• 9.378.126 stemmen

Met onder meer: Paul de Leeuw, Nelly Frijda en Najib Amhali

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 5 februari 2009

Plot Spion van Oranje

Als Nederland wordt bedreigd door een gestoorde terrorist lijkt de homoseksuele couturier Francois van Vliet onze enige redding. Francois is tot zijn schrik de identieke tweelingbroer van de terrorist en wordt gerekruteerd als geheim agent. Onhandig als hij is moet Francois de plaats van zijn tweelingbroer innemen en de terroristische plannen stoppen. Het is echter nog maar de vraag of Francois zelf niet meer schade aanricht dan zijn broer.

avatar van Mai*

Mai*

Ik vind Paul echt een geweldige vent, maar wat is dit een slechte film zeg!

Ik had wel van de slechte resensies gehoord, maar ja eerst zien en dan pas geloven. Naja, slechte droge humor. Sommige grapjes waren wel leuk, tuurlijk! En heerlijk het stukje met Gerard, maar goed het viel dus ontzettend tegen!!

avatar van Multivitamine

Multivitamine

1 * voor Nelly Frijda, geweldige actrice.

Voor de rest een waardeloze film, het is niet leuk, niet spannend niks is het,

je zou maar 8 euro voor een bioscoopkaartje betaald hebben...

avatar van FrisoBoei

FrisoBoei

Heb mn respect voor Tim Oliehoek ook wel verloren, elke keer dat ik hem nu zie in van die film programma's of wat dan ook, waar dan ook, denk ik aan deze film en denk ik, gást waar ben je mee bezig! Gaat ie een beetje de slimme, hippe filmregiseur uithangen.

Bv toen bij de wereld draait door met die jongen die op zn zolderkamertje dat filmpje met al die special effects heeft gemaakt (Die er nog mooier uitzagen dan die in Spion van Oranje). Zit die tim oliehoek er een beetje naast met van die bijna arrogante opmerkingen. Zo van ja je komt niet in de buurt van waar ik mee bezig ben terwijl het tien keer beter is dan spion van oranje.

avatar van Wouter

Ik zag maar een klein stukje, maar Oliehoek was juist heel enthousiast. Hoezo arrogant?

avatar van JellevOosterhout

JellevOosterhout

Spion van Oranje weer een film van Tim Oliehoek, hoewel zijn eerste film Vet Hard wel een goede film van Nederlandse bodem was had ik ietsje meer verwacht van Spion van Oranje. Paul de Leeuw en Najib Amhali 2 mannen waar ik enorm veel respect voor heb. en toch vond ik in het geheel de film erg vermakelijk maar hier en daar toch wel heel flauw

de openings scene die zich op de dam in Amsterdam afspeelt zit mooi in elkaar ( heb zelf in die scene mee gespeeld) en Tim Oliehoek heeft er toch wel een vermakelijke film van kunnen maken.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

JellevOosterhout schreef:

Echt waar? Was je één van die onbelangrijke voorbijgangers?

avatar van JellevOosterhout

JellevOosterhout

ja inderdaad dat was ik ja maar wel een onvergetelijke dag gehad daar! toch leuk die bekende Nederlanders te zien en te spreken.

avatar van maartendri

maartendri

ik heb hier allemaal mensen gelezen die zeggen slechte film.

ik ben naar de film geweest (naar de bioscoop uiteraard) en ik vond het een zeer goede film. dit was 1 van de beste nederlandse films die ik heb gezien (na vet hard en oorlogswinter)

en als je het nou toch een slechte film vindt dan denk je ik betaal er maar 1,25 voor. (8,75 (pathe boiskoopkaartje)-7,50 (korting op bril bij Hans Anders)

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Vooral handig wanneer er met je ogen niets aan de hand is.

avatar van papaEd

papaEd

een redelijke zaterdagavond film. verhaal was leuk spec effect waren zéér slecht gemaakt. toch al met al verveelde de film me niet.

avatar van the-hague-pride

the-hague-pride

vond hem erg leuk

avatar van Zinema

Jammer.

