• 9.375.183 stemmen

Jay and Silent Bob Strike Back (2001)

Komedie | 104 minuten

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Kevin Smith

Met onder meer: Jason Mewes, Kevin Smith en Ben Affleck

Releasedatum: 17 januari 2002

Plot Jay and Silent Bob Strike Back

"Hollywood had it coming"

De comic "Bluntman and Chronic", waar Jay en Silent Bob (bekend uit de vorige 4 films van Smith) model voor stonden, wordt verfilmd. Jay en Silent Bob krijgen niets van de opbrengst van de film, en zijn bovendien onthutst over de slechte naam die ze nu krijgen op verschillende internetsites. Ze besluiten naar Hollywood af te reizen om te voorkomen dat de film gemaakt zal worden.

Silent Bob

Federal Wildlife Marshal Willenholly

Brodie Bruce / Banky Edwards

Holden McNeil / Ben Affleck

Chaka Luther King

avatar van The_Game

The_Game

Eest heb ik Clerks gekeken, daarna gelijk Clerks 2... Nu net Jay and Silent Bob Strike Back...

ik wil meer!!

avatar van tuureluur

tuureluur

gisteren nog gekeken na eerst een dikke joint te hebben gerookt deze film is zeer vermakkelijk en natuurlijk zitten er flauwe dingen in maar dat hoord 9 van de 10 keer ook. 3,5

avatar van film88888

film88888

gewoon verstand op nul en lekker genieten en erg veel lachen want meer deed ik niet bij deze film. meer kan ik eigenlijk niet zeggen dan lachen lachen en nog eens lachen, en er kwamen ook veel bekende acteurs in. een 3,0

avatar van Spartaan

Spartaan

Lekkere flauwe humor, soms wel erg flauw en te ver door de bocht, soms echt poep en pies niveau.

Bij deze film moet je echt een krat bier achterover slaan

3,0

avatar van Ryo Hazuki

Ryo Hazuki

Deze gasten zijn zoooooooooooooooo SUFFFFFFFFF! Wat een trieste films maken ze zeg. Bullshit films met flauwe grapjes waarvoor je heel erg veel crack nodig hebt om ze te begrijpen.

avatar van Sam_Bracke

Sam_Bracke

super vette film!! geweldig

avatar van IcU

IcU

Een hele tijd geleden gezien, en nu weer bekeken. Wat een slechte film is dit. Het verhaal slaat echt drie keer nergens op, en ik had last van verveling. Alle karakters in de film zijn grappig, behalve Jay en Silent Bob. Die zijn eerder irritant. Maar er zaten wel wat geslaagde grappen in. De verwijzingen naar andere films vond ik uitermate vermakelijk. Ik verlaag mijn cijfer van een 3* naar een 2*...

avatar van euroburger

euroburger

Zaadfilm met hier en daar hilarische stukjes en heel soms aanstekelijke humor. En dan, Shannon in dat strak zwarte speelpakje, hemeltje lief, dat zou toch verboden moeten worden, de volgende ochtend moest mijn erectie operatief ongedaan worden gemaakt!

avatar van thedudesons

thedudesons

leuke film....

3.5

avatar van voskat

voskat

Ryo Hazuki schreef:

Welnee. Maar een bovengemiddelde grip op Amerikaans-Engels wil wel eens helpen.

Ondertitels uitschakelen en genieten maar!

De hele avond half krom gelegen hebben wij.

4 sterren!

avatar van voskat

voskat

Onderhond schreef:

Jay & Silent Bob werken goed in kleine proporties, maar een hele film van hetzelfde werkt gewoon niet.

Met die uitspraak was ik al jaren doodgegooid, maar in de praktijk heb ik me geen seconde verveeld toen ik er eindelijk aan toe kwam om deze film te huren.

Van mij mag er nog eentje komen!

avatar van gotti

Wordt minder. Smith's eerdere films (Clerks, Mallrats en vooral CHasing Amy) blijven toch z'n beste...

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Dit is dus écht een van de beste films aller tijden!

het begin is een beetje flauw..

maar daarna non-stop lachen

de humor is de hele film door geweldig!

het einde blijft voor mij geweldig!

en dan nog die "planet of the apes" grap.

geweldig en beter dan Clerks!!

JUSTIIIIIICEEEEE!

avatar van kaz

kaz

Jay & Silent Bob! Yeah!

