• 9.375.867 stemmen

Angels & Demons (2009)

Thriller / Mystery | 138 minuten / 146 minuten (extended cut)

Genre: Thriller / Mystery

Speelduur: 138 minuten / 146 minuten (extended cut)

Alternatieve titel: Het Bernini Mysterie

Geregisseerd door: Ron Howard

Met onder meer: Tom Hanks, Ewan McGregor en Ayelet Zurer

Gesproken taal: Engels, Italiaans, Latijn, Frans, Duits en Mandarijn

Releasedatum: 13 mei 2009

Plot Angels & Demons

"The holiest event of our time. Perfect for their return."

Symboloog Robert Langdon wordt na de dood van de Paus door het Vaticaan ontboden omdat de Illuminati, een doodgewaande, mysterieuze sekte, ergens in Rome een bom heeft geplaatst. Ze willen het conclaaf verstoren en hebben de vier preferiti, de kardinalen die kans maken om tot paus te worden verkozen, gegijzeld. Elk uur zal één van hen sterven. Samen met Vittoria Vetra, de collega van een vermoorde wetenschapper, volgt Langdon een eeuwenoud spoor dwars door Rome om de daders te pakken...

Robert Langdon

t.durden

Lompe film.

avatar van leandra6

leandra6

ik kan niet zeggen dat hier nou helmaal happy van wordt. op zich kijkt de film wel lekker weg, maar ik zat steeds te wachten op dat 'ene'. maar er gebeurde niks, het was 2uur lang steeds hetzelfde. jammer, want voor mij was de spanning er al snel vanaf. vond the davinci code vele malen beter. al met al best een leuk vervolg, maar na 1x kijken ken je em ook wel.

avatar van Joakiem

Joakiem

Zeer interessant en meeslepend verhaal. Was bang dat het niet aan mijn hoge verwachtingen kon voldoen, aangezien ik de Da Vinci Code een zeer goede film vond, maar deze film doet daar absoluut niet aan ten onder.

Zeer goede film, met verassende wendingen

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Weet iemand trouwens of het derde deel, The Lost Symbol, nog verfilmd gaat worden?

avatar van Lennon

Lennon

Zonde van het geld en de tijd.. wel goed voor mensen die niet in slaap kunnen komen

avatar van Clearm

Clearm

Acteerwerk goed, verhaallijn goed en verrassend. Leuke film om eens te kijken.

avatar van Koektrommel

Koektrommel

De film was zeker wel aardig. Mooi bovengemiddeld. Maar het kon ook weer niet aan mijn hoge verwachtingen voldoen. 3,5*

avatar van breedbeeld

breedbeeld

Viel me honderd procent mee.
Tamelijk meeslepend met even een terugval als er wat teveel door gangen wordt gehuppeld.Maar alles is verder tamelijk in orde . kan me alleen de zelfverbranding moeilijk voorstelllen want dat is dacht ik erg verboden bij de RK .
Boven gemiddeld en ik doe er nog een halfje bij omdat ik met genoegen gekeken heb.

avatar van ardbeg41

ardbeg41

ondanks de principe het boek zou moeten volgen mis ik enorm de spanning die ik in de Da Vinci Code nou juist zo aantrekkelijk vond

avatar van Koektrommel

Koektrommel

breedbeeld schreef:

Maar niet bij de illuminati zo blijkt.

avatar van Jetse

Jetse

Zo goed als het boek is zo matig is de film. De nadruk op de symbolen en de zoektocht dwars door Rome die het boek zo goed maken, worden in de film verwaarsloosd zodat er een matige oppervlakkige speurtocht overblijft. Treffend voorbeeld van makkelijk meeliften op succes van het boek. Jammer.

avatar van Sp3kkie

Sp3kkie

Ik ben het deels eens met Jetse, ik raad niemand aan het boek eerst te lezen, want daardoor wordt de film wel minder. Echter ik heb me de hele film niet verveeld. Wel vond ik inderdaad dat er een aantal dingen weg zijn gelaten die toch best belangrijk waren of in ieder geval leuk om te laten zien.

Vond hem wel iets minder als de Da Vinci Code

Tip: Lees niet eerst de boeken voor dit soort films

avatar van Spetie

Angels & Demons is al net zo’n tegenvallende film als zijn voorganger. De film beoogt wederom erg mysterieus te zijn en in het eerste half uur wordt dat ook zeker geprobeerd, maar op de een of andere manier is het allemaal verre van interessant. Het wil op de een of andere manier maar niet spannend worden. Hanks is maar erg matig, evenals Ewan McGregor, die ik als priester totaal niet serieus kan nemen. En dan zie ik op een gegeven moment ineens Nikolaj Liej Kaas voorbij komen, een Deens acteur, die ik nog nooit in een Hollywoodproductie had gezien. Ook een opvallende keuze trouwens om hem als badguy te casten, al deed hij het dan wel aardig.

Naast een gebrek aan spanning mist de film ook humor, mede doordat de acteurs niet geweldig zijn. Daarnaast heeft Hans Zimmer ook wel eens betere zaken gecomponeerd. Ik had echt anderhalf uur het idee naar een draak van een film te zitten kijken. Het laatste half uur is dan zowaar nog wel wat beter doordat er meer vaart in komt, wat meer actie en een ontploffing die er op zich best mooi uitziet. Ook komt er zowaar nog enige spanning in, maar dat verdwijnt echter ook alweer snel, doordat de film de fout maakt het hoogtepunt een kwartier a tien minuten voor het einde te leggen, waardoor de laatste tien minuten in feite als overbodig aanvoelen.

