menu

Ramona and Beezus (2010)

mijn stem
3,28 (117)
117 stemmen

Verenigde Staten
Komedie / Familie
104 minuten

geregisseerd door Elizabeth Allen Rosenbaum
met Joey King, Selena Gomez en Josh Duhamel

Ramona's levendige fantasie, grenzeloze energie en talloze streken worden op de proef gesteld wanneer ze met haar familie voor een grote uitdaging staat. Ondertussen moet Ramona omgaan met haar oudere zus Beezus en de knipperlichtrelatie tussen haar tante Bea en haar vriend.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=VP5FW5KA6Go

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
heel leuk

avatar van Bubblez
Echt een over-gezellige film aan de trailer te zien.

avatar van benthe
4,0
Zo te zien vrolijke kinder/familiefilm.

avatar van ExToR
3,5
Net gekeken en moet zeggen dat het een leuke vrolijke film is. Uiteraard ligt de doelgroep van deze film bij de wat jongere kijkers. Daarom vind ik het toch altijd wel een beetje vreemd dat ze al meteen de wat 'zwaardere' onderwerpen erin gooien. Als of ze de kinderen tijdens hun opvoeding al een beetje het idee van bijvoorbeeld echtscheidingen mee willen geven. Gelukkig is het daarentegen wel weer een klassiek eind goed al goed verhaal.

Verder valt er eigenlijk niet zoveel over de film te zeggen, grappig verhaal over een buitengewoon meisje in een niet geheel vlekkeloos gezinnetje. Leuk geacteerd (selena gomez wordt ook steeds beter) en een lekkere vrolijke toon.

Verwacht dus geen superfilm met een spetterend verhaal, maar gewoon een standaard gezellig familiefilmpje, voornamelijk voor de wat jongere kijker.

Persoonlijk zou ik deze film 3* geven, maar als ik me inleef in een (jonge) tiener, kan ik hier makkelijk 3.5* van maken.

avatar van stinissen
2,0
stinissen (crew)
De doelgroep van de film is inderdaad voor de wat jongere meisjes (jongens) , persoonlijk vond ik het allemaal wat zoetsappig en kinderachtig , wel leuk was om Sandra Oh (Grey's Anatomy ) als Mrs. Meacham te zien.

avatar van ExToR
3,5
stinissen schreef:
De doelgroep van de film is inderdaad voor de wat jongere meisjes (jongens) , persoonlijk vond ik het allemaal wat zoetsappig en kinderachtig , wel leuk was om Sandra Oh (Grey's Anatomy ) als Mrs. Meacham te zien.


aan de ene kant ben ik het wel met je eens dat de manier waarop allerlei dingen gebracht worden vrij zoetsappig is (wat trouwens ook wel logisch is aangezien het een kinderfilm is), maar aan de andere kant vind ik juist weer dat het geheel toch best zware onderwerpen bevat voor jongere kinderen.

avatar van tal1b
3,0
niks mis met dit familie filmpje.
leuk om te zien, prima geacteerd.

avatar van override100
3,5
echtscheidingen enzo is van 2010 dus hoort gewoon bij
prima film en ja is voor de jongere publiek zo wat
een dikke 3.5

jeeke21
Aardige gezellige familiefilm die blijft boeien tot het einde....

3,0
BS
Normaal ga ik niet zo voor familie-films maar ik vond de trailer erg leuk en John Corbett vind ik als vader-figuur gewoon erg goed acteren.

Zoals hierboven al gezegd is het niet een blij bloemetjes verhaal maar zitten er ook best wel zware dingen in verwerkt. Voor mij is dat wel apart, had ik niet verwacht, maar het zorgt wel dat de film niet zomaar een blij "alles komt toch wel goed" gevoel geeft.

Natuurlijk komt het op een of andere manier wel goed en de film brengt het er ook goed vanaf.
Over het acteren kunnen we kort zijn, dat is gewoon goed!
Zoals gezegd vind ik John Corbett gewoon geweldig, de kleine Joey draagt de film goed, geholpen door Selena en Bridget plus het 2de verhaal van de tante.

Eigenlijk dus best nog wel een aardig geslaagde film die van mij toch makkelijk 3* verdient heeft.

melvddonk
Wat een vermakelijke familiefilm zeg! Deze film heeft me echt positief verrast. Ik heb al een lange tijd niet zo'n leuke film gezien in dit genre. Goed verhaal, leuke humor en erg goed acteerwerk. Vooral Joey King doet het erg goed, maar de rest mag er ook zeker wezen. Ja ik heb erg genoten van deze film.