Geniale film dit. Tijd geleden zag ik Clerks, heb toen gezocht op Kevin Smith en Jason Mewes omdat ik ze echt geweldig vond, en kwam toen op deze film. Geweldige humor! Vond het zelf beter dan Clerks, maar die moet je ook sowieso gezien hebben.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Iron Maiden schreef:

Dit is dus écht een van de beste films aller tijden!

Het is een grappige film, maar nu sla je wel een beetje door Een van de besten?

avatar van nightbreed

nightbreed

Lekker en ontspannende onzin met onze 2 'helden'.

Jay and Silent Bob rock

Cijfer: 3,5

avatar van veron35

veron35

Weer een geweldige Kevin Smit film. Jay en Silent Bob zijn echt pure humor. Ook echt geweldige bijrollen doorMark Hamill, Ben Affleck, Matt Damon, Chris Rock, Gus Van Sant, Wes Craven en Jon Stewart.

4,5* al is het alleen maar vanwege het samenbrengen van alle Kevin Smit films en de bijrollen.

avatar van Mug

Mug

De film wordt pas echt leuk als Jay en Silent Bob in Hollywood aankomen. Daarvoor is het een beschamende puberkomedie, met slechts een handjevol aardige grappen, m.n. op conto van de verwijzingen naar andere films.

Oh ja, ik heb natuurlijk geklapt voor Mark Hamill.

De laatste 40 minuten geven de film bestaansrecht: 2,5*.

avatar van valerio2003

valerio2003

ik vond hem niet zo goed maar aan het einde met chris rock maakt het weer een beetje goed dus toch 2,5*

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Uitstekende film. De humor en het verhaal is op zich niet zoveel waard, maar de twee personages zijn geweldig, en de humor is leuk omdat het juist van hun komt. In Clerks vond ik ze ook de leukste personages. De eerste helft was leuk, daarna werd het iets minder, om de laatste 20 minuten weer volledig terug te komen, het laatste gedeelte was nog beter dan de eerste helft, met leuke cameo's. Geweldig hoe Jay en Silent Bob bij Good Will Hunting 2 ergens in de hoek van het beeld staan. Regelmatig dubbelgelegen.

3,5/5

avatar van maxB

maxB

ongelovelijk lachen dit zeg, 3*

avatar van Glacier

Glacier

Zet verwachtingen van een verhaal of logica snel overboord. Dan is deze film wel te genieten.

Heb het hardst gelachen aan het begin om die meid over de opvoeding van haar kinderen.

Wel een half punt eraf vanwege het overmatig gebruik van pijp en schijt grappen. Het kan ook irritant worden he.

Heb eerlijk gezegd het laatste stuk niet gezien.

avatar van daanos;

daanos;

goede comedy met een paar grappige zinnen..

avatar van fb88

fb88

film met af en toe echt goeie grappen

avatar van clutch

clutch

De humor is zo af en toe van van zeer bedenkelijk niveau, maar wat maakt het uit, het is gewoon lachen!

en ehh..

I AM THE MASTER OF THE C.L.I.T.

avatar van Die Hard,Willis

Die Hard,Willis

Grappige film van Kevin Smith vooral de acties van de domme sherrif kan ik me kapot om lachen haha..

avatar van wwwMovieMeter

wwwMovieMeter

Geweldige lachfilm,

, verder is er weinig over deze film te zeggen want je ligt gewoon 99% van de film dubbel van het lachen

avatar van EVIL '84

EVIL '84

Erg grappige film!!!!!!

Wel wat flauw soms maar ik heb er erg om kunnen lachen

Voor meer jay & Silent Bob ongein, zie ook:

-Mallrats

-Dogma

-Chasing Amy

Snootch to the nootch!!!!

avatar van Betamax

Betamax

Leuke film, meer niet.

Lekker om op een vrije dag naar te kijken.

avatar van The Oceanic Six

Hilarische film! Wat ik verwachtte kwam ook uit; Jay and Silent Bob kunnen ook prima zelf een film dragen als hoofdpersonages.

Ik heb me er helemaal mee vermaakt, geweldig! Zij zijn met hun bijrollen in films als Dogma en Clerks 1 en 2 al echt super, maar hier al helemaal.

Paar prachtige scene's gezien en op de Scream set vond ik het echt geweldig!