Genre: Actie / Thriller
Met onder meer: Shia LaBeouf, Michelle Monaghan en Rosario Dawson
Releasedatum: 9 oktober 2008
Plot Eagle Eye
"Don't walk. Run."
Wanneer Jerry Shaw (Shia LaBeouf) en Rachel Holloman (Michelle Monaghan) allebei een mysterieus telefoontje krijgen van een onbekende vrouw, komen ze door dit toeval met elkaar in aanraking. De vrouw bedreigt hun en hun familie met de dood en brengt Jerry en Rachel in verschillende levensgevaarlijke omstandigheden. Hierbij gebruikt ze de hedendaagse technologie om elke stap die ze doen te controleren. Uiteindelijk escaleert de situatie en worden deze twee gewone mensen de meest gezochte voortvluchtigen. In een race tegen de klok proberen ze er samen achter te komen wat er werkelijk gaande is en waarom hen dit overkomt.
Jerry Shaw
Thomas Morgan
Ranim Khalid
Sam Holloman
Mrs. Wierzbowski
Erg warrig, maar zo snel dat het nog wel redelijk wegkijkt. Als er al een boodschap is zit in ie zo simplistisch verwerkt dat je er liever niet aan wil denken.
DVD-T
De film begint heel leuk, maar naarmate de film vordert word het plot steeds ongeloofwaardiger en word alles snel afgeracheld.Erg jammer.Het uitgangs punt is erg goed namelijk maar het is de afwerking die de film de das omdoet.Alles wordt erg warrig uitgelegd en word qua plot steeds clichérijker.Shia LeBeouf kon mij in deze film iets meer overtuigen, dat ook mede door zijn iets volwassener rol.Michelle Monaghan is een erg leuke verschijning.De actie scènes en special effects zien er erg leuk uit, en dan vooral die eerste achtervolging.Verder blijft het vooral erg middelmatig.
eduard
Prachtige special effects maar geen film die als verhaal indruk maakte. Ik kreeg ook niet echt een band met de filmspelers.
Geen film omn 2x te gaan kijken. Toch 3 sterren maar vooral om de special effects die prachtig waren maar voor mij niet genoeg.
lordhumangus
Mengelmoes van : wargames/diehard 4/i robot/space odessy 2001 vergezocht op het laatst. Niks speciaals.
Maphesta
Deze film is TE onwaarschijnlijk om echt goed te vinden. Echt, hoe ver gezocht is het allemaal! Het lijkt me overbodig voorbeelden te noemen. De mensen die de film hebben gezien kunnen zelf wel bedenken wat ik bedoel.
Het einde had vele malen beter gekunt, namelijk:
Jerry komt op de verjaardag van dat kind, en die vrouw heeft nog steeds die ketting met dat kristal om (weet zij veel?). Wanneer het kind naar boven gaat hebben Jerry en die meid een gesprek, net zoals het origineel.
"I see you're still wearing the necklace?" Zegt Jerry terwijl hij de ketting subtiel vastpakt.
"Yes I am. It's a reminder on how happy we must be that we're still alive. It's the only good thing that came out of Ariia so I might aswell keep it!"
Jerry en de chick delen een vriendelijke lach door die opmerking.
Ondertussen zweeft de camera de trap op, richting te kamer van het zoontje. De deur zit dicht, maar je hoort op de achtergrond dat het jongetje zijn trompet aan het bespelen is. De camera wurmt zich met een mooi effect door het sleutelgat van zijn deur. Je ziet het jongetje spelen. De camera komt dichterbij de trompet en zoomt zich volledig in op de vingers die de trompet aan het bespelen zijn. Precies op het moment dat het jongetje de noot gaat spelen die het kristal zal doen ontploffen, wordt het beeld zwart en na een korte pauze start de aftiteling onder het genot van een hard rocknummer.
Kijk... DAT was nog eens een geweldig einde geweest.
Anyway... de film = te onwaarschijnlijk om goed gevonden te worden, naar mijn mening.
rotem
Zeer spannende film. Beetje ver gezocht, maar toch zeker de moeite waard van kijken. 3,5 ster
Boogie1963
het is een razend snelle film. de achtervolgingscene is prachtig in beeld gebracht. veel zaken in de film lijken wat ver gezocht, toch is er meer mogelijk dan we denken. ik kreeg wel het gevoel te maken te hebben met een remake van wargames. ik heb me geen seconde verveeld.
Tago
te ongeloofwaardig.. na 3 kwartier zette ik 'm uit.. jammer, heel jammer...
usr14112
Aardige film. Dacht halverwege wel waar gaat dit heen. Erg ongeloofwaardig. Kwam wel sterk terug aan het einde.
2,5 *
Xen0n
Ge-wel-dig, hele vette actie, van het begin afaan blijft het maar doorgaan. Je moet ook weer niet heel te realistisch naar zo'n film gaan zitten kijken, niet alles hoeft non-fictie te zijn.... Ik zie ook niet in wat bepaalde mensen hier zo vergezocht aan vinden!? Van het begin af aan was ik helemaal geboeid en zat helemaal in het verhaal. Op het puntje van mijn stoel keek ik deze film.
Een echte aanrader, en hij gaat ook zeker in mijn 2008 Top 10!
Ik vond hem heel erg vet, hier kunnen vanuit mijn opzicht maar weinig films aan tippen.
Yugnav
en dat allemaal voor een alleenstaande moeder en een copier clerk...
aerts007

