Seven Pounds (2008)
Met onder meer: Will Smith, Rosario Dawson en Woody Harrelson
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 15 januari 2009
Plot Seven Pounds
"Seven names. Seven strangers. One secret."
Om zijn verleden dat hem kwelt achter zich te laten besluit Ben Thomas (Will Smith) zeven onbekende mensen een helpende hand toe te steken en zo hun levens drastisch te veranderen. Eén daarvan is Emily Posa (Rosario Dawson), een aantrekkelijke, levenslustige vrouw die kampt met een hartkwaal en een belastingschuld. Terwijl Ben haar helpt met grote en kleine klusjes, ontdooit zijn eigen kille hart. Maar hun ontluikende liefde maakte geen onderdeel uit van zijn grote plan…
Ben
George Ristuccia
Larry
Susan
deTuinman
voor de rest mensen lees eens een boek, maar niet die iedereen leest zoals de da vinci code of er komt een vrouw bij de dockter want dat zijn me toch prullen
En zo is het ook met 'mainstream' films. En helemaal die met Will Smith erin.
wimnoot
he! eppy! voor iemand die veel leest maak je wel erg veel spelfouten!
berrewillems
Iets van de inhoud van een film als Seven Pounds vrijgeven is doodzonde. De film moet je volledig onverwacht overkomen en dan is het een pareltje onder de hedendaagse speelfilms.
Will Smith speelt op een sublieme manier zijn rol. WIe hem reeds in The Pursuit of Happiness een rasacteur vond, zal zeker tijdens het kijken van deze film verstelt staan van zijn kwaliteiten. De dualiteit die hij in zijn verhaallijn kan leggen is van een hoogstaand niveau.
Het verhaal zelf is en blijft mysterieus, maar geeft je als toeschouwer toch voldoende hints om naar het einde toe reeds te weten hoe de vork aan de steel zit. Maar dat maakt de climax niet minder indrukwekkend. Op het einde van de film zal je vol ongeloof en bewondering terugkijken naar de moed en opoffering van het hoofdpersonage. En naar alle waarschijnlijkheid zal er bij menig persoon een traantje vloeien, zonder dat de film als een goedkope 'tranentrekker' omschreven kan worden.
Seven Pounds is een pareltje die beklijfd zelfs nadat de lichten in de zaal reeds zijn aangesprongen.
wimnoot
Kijk zo hoort het! prachtig gesproken berrewillems!
Smitsmeister
Ik heb deze film in de bioscoop gezien, indrukwekkende film moet ik zeggen. Maar zoals er altijd een maar moet zijn is dit wil een film die veel korter had kunnen duren. Will smith is niet mijn acteur, maar als ik zijn films vergelijk kan deze persoon toch erg goed in elke film die hij speelt een goede andere personage neerzetten. Geef hem 3.5 ster
DJ paul
Goeie film, alleen veel te lang. Kan makkelijk een half uur ingekort worden. Eerste 3 kwartier was geen doorkomen aan.
Greeneyelady1
Je hebt m nog geen ster gegegven deze film.
Apster
Wat is er toch zo goed aan Smith in de film? Zielig kijken gedurende de hele film vind ik niet oscarwaardig. Ik vind sowieso dat hij altijd hetzelfde kunstje flikt in films.
wimnoot
De reden dat hij zielig kijkt is omdat hij gepijnigd wordt met gevoelens van schuld ,dat lijkt me duidelijk. In de scene's met Rosario Dawson komen daar nog een aantal gevoelens bij die je niet op een men in black of bad boys manier kunt uitdrukken.
Daarom vind ik het juist goed dat hij nu eens een "ander kunstje flikt". Ik vind dat Will Smith het erg goed doet in deze film, alhoewel dat niet de enige reden is dat ik deze film goed waardeer. De soundtrack is ook erg goed.Ik vind het mooi hoe de toon (muziek)van de film verandert bij iedere verschillende sfeer.
Of deze film "oscarwaardig" zal zijn moet nog blijken.
missl
Belachelijke film, waarin maar weer duidelijk word dat Will Smith vooral als held gezien moet worden. Kan die man ook andere rollen spelen of kan hij alleen iedereen laten zien dat hij eigenlijk een superheld wilde zijn als hij geen acteur was? Verder lees ik hier dat het verhaal heel erg duidelijk word aan het eind van de film, nou mij werd helemaal niks duidelijk, tuurlijk begreep ik wat er gebeurde maar het gaat helemaal nergens over. En dat terwijl de hele film best onderhoudend is, ik bleef benieuwd naar wat er allemaal aan de hand was en hield mijn aandacht er wel bij. het is een debiel eind.
