• 9.376.105 stemmen

Angels & Demons (2009)

Thriller / Mystery | 138 minuten / 146 minuten (extended cut)

Genre: Thriller / Mystery

Speelduur: 138 minuten / 146 minuten (extended cut)

Alternatieve titel: Het Bernini Mysterie

Geregisseerd door: Ron Howard

Met onder meer: Tom Hanks, Ewan McGregor en Ayelet Zurer

Gesproken taal: Engels, Italiaans, Latijn, Frans, Duits en Mandarijn

Releasedatum: 13 mei 2009

Plot Angels & Demons

"The holiest event of our time. Perfect for their return."

Symboloog Robert Langdon wordt na de dood van de Paus door het Vaticaan ontboden omdat de Illuminati, een doodgewaande, mysterieuze sekte, ergens in Rome een bom heeft geplaatst. Ze willen het conclaaf verstoren en hebben de vier preferiti, de kardinalen die kans maken om tot paus te worden verkozen, gegijzeld. Elk uur zal één van hen sterven. Samen met Vittoria Vetra, de collega van een vermoorde wetenschapper, volgt Langdon een eeuwenoud spoor dwars door Rome om de daders te pakken...

Robert Langdon

Claudio Vincenzi

Father Simeon

avatar van JH.

JH.

Leuke film, zwak einde om het uiteindelijk af te doen met een bom. Falend.

avatar van AddictedToMovies

AddictedToMovies

Tijd geleden The Da Vinci Code op tv gezien, en toendertijd begreep ik alle kritiek niet zo. Het boek had ik niet gelezen, maar ik vond het een prima film. Dan geef ik het vervolg ook maar een kansje dacht ik, die even goed of misschien wel beter wordt beoordeeld. Ik ben er nu redelijk zeker van dat ik The Da Vinci Code bij herziening een stuk slechter ga vinden, na het zien van deze draak. Ron Howard is een goede regisseur die altijd op safe speelt. Grote producties met een altijd zorgvuldige en een soort van voorgeschreven spectaculaire filmstijl toegankelijk voor een groot publiek maakt hij vaak. Vaak werkt het bij zijn films wel, maar bij deze valt hij door de mand.

Wederom heb ik het boek niet gelezen, dus ik weet niet of die wat meer te bieden heeft, maar ik vond het verhaal troep. Het padvinderspelletje is erg vermoeiend en de film doet niets om het iets extra's te geven. We moeten het doen met de vaste Hollywood-ingrediënten. Audrey Tautou is vervangen door een ander te slimme dame met met een ander accent. Andere personages zijn weer de gebruikelijke mensen die moeilijk doen of die juist weer wel helpen en de badguy, we kennen ze allemaal. De dialogen zitten vol uitsloverij door wat feitjes vluchtig achter elkaar zeggen en die eeuwige clous. De fantasie heeft echter de overhand want het verhaal is ontzettende kul. Natuurlijk hebben we weer wat standaard spanningen die eindigen in een grote explosie en een gebruikelijke twist die onderhand een deel zijn geworden van de Hollywood-structuur. De up-to-date thema's zoals wetenschap zijn natuurlijk weer makkelijk punten scoren, maar echt tot vernuftige kennis of ideeën komen ze niet.

Ze hebben geleerd van de voorganger; de lelijke pruik van Tom Hanks is verwisselt voor echt haar. Helaas laat deze (top)acteur maar matig werk zien, maar wat moet je met die vlakke personages? Acteerwerk is allemaal redelijk basic met gebruikelijke ernstige koppen die niets te zeggen hebben, maar hun dialogen maar zo strak mogelijk zeggen zodat het moet lijken of er ook nog iets gebeurt in die hoofden van ze. De bekenden Ewan McGregor en Stellan Skarsgård vallen hier ook onder, wat een nietszeggende rollen. Jammer, want ze hebben beiden (voornamelijk McGregor) in ander werk laten zien dat ze fantastische acteurs zijn.