hahansch
Gewoon een lekker ontspannende film, die blijft boeien en die je gewoon zonder al te veel nadenken over je heen moet laten komen.
Waku
Na een spectaculair en uiterst actierijk begin vol met vraagtekens
wat er nu eigenlijk gaande is wordt "Eagle Eye" naar mate de fim vordert steeds ongeloofwaardiger en dat is een beetje jammer.
Vervelen doe je zeker niet en de film is net een sneltrein die dusdanig doorraast zodat je als kijker op het puntje van je stoel geboeit blijft kijken.
Maar op het moment dat een computer een dialoog aangaat met haar "gijzelaars" verliest Eagle Eye toch echt alle geloofwaardigheid en is zelfs de meest fantasierijke kijker toch wel even teleurgesteld.
Desondanks maken de vele spectaculaire actiescenes en de spanning een hoop goed.
vwtune
Was een aangename film om naar te kijken.
Gewoon een leuke misdaad/actie.
Pkunk
Aardige actiefilm. Op zich wel 3* waard. Alleen net iets te gemiddeld om zo lang te duren, dus 2,5*
Greeneyelady1
Ik ga deze film vanavond kijken, ik ben benieuwd!
Ottoman
matige film, vond hem nogal ongeloofwaardig.
het is natuurlijk maar een film, maar ze hadden het veel beter een SF kunnen noemen. Want het is een en al fictie en het is ook onlogisch.
tavares39
Inderdaad wat vergezocht, maar toch een leuke film om te kijken en dan vooral vanwege de special effects en actie.
Jeauhan
Bij deze film zie ik nergens fantasy staan, dus mogen mensen toch best laten weten dat ze het jammer vonden dat de film, die vooraf wordt geacht realistisch te zijn, nogal ongeloofwaardig was?
Pas op met het door elkaar gebruiken van de termen geloofwaardig en realistisch.
MatthijsG.
Inderdaad, je hebt gelijk dat deze 2 woorden in betekenis van elkaar verschillen.
Maar wat ik probeerde te zeggen, is dat ik denk dat de meeste mensen die hier hebben gereageerd dat ze de film "ongeloofwaardig" vonden, bedoelden dat het hele gebeuren in de film in werkelijkheid nooit zou kunnen. Bij fantasy weet je dat van te voren al; bij deze film niet.
Cashmyra
Toen ik achter de identiteit kwam van de ''onbekende vrouw'', wist ik ook meteen al hoe zij uitgeschakeld zou worden, het was alleen jammer dat dat best lang duurde. Het einde had van mij wel allemaal een stukje sneller gemogen. Deze film deed mij ook aan andere films denken. [spoilers voor andere films verwijderd, SB]. Toch wel een gave film, en het zet je ook zeker wel aan het denken; nu ze de wereld zo aan het mechaniseren zijn.
the greatest danger in modern technology isn't that machines will begin to think like people, but that people will begin to think like machines....
Jeauhan
Grootste probleem van deze film is het feit dat het verhaal niet serieus te nemen is terwijl de film zichzelf juist wél serieus neemt. Daardoor komt het allemaal veel te moralistisch over, ook door de bombastische score. Trompetgeschal i.c.m. lage vibraties rot op.
Volstaat als actiefilm an sich, maar verder niet heel bijzonder. Wel vermakelijk en onderhoudend genoeg om niet te vervelen. Wordt helaas richting einde, net als het begin, weer erg chaotisch.
Maphesta
Hahaha
Ik vraag me af of je nou in een hele leuke vorm van sarcasme dat bericht hebt geschreven of dat je serieus bent..!
Jij gaat zo ver en -- to your credit -- realistisch denken bij een film zoals deze? Nee, ik denk dat mijn einde wat dat betreft makkelijk in deze film had gepast.

Law Abiding Citizen

Phone Booth
Mystery / Thriller, 2002

Fisshu Sutôrî
Drama / Komedie, 2009
vskunstmatige intelligentiewashington dcterroristgeheime identiteitgijzelaartechnologiefbipentagontwin brotherhuman vs computer