Omdat deze komedie geen enkele goede grap kent. Omdat de actie allesbehalve boeiend is. Omdat de gastrollende bekende Nederlanders geen enkele toegevoegde waarde hebben. Omdat het script zuigt. Omdat Oliehoek op de regiestoel zit. Omdat de CGI uit de xbox komt. Omdat zelfs Amhali weinig verschil kan maken. Omdat de soundtrack irriteert. Omdat De Leeuw geen Myers is.

Twee sterren omdat e.e.a. enigszins onderhoudt, en dan ben ik zeer mild.

avatar van vranque

vranque

Heerlijk olijk hondje. Hoogtepunt van de film. Voor de rest was het bagger.

0.5* voor het hondje.

avatar van IcU

IcU

Er zaten wel wat aardige dingen in, maar de Leeuw speelt tenenkromment slecht als Francois. Om zijn rol als Bruno kon ik noch wel lachen en Najib vond ik eigenlijk wel geinig. Actie was wel ok, maar overduidelijk uit een computer. Verhaal was ronduit belachelijk en bij erlkaar geraapt. Het plot was gewoon het zelfde als Austin Powers 3. Jammer, jammer. Het geld had beter besteed kunnen worden.

avatar van Blood Duster

Blood Duster

Oeeeeeh wat was ie slecht......... films als deze zijn de vereenzelviging van inspiratie gebrek.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Blood Duster schreef:

Ik kon `t niet beter typen.....kort , maar zeer powerful.

avatar van egelhunter

egelhunter

Wat een slechte film. Weet niet waar Oliehoek mee bezig is. Vond Vet Hard echt superlache, maar deze was gewoon slecht. Maar toch heb ik me 1,5 uur niet verveeld. 2*

avatar van Foetsj_NL

Foetsj_NL

Ik geef weinig films minder dan 2 sterren, maar deze heeft hem meer dan verdiend. De film begint best behoorlijk, met wat aardige special effects. Over de special effects is in het tweede deel van de film een stuk meer aan te merken. Bijvoorbeeld de auto van Bruno die tegen de boom aan rijdt, en daardoor vlam vat. Je ziet direct vuur, maar dit komt duidelijk niet uit de auto zelf

Des te meer de film zich ontwikkelt, des te meer kotsneigingen ik krijg. De Leeuw doet het nog best aardig, vooral Bruno doet me weer denken aan Filmpje!, waar hij toch een heel komische rol speelde. Maar de rest is werkelijk dieptreurend.

Het duo Hoffman en Amhali is slaat werkelijk alles.Het liefdesverhaal tussen die twee was echt al vanaf moment éen voorspelbaar, en er was totaal geen sprake van enige chemie tussen die twee. De gastrolletjes van de BN'ers konden mij ook niet echt interessren, alhoewel ik wel moest lachen om Gerard Joling.

Een echte 'dertien-in-een-dozijn' prent, geen inspiratie, geen verassende plotwendingen. Al met al een hele klinische film, want zo kwam hij op mij over. Als dit tegenwoordig een komedie genoemd word, dan mag Oliehoek zich nog eens achter de oren krabben. Dit is alles behalve een komedie.

Zeer matige film van Oliehoek, die bij mij niet meer verdient dan 1,5*

avatar van De Mees

De Mees

A-Film voegt bij de dvd- en Blu-ray-uitgave van Spion Van Oranje een gratis digitale kopie. Het is voor het eerst dat dit bij een lokale release gebeurt.

A-Film is tevens de eerste independent die een digitale kopie insluit. De major Warner Home Video had vorig jaar de algemene primeur met de release van The Dark Knight. Later volgden ook Body Of Lies en RocknRolla. Daarbij ging het om zowel de dvd- als Blu-ray-uitgave.

De dvd en Blu-ray van Spion Van Oranje liggen vanaf 11 juni in de winkels. Via een unieke code die bij de release wordt verkregen, is het mogelijk om de film vanaf een onlineomgeving voor diverse platforms te downloaden, waaronder pc, iPod en smartphone.