Om terug te komen op de filmstijl. Natuurlijk is er weer veel uit de kast gehaald, zodat het allemaal zo spectaculair mogelijk overkomt, met bewegende camerabeelden en mooie effects maar het doet mij helemaal niets meer. In de filmbizz is het standard procedure geworden. Waar we natuurlijk ook niet aan kunnen ontkomen is die eeuwige bombast van Hans Zimmer. Weer een soortgelijke score die me onderhand de strot uit komt. Met visuele krachtpatserij, onzin-dialogen en weer dezelfde opzwepende muziek wordt er weer geprobeerd de kijker te winnen, maar Angels & Demons is niets meer dan een een hoop lucht mooi ingepakt.

avatar van Lucky Jack

Lucky Jack

Daar waar de Da Vinci Code nog wel een aardige avonturenfilm was vervalt Angels & Demons in een bijzonder oppervlakkige zoektocht waardoor je op geen enkel moment in het verhaal wordt gezogen. De acteerprestaties zijn maar matig en de 'plotwending' op het eind is echt ontzettend cliché. Wat overblijft is een ontzettend laffe 13 in een dozijn actiefilm.

avatar van Diego1994

Diego1994

Ik heb deze film gisteren gekeken, en was aangenaam verrast.

Vooraf keek ik wat op tegen de lange speelduur van de film, maar de 140 minuten vlogen voorbij. Zeer spannend, en telkens wanneer je denkt ' de zaak is opgelost ' komt men op een nieuw spoor terecht.

4,5

avatar van elayz

elayz

mooie film, toender tijd gekeken in de bios, geen spijt van gehad! 4.5

avatar van Denveen

Denveen

@AddictedToMovies

Dat is juist het probleem met deze film.. Het verhaal is geniaal, en als je er de tijd voor neemt zeer interessant en duister. De sfeer die in het boek wordt opgeroepen is beklemmend, bijna sinister. Echter, in de film is niet van dit alles terug te vinden. Hollywood race-tegen-de-klok-spektakel. Ook verschrikkelijk hoe vanwege de marketing van Rome hij aan het einde in een totaal andere fontein terecht komt..

avatar van Denveen

Denveen

Lennon schreef:

Dan heb jij m met fast forward zitten kijken zeker? Tempo is juist datgene wat deze film en zijn voorganger enorm mist!

Waar heb je het over? Deze film gaat veel te snel en is onbegrijpelijk naar mijn mening.

avatar van dinhus

dinhus

Geslaagde en boeiende film! Vlot tempootje, goed geacteerd en bovendien erg boeiend verhaal dat je aandacht niet laat wegglippen.

4*.

avatar van La Barca

La Barca

Bij de Da Vinci Code had ik eerst het boek gelezen en vervolgens de film. Vond de verfilming in dat geval nog wel redelijk, was niet bijster onder de indruk maar de da vinci code kreeg van mij nog wel een goede voldoende.

Gister Angels en Demons gekeken. (helaas voordat ik het boek had gelezen ) Was van deze film totaaaaaaal niet onder de indruk! Bah, wat een clichematige film zeg. Daarnaast ergerde ik me de pleuris aan alle miscasten: het hoofd van de swiss national garde, iedere amerikaans sprekende drol in het vaticaan en natuurlijk Obi Wan fucking Kenobi! Tering zeg, dat was echt een hoopje drama! Zat de hele film te wachten op Jedi Mindtricks of de zin: '' may the force be with you''

Het kwam bij mij totaaaaal niet realistisch over dat iedereen zo vloeiend engels/amerikaanse sprak. Zelfs de 4 preferiti leken op pizza/pasta en AS Roma geen enkel woord italiaans te kunnen spreken Met als toppunt Obi Wan die zegt dat hij sinds zijn 8e in italie woont en compleet door de paus was opgevoed! Best knap dat hij dan totaaaaaal geen italiaans accent heeft ontwikkeld Hierdoor kreeg ik meer het idee dat de film zich afspeelde in Washington DC ipv Rome/Vaticaanstad.
Maarja genoeg over deze miscasten.

