Genre: Komedie / Muziek
Geregisseerd door: Matthew Diamond
Met onder meer: Demi Lovato, Joe Jonas en Alyson Stoner
Plot Camp Rock
Een tienermeisje wil dolgraag haar zomer doorbrengen op een prestigieus rockkamp. Ze kan deze alleen bijwonen wanneer ze als kok werkt in de keuken. Als ze op een avond in haar eentje zingt, hoort popidool Shane Gray dit. Al snel probeert hij erachter te komen wie het meisje is achter deze prachtige stem. Voordat ze haar plek in het spotlicht kan nemen, moet ze eerst haar angsten confronteren.
Mitchie Torres
Ella Pador
Margaret "Peggy" Dupree
Barron James
BroekieTV
Maar is leuk 5 sterren waard?
Ik vond de film wel redelijk, en er zaten wat leuke meiden tussen ^^

Astriid*
ik vind de film leuk
maar komt ook wel omdat ik fan van de jonas brothers ben ;p
G to the J
HET IS GEEN ROCK ..
NOEM HET DAN CAMP POP..
WAT EEN *E!!@#&!@#&!(@&#(%&(*!&$(!*&$(*!@&#!(*%&!(#*&(*!@$&(*!@% FILM~!!!
Ellende op zijn best!!
Horrorfreak12
ondanks dat ik helemaal geen fan ben van jonas brothers
vind ik deze film best goed met zeer mooie songs
wil zeker camp rock 2 zien
en hey je moet helemaal geen kind zijn om dit een leuke film te vinden
iedereens mening verschilt nu eenmaal en da heeft niets te maken met kind of niet
Juud
Hier vond ik dus echt helemaal niets aan. Ik heb sowieso een schijthekel aan die over het paard getilde tienersensaties die denken dat ze alles kunnen. Omdat ik goede verhalen over Camp Rock hoorde, heb ik de film toch maar een kans gegeven. Ik moet zeggen: met het verstand op nul weet het af en toe nog best wel te boeien, maar in grote lijnen is dit echt een dertien-uit-een-dozijn film waarvan er al tientallen gemaakt zijn. Het is zooo verschrikkelijk voorspelbaar. Ook heb ik me heel erg geirriteerd aan de muziek in de film. Camp ROCK!? Haha, mensen die denken dat dit rock is, hebben een muziek IQ van 3 of lager. Dit was gewoon Disney pop, niks met rock te maken.
Deze film zal vast heel leuk zijn voor mensen die ervan houden, maar aan mij is het niet besteed.
MGpower
Weet je wat ik nou zo vreemd vind? de 1 geeft de film 5 sterren, en de ander 0,5. Wat zie je hier gebeuren? men geeft sterren naarmate men de film leuk vind of niet. op die manier krijg je geen eerlijke beoordeling. Je moet bij het beoordelen kijken naar: Camerawerk, Special FX, verhaallijn, acteer prestaties etc. Als iedereen nou zo zou beoordelen, zouden we nog wat aan de sterren hebben...
over de film: lijkt me leuk, ga m zeker kijken
AHWA
Demi Lovato heeft een leuk koppie, en de chemie met Jonas is op zich best goed, maar verder is dit natuurlijk een broddelwerk van jewelste dat de platgetreden paadjes nog platter maakt.
Vreselijk acteerwerk, vreselijk voorspelbaar, vreselijk overdreven performances, en uiteraard pop en geen rock.
jumpstylemovie
Demi Lovato heeft een leuk koppie
Ga je mond spoelen, ze is uberlelijk als je 't mij vraagt.
mandy-brands
ik vond de film zeker de moeite waard op te kijken !
Maar Mensen die niet zo van de Disney films zijn ,
dan zou ik zeggen niet kijken dan.
