Genre: Horror / Thriller
Speelduur: 110 minuten / 112 minuten (unrated version)
Geregisseerd door: Alexandre Aja
Met onder meer: Kiefer Sutherland, Amy Smart en Paula Patton
Releasedatum: 18 september 2008
Plot Mirrors
"There is evil...On the other side."
Ben Carson (Kiefer Sutherland) is een bewaker in een winkelcentrum. Op een avond ontdekt Ben iets vreemds aan een spiegel in een winkel en hij komt er al snel achter dat het iets kwaads is. Ben wordt nieuwsgierig en probeert de oorsprong van dit kwaad te ontdekken. Hij komt erachter dat dit kwaad in de spiegels moordzuchtige weerspiegelingen zijn die uit zijn op wraak, maar waarom? En hoe?
Ben Carson
Anna Esseker
Lorenzo Sapelli
Dr. Morris
sinterklaas
Best wel een aardige horror/thriller. Maar is verder niet echt eng. Wel een leuk onderwerpje en een mooie puzzeltocht en er zitten ook wel lekkere bloederige gory momenten in. Keifer Shutterland vond ik ook goed acteren voor deze film. Verder vond ik het einde ook best bijzonder met dat Ben zijn netvlies helemaal is veranders waardoor ie de wereld als een spiegelbeeld ziet, dus alles omgekeert en achterstevoren.
Verder een vermakelijk tussendoortje maar geen top-horror.
timelezz
aardige wegkijkfilm, verhaal wordt op gegeven moment wat langdradig en niet echt spannend meer
Waku
Op zich vind ik in griezel films momenten dat een "killer" ineens te zien is op een moment dat een slachtoffer in de spiegel kijkt altijd al een reden om naar het plafond te jumpen.
Deze "Mirrors" heeft dit thema spiegels als rode draad lopen en daardoor ontstaat er een beklemmende spanning gedurende de gehele film.
110 minuten op je puntje van je stoel.
En wat een geniaal einde!!!
Justinx
Deze film steigt absoluut boven het gemiddelde hollywood horror/thriller filmpje. Geregeld werd ik opgejaagd door de verscheidene schrikmomenten, maar ook inhoudelijk zat het verhaal goed in elkaar. De film begint meteen goed en bepaald meteen de aandacht die je de volle twee uur moet hebben voor Mirrors. De film heeft zo ook haar flauwe clichés, zoals vrouwlief die niet geloofd wat de hoofdrofspeler allemaal in zijn hoofd haalt totdat ze het met eigen ogen ziet, enzovoort. Ook neigt Mirrors naar het einde toe naar een anti-climax waarin hoofdrolspeler Ben in een rommelig gefilmd gevecht het opneemt tegen de van de duivel bezeten Anna Esseker .
Pas naar het daadwerkelijke einde toe, draait het verhaal en wordt er een onverwacht einde neergezet. Twee uur lang heeft deze film mij weten te boeien en 4* lijken me dan ook op zijn plaats.
dutchtuga
Wat een teleurstelling. Aja lijkt steeds meer in het stramien van de eerste de beste Hollywood horror regisseur te vallen. Als het niet voor één of twee brute scènes was geweest was Mirrors niets meer dan de zoveelste remake van een Japans origineel geweest. Erg jammere ontwikkeling, deze die Aja doormaakt. Snel weer terug naar Franse makelij Alexander!
barcam
Zeer goede film thriller/horrorfilm.
Keifer Shutterland acteert uitstekend.
Vond vooral het eerste uur zeer sterk.
Langzaam verhaal en sfeerschepping.
Daarna begint de boel wat te verzanden maar het einde is ook zeer goed gevonden.
jedymaster
Spiegeltje spiegeltje aan de wand na deze film is er meer aan de hand. Een goede horror met goede schrik momenten.
dartviper
Ja, verhaal goed, acteren goed, spanning goed en een geniaal einde....
Recensies die je hier leest over, niet spannend en niet boeiend zijn echt van mensen die niet de hele film gezien hebben..... De film is niet op alle momenten spannend maar zeker wel een grote deels van de film. Echt een leuke film voor een goed avondje film kijken! 4 sterren.
FillumGek
Ik lees nu na het zien van de film pas dat het een soort remake is.
Remake of niet; de film is me erg bevallen! Ik begon een beetje met een dubbel gevoel aan de film. Ik heb het nooit zo op horrorfilms die zo commercieel zijn. Aan de andere kant scoort hij toch bijna een zeven uit meer dan zeshonderd stemmen. Toch maar aangezet en hopen op iets goeds...en dat kwam er!
