• 9.375.882 stemmen

Met onder meer: Sean Penn, Emile Hirsch en James Franco

Releasedatum: 22 januari 2009

Plot Milk

"Never blend in."

De film vertelt het verhaal van Harvey Milk (Sean Penn). Harvey Milk was het eerste homoseksuele gemeenteraadslid van San Francisco en was één van de allereerste activisten voor gelijke rechten. Milk leert in deze periode onder andere de activisten Cleve Jones (Emile Hirsch) en Scott Smith (James Franco) kennen waarmee hij verschillende mooie, maar ook dramatische momenten beleeft.

Harvey Milk

John Briggs

Dick Pabich

avatar van stephan73

stephan73

De nieuwe Gus Van Sant, met wederom weer het camerawerk van Harris Savides (Last Days, Gerry en Elephant)!

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Ben erg benieuwd! Geweldige cast iig.

Zie ook de wereldberoemde docu .

avatar van Macmanus

Macmanus

Ben altijd benieuwd naar de nieuwe van Sant.

avatar van Knisper

Knisper

Lijkt me toch een pak minder interessant dan van Sants laatste films. Onder andere doordat hij het script niet zelf heeft geschreven en ook weer met gevestigde acteurs werkt.

avatar van starbright boy

Hmm, misschien wel een perfecte synthese van de meer mainstream Van Sant (de acteurs, het verhaal) met de meer exeperimentele (de cameraman)?

Huh? http://www.imdb.com/title/tt0485938/

Hetzelfde geval als met Stone en Luhrman, die beiden op hetzelfde moment met een film over Alexander de Grote bezig waren?

avatar van _dangerous_

_dangerous_

een onevenwichtige regisseur samen met een onevenwichtige hoofdrolspeler

het kan dus beide kanten op gaan met deze film

avatar van .Fee.

.Fee.

Ben erg benieuwd, maar ben toch meer fan van de films zónder bekende acteurs.

Goed, we zullen zien. Gus Van Sant is één van mijn favorieten.

avatar van stephan73

stephan73

trailer

Ziet er goed uit!

avatar van gotti

Véél te lang. Op de helft gestopt met kijken, anders hoe ik straks de film niet meer te zien...

avatar van Querelle

Querelle

Leuk dat Sean Penn zo'n rol speelt. Hij lijkt het goed te doen, zo op het eerste gezicht. Nu afwachten of van Sant ook met een mainstream film kan uitblinken.

avatar van Knisper

Knisper

Wat een akelige poster!

Mjah ... trailer. Zal de film waarschijnlijk wel zien, maar hoop dat hij snel terugkeert naar z'n experimenteler werk.

avatar van Goto

Goto

Bah Van Sant die terug naar z'n roots gaat. Laat een Nolan dat doen ofzo.

Lijkt mij al een stuk interessanter dan z'n vorige films.

Moest het dan nog een interessant onderwerp zijn. Maar nu komt Van Sant met een taboe van 30 jaar geleden aanzetten

Het is gewoon een biopic over een befaamd persoon. Het is niet de bedoeling een taboe aan te snijden vermoed ik. En ik gok dat Van Sant wel een persoonlijke affiniteit met Milk heeft.

avatar van starbright boy

Goto schreef:

Bah Van Sant die terug naar z'n roots gaat.

Niet zozeer zijn roots, eerder zijn middenperiode (1995-2001 zeg maar). Er is trouwens nog heel veel over dit project te doen geweest omdat Bryan Singer al tijden iets met Milk wilde doen en het maar moeizaam van de grond kreeg en Van Sant het in no-time wel lukte (voor een veel lager budget zo schijnt het). Singer was not amused schijnbaar. Zijn film schijnt vooralsnog toch nog door te gaan. Dus we krijgen na bijvoorbeeld twee capote-films ook twee Milk-films.

avatar van wwelover

wwelover

Mooie film. Mooi waargebeurd verhaal. Dat maakt deze film gewoon erg speciaal, alleen is het af en toe wat saai en volgens mij wat te uitgedikt. Dat er af en toe iets te 'nichterig' zeg maar gedaan werd. Maar de hoofdcast is echt super. Sean Penn speelde echt weer een geweldige rol. Maar ook de rest doet het goed. Vooral Brolin. Maar ik denk dat deze film wel hoog kan scoren bij de Oscars komend jaar.

avatar van Nasir

Nasir

Klopt het dat Singer ook een cameo in de film heeft?

avatar van stinissen

Oscar dragende rol van Sean Penn in deze mooie ontroerende waargebeurde film, normaal niet zo een Gus Van Sant fan maar deze prent zal in mijn ogen een van de grote kanshebbers bij de Oscaruitreiking zijn. Een dikke acht en wat een prachtig tijdsbeeld van de jaren '70.

Jezus wat waren sommige politici naief in de jaren '70 , zelfs pinda boer Carter.

avatar van gotti

Is nu zelfs stinissen aan het downloaden?

Foei, foei, foei.

avatar van Quentin

Quentin

Doet ie volgens mij al jaren hoor.

gotti schreef:

Is nu zelfs stinissen aan het downloaden?

Foei, foei, foei.

pindakaas

Quentin schreef:

Doet ie volgens mij al jaren hoor.

eeuwen.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

prachtige film waar eigenlijk niets op aan te merken is! boeien doet hij tot het einde, ondanks de 130 minuten! (iets wat lang dacht ik voor zo'n film) maar van Sant deed het goed! goede acteurs en een goed verhaal. niet te overdreven homo, maar wel zeer aanwezig! goede balans daarin....

4! (poster is perfect!!!)

Sean Penn is een meester!!!!

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Onderhond schreef:

Pas geleden is in Californië met Prop 8 weer een einde gekomen aan het homo-huwelijk. Lijkt me dat deze film momenteel dus juist relevanter dan ooit is.

Over de film zelf:

vooral goed geacteerd, maar over het algemeen is dit een toch niet al te bijzondere biopic. Veel traditionele conventies, de altijd interessante regie van Gus Van Sant (interessant, maar niet geweldig). Sean Penn speelt heel erg goed, maar de rollen van Josh Brolin en met name James Franco mogen ook niet onderschat worden.

avatar van Yash100

Yash100

Ga hem snel bekijken.Ik vind Sean een hele lelijke man, maar zet zijn rollen altijd prachtig neer.. Zijn hoogte punt vond ik toch wel in Mystic River. en achter met Into the Wild zette hij ook pruik werk neer als schrijver en director.