Skindowz
Oh, ik dacht dat wij zelf wel uitmaakten hoe we een film beoordelen...
over de film: lijkt me leuk, ga m zeker kijken
eefke123
ik heb mijn stem na een tweede keer kijken met een half sterretje verhoogt. Demi Lovato heeft een stem om jaloers op te zijn en de liedjes zijn mooi.
er kwam een beetje te weinig romantiek in naar m'n zin.
verder mochten kevin en nick wel grotere rollen hebben.
maar ik weet zeker dat ze dat in camp rock 2 goed gaan maken
clockwork72
Belachelijk, Oerslecht en Oersaai. Echt om te janken zóó slecht!
diaan11
0,5 sterren. Behoeft denk ik geen uitleg.
Nou, eigenlijk wel.
Luchtig filmpje en in z'n genre (lees: voor kinderen) zeker niet mislukt.
soom
Heerlijk moralistisch, natuurlijk en uiteraard, maar toch ook lekker in het gehoor liggende muziek, met verve uitgevoerd door de Jonas broertjes en Demi Lovato.
In eerste instantie vond ik Joe op Zac lijken, uiterlijk en een beetje qua maniertjes, maar dat verdween langzamerhand tijdens het bekijken van de film. Joe mag dan wel op Zac lijken (althans, ze hebben iets van elkaar weg), maar wat een droppie eigenlijk. In tegenstelling tot Zac, die ik niet zo hoog heb zitten.
Demi Lovato is ook leuk, goed in uitbarstingen, en ben benieuwd naar Princess Protection Program, waarin ze met vriendinnetje Selena Gomez speelt
!
Natuurlijk vond ik het heel lief en schattig, en romantisch hoe Shane zijn meisje met de stem vind, mooi moment.
3,5*. Een half sterretje voor de fijne en mooie muziek, en 3* voor de rest (acteurs, verhaal, mooie scenes, sfeer en setting en de hele mikmak).
kobe bryant fan
Leuke film met de jonas brothers die toch aardig acteren.
Ook mooie songs.
huVILEub
Ja, leuke film voor begin-tiener meisjes. Maar meer ook niet. Erg standaard allemaal, karakters die je al zovaak hebt gezien etc. ook nog redelijk voorspelbaar vaak. Maar ik vind Demi Lovato wel altijd leuk, en in deze film weer. Het einde was gelukkig net niet over de top. De muziek is ook niet mijn ding, dus daar werdt het voor mij ook niet beter op.
Metalfist
Don't fit in. Stand out
Met dit verschrikkelijk warme kloteweer waardoor je amper kunt buiten komen of je bent zeiknat van het zweten, kon ik niet veel anders doen dan wat zappen langs de kanalen op onze decoder. Ik kwam terecht op Disney Channel waar ze een film gaven met de titel Camp Rock. Leek me wel interessant dus ik ben blijven hangen.
Ten eerste is de titel wel extreem slecht gekozen. Wat hier gespeeld wordt is zeker geen rock, de gitaargoden draaien zich om in hun graf, maar eerder hiphop en wat weet ik nog allemaal van andere stijlen. Ben eerlijk gezegd niet zo thuis in heel dat Jonas Brothers, Justin Bieber en dergelijke wereldje. Ik bekeek de film dan ook met een neutrale blik. Ben geen fan van de Jonas Brothers, laat staan dat ik er één zou herkennen mocht ie op tv komen, dus het heeft sowieso al niet echt een meerwaarde voor mij dat de broertjes hier in meespelen. Toch gebiedt de eerlijkheid me het te zeggen, ze deden het nu niet ontzettend slecht. Voor de doelgroep zal dit vast en zeker fantastisch zijn, verbaas me dan ook wat over de lage score hier want meestal scoort dit wel goed. Twee van de drie broertjes hebben eigenlijk amper screentime maar zorgen af en toe wel voor een paar leuke momenten, vooral de slungelige, ik denk Jason, van de twee was soms wel leuk. De meeste aandacht gaat echter naar Joe Jonas die de rol van Shane vertolkt. Het is een standaard tienermeisjes idool dat vrij veel weg heeft van Zac Efron, ken ik trouwens ook alleen maar van een aflevering van Punk'd maar soit, hij vertolkt zijn rol wel vrij çava. Op de poster staat in kleine letters: introducing Demi Lovato en voor een eerste rolletje doet ze het niet slecht. Geen wereldprestatie maar wederom, de doelgroep zal het wel kunnen waarderen. De andere actrices waren vaak vrij irritant, dat groepje van Tess en die 2 andere was verschrikkelijk. Hilarisch moment trouwens wanneer Peggy gitaar gaat spelen tijdens de final jam, je overduidelijk ziet dat wat ze speelt op de gitaar niet overheen komt met wat je uiteindelijk hoort. Film bevat vaak nogal vrij veel van zo'n foutjes maar storen doet het niet echt. Alleen ben ik er nog niet echt uit waarom Tess het boekje van Mitchie onder het bed vandaan pakte. Leek me totaal geen nut te hebben maar ik zal wel iets hebben gemist waarschijnlijk.