Bron:

SPION VAN ORANJE eerste Nederlandse film met digitale kopie - Fu Works - fuworks.nl

Ik ga as. maand de DVD kopen, eens zien wat dit is.

Kan iemand mij nu al wat meer vertellen?

avatar van Zinema

De Mees schreef:

Ik ga as. week de DVD kopen, eens zien wat dit is.

Kan iemand mij nu al wat meer vertellen?

Jawel. Niet doen. Gewoon huren als je hem per se wilt zien..

avatar van Foetsj_NL

Foetsj_NL

Zinema schreef:

Jawel. Niet doen. Gewoon huren als je hem per se wilt zien..

Precies, er is geen enkele reden om deze aan te schaffen.

avatar van Tripler

Tripler

Bar en boos! Het kan niet slechter!

avatar van MerLiNiuM

MerLiNiuM

je houd er van of je haat deze film van wegen zijn humor.

i love it! 3*

avatar van teigetje37

teigetje37

Prul van een film.

Niets anders van te zeggen.

avatar van Keane1983

Keane1983

Sorry mensen..het zal misschien aan mijn humeur hebben gelegen of het tijstip waarop ik hem keek...maar ik vond hem gewoonweg hylarisch!!!

De special-effecs waren dan niet om over naar huis te schrijven en het acteerwerk liet aan de wensen oven maar toch heb ik mij kostelijk geamuseerd.

Het is wat "merlinium" hierboven ook al zegt, het moet je humor zijn...en die van mij is het toevallig wel.......

Van mij een 3.5*

avatar van Waku

Waku

Nieuwsgierig naar hoe slecht deze nederlandse komedie nu echt zal zijn kwam ik niet bedrogen uit.

Wat een wanprodukt is deze "Spion Oranje"geworden.

En het ergste is dat de film geen moment om te glimlachen is.

Schaterlachen is er al helemaal niet bij.

Paul de Leeuw met Prins Bernard accent kennen we langzaam aan wel.

Het enige grappige aan zijn rol is de (toevallige ???) gelijkenis met Tjakaa Emiel Ratelband. Een totaal niet grappige Najib Amhali, een slecht acterende Jennifer Hoffman,en een tenenkrommende irritante rol van Plien van Bennekom doen de rest van de film de das om. Laatste doodsteek voor "Spion van Oranje" is dat de de spectaculaire scenes, grafkelder in Delft, Paleis op de Dam en de Euromast al in den treure zijn gepromoot en getoond aan het publiek dat de komedie geen verassingen meer kent wanneer men de gehele film gaat kijken.

Om te janken, zo slecht.

En Oliehoek was zo goed begonnen met Vet Hard.

1,5*/2*

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Pijnlijk niet grappig, pijnlijk slecht. En dat zeg ik, als 1 van de grootste Paul de Leeuw-fans in Nederland. (Ik heb nog nooit een uitzending van hem gemist en ook alles gezien in het theater, behalve "Pruimentijd" en zijn eerste show...) Het is vooral het script wat uitblinkt in flauwigheid. De Leeuw doet erg zijn best om er nog iets van te maken. Amhali vond ik persoonlijk nogal overacteren en van Bennekom hadden ze van mijn part uit de film mogen schrappen. Eén ster voor de special effects, die waren best goed, voor een Nederlandse film. 1 *

avatar van Quentin

Quentin

Best een kutfilm, op anderhalf uur slechts een keer kunnen lachen met de neger van Lucille Werner. Enorm slecht geschreven, beroerde timing en slecht spel. 1,5*

avatar van rose

rose

Quentin schreef:
Volgens mij echt zonde van je tijd om deze te gaan bekijken. Na alle reacties die ik hier lees.

avatar van Hoodini

Hoodini

regelrechte TROEP!!!

Misschien wel de aller slechtste film aller tijden die ik ooit gezien heb...