De setting bezorgde me meteen al een beetje de spreekwoordelijke rillingen. Een oud verlaten warenhuis waar van alles is gebeurd in het verleden. Honderd spiegelingen om je heen waar je als kijker allemaal op gaat letten natuurlijk of je niet toevallig snel een handje of hoofdje zag reflecteren. Ik vind het ook belangrijk bij dit soort films - naast de schrikeffecten - dat de geest er ook overtuigend uitziet. Dat was hier zeker het geval. De flashbacks van de kleine Anna waren ook heerlijk creepy. Gelukkig was ik niet degene die daar rondliep.
Een verhaal in een horrorfilm is niet altijd even belangrijk. Een verhaal in een film over het bovennatuurlijke echter wel. Bij een film over geesten wil ik altijd de geschiedenis weten over het hoe en waarom. En dat is hier ook vrij goed gedaan. Stukje bij beetje leer je meer weten over de geesten en hun spiegelingen. Op een gegeven moment kon ik haast niet meer wachten op het eind, vooral omdat ik vooraf al hoorde van diversen dat het einde verrassend was. Om eerlijk te zeggen deed het me behoorlijk weinig. Het is vaak meer regel dan uitzondering dat een horrorfilmpje apart eindigd.
Met het acteerwerk zat het ook wel snor. Sutherland is een goed acteur en Patton deed het ook behoorlijk. Smart is een enorm leuk actrice en jammer dat ze zo aan haar eind moest komen, hoewel toch vermakelijk natuurlijk. Met de gore zat het eveneens wel goed.
Het einde was wel iets over de top met teveel ontploffingen en te drukke camera, en was Anna als demon niet superovertuigend. Nu maar eens op zoek naar de Zuid-Koreaanse versie.
RodneyS
1 van de betere bovennatuurlijke horror/thriller films die ik in tijden heb gezien. Deze film doet bijna alles wat die moet doen, goede schikeffecten, gore beelden, prima acteerwerk enz.
Aanrader voor liefhebbers van die genre.
Ge0force
Redelijke thriller waar veel potentieel in zat, maar die de das om gedaan wordt door het oerdomme verhaal. Jammer.
kleez
Deze film gister gezien! Hij begint wel aardig, maar orgineel is anders... U neemt de volgende dingen voor een horror:
- Een verlaten oud pand, midden in een stad
- Een man die persoonlijke problemen heeft, en twijfelt aan zichzelf
- De man raakt verstrikt in het probleem
- Tot slot het einde!
Voila!
Ook bepaalde scene's in de film waren gewoon té makkelijk uitgevoerd. Wanneer z'n zus is vermoord, trekt die rechercheur de stop uit het bad, met een plastic handschoentje tot de pols, ipv tot de elleboog. Zo waren er nog wel meer scene's. Het einde met die, tja, hoe zal ik het noemen, 'pop-met-spastische-trekjes' vond ik echt zó slecht!! De film was aardig te pruimen, maar dit was toch wel een grote domper!
Leuke horror, niet meer dan dat! 3*
Spookje
Film vandaag bekeken en ik moet zeggen, ik heb me perfekt vermaakt..
Een paar heerlijke schrikmomenten en Kiefer Sutherland is weer helemaal top!!!
Tuurlijk hebben we dit vaker gezien, oud pand, hoofdrolspeler wordt niet geloofd..bla, bla
Maar het is toch een goeie horror geworden. Met een verrassend einde... Ik hou d'r zo van
3,5 sterren
Lavigne
Damn wat een tering enge film!! Heb serieus de hele nacht niet ervan kunnen slapen. Durfde ook geen spiegel meer in te kijken thuis. Jeetje wat een waanideen kan zon film oproepen :S
Heb hem gisteren gezien.
Het is wel echt een goeie horror, echt schrikmomenten!
magic32
Ik ben niet zo'n horrorman, maar van deze had ik toch wel wat meer verwacht, helaas kans gemist!
Resh
Wel meer van verwacht. Het begin en middenstuk was best saai maar naarmate het einde vond ik het echt spannend worden. Het verhaal en idee is zeer origineel en leuk bedacht. Maar toch best slecht uitgewerkt. Maar ondanks dat een hoge cijfer. Maar het is zeker geen topfilm en al helemaal niet eng.
kleine 3.5*
rotem
Tja, weer zo'n film. Best spannend en af en toe erg eng. Camerawerk is mooi gedaan. Acteurs vallen eigenlijk wel tegen.
