• 9.377.760 stemmen

Met onder meer: Julia Roberts, Clive Owen en Paul Giamatti

Gesproken taal: Engels, Duits, Russisch en Spaans

Releasedatum: 28 mei 2009

Plot Duplicity

"Outwit. Outspy. Outsmart. Outplay. Then get out."

Claire Stenwick en Ray Koval zijn twee geliefden die beiden werken als bedrijfsspionnen in het zakenleven aan Wall Street. Wanneer ze door hun respectievelijke bazen bedrogen worden en de kans krijgen een waardevol product te stelen, besluiten ze samen te werken.

Claire Stenwick

Barbara Bofferd

Boris Fetyov

avatar van Boogie1963

Boogie1963

Ben het met de meeste meningen eens, moeilijk te volgen film. Om een waardering te geven, moet je toch de hele film zien.

avatar van smettipie

smettipie

td1991 schreef:

Niet veel aan.. heb hem na 10 minuten al afgezet

ge kunt toch GEEN filmbeoordeling doen als je maar 10 minuten van hebt gezien!!!!!!!!!!

zelfs al is hij in uw ogen slecht, bekijk de film tot het eind en beoordeel dan!!!!!!!!!!!!!

zelf heb ik de film WEL UITGEKEKEN, .

vond het idd geen hoogvlieger, te veel tijdssprongen met weinig of geen inhoud, maar wel een tof einde.

was wel beter meet te doen met deze film, al bij al toch 2,5*

avatar van Tealon

Tealon

Was een leuke film die in der daad geen hersenloze "transformer" film is. De film duurde naar mijn gevoel ook niet echt land, de twee uur waren in ieder geval zo voorbij. Alleen het einde vond ik minder, al zag ik het totaal niet aankomen, wat weer positief is.

Al met al zeker een aanrader om een keer thuis te kijken als er toch niks op de tv is!

avatar van Manifest

Manifest

Geniaal, dit is wel één van de betere films die ik gezien heb. Julia Roberts en Clive Owen zetten een goeie rol neer. Het was inderdaad wel verwarrend, en halverwege de film kon ik mijn aandacht er even niet bij houden, maar ondanks dat maakte de plot het weer goed.

Ik er vaarde wel op een gegeven moment dat ik de spanning voelde en wilde weten wat het formule was. Ik vond dat ze je goed meenamen in de levens van deze twee personen en dat je ook de spanning voelt. (tenminste ik)

avatar van Salaskan

Salaskan

Duplicity was een heel vermakelijke, originele en intelligente spionagefilm met een satirisch ondertoontje, en bleef constant boeiend.

Er zit nauwelijks echt 'spanning' in de film en een thriller is het zeker niet, maar daar draait het ook niet om. De film steekt slim in elkaar en de regisseur weet je constant op subtiele wijze te verrassen. De dialogen zijn vlot, geestig en origineel en de acteurs doen prima werk. Vooral de bijpersonages, zoals de rivaliserende CEO's, zijn leuke karikaturen die nergens echt te ver gaan.

Het verhaal op zich, met veel onderling bedrog, afluisteren en undercoveroperaties, is (opzettelijk) overdreven ingewikkeld en moet je ook zeker niet te serieus nemen, maar de uitvoering is goed met flashbacks die je steeds op het verkeerde been zetten en je keer op keer weten te verrassen zonder 'goedkoop' aan te voelen.

Er is duidelijk chemie tussen Roberts en Owen, en het liefdesverhaaltje van de film is ook best origineel en in tegenstelling tot veel 'romantische thrillers', waarbij het een geforceerd aanhangsel is, wordt het verweven met de plot; de hoofdpersonen merken constant dat ze elkaar niet kunnen vertrouwen in hun relatie doordat ze leven als spionnen, en dit was best grappig. Jammer genoeg blijft de regisseur dit iets te lang benadrukken en verzandt de film op een gegeven moment zelfs in een clichématig moralistisch lesje.

Aan het eind verdrinkt de film jammer genoeg in een overdaad aan plotwendingen en begint het hele gedoe van 'wie bedriegt wie' nogal in de herhaling te vallen. De film is dan ook ronduit lang voor dit genre (twee uur) en had best een halfuur korter mogen duren.