Dikke tegenvaller dus en in feite nog minder dan zijn voorganger. De enkele hoogtepunten na driekwart van de film zorgen ervoor dat de film niet op de laagst mogelijke score uitkomt.

avatar van MrMontana

MrMontana

Alle cliches worden uit de kast getrokken. De plotwendingen en "briljante" ingevingen van McGregor waren echt te vergezocht. Waar was de spanning? Dramatisch slecht acteerwerk ook.

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

Ik vond deze film een echte afknapper. Het is allemaal zover gezocht en ik kreeg nergens een echt gevoel van spanning. De muziek is goed, maar vaak misplaatst (de bombastische muziek als ze in de auto zitten). De special effects, de manier waarop de priesters worden gedood en de ontploffing redden de film. Tom Hanks is maar wat zwakjes. Ik heb hem al beter zien doen.

avatar van DVD-T

DVD-T

Toch niet zo slecht als ik verwacht had. Een heerlijke standaard rollercoaster ride.

Met The Da Vinci Code nog vaag in het geheugen ging ik de film in. Gelukkig wordt daar weinig aan gerefereerd en is het een alleen staande film en verhaal opnieuw met Robert Langdon. Het verhaal is erg leuk en staat bol van geschiedenis lessen waar ik toch wel erg in ben geïnteresseerd. Dus dat zijn af en toe leuke momenten. Ook het verloop van het verhaal pakt goed uit. De film behoud vaart en blijft op sommige punten niet te veel hangen. Beelden zien er af en toe wat kitscherig uit, en Howard probeert er een zo'n up to date mogelijke film van te maken. Dit zorgt voor enkele mooie shots en ook enkele die niet echt werken binnen de vertelling van het verhaal.

Naar het einde toe wordt het steeds spannender en de explosie is erg mooi gedaan. Dan denk je dat het wel een beetje op is, maar dan komt er nog een twist , en dat doet de film een beetje de das om. Erg jammer. Verder niet echt een hoogstaande film, waarin het acteerwerk het meestal net niet is, en het een wat standaard thriller is. Dan vond ik het puzzelen wat meer in Da Vinci aanwezig was toch leuker. Toch best vermakelijk, en wil ik ook nog wel een keer de extended edition zien.

avatar van neforce

neforce

Snap niet wat iedereen zit te zeuren.

Ik vond de film echt goed, ook de muziek (wat wil je.. hans zimmer:D)

Ja, goed verhaal, netjes uitwerkt, ik hou wel van dit soort 'slimme' films

avatar van Karl van H.

Karl van H.

"Slimme" film? Ja, er wordt af en toe met een feitje of twee gegooid ("Kijk, de penissen zijn van deze beelden afgehakt!"), maar voor het overige valt er toch weinig intelligents aan deze film te ontdekken, hoor. Gewoon een standaard actiethriller.

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Wel redelijke film, maar echt spannend wordt het ook niet en het blijft allemaal een beetje mak en flauwtjes. Wel is het verhaal leuk en vond ik het acteerwerk prima. Niet zo goed als The Da Vinci Code, maar daar wil ik de film niet teveel mee vergelijken want het verhaal stond er compleet los van, afgezien van het feit dat de hoofdrolspeler ook daarin speelde.

Leuk vermaak voor een avondje op de bank.

avatar van Cinemaniak

Cinemaniak

Lekker wegkijkertje idd

avatar van FransBosch

FransBosch

De film zelf heb ik niet gezien, maar wel de soundtrack gehoord van de film. Die is overigens erg mooi! Maar wel erg afgekeken van The Da Vinci Code. Het laatste nummer lijkt wel een kopie, maar dan in een iets anders jasje gestoken. Beide films zijn ook gecomponeerd door Hans Zimmer, die overigens erg mooie muziek kan maken!

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Dat heb je wel eens bij vervolgen, dat bepaalde thema's opnieuw gebruikt worden...

avatar van JanvdS

JanvdS

ben het volledig eens met neforce

en Karl van H. als je hier nou niet zo van houd zeg hed dan een keer in plaats van steeds domme dingen over andere reacties te zeggen.....

avatar van Matt81

Matt81

Moioe plaatjes van "Tom Hanks rent door Rome". Tempo zit er wel lekker in.

Grote gebrek aan de film is enige zelfrelativering van het bij vlagen absurde scenario.

avatar van Lennon

Lennon

Matt81 schreef:

Tempo zit er wel lekker in.

Dan heb jij m met fast forward zitten kijken zeker? Tempo is juist datgene wat deze film en zijn voorganger enorm mist!

avatar van Matt81

Matt81

Tempo in: hoe kunnen we zoveel mogelijk bizarre gebeurtenissen in korte tijd laten afspelen wel ja

avatar van divart

divart

Heel slecht boek, en de film is niet veel beter. Het verhaal rammelt aan alle kanten, tempo deugt niet, spanningsopbouw is geheel afwezig, acteerprestaties zijn lachwekkend.

Maar ik heb me wel vermaakt. Al snap ik niet dat er wat verhaallijnen uit het boek zijn weggelaten die nogal absurd waren maar wel noodzakelijk voor de logica. Had dan een beetje creatief wat anders bedacht.

avatar van Leno

Leno

Het eerste deel was niet best maar dit vervolg is toch wel erg vermakelijk, niet in de laatste plaats door de prachtige setting. Het karakter Langdon is saai en heeft totaal geen diepgang, ook de overige karakters zijn niet erg sterk. De cast is wel goed, met name Skarsgård, en met de actie zit het ook wel goed. Het einde is over de top maar het past prima bij het onwaarschijnlijke verhaal en stoort hierdoor niet.

avatar van Phantasm

Phantasm

Film kijkt lekker weg, spannende thriller.