Je zit de halve film naar iemand te kijken die met zijn zaklamp en pistool tussen de etalagepoppen loopt.
Het einde is wel zeer verrassend, maar zoiets heeft zo'n film schijnbaar nodig om boven de 2,5 ster uit te kunnen komen.
Wel suf trouwens dat de non Anna eerst totaal niet wilde meewerken en het onder bedreiging van een pistool het opeens voor zijn gezin deed
minjatje
Het is een filmpje voor een saaie vrijdagavond.. t is origineel,e.d.
t enige wa'k gekopieerd vind, is de zus in het bad, toen ze 'vermoord' werd .. kopij van ' crazy eights '
verrassend einde, heeft me wel kippevel bezorgd.
3.5
Leland Palmer
Spiegels zijn bij mij altijd een eng iets in films geweest en ook in deze film was het bij vlagen behoorlijk spannend en schrikken geblazen. Daarnaast zijn de scénes met de spiegelbeelden, buiten de enge ''spiegelscénes'' om ook erg leuk gedaan. Sutherland doet het aardig, Amy Smart ziet er leuk uit en mag één van de beste scénes op haar naam schrijven en Patton doet ook redelijk mee, al helpt het script haar niet altijd even goed. Al met al behoorlijk vermakelijk, spannend en soms aardig eng. Voor de rest niet veel bijzonders, maar het einde is wel weer leuk gevonden.
the new guy
Niet slecht, wel spannend maar mij te bizar. Het einde is belachelijk, echt belachelijk. Vind het idee van een spiegelwereld wel grappig, heb ik zelf ook weleens over nagedacht.
Pkunk
Vrij standaard horror verhaal met toch wat onverwachtte plotwendingen en gorigheden. Ook nog best spannend allemaal. 3,5*
witboek
Mooie muziek in het begin, Albinez
Het verhaal valt wel mee, alleen vind ik die acteur niet zo goed. Doet me teveel denken aan die serie, waar hij in speelde en de film is soms ook veel te voorspelbaar
RemiB
Redelijke film, ook wel spannend. Het einde vond ik een beetje vaag, en een aantal stukken waren redelijk te voorspellen.
_Daan_
Leuke film kreeg zo nu en dan rillingen over mij lichaam
En met de spiegels? erg mooi
En het einde Deel2? komt van wel wat nog hoop ik!!
namingway24
De scène in de badkamer is al bijna reden genoeg om deze film te gaan bekijken. Het eerste uur van deze film is heel sterk met een paar spannende scènes, maar het laatste half uur is te cliché.
The_Game
Mirrors past echt in het rijtje thuis van de Japanse re-makes. Deze begint wat traag en komt daarna goed op gang. Er zitten een paar lekker gore momenten in, die de "horror" fans wel zullen waarderen. Helaas is het laatste half uur van de film een aanfluiting en totaal niet boeiend te noemen, wat wel erg jammer is. Uiteindelijk beter dan de gemiddelde horror, maar ook niet meer dan dat.
De badkamer-scene is wel duidelijk het leukste stuk van de hele film.
Chloe Moretz
Achteraf gezien vond ik mirrors toch wel een aardige film dankzij de gore die er in zit. En ook de schrikmomenten. Mirrors is inderdaad heel anders dan amerikaanse remakes van japanse horro.
film88888
Dit was nog eens een zalige horror film met ballen !
Kiefer Sutherland speeld geweldig, en ook hier laat hij zich toch vind ik van een hele andere kant zien, want dit soort van film is niet echt de man zijn ding normaal niet waar hij in acteerd.
Dus was het afwachten, en jawel zoals ik verwacht had, draagt Kiefer aan een grote helft toch wel de film.
Het verhaal zit knap in elkaar, en blijft boeien tot het einde.
De special effects waren fantastisch, en ook soms kleine gore momenten (die zalig waren)
En soms liet de film me toch denken aan Dead Silence, en The Exorcism of Emily Rose.
Ik krijg ook hier en daar van mensen te horen dat dit een Remake zou zijn, maar ik persoonlijk geloof er niks van, want waarom vinden we dan hier niet het orgineel?
En tegenwoordig is alles een remake wat de klok slaat.
Spannend was de film zeker en vast, en ik zat echt aan het beeld gekluistert van het begin tot het einde !
Aja heeft laten zien dat hij met The Hills Have Eyes het horror genre aankan, en met zijn Mirrors vind ik toch dat The Hills Have Eyes een serieuze plaats mogen opschuiven !
4,0 sterren verdiend !

Mirrors 2