Genre: Actie / Thriller
Met onder meer: Shia LaBeouf, Michelle Monaghan en Rosario Dawson
Releasedatum: 9 oktober 2008
Plot Eagle Eye
"Don't walk. Run."
Wanneer Jerry Shaw (Shia LaBeouf) en Rachel Holloman (Michelle Monaghan) allebei een mysterieus telefoontje krijgen van een onbekende vrouw, komen ze door dit toeval met elkaar in aanraking. De vrouw bedreigt hun en hun familie met de dood en brengt Jerry en Rachel in verschillende levensgevaarlijke omstandigheden. Hierbij gebruikt ze de hedendaagse technologie om elke stap die ze doen te controleren. Uiteindelijk escaleert de situatie en worden deze twee gewone mensen de meest gezochte voortvluchtigen. In een race tegen de klok proberen ze er samen achter te komen wat er werkelijk gaande is en waarom hen dit overkomt.
Jerry Shaw
Ranim Khalid
Sam Holloman
Mrs. Wierzbowski
F. Gump
Omdat je mag veronderstellen dat de fans van Eagle Eye, Eagle Eye al wel gezien hebben.
arshad
goed gemaakte actie thriller maar lang niet zo goed als disturbia
Zandkuiken
Waar ik Disturbia een fijne verrassing vond, is Eagle Eye eigenlijk te onnozel voor woorden. En toch is de eerste helft tot op enige hoogte genietbaar. De tweede helft gingen de malle ontwikkelingen echter te ver waardoor Caruso me finaal kwijtspeelde. Shia LaBeouf zie ik nochtans graag bezig (ook in Disturbia maar vooral in het prachtige A Guide To Recognizing Your Saints komt hij indrukwekkend voor de dag), en met een andere acteur in de hoofdrol was ik waarschijnlijk nog lager uitgekomen.
mrkeys
Ik heb met plezier naar deze film gekeken. Goede actie-scenes. Mooie shots, niet te veel rare camerabewegingen om actie te creeeren. Het plot was aardig over the top, maar als je de trailer ziet weet je dat je dat kunt verwachten. Ik maak er 3,5 ster van....
djkoelkast
Best een aardige film, maar het deed me wel heel erg aan "De Lift" denken.
Compleet ongeloofwaardig verhaal maar best vermakelijk voor een avondje op de bank. Niet te veel van verwachten dan is hij goed te doen.
88Fabian
Wel spannende film maar zeker niet top.
trainercoach
Ik snap de negatieve reacties hier totaal niet
Snap ik ook niet, ik vond het een spannende film. De special effects waren ook niet slecht. En het verhaal was ook top. Dus ik vond het meer als een voldoende waard.
Roel-
- 1978 berichten
Ik snap de negatieve reacties hier totaal niet
Ik snap de positieve reacties totaal niet
. Stukje brakke cinema van de bovenste plank.
Oosie
Een hele goeie actiefilm , en goed in elkaar gezet .
van mij krijgt ie 3,5*** HEEEEEEL SPANNEND en geen moment verveeld
centurion81
- 2068 berichten
- 1993 stemmen
Wat een adrenaline-rush...Vond het van begin tot eind een lekkere actiefilm, 1 van de beteren die ik dit jaar zag! 4*
rtt
Deze film is beslist de moeite van het kijken waard. Lekker veel acties en tot op bepaalde hoogte spannend,
De Film heeft een vleugje SF maar als je eenmaal in de film zit moet je daar wat doorheen kunnen prikken.
Voor mij persoonlijk één van de betere films van 2008. Ik was zeer aangenaam verrast.
ken1976
Ik heb me prima vermaakt met deze film! hij kijkt zeker lekker weg en de special effects waren goed te doen!!!
Shia LaBeouf begint aardig door te breken met zijn succesvolle films!!
kortom 3,5 sterren voor deze leuke thriller
T.S.S.A.
Lekker vlotte thriller. Ik vond het vooral grappig om de links met de Pc-Game Portal te zien. Natuurlijk lijkt het er qua verhaal totaal niet op maar de mensen die deze film gezien hebben en de game hebben gespeelt weten wel waar ik op doel.
4* leuke film, zeer aangenaam verrast.
Leland Palmer
Een lekker tempo, een paar leuke scénes en Michelle Monaghan maken deze film de moeite waard, maar eigenlijk slaat deze film echt helemaal nergens op. Een vreselijk ongeloofwaardig, voorspelbaar, clichématig verhaal die zichzelf veels te serieus neemt. Eerlijk is eerlijk; de film kent een paar oogstrelende momenten, waar de special effects verbluffend goed zijn, maar die redden de film niet, omdat de voorgaande - minder positieve - punten duidelijk overheersen. Shia LaBeouf komt er wel in de filmwereld en speelt prima net als Monaghan, maar Billy Bob Thornton had beter thuis kunnen blijven. De film kijkt wel lekker weg en vermaakt opzich wel, maar veel stelt het niet voor.
tukker1966
Deed me aan WarGames denken....vond deze niet echt super..
2,5 ster
Lord@ragorn
Ik vond het geen goede film. Voor mij leek het zo'n film van "ik wil wel, maar kan het niet" (met name Shia LaBeouf). Na een uurtje of wat ben ik in slaap gevallen en werd een half uurtje later wakker. Ik begreep er helemaal geen hout meer van en heb de rest van de film al duttende uitgezeten. Waarschijnlijk dat ik deze film nog een kans geef, aangezien ik ook erg moe was de eerste keer. Voor nu zou ik de film 1* geven, maar omdat ik de film nog niet heb afgekeken, stem ik nog even niet.
MatthijsG.
Deed me aan WarGames denken...
Precies, dat had ik ook! Ook zo'n supercomputer die van alles uit zichzelf vernietigt.
Deze film vond ik toch wel spannend en de special effects waren oké. Wel vond ik het hele gebeuren erg ongeloofwaardig.
Livefree70
Helaas, dit ging me allemaal net iets te ver, had op iets gehoopt wat iets realistischer was dan dit.
Bibelonseberg
Hoe het ook zei...Het is een lekkere snelle actie film! Geniet ervan.
Angrod_Pallanén
Lekkere actiefilm.
Valt me op dat veel mensen de geloofwaardigheid van het verhaal de film kwalijk nemen, maar kijkend naar het genre, lijkt het me toch dat je dat wel door de vingers kan zien. Want als je alles op je af laat komen en neemt zoals het gegeven wordt blijkt 'Eagle Eye' een prima popcorn film met goede twists en vermakelijke actiescènes. Goed in elkaar gezet en een aardig verhaal verhullen het voorspelbare einde. Prima vermaak.
3.5
dartviper
Lekkere actiefilm.
3.5
Sluit ik me helemaal bij aan. Echter vindt ik wel dat de film iets meer verdiend dus 4 sterren
Quatro
idem hier.
Als je in staat bent om 100 minuten lang het verhaal niet te beoordelen op geloofwaardigheid dan hou je aan aardige actiefilm over. Doe je dit wel dan ben je je heel lang aan het ergeren over de stompzinnigheid van het verhaal.

Law Abiding Citizen

Phone Booth
Mystery / Thriller, 2002

Fisshu Sutôrî
Drama / Komedie, 2009
vskunstmatige intelligentiewashington dcterroristgeheime identiteitgijzelaartechnologiefbipentagontwin brotherhuman vs computer