Al met al een knap staaltje werk van Gilroy dat stukken beter was dan ik verwacht had, alleen een beetje jammer van het einde. 3.5*

avatar van RickZ

RickZ

Thriller met vlot maar warrig verhaal door diverse tijdssprongen, onderhoudend, plot okee, acteerwerk prima in orde. Ruime voldoende meer niet.

avatar van hansbreda

hansbreda

Clive Owen blijft qua acteerwerk behoorlijk achter bij Julia Roberts. Verder wel een aardige film zonder al te veel diepgang. Maar toch wel vermakelijk. Ik geef 3.5 *

avatar van AHWA

AHWA

Aardig, maar niet fantastisch. Owen en Roberts hadden in Closer beduidend meer chemie, maar het verhaaltje is hier dusdanig boeiend dat de film nog net een voldoende binnensleept, mede door leuke bijrollen van Wilkinson en Giamatti.

Ook de reveal op het einde is leuk, ik dacht dat Owen en Roberts ermee weg waren gekomen, maar het meesterplan van Wilkinson zat heel goed in elkaar.

Leuke flashbacks ook steeds.

avatar van edpret62

edpret62

Poe hee, dat viel niet mee.

Toegegeven, misschien moet je voor zo'n type film wat fitter zijn, en niet op zaterdagavond, na een dagje klussen, met partner lui op de bank hangen...

Ik vond deze film werkelijk geen moment spannend, en merkte dat ik tijdens het verloop veelvuldig op de dvd-speler keek hoe lang ie al duurde...oftwel, hoe lang ie nog ZOU duren..De vele flash-backs maakte het voor mij bijzonder onrustig..Toen zo'n minuut of tien voor t einde mn diensttelefoon ging, heb ik daarna de film niet eens meer afgekeken..en toen was de plotwendig al bezig...en toen ik naast me keek: ZZZZZZZZZ.....

Vreemd dat juist deze film zo laag scoort.

Hij zit toch vele malen beter in elkaar dan de meeste thrillertjes of heistfilms met een grote cast.

Alleen al het idee dat bedrijfsspionage tegenwoordig ongeveer op hetzelfde niveau staat als nationale spionage is slim en eigenlijk niet eerder vertoond.

Het verhaal heeft ook leuke twists en turns die voor een keertje niet helemaal gebaseerd zijn op plotfouten maar naar het einde toe wordt de film wel wat te slim voor z'n eigen bestwil. Je begint te denken 'oei, hadden ze er maar eerder een einde aan gebreid'.

Verder doet Roberts het zoals altijd goed maar die Owen kan ik nog steeds niet heel erg waarderen.

avatar van Shiri

Shiri

Ik vond hem erg tegen vallen, voorspelbaar en geen enkele spanning.

Ik geef hem dus een 1

avatar van balosa

balosa

nauwelijks doorheen te komen, er gebeurt te weinig interessants, er zit geen vaart in en hij kabbelt maar verder naar het einde toe, ik hou van goede thrillers, maar deze kon mij echt niet boeien, met veel pijn en moeite afgekeken

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Beetje moeilijk te beoordelen. Enerzijds kijkt Duplicity best makkelijk weg en is het een redelijk swingend in beeld gebrachte prent met een sensuele score (die Spaanse gitaren!), maar anderzijds is het allemaal zo onevenwichtig dat mijn interesse nog voor de helft van de film tanende was.

De twists & turns stapelen zich zo snel op dat je er al na een uurtje gaat over struikelen waardoor het me geen barst kon schelen wat nu de outcome ging zijn. Alsof Gilroy zegt: en tóch zal je het einde niet zien aankomen, wat ben ik slim he?

Ook de toonwisselingen verlopen niet altijd even lekker: Waarom heeft niemand op de set Paul Giamatti eventjes apart genomen om te zeggen dat ie niet in een Will Ferrell-film zit? Me nog nooit zo zitten ergeren aan de man, terwijl hij nochtans een stukje kan acteren. Julia Roberts en Clive Owen vinden het evenwicht beter, hoewel ze evenmin schitteren.

Op zich is Duplicity nog een fijne caper movie maar jammer genoeg rijdt ie zich in mijn ogen compleet vast in plotwendingen en andere ongein. Dikke 2,5* dan maar.

avatar van Mr.Kooks

Mr.Kooks

sterk verhaal en goed acteer werk. film zit ingewikkeld in elkaar maar et valt toch steeds weer mooi op zn plek allemaal. zit weinig actie in maar dat is helemaal niet erg. het einde vind ik ook wel orgineel. 4 sterren van mij voor een goeie film.

avatar van voskat

voskat

Leuk idee, zeer matige uitvoering.

Na een grappig begin zakt het helemaal in en blijft veel te lang in oninteressantheden ronddwalen voordat het uiteindelijk toch nog tot een vrij sterk einde komt (hoewel je het kunt zien aankomen).

Tenslotte nog een leuk liedje van Bitter:Sweet over de aftiteling. Jammer dat de rest van de film niet wat meer klasse had. Toch een gemiste kans.