4*

avatar van benthe
4,0
Wat een heerlijke familiefilm! Goed geacteerd, heerlijke soundtrack en leuk verhaal, super

avatar van Rianneke_Dan
4,0
Inderdaad een heerlijke feel-good familie filmpje!

De film gaat over twee zusjes, Ramona en Beezus, waarbij Ramona nogal een kluns is, vol fantasie en ideeën over het leven. Haar grote zus Beezus, die overigens gespeeld word door de bloedmooie Selena Gomez, is daar totaal het tegenovergestelde van. En wat krijg je dan? Frustraties, ruzies, oftewel zussen die elkaar het leven zuur maken. Dat wordt door beide actrices leuk neergezet in deze film. Ze spelen hun personages met veel vrolijke energie en dat is op beeld zeker terug te zien. Bijrollen zijn ook erg leuk van onder andere Corbett als vader, Goodwin als lieve maar tegelijkertijd ook gekke tante, Duhamel als prettig gestoorde buurman, en Sandra Oh als strenge maar rechtvaardige juf. Je ziet dus van alles voorbij komen en bij iedereen zie je een bepaalde energie, alsof ze echt plezier hadden bij het maken van deze film.

De acties van Ramona zijn leuk en grappig om te zien, soms ook wel zielig want hoe krijgt ze dat toch elke keer voor elkaar?! Maar de film is niet alleen maar luchtig, het heeft ook wat zware thema's zoals een scheiding, het verliezen van een baan, ruzies tussen ouders, en het begraven van hun 16 jarige kat Picky Picky Een scene waar ik het overigens niet droog bij kon houden, ik ben ook zo'n softy, vooral met dat soort dingen

Gelukkig eindigt de film wel goed, alles komt uiteindelijk weer op zijn pootjes terecht en de familie leeft nog lang en gelukkig. Heerlijk toch? Zo hoort het ook bij een schattig filmpje als deze.

Ik heb er in ieder geval enorm van genoten, maar ik ben dan ook wel een sucker voor dit soort aandoenlijke, schattige familie films. Maar daarbij helpt het ook dat de twee hoofdrolspeelsters hun rollen zo energiek en fris neerzetten

4*

4,0
Veel beter dan verwacht. Heel leuke film. Goede acteur. Joey King speelde wel erg goed.

avatar van /wendy/
4,0
Ik vond het zeker beter als verwacht, vind Selena Gomez altijd wel leuk in films.

4*

avatar van hannes64
2,5
Maar Bridget Moynahan zit er ook in!!!!!
Leuk klein familiefilmpje.

avatar van juliegirlxoxo
3,5
Leuke film,Joey King is echt een goede actriece,volgens mij gaat ze het in de toekomst nog wel ver schoppen.Ook ge gedachten gang van het personage Ramona was super zoals ze het letterlijk nam van dat de bank het Ik moet toegeve dat ik vroeger ook wel veel fantasie had en mezelf helemaal herkende in Ramona.
.

avatar van Nasty
5,0
Mijn dochters 8 & 10 jr mocht stemmen ....excuus

avatar van BBarbie
3,0
Schattige familiefilm met grappige dialogen. Een feel good-movie voor het hele gezin. Vooral Joey King (Ramona) is erg goed op dreef.

avatar van soom
4,5
I hate my life.

Ik had al een stukje geschreven, maar ik vond het eigenlijk niet echt goed. Dus dan toch maar weer een iets beter stukje.
Beezus is leuk. Ramona is schattig, lief en vertederend. Hobart en tante Bea zijn lief. Mooi stukje cinema dus, erg aandoenlijk gefilmd. Erg schattig. Ik vind Selena echt een leuke actrice. Ben echt benieuwd wat haar carriere in de toekomst nog brengt.

Ik droom weleens van een jonger zusje. Of een broertje voor mijn part.. Maar goed, ik mag niet vergeten dat mijn ouders destijds erg blij waren met ons. Hoe we ook zijn tegenwoordig........

Aandoenlijke, sterke film met een fijne cast en mooie momenten.

avatar van Alittleromance
3,5
De beste familie film die ik dit jaar 2011 heb gezien.

avatar van david bohm
2,0
Duidelijk niet voor mij bedoelde familiefilm. Ms King speelt een irritant kind en doet dat goed, vermoedelijk is ze in werkelijkheid ook een blaag. Ms Gomez toont aan dat haar carrière vooral op haar looks gebaseerd is, want echt acteren kan ze niet. Ik heb de film uitgekeken dus het valt allemaal wel mee, hoewel de humor niet echt aan mij besteedt is.