Het is en blijft een Disney film dus houd je maar klaar voor een boel moralistisch geneuzel. De standaard levenslessen komen allemaal aan bod en uiteindelijk komt iedereen hun dromen uit enzovoort. Ach, dergelijke clichés hebben bij dit soort films vaak wel een positief effect op mij. Het is alleen jammer dat de film nogal vaak van de hak op de tak springt. Het is een zomerkamp dus het lijkt me dat iedereen daar een hele zomer zit maar toch zie je maar af en toe eens mensen eten en om de 5 minuten één of andere 'jamsessie'. Ik kan me moeilijk voorstellen dat dat het enige is wat je tijdens 2 maanden doet maar het gaat natuurlijk om de nummers zeker. Zoals ik daarjuist al zei, is de titel wel extreem slecht gekozen. Ze hadden het beter Camp Music of iets dergelijks genoemd maar soit, qua flair kan dit af en toe wel tellen. Niet alle dansen komen even goed over, oudere dansfilms à la Grease en recentere zoals Step-Up 2 blijven hier toch heer en meester tegenover, maar dat neemt niet weg dat er af en toe wel iets leuk tussen zat. Die 2 negers bijvoorbeeld die hun armen en benen in alle mogelijke richtingen kunnen wringen was een leuke toevoeging maar spijtig genoeg komt eigenlijk de rest van het kamp niet veel aan bod. Het gaat vooral over Mitchie en Shane met als bijrollen Caitlyn en Tess en co maar in dat kamp zit precies zo'n 40-50 man. Beetje triest dat je dan maar 10 man effectief te zien krijgt. Stiekem wou ik gewoon meer zien van drummer boy!
Voor de doelgroep zal dit vast en zeker puur goud zijn, voor mij iets minder. Cast acteert over het algemeen wel leuk, de muziek valt maar is niet echt mijn genre en qua plot is het voorspelbaar. Film heeft me toch anderhalf uur weten te boeien dus een, hetzij nipte, voldoende.
HannahMontana
Ik ben het perfect eens met het aantal sterren dat hij krijgt ! Ik vind hem leuk , maar op het einde wordt het me een beetje beu
palaver
helemaal mee eens!
soom
megan fox
Na het succes van High school musical, had ik verwacht dat deze film heel leuk zou zijn.
Uiteindelijk viel hij me een klein beetje tegen.
Maar hij is absoluut niet slecht!
Ik ben benieuwd hoe deel 2 is.
miss_efron
Echt een leuke film!Heb vandaag trouwens camp rock 2 the final jam gezien.Beter maar deze was zeker niet slecht!
SEExYAxSOON
Ook al ben ik een hele grote fan van de Jonas Brothers en Demi Lovato... nee.
Ik vind deze film echt niks. Dit is zeker niet hun beste prestatie, niet qua acteren, niet qua muziek. Het acteerwerk was matig, en de verhaallijn was ronduit flut.
Nog 2 sterren voor de muziek, waar het in principe allemaal om draait, ook al zei ik al dat het echt niet hun beste werk is.
En, zoals veel mensen al beweerd hebben, dit is inderdaad geen rock, maar (Disney)pop.
filmliefhebber92
Voor de doelgroep is hij vast leuk. Ik ben denk ik te oud vandaar ook geen al te slecht cijfer.

Camp Rock 3
2026