Volgende punt; de mensen die zo lovend spreken over de 'emoties van Will Smith' ik zal niet zeggen dat ik het zelf beter kan want ik heb nog nooit in een film gespeeld maar rode ogen hebben en je stem over laten slaan zie ik niet echt als je emoties tonen. De eerste keer dat hij dat deed was het misschien nog indrukwekkend maar die man doet in elke film exact hetzelfde. Ik heb nu wel genoeg gezien van zijn emoties want ze zijn saai en telkens hetzelfde, eigenlijk net zo als zijn films.
Dawson doet het goed, zij had tenminste wel echt emoties en kwam eerlijk over. Wat die blinde man in deze film doet is mij een compleet raadsel. ik begrijp dat dat ook allemaal duidelijk moet worden aan het einde maar het slaat echt als een tang op een varken. Will Smith: ja, ik belde je even op en ik schold je uit, alleen maar om te kijken of je wel echt een goed mens bent, en dat ben je want je schold me niet uit maar hing gewoon op, daarom mag jij mijn ogen hebben.
Toch jammer, want het had veel potentieel. En Oscarwaardig is het zeker, Hollywood houdt wel van dit soort geneuzel. Maar ik geloof dat ze -gelukkig- deze prent niet genomineerd hebben.
Zonde van mijn geld!
animalkrullie
Vond het een goede film.
In het eerste uur is het even doorbijten doordat de clue nog niet bekend is, maar word in het tweede uur goed gemaakt.
Moet wel zeggen dat het plot bij mij wel vrij snel duidelijk werd.
Acteerprestaties zijn niet buitengewoon maar degelijk.
De muziekkeuze was sterk in deze film.
janus
Niks aan toe te voegen
persiansjr
Mooie film
Leuk om will smith zo te zien spelen. Ik kijk vaak naar Fresh Prince. En dan dit. Wat een omschakeling:(
Ik geeeeeeef 4.5
deTuinman
Ik kijk vaak naar Fresh Prince. En dan dit. Wat een omschakeling:(
Raar dat velen juist altijd die fresh prince zien.
hulkio
Zeer aardig drama met in de hoofdrol Will Smith. Inhoudelijk valt er weinig te zeggen over deze film zonder te spoileren, maar op het einde na zat het verhaal goed in elkaar. De laatste tien minuten hadden er eigenlijk afgemoeten en dan was het echt een goede film geweest. Acteerwerk was goed en ook de soundtrack was prima, zo vaak hoor je geen Muse in een degelijk drama.
wilco91
Mooie film, zeer ontroerend en mooi geacteerd.
Zeker 4,5 punten waard
DiTati
Een uur na afloop van de film begon ik hem pas een beetje te waarderen, 3* voor het idee, alleen erg rommelig uitgewerkt.
Viel me ook op dat een groot deel van het jeugdig pubiek in de bios zich na een uurtje behoorlijk begon te vervelen..
theile000
Ik keek er al een hele tijd naar uit deze film eens te zien. Will smith is namelijk één van de acteurs die een film meestal een stuk beter doet lijken. Als die film hier op moviemeter ook nog eens 3.92 sterren krijgt dan kan die gewoon niet slecht zijn. De verwachtingen waren dus hoog.
het telefoongesprek in het begin was al goed maar zette me een beetje op het verkeerde been. Het lijkt alsof het door een vermeden zelfmoordpoging komt dat hij veranderd was maar later blijkt dat dit het plot van de film is. dat telefoongesprek blijft de hele film wat in je hoofd spoken en op het einde heb je zoiets van 'o'. Tussen het begin en het einde valt de film echter een beetje stil. Wat wel jammer is want je had hier nóg meer kunnen uithalen.
Het einde echter is dan wel weer prachtig uitgewerkt.
later meer..
whimp
Vond will smith in deze film niet zo goed als in pursuit. Het verhaal is zeker in het begin onduidelijk en dan kijk je niet met plezier naar de film want er gebeurt niet echt veel. Dit is dan wel een drama film maar vond alle emoties ver overtrokken en hier en daar ook slecht geacteerd of anders gezegd, over the top. Geef em dan ook een 3,5* Wel een goede reclame om je lichaam ter beschikking te stellen voor donortransplantatie, maar om daar eerst 7 mensen voor te moeten doden gaat me iets te ver
OlafK
Toen bekend werd dat regisseur Gabriele Muccino opnieuw ging samenwerken met Will Smith was ik toch wel behoorlijk benieuwd naar deze film, al helemaal omdat ik ongeveer 2 jaar geleden The Persuit of Happiness gezien heb. Vanavond was Seven Pounds aan de beurt.
Helaas ben ik met een nogal gemengd gevoel achtergebleven. Natuurlijk spelen Smith en Dawson prima rollen, net als de overige acteurs en actrices. En ook met het plot is vrij weinig mis.
Het is de uitwerking van het verhaal waar het in mijn ogen mis gaat.
Na een interessant begin zwakt de film al snel af om pas na 1 uur en een kwartier kijken weer interessant te worden. Na een tergend langzaam uur, komt er in een half uur in razende vaart gigantisch veel op de kijker af. En bij het laatste kwartiertje gaat het dan helaas weer mis.
Het is de kijker dan al lang duidelijk geworden hoe de vork in de steel zit, en om dat dan nog eens helemaal te gaan voorkauwen is meer dan overbodig. Sterker nog: het doet behoorlijk af aan de intimiteit die het verhaal op zich wel kent.
3 kwartier goed, 1u en 15 minuten teleurstellend. De positieve zaken zorgen ervoor dat ik de film wel nog 3 sterren geef, maar dat zijn dan wel drie hele kleine.
zucco1
gisteren de film gezien en moet zeggen dat ik met verwondering aan het kijken ben geweest...dit was top en de acteerprestatie van will mag er zeker zijn hoor...het verhaal op zich vond ik ook sterk, we hebben er van genoten...4 sterren van mij...
r0mana
Ik moet zeggen begreep er niks van op het begin maar op een geven moment kreeg ik het door en vond het een aparte maar goeie film!
SanneW
In begin had ik zoiets waar gaat de film naartoe, daarna werd het een beetje langdradig. Maar het laatste half uur heeft veel goedgemaakt! Ik vind het best een mooie film!
DiKKe_OsCaR
- 2034 stemmen
Wij vonden het een erg mooie film. Ik kan de kritiek van sommigen hierboven wel begrijpen, maar stoor mij zelf niet aan die dingen. De zielige blik op zijn ogen leek soms wel gemaakt enzo, maar dat deed voor mij niet af aan de film.
Waar ik echter even niet uit kom: als ik het goed begrijp redt hij het leven van 7 personen, aangezien het 'zijn schuld' was dat er 7 anderen het leven hebben gelaten. Ik kan echter maar tot 6 personen komen die door hem benaderd zijn: het leukemie-kindje, de lever-vrouw, zijn broer, de blinde, de liefde en de botkop uit het verzoringstehuis welke door de mand is gevallen. Wie is nummer 7?
ArcovandenBroek
Sterke film, met een zeer goed acterende Will Smith. Af en toe wat langdradig, maar het laatste half uur maakt enorm veel goed. Vooral de scene met de kwal in bad vond ik enorm heftig.
Ik wil een 7,5 geven, maar dat kan hier niet. Dan maar 4*
83Utreg!
Het begin is moeilijk, vooral een beetje vaag. Ik vroeg me dan ook lange tijd af waaar het naartoe zou gaan.
Vrij unieke film, een van de beste serieuzere rollen van will smith. En dawson is echt een plaatje. Naarmate het einde nadert word het duidelijk.Een zeer treurig einde. Ik ben onder de indruk....
Naomi Watts
Toch weer een sterke film van Will Smith. Die zowieso de laatste jaren zeer interessante keuzes maakt. Zeer sterk gespeeld door Smith en Dawson.
Het eerste uur is zeer sterk met een lekker voortkabbelend tempo maar zakt daarna volledig in. Tegen het einde aan schakelen ze om in sneltreinvaart en wordt het einde als het ware in je strot geduwd. Voorspelbaar eind dat wel maar toch wel de meest "satisfying" optie. Op wat kleine dingetjes na gewoon een zeer geslaagde film en misschien wel Smith's beste rol. 4*

Netflix verwijdert binnenkort een grote hoeveelheid films

Vijf films op Netflix die worden beschouwd als tranentrekkers

Into the Wild

Human
Documentaire, 2015

The Pursuit of Happyness
Drama, 2006
sadnessvegetariantax collector blindpianistorgan transplantblood typesad story