• 9.376.808 stemmen

Genre: Komedie / Muziek

Geregisseerd door: Matthew Diamond

Met onder meer: Demi Lovato, Joe Jonas en Alyson Stoner

Plot Camp Rock

Een tienermeisje wil dolgraag haar zomer doorbrengen op een prestigieus rockkamp. Ze kan deze alleen bijwonen wanneer ze als kok werkt in de keuken. Als ze op een avond in haar eentje zingt, hoort popidool Shane Gray dit. Al snel probeert hij erachter te komen wie het meisje is achter deze prachtige stem. Voordat ze haar plek in het spotlicht kan nemen, moet ze eerst haar angsten confronteren.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Erg standaard tienerfilm die om simpele muziek draait. Het is niks, maar verdere pretenties heeft het ook niet. Ik kon een paar keer goed lachen (het liedje "I'm too cool for you" ) en de ergernissen vielen reuze mee! Die Tess Tyler had natuurlijk een geweldige rol.

avatar van huVILEub

huVILEub

Ja, leuke film voor begin-tiener meisjes. Maar meer ook niet. Erg standaard allemaal, karakters die je al zovaak hebt gezien etc. ook nog redelijk voorspelbaar vaak. Maar ik vind Demi Lovato wel altijd leuk, en in deze film weer. Het einde was gelukkig net niet over de top. De muziek is ook niet mijn ding, dus daar werdt het voor mij ook niet beter op.

avatar van Metalfist

Metalfist

Don't fit in. Stand out

Met dit verschrikkelijk warme kloteweer waardoor je amper kunt buiten komen of je bent zeiknat van het zweten, kon ik niet veel anders doen dan wat zappen langs de kanalen op onze decoder. Ik kwam terecht op Disney Channel waar ze een film gaven met de titel Camp Rock. Leek me wel interessant dus ik ben blijven hangen.

Ten eerste is de titel wel extreem slecht gekozen. Wat hier gespeeld wordt is zeker geen rock, de gitaargoden draaien zich om in hun graf, maar eerder hiphop en wat weet ik nog allemaal van andere stijlen. Ben eerlijk gezegd niet zo thuis in heel dat Jonas Brothers, Justin Bieber en dergelijke wereldje. Ik bekeek de film dan ook met een neutrale blik. Ben geen fan van de Jonas Brothers, laat staan dat ik er één zou herkennen mocht ie op tv komen, dus het heeft sowieso al niet echt een meerwaarde voor mij dat de broertjes hier in meespelen. Toch gebiedt de eerlijkheid me het te zeggen, ze deden het nu niet ontzettend slecht. Voor de doelgroep zal dit vast en zeker fantastisch zijn, verbaas me dan ook wat over de lage score hier want meestal scoort dit wel goed. Twee van de drie broertjes hebben eigenlijk amper screentime maar zorgen af en toe wel voor een paar leuke momenten, vooral de slungelige, ik denk Jason, van de twee was soms wel leuk. De meeste aandacht gaat echter naar Joe Jonas die de rol van Shane vertolkt. Het is een standaard tienermeisjes idool dat vrij veel weg heeft van Zac Efron, ken ik trouwens ook alleen maar van een aflevering van Punk'd maar soit, hij vertolkt zijn rol wel vrij çava. Op de poster staat in kleine letters: introducing Demi Lovato en voor een eerste rolletje doet ze het niet slecht. Geen wereldprestatie maar wederom, de doelgroep zal het wel kunnen waarderen. De andere actrices waren vaak vrij irritant, dat groepje van Tess en die 2 andere was verschrikkelijk. Hilarisch moment trouwens wanneer Peggy gitaar gaat spelen tijdens de final jam, je overduidelijk ziet dat wat ze speelt op de gitaar niet overheen komt met wat je uiteindelijk hoort. Film bevat vaak nogal vrij veel van zo'n foutjes maar storen doet het niet echt. Alleen ben ik er nog niet echt uit waarom Tess het boekje van Mitchie onder het bed vandaan pakte. Leek me totaal geen nut te hebben maar ik zal wel iets hebben gemist waarschijnlijk.

Het is en blijft een Disney film dus houd je maar klaar voor een boel moralistisch geneuzel. De standaard levenslessen komen allemaal aan bod en uiteindelijk komt iedereen hun dromen uit enzovoort. Ach, dergelijke clichés hebben bij dit soort films vaak wel een positief effect op mij. Het is alleen jammer dat de film nogal vaak van de hak op de tak springt. Het is een zomerkamp dus het lijkt me dat iedereen daar een hele zomer zit maar toch zie je maar af en toe eens mensen eten en om de 5 minuten één of andere 'jamsessie'. Ik kan me moeilijk voorstellen dat dat het enige is wat je tijdens 2 maanden doet maar het gaat natuurlijk om de nummers zeker. Zoals ik daarjuist al zei, is de titel wel extreem slecht gekozen. Ze hadden het beter Camp Music of iets dergelijks genoemd maar soit, qua flair kan dit af en toe wel tellen. Niet alle dansen komen even goed over, oudere dansfilms à la Grease en recentere zoals Step-Up 2 blijven hier toch heer en meester tegenover, maar dat neemt niet weg dat er af en toe wel iets leuk tussen zat. Die 2 negers bijvoorbeeld die hun armen en benen in alle mogelijke richtingen kunnen wringen was een leuke toevoeging maar spijtig genoeg komt eigenlijk de rest van het kamp niet veel aan bod. Het gaat vooral over Mitchie en Shane met als bijrollen Caitlyn en Tess en co maar in dat kamp zit precies zo'n 40-50 man. Beetje triest dat je dan maar 10 man effectief te zien krijgt. Stiekem wou ik gewoon meer zien van drummer boy!

Voor de doelgroep zal dit vast en zeker puur goud zijn, voor mij iets minder. Cast acteert over het algemeen wel leuk, de muziek valt maar is niet echt mijn genre en qua plot is het voorspelbaar. Film heeft me toch anderhalf uur weten te boeien dus een, hetzij nipte, voldoende.