blijft nog steeds de beste in mijn ogen.
PsychoBoyJack
Ik heb echt m'n best gedaan bij deze film, maar ik kon m'n aandacht er maar moeilijk bij houden....
Ben gek op de (eerste 2) naked gun films, zoolander en spaceballs (en nog meer van dat soort films - al is dat natuurlijk ook weer hele andere humor), maar dit vond ik van het begin tot aan het einde gewoon helemaal niks. Niet eens melig, gewoon flauw en vervelend. 1 ster voor een paar leuke cameo's, and that's it.
morpheus
Als je een ViewAskew fan bent dan is dit een feest, hoewel iets flauwer dan de vorige uit de reeks. Ken je de vorige films niet dan vindt je of de humor top of helemaal niks. Ik heb genoten van de vele verwijzering, cameo's en spoofs.
***1/2
kras van zwienen
Leuk voor in de winter want stelt niet echt veel voor. Je moet van deze humor houden anders is er geen reet aan. Wel opvallend dat er zoveel bekende acteurs in spelen. 2.5*
Don Lawrence
meest flauwe deel van de viewaskew films maar als afsluiter van het geheel toch erg vermakelijk
Nieke
Volgens mij moet je hier 'een groentje' voor op hebben voor je kan lachen, en aangezien ik daar niet aan mee doe...
Dogma is al even erg. Ze (Bob & Jay) waren nog het best in het clipje 'because I got high'
SUPERSONIC
eerste keer dat ik m zag (lang geleden) toen vond ik m wel vet...maar laats heb ik m weer gezien en het enige lache vond ik toen ze iedereen af gingen matten op het einde, met die vette draaikick tegen dat gozertje
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11906 berichten
Echt geweldig! Heb eindelijk weer eens echt kunnen lachen en dat is best lang geleden. Vooral de scene met James van der Beek en Jason Biggs was goed.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11906 berichten
Even een wat uitgebreider berichtje, gister had ik weinig tijd. Ik vond dus zoals gezegd echt een heerlijke film, omdat de film goed in elkaar zat en je tegelijkertijd gewoon op de bank kan hangen en vooral niet hoeft te nadenken. Een prachtige parodie op Hollywood, met leuke scenes tussen Matt Damon en Ben Affleck. Laatstgenoemde laat in deze film zien dat hij toch wél kan acteren. Voor het eerst is deze man eens echt grappig.
Mijn favoriete scene, als Dawson's Creek-fan, was zeker die met Jason Biggs en James van der Beek. 'Dawson' die z'n eigen show afkraakt en Jay die aan hem vraagt 'if he ever got 3rd base on Joey'. Hilarisch, echt hilarisch.
silent bob
zeer vermakelijk is het zeker weten, maar het is niet de afsluiter er komt nog een deel het vervolg op clerks, clerks 2 the passion of the clerks.
savi_7
In deze film komen alle personage's uit eerder films van Kevin Smith terug, erg toffe film is dit. vond ook het stukje met Jason Biggs erg grappig iám the pie fucker!!!
and Jay&Silent Bob rule
SmuttWars
Geef mij toch maar Clercs! Veel leuke grappen, maar iets te veel te flauwe grappen. Moest dit soms een viewaskew zijn voor het grote publiek? Maar toch wel genoten. En leuke cameo appearences (of was dat al eerder gezegd?).
Purmerend
Het eerste deel van de film vond ik wat te flauw, maar het werd al snel beter. Of misschien moest ik er even aan wennen.
Een paar films die er in voor komen: Scooby Doo, E.T., Scream, American Pie, Charlie's Angels en Star Wars. En het is weer een Fuck Feest! 3,5*
Brammaretto
Erg leuke/grappige film, idd wel wat minder dan Clercs vind ik. Nog verder niet veel vieaskew films gezien. (helaas) Moet er binnenkort maar meer van komen.
Leno
Grappige film die te vergelijken is met Ali G, alleen heeft deze film een fantsoenlijker verhaal en zijn de grappen beter geslaagd. Vooral de ´film grappen´ en ´inside jokes´ zijn komisch. Ook leuke cameo´s.
Fred Neil
Kevin Smith is al een aantal avonden achter elkaar de hele nacht te zien op rtl 5 met een stand-up comedy show (ofzoiets) waarin hij veel vragen over zijn films beantwoord.
( ik denk ik zeg het even voor de die-hard fans van Jay & silent Bob
Ik heb deze film trouwens nog niet gezien.

Jay and Silent Bob Reboot

South Park: Bigger, Longer & Uncut
Komedie / Animatie, 1999

Stranger Than Fiction
Komedie / Romantiek, 2006
film bedrijfexperimentstripboekbreaking the fourth walljay and silent bobself mockingmonkey actorgigantic hand