Ook in deze film ontbrak enige vorm van spanning. Daarnaast was het plot echt super voolspelbaar en kwam er echt helemaal niets als een suprise. De puzzels waren wel leuk om te volgen maar ook hier zie je aankomen dat ze pas bij de 4e preferiti op tijd kunnen zijn en hem zelfs kunnen redden. Dat de man die de moorden uitvoerde dood zou gaan door een autobom was ook te voorspelbaar

Ik geef deze film tot nu toe 2,5 ster, ik ga het boek zeker lezen en hoop daardoor nog minimaal een volle punt ervan af te kunnen halen.

avatar van Fikret8

Fikret8

Denveen schreef:

Je hebt er inderdaad wat voorkennis voor nodig om alles wat in de film wordt behandeld helemaal te kunnen begrijpen. De documentaire Angels & Demons Illuminati zou ik iedereen aan raden om die als eerst te kijken.

avatar van royals

royals

Goede film, vooral omdat ik geloof in de materie die erin behandelt wordt.

avatar van Millia

Millia

Wat een ontzettend slechte en teleurstellende film. Heb zelf het boek al vaak gelezen, en die is gewoon briljant. Wetenschap en religie worden hierin samengebracht en de 'bewijzen' die ervoor aangevoerd worden zetten je echt wel aan het denken. Dus toen ik deze film in handen kreeg hoopte ik die sfeer ook te krijgen. Maar nee, gewoon 1 groot actiespektakel en stoerdoenerij. Al gelijk vanaf het begin wordt het anders vertelt en dat is gewoon jammer. Misschien dat ik daarom ook met rillingen de film zat te kijken, omdat het niet klopt met het boek en waarschijnlijk is het voor degenen die het boek niet hebben gelezen een goede film. Het enige wat ik zie is een slechte verfilming door een regisseur die alleen maar geld wil zien.

avatar van Matt81

Matt81

Fikret8 schreef:

Haha!! Een documentaire gaan bekijken om een prentieloos blockbustertje te begrijpen? Kom op zeg!

avatar van Mezelf

Mezelf

Wow, echt super mooie film..

Zat echt van begin tot eind in de film..

Ja echt 4 sterren, vond het super..

Wie kent meer van dit soort films? Raadselachtig, mysterie.. Thriller uiteraard.. Bericht me maar..

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Ik zou zeggen, bekijk de mystery- en thrillertoplijsten eens

avatar van Denzz

Denzz

lekker spannend deze film
tom hanks en ewan mcgregor zijn natuurlijk 2 toppers en ik vind het knap hoe je langdon doorheen heel rome ziet razen

spijtig van het ongeloofwaardig deel met die bom
dat klopt echt niet

avatar van lars-pixar

lars-pixar

Mezelf schreef:

Wow, echt super mooie film..

Zat echt van begin tot eind in de film..

Ja echt 4 sterren, vond het super..

The International, (2009) ook wel een goede film met een beetje avontuur.Alleen veel gepraat komt er in voor maar veder is het een prima film.

avatar van TMP

TMP

Prima uitwerking van het boek. Vermakelijk actiethriller. Geen idee of hij ook goed is, wanneer je het boek niet kent. Tom Hanks speelt aardig als professor Langdon, ook al heeft hij betere rollen gespeeld. Goed camerawerk, Rome is natuurlijk ook een mooie omgeving om te filmen.

avatar van lars-pixar

lars-pixar

Pracht film vindt ik dit, van begin tot eind spannend.Goeie casting, acteer werk is wel matig maar door de muziek van Hans Zimmer lijkt het beter, langdradige film hierbij zeg ik dan ook dat dat wel nodig is voor zoon verhaal.Er zit best wel tempo in maar dat valt wel mee, de sweer is er ook wel maar dat valt ook wel weer mee, veder zitten er mooie decors bij (als dat decors zijn volgens mij niet) goeie actie scène’s en mooie plaatsen die ze hebben bezocht en je kan zelf ook mee puzzelen.Heel toevallig had ik deze ge download voor dat die in de bioscoop kwam, toen heb ik hem pas gekken toen die draaide (in de bioscoop) , heel toevallig op vakantie.Veder de beste film uit mijn Dvd collectie. 5,0*

avatar van KILLERBEE99

KILLERBEE99

Leuke film, kunt er gelijk iets leren over de kerk+illuminati.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Na het tegenvallende 'Da Vinci Code' was ik heel benieuwd naar deze film.

Ook hier het boek niet van gelezen, dus er lekker naturel ingestapt.