2,5 *

avatar van Troeno

Troeno

Julia Roberts is goed op dreef

Vooral die scene met dat slipje is wel zó geweldig.

3,5

avatar van syntagma

syntagma

Gisteren gezien. Op zich leuk, goeie acteurs, mooie kantoren. De film duurt wel erg lang en valt soms in herhaling. Verder zit er weinig echte actie in, maar de spanning is soms wel goed opgevoerd. Alleen raakte ik (en iedereen die meekeek) de kluts kwijt door de plotwendingen. Dus als iemand mij kan uitleggen wat er nou precies aan het eind gebeurt, en wie wie nou oplicht en waarom? Voor nu geef ik hem 2 sterren.

avatar van Abelone

Abelone

Dit is er een om bij na te denken. Als je het niet snapt is het niet te volgen....

avatar van Melvin Udall

Melvin Udall

Traag geheel dat maar niet op gang lijkt te komen. Steeds als je denkt nu gaat het beginnen komt er weer een irritante flashback. Doordat het allemaal niet erg boeit is het ook nog eens lastig om de enigszins warrige verhaallijn te volgen. Niet echt wat je verwacht met namen als Owen, Roberts, Wilkinson en Giamatti.

avatar van Toontje35

Toontje35

40 minuten heb ik het volgehouden. Toen ging het nog steeds nergens over. Irritante dialogen met een kibbelend stel.

Tijd geleden dat ik een film heb afgezet

avatar van Thieuke

Thieuke

Film gezien vandaag.

Beetje gemengde gevoelens. De tijsvolgorde, het terug kijken in de tijd, in het begin eerst afvragend waarom, en uiteindelijk een leuke manier van kijken.

Waarom gemengde gevoelens? Hoe de film in elkaar steekt is sterker dan het verhaal naar mijn mening. Uiteindelijk redelijk voorspelbaar, het kon twee kanten op, was allebij leuk geweest!

Acteerprestaties zijn over het algemeen goed, zowel Owen als Roberts zijn goede acteurs, zo ook in deze film. Rest van de cast mankeerde niks aan.

Leuke aparte intro, zeker als je die kijkt na de film gezien te hebben (schijf blijft wel eens opstaan na het kijken en dan begint hij opnieuw).

Ik ga voor de 3,5 sterren, vanwege de opzet van de film, vanwege de cast/acteerprestaties.

avatar van Linjo

Linjo

smettipie schreef:

Natuurlijk kun je dat wel. Ik kan bij 90% van de films al na 5mn zeggen of ik hem leuk kan (kan en niet ga) vinden of als het niets wordt. Als je veel films kijkt krijg je daar ervaring in. Daarna kan het na die 5mn bij de 90% nog altijd slecht gaan natuurlijk.

En een slechte film verder kijken? Wat is daar nou het nut van? Alleen in geval van twijfel zou ik zoiets proberen.

avatar van roberto manzani

roberto manzani

kos schreef:

Vreemd dat juist deze film zo laag scoort.

daarom heet het ook moviemeter.

hier worden door velen vette films afgekraakt en simpele films

de hemel in geprijst.

dus ja, wat zal ik zegguh

avatar van Oosie

Oosie

ik heb wel genoten van goeie acteurs , je moet wel scherp blijven niet laten aflijden - ff (op pauze zetten )

3*** niet meer

avatar van marlijn

marlijn

wat een vage film was het

avatar van Arie18

Arie18

Niet door heen te komen haast. Met moeite de film uitgezeten.

Ook de flashbacks waren ongelooflijk storend. Geen aanrader!

Paul Giamatti is verschrikkelijk in deze film...

avatar van mayhemblik

mayhemblik

Wat een blubber film zeg, niet uit gekeken dus geen cijfer, maar wat ik heb gezien rooide nergens op!!!

avatar van Troubles

Troubles

Abelone schreef:

Zo kan iedereen wel een film maken natuurlijk.

De bedoeling is toch om een verhaal aan een groot publiek subliem over te brengen en dan zo dat niet enkel ene Abelone hem begrijpt.

Maar ik ben door de kritieken wel nieuwsgierig geworden naar deze film, dus ga hem vanavond kijken. .

avatar van laundromat

laundromat

Zandkuiken schreef:

Dit vind ik wel een goed bericht incl. de 2,5* Thanks Zandkuiken.

Wat een draak van een film. Na een uur had ik nog het idee met de inleiding bezig te zijn. Heb 'm afgekeken maar er leek werkelijk geen eind aan te komen. Hij deed me vaak erg denken aan ocean's eleven maar dan gewoon de erg niet boeiende versie ervan ipv grappig, pakkend, vermakelijk. Gaap!