avatar van Gon1234
3,5
Erg leuke familie film!
Ramona (Joey King) is een erg lief en leuk meisje die ook nog eens erg goed acteerd! Dus het is een goede keuze geweest om haar de hoofdrol te laten spelen. Ook de andere personages waren erg leuk, het enige personage waar ik wat minder over te spreken ben is over de lerares. Zij kwam erg saai en chagrijnig over, echt totaal niet het type voor een basisschool lerares. Ook had ik graag wat meer van Ramona's fantasie wereld willen zien. In het eerste gedeelte van de film zie je regelmatig de fantasie die Ramona zich in verschillende situaties inbeeld, maar halverwege de film verdwijnt dat ineens... Ik vond dat juist een van de leuke dingen aan de film, omdat het echt het beeld gaf die je als kind had wanneer je speelde. Ook vond ik het erg raar dat haar tante Bea ineens trouwde met die man, terwijl ze elkaar pas net weer (een paar weken?) opnieuw ontmoed hadden. Waarschijnlijk hebben ze dat gedaan om er een happy ending aan te geven, maar van mij had dat wel op een wat originelere manier gemogen, ik vond dit wat afgezaagd.

Er werd erg goed geacteerd, het verhaal was erg leuk en bleef telkens mn aandacht houden en er zat leuke humor in. De enige reden waarom ik geen 4* geef is omdat het een verhaal is die me niet bij blijft, en het een film is die je maar 1x (met veel plezier) kijkt. Maar het is zeker een film die ik iedereen aanraad, een top film! 3,5*

avatar van El Merano
3,5
leuk familiefilmpje
een topfilmpje voor jonge kinderen en zeker ook genietbaar voor ouderen
Die Ramona in de film zie ik nog een grote toekomst hebben in de acteerwereld, zo jong en al zo goed kunnen acteren is zeer knap.

avatar van NovaChe
Leuke film, heb genoten samen met mijn dochtertje

avatar van Decec
stinissen schreef:
De doelgroep van de film is inderdaad voor de wat jongere meisjes (jongens) , persoonlijk vond ik het allemaal wat zoetsappig en kinderachtig , wel leuk was om Sandra Oh (Grey's Anatomy ) als Mrs. Meacham te zien.


Dan neem ik niet op

avatar van Elizannthe
3,5
Leuke, aangename, luchtige familiefilm. Ik vond het de moeite waard.

avatar van alexspyforever
3,5
Ik ga geen uitgebreide review geven. Het verhaaltje is erg simpel maar heel vermakelijk. De personages met Ramona voorop zijn heel kleurrijk. Een film met een lach en een traan, soms een beetje tragikomisch. Joey King was uitstekend in deze rol. Ik zou het geweldig vinden om zo een dochter te hebben met zoveel fantasie.

avatar van Miszmi
3,5
Een familiefilm die toch wel deels aansluit bij het dagelijks leven, echter net iets teveel gericht op meiden. Natuurlijk is het allemaal wat zoetsappig en voorspelbaar, maar we moeten niet vergeten dat de film uiteindelijk ook gericht is op de jongere kijker. Een kind moet zich een film voor kunnen stellen en die taak hebben ze denk ik wel volbracht. De fantasiewereld van Ramona had van mij niet zo gehoeven, ik laat het liever aan mijn eigen fantasie over, echter kom ik ook dan weer op kinderen: voor hen is het vaak juist wel prettig om al een beeld geschetst te krijgen. Gelukkig nam dit ook zeker niet de overhand, waar ik in het begin heel bang voor was. Slechts een enkele keer kom je in haar fantasiewereld, niet ergerlijk. Een leuke cast, ik ken Ginnifer Goodwin met name uit Once Upon a Time, waarbij haar tegenspeler ook in het echte leven haar man is. Die liefdesscènes zullen dus niet al te moeilijk zijn, hier zette ze haar scenes met tegenspeler Duhamel ook prima neer. Overigens niet geheel terecht dat hij bij de credits op MM staat, mijn inziens heeft de vader van Ramona en Beezus, John Corbett, toch wel een belangrijkere en grotere rol. Al met al een veelal herkenbare film voor kinderen, veel kinderen voelen zich anders en kunnen daar moeilijk mee omgaan. Deze film geeft uiteindelijk ook als boodschap mee dat anders zijn niet erg is. Het is toch erg jammer dat het vooral op meiden gericht is, mijn zoon zou ik hier absoluut niet blij mee maken, terwijl ik de boodschap toch wel zeer krachtig vind. Ik kom uiteindelijk op 3,5* uit, in het genre is dit zeker geen slechte.

Gast
geplaatst: vandaag om 05:28 uur

geplaatst: vandaag om 05:28 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.