Waar DVC niet te volgen was qua theorie, kennis en mysterieus geneuzel is 'Angels&Demons' eigenlijk gewoon een lekker thriller die heerlijk wegkijkt.

De theorieën zijn prima te volgen en de opzet van het verhaal is prima.

Ook de cast blinkt uit, vond Tom Hanks veel beter dan in DVC en ook zijn vrouwelijke tegenspeelster mag er zijn.

Verder zijn Ewan McGregor en Stellan Skarsgård ook prima op dreef.

Dit is een film die ik nog wel een keer vaker wil zien want het is van de eerste tot de laatste seconde hartstikke boeiend!

avatar van xxc

xxc

Deze heb ik zo lang mogelijk proberen uit te stellen. Vooral omdat hij 140 minuten duurt en daar kijk ik altijd een beetje tegen op, maar ook omdat ik, een tijdje terug, het eerste half uur gezien had. Ik heb hem toen afgezet vanwege dat ik er gewoon helemaal niks van snapte en mijn gedachten zaten er niet helemaal bij. Gisterenavond ben ik hier dus even goed voor gaan zitten.

Da vinci Code vond ik erg goed.. Ik had niet verwacht dat ze een prequel konden maken die minstens net zo goed als deel 1 zou zijn. Nou, dat konden ze dus degelijk wel.

Ik heb het nooit boeiend en interessant gevonden. Religie, christenen.. Nee, ik kijk meestal lekker gauw weg als ze het daar over hebben. Maar in deze film brengen ze het heel mooi over.. De minuten vlogen ook letterlijk voorbij.

Tom hanks.. Ja, as good as usual. Ook zaten er leuke rollen van Ewan McGregor en Stellan Skarsgard bij. Ik had na ongeveer een uur al een vermoeden hoe het zou kunnen zitten.. Maar ik had het helaas helemaal fout. Heerlijk, die verrassing aan het eind van een film!

Weet iemand trouwens of er een deel 3 aan zit te komen?

Ja, een dikke 8. (4*)

avatar van badfans69

badfans69

Gezien in de bios, goeie film.

Een minpunt voor het slechte - over de top cgi werk, vooral aan het einde.

avatar van puckb96

puckb96

Spannende religieuze thriller. Boek heb ik ook gelezen dus ik wist bijna zeker dat de film wel ongeveer net zo goed zou zijn als het boek. Opnieuw een schitterende rol van Tom Hanks die opnieuw de rol van Dr. Robert Langdon opzich neemt. Was Audrey Tattou in the da vinci code zijn tegenspeler is het dit keer de beurt aan Ayelet Zurer. Een mooie en indrukwekkende rol van Ewan McGregor die een super acteur is. Ik hoop dat ze het Dan Brown boek The Lost Symbol ook gaan verfilmen dan hebben we het hele verhaal compleet.

avatar van qwertzu

qwertzu

Bij the davinci code had ik al het gevoel dat de film beter is dan het boek, maar deze heb ik dat helemaal, film was spannend en boeiend van begin tot eind terwijl ik het boek echt doorgeworsteld heb, ik wilde weten hoe het af liep dus heb het uitgelezen, maar was er niet kapot van!

Vind wel weer dat je door het boek eerst te lezen iets meer kennis hebt en dus de film beter begrijpt.

avatar van Blokland

Blokland

Kan er alsjeblieft een einde komen aan dit soort "actieflims" waarbij de hoofdpersoon consequent, in eindeloze monologen uitleg moet geven waarom hij zich, eventueel met slechts de hulp van één sidekick, weer in de volgende, extreem geforceerde situatie begeeft?

avatar van Resh

Resh

Film was ontzettend spannend van begin tot aan het eind waarin zeer interessante weetjes in behandeld worden. Dat ik deze film zo hoog waardeer is het onderwerp dat behandelt wordt, namelijk de combinatie tussen wetenschap/religie en natuurlijk de illuminati dat voor mij erg mysterieus is. Bij de da vinci code speelt de kerk de slechte rol en de wetenschap juist de goede, hier in deze film is het juist andersom, de kerk staat aan de goede kant, en nu de illuminati (groep van wetenschappers) die juist de slechteriken zijn. In de film zitten ook bijna geen clichés (bom die net voor 1 seconde onschadelijk wordt gemaakