• 9.235.327 stemmen

Met onder meer: Sean Marshall, Helen Reddy en Charlie Callas

• Disney+ Bekijk via Disney+

Plot Pete's Dragon

"Brazzle Dazzle Brilliance!"

Omdat een negenjarige wees voortdurend ruzie heeft met het echtpaar dat hem geadopteerd heeft, besluit hij te ontsnappen. Samen met zijn enige vriend, de draak Elliot, vlucht hij naar de vriendelijke vuurtorenbeheerder Nora. Ondertussen probeert een corrupte arts Elliot te vangen om hem te kunnen gebruiken voor medische experimenten.

avatar van moviemol

moviemol

voor de eerste keer gezien

er zaten wel leuke muziekjes bij maar het verhaal vond ik aan de slechte kant

al met al toch 2.5* omdat mijn zusje het een geweldige film vond (

avatar van K. V.

K. V.

Deze eens bekeken en 'k vond hem wel leuk, al is hij eerder voor een jong publiek. Het verhaal is niet te zwaar en de sfeer is redelijk vrolijk met de talrijke liedjes. De liedjes klinken wel leuk en de combinatie van animatie en film is wel tof. De film duurt, zeker voor een kinderfilm, erg lang (zo'n 128min), maar vervelen deed het niet.

De film is leuk om te bekijken, al zijn er natuurlijk wel betere Disneyklassiekers.

avatar van Phantasm

Phantasm

Redelijke film waarin wel erg veel wordt gezongen, nou okee, leuk om een keer gezien te hebben.

avatar van avdj

avdj

Disney Classic #26

Het 40-jarig jubileum van Sneeuwwitje moest blijkbaar groots gevierd worden want Disney pakte in 1977 uit met liefst drie films. En met Winnie the Pooh en The Rescuers waren dat zeker niet de minste. Jammer genoeg is het afsluitende Pete's Dragon een stuk minder al ligt deze mij beter dan de eerdere hybride films.

Op de één of andere manier komt het geheel wel sympathiek over. De bad guys tonen weer eens veel overeenkomsten met de slechteriken uit Pinocchio. Toch deed de leider mij sterk denken aan Dr. Doxey uit Lucky Luke en is er voor de sullige volgeling goed naar Stan Laurel gekeken. Het verhaal komt wat rommelig op gang maar de laatste drie kwartier vond ik wel bevredigend.

Het onzichtbaar maken van de draak is een slimme vondst omdat de gebeurtenissen er verrassender van worden en de verwarring in het dorpje langer aanblijft. Toch is het natuurlijk ook gewoon een budgetkwestie en de samenvoeging van Elliot met de 'echte' karakters was niet altijd even sterk. De rondvliegende mannetjes waren bij tijd en wijle eerder komisch dan inventief. Maar ondanks de Pippi Langkous-achtige sulligheden wist Pete's Dragon mij redelijk te amuseren.

avatar van arno74

arno74

Na het zien van de aangename nieuwe Pete's Dragon (2016) (4*) was ik benieuwd naar deze versie. Met de verwachting o.b.v. poster en IMDb dat het om een animatiefilm zou gaan werd ik getrakteerd op een live-action musical. Het begin was, mede vanwege de verkeerde verwachtingen, even wennen maar na een kwartiertje zat ik wel in de film. Ik kan niet ontkennen dat het behoorlijk gedateerd is maar de liedjes en het verhaal (dat heel anders gaat dan de versie uit 2016) wisten me wel te pakken. Het is een leuke jeugd/familiefilm geworden die zich wel heel erg genesteld heeft in de periode waarin het is gemaakt. 3*

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Geen idee waarom ik deze als kind nooit heb gezien. Ik herinner me nochtans dat ik die regelematig in de videotheek tegenkwam. Als je naar het verhaaltje kijkt is het ook echt een kinderfilm. Er waren natuurlijk al eerder films waarin live action en animatie werden gecombineerd maar de focus lag toch meestal op het ene of het andere. In dit gedeelte worden ze wel degelijk met elkaar gecombineerd als deel uitmakend van dezelfde leefwereld. Maar het is ook enkel de draak Elliott die geanimeerd is. Ok hij ziet er nogal dommig uit maar het heeft zijn charme; Er zijn wat grappen en grollen te beleven vooral omdat de draak zich onzichtbaar kan maken. Uiteindelijk is dit het verhaal van het ongelukkige weesje met als enige vriend een fabelwezen waarvan men eerst denkt dat die enkel in zijn verbeelding bestaat. De scènes met Elliot (en dan vooral die waar hij onzichtbaar is en er echt wel speciale effecten nodig zijn) zijn leuk. Voor het verhaal moet je die niet kijken, is nogal simpel met de typische kritische volwassenen die pas iets geloven als ze het zien hoewel het overduidelijk is. Misschien iets minder moraaltjes maar uiteindelijk toch erg feel good.

Don Bluth heeft er aan meegewerkt, dat zal jou wel interesseren baspls maar ik noem de film niet meteen een aanrader. De versie die ik zag was rond de 100 minuten en dat vond ik lang genoeg.

avatar van baspls

baspls

alexspyforever schreef:

Ik bedenk me ineens dat ik deze film wel gezien heb (helemaal vergeten bij al mijn Disney rewachtes afgelopen jaren). Ik dacht alleen dat het een korte film was, kan me ook helemaal niets mee herinneren van het verhaal. Het enige dat ik me herinner is een wat sullige lieve draak die geanimeerd is in een live-action wereld.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

baspls schreef:

Denk ook dat dit beter had gewerkt als kortfilm of in meerdere korte delen.

avatar van Nelissuh

Nelissuh

4 Sterren meer door de geweldige herinneringen uit mijn jeugd dan door de kwaliteit van de film. Ik heb 'm vroeger blijkbaar vaak gezien want ik herkende nog veel details toen ik 'm deze week op Disney+ terug keek.

Het is een leuke kinderfilm, met lekker eenvoudige slapstick humor.