Genre: Animatie / Avontuur
Met onder meer: Ed Asner, Jordan Nagai en Christopher Plummer
8,3 (1.221.787)
Releasedatum: 7 oktober 2009
Plot Up
"The greatest adventure is just getting back home."
Carl Fredricksen heeft er zijn hele leven al van gedroomd om de wereld te ontdekken en grootse avonturen te beleven. Maar op 78-jarige leeftijd lijkt het alsof zijn leven aan hem voorbij is gegaan en zijn de grootse avonturen alleen maar dromen geweest. Maar dat gaat vanaf nu veranderen als Carl besluit om zijn dromen uit te laten komen. Samen met de 8-jarige padvinder Russel gaat hij op avontuur.
Carl Fredricksen (stemrol)
Charles F. Muntz (stemrol)
Russell (stemrol)
Dug / Alpha (stemrol)
Beta (stemrol)
Gamma (stemrol)
Construction Foreman Tom (stemrol)
Newsreel Announcer (stemrol)
Young Ellie (stemrol)
Young Carl (stemrol)
RSmovie91
Na het lezen van erg afwisselende stemmen, heb ik hem ook maar gekeken. En ik werd aangenaam verrast.
De eerste 20 minuten zijn erg leuk gemaakt en bijna zonder iets zeggen, wordt toch heel veel vertelt.
Daarna zwakt het wat af, toen ze die vogel tegen kwamen, net als de pratende hond.
Maar als ze eenmaal die oude held van Carl tegenkomen, wordt het kijken weer een heel stuk aangenamer. Sommige dingen zie je al wel van ver aankomen Carl slaat, eenmaal aangekomen bij Paridise Falls, ineens om van opa met dromen tot volbloed avonturier maar dat maakt bij zo'n film helemaal niks uit (het blijft voor kinderen).
Ook de aftiteling vind ik erg leuk gedaan.
4* heeft hij wel verdiend.
Thom1994
tja niet iedereen kan dit een mooie film vinden he, daar ben ik ook een van.
Ik ben het met jullie eens dat dit niet het hoogtepunt van de Pixar's is. Ja, oké, alleen qua uitstraling. ( De zeer hoge kwaliteit en adembenemend mooie special effects )
Nagini
Op zoch vind ik het een mooie film. Lekker kleurig en origineel verhaal..
Maar.. voor een kinderfilm vind ik het thema wel erg zwaar.
Lijkt me stug dat kinderen de liefde voor Ellie kunnen begrijpen en dat die in dit geval staat voor het huis. Het zelfde dat ze begrijpen dat het begin de levensloop is van Carl en ze uiteindelijk dood gaat. Vooral kleine kinderen hebben echt nog niet dit inzicht..
Dus kwa thema vind ik 'm wat minder voor kinderen, aangezien dat wel de doelgroep is heb ik 'm daardoor ietsje minder gegeven.
egelhunter
Wat ene leuke film! Vond de humor echt leuk ( niet anders verwacht van een pixar film) Alleen beetje een zielig kantje van het verhaal voor kinderen. Maargoed heb genoten! 4,5*
2,20
Leuk film, met een origineel verhaal. Jammer dat zo veel dingen voorspelbaar waren, de humor valt ook wel mee, maar deze tonen ze op een 'aparte' manier. Vul zelf maar in of dit positief of negatief is, na het zien van deze film
SandLover
De film begon erg goed maar wanneer die vogel + honden hun intrede doen is het gedaan met de pret. Maar vooruit 3* voor de moeite.
rustugan
Ben eigenlijk helemaal niet zo in dit soort animatie films, maar Up is echt geweldig mooi in elkaar gezet. Vooral de relatie van Carl met Ellie is in het begin werkelijk prachtig beschreven, 1 van de mooiste dingen die ik in een animatiefilm heb gezien. Ik heb echt genoten ! en dat had ik vooraf niet verwacht. Gewoon 5 sterren.
Thom1994
Alle volwassenen klagen over die hond. Dit vinden de kinderen toch helemaal geweldig.
Maar volwassenen blijkbaar niet zo. Toch normaal dat er dan over geklaagd wordt?
Thom1994
Ja, maar de film is toch gemaakt voor kinderen? Als ze een serieuze film reggiseren gaan de ouders weer zeuren dat de kinderen er niks aan vonden.
Prrrauline
De zoetheid van Disney, de geestigheid van Pixar. Niemand zal zich een buil kunnen vallen aan het kijken van Up. Leuk verhaaltje.
Toch geef ik de voorkeur aan 100% Pixar. Het had nét iets scherper, pittiger en schertsender gekund. Vaak zit er een extra laag in Pixar-films, een soort knipoog naar de volwassen kijker. Die miste.
deft0nes
Een van de mooiste van Pixar & Disney. Het begin was werkelijk prachtig en met nog een paar korte geniale stukken en langere stukken om van genieten. Er was zelfs een moment waar ik een traantje voelde opkomen. Desondanks toch ook een paar mindere stukjes en/of details. De muziek was ook prachtig trouwens. Deze film heeft mij een soort van herinnering gegeven aan het gevoel van vroeger. Misschien omdat het een echte Disney is en je dat ook echt merkt. Als ik deze had gezien toen ik jong was, was dit een van mijn lievelingsfilms geweest denk ik.
deft0nes
Juist zonder die `extra laag` voelde ik me weer net een kind dat naar een geweldig en magisch avontuur zat te kijken. En juist dát vind ik dan weer een `extra laag`; dat je een dergelijk gevoel kunt opbrengen. Geniaal.
Vinokourov
Beetje onevenwichtig. Het begin was subliem goed met de introductie van Mr. Fredricksen. Het leek er op dat deze Pixar ook meer volwassen over zou komen, maar na een tijdje wordt het toch niet heel serieus. Zeker die honden en de vreemde vogel Kevin... Dat vond ik toch teveel filmduur in beslag nemen. Al met al heb ik me toch wel vermaakt, mede door de prachtige animatie. Aan die hoge kwaliteit van Pixar raak je bijna aan gewend.
wimaroca
De eerste helft van deze film geef ik een 5,prachtig verhaal voor de volwassene hoe het opgebouwd word dat ie ouder word is weergaloos goed,de tweede gedeelte van de film een 3
Prrrauline
hoe het opgebouwd word dat ie ouder wordt is weergaloos goed
Dat is inderdaad sterk/ vakkundig/ leuk gedaan!
Actionfreak
Up begon wat mij betreft zwak maar naarmate het avontuur groter werd vond ik het steeds leuker worden. deze Film bevat een hoop genres:
Drama door het verhaal van de oude man.
Humor door de leuke grappen.
Avontuur door de grote reis door de natuur en de wilde dieren.
Ik vind dit zeker de beste Pixar!
Daarom 4,5*
planet_of_death
Up begint zwak?
Man, er is volgens mij geen animatiefilm met een beter begin!
Noodless
Inderdaad een geweldig begin, de levensloop wordt prachtig, ontroerend , sfeervol gebracht in een paar minuten.
Daarna zeer vermakelijk : knappe beelden, leuke figuren, beetje humor, origineel verhaal, wat actiemomenten. Toffe film !
Alweer een goede pixarfilm.
8,5/10
MisterRoboto
Heb de hele tijd met een glimlach gekeken. Vond het een aandoenlijk filmpje en de beelden waren lekker kleurrijk. Leuk idee ook om die honden te laten praten m.b.v. die apparaatjes. Op naar de volgende Pixar...
jimboj
leuk verhaal weer
paar grappige momenten erin en vooral mooi begin
eigelijk 3 sterren
maar ik flikker die halve nog erbij voor die beelden. mooi gedaan
HIMMY
Weer een Pixar topper vond hem echt geweldig!
Top stukjes zitten er in. Echt een aanrader om met
de kerstdagen op te zetten.
Fnd-
Er zit een leuk verhaal in en dat jochie vond ik ook wel komisch (hoe die eruit ziet en hoe die doet)
Gewoon een leuke vermakelijke film
Een 3,5
Mescaline
Leuke vermakelijke film, maar niet voor de hele kleine onder ons.. geschikt vanaf een jaar of 10, zitten best veel emoties in die kinderen vaak nog niet kunnen begrijpen.
Enige minpunt vind ik het einde, gaat te lang door en wordt een klein beetje langdradig.
Niet te min, toch een 3,5
deft0nes
Toch jammer dat de gehele film niet zo sterk was als het begin.
Mja, al vond ik dat er in de tweede helft ook nog goede stukjes zaten hoor. En ik vond de eerste helft zó goed dat het die tweede helft meer dan "goedmaakt".
danim
erg leuke film leuk verhaal
vond het jammer dat die afgelopen was
ging voor mijn dochter naar die film maar
ik vond het erg leuk

Sen to Chihiro no Kamikakushi
Animatie / Fantasy, 2001

El Laberinto del Fauno
Fantasy / Drama, 2006
age differencecentral and south americaballoonreizencomputer animatiehondduringcreditsstingerpetsexploringseniorwalt disney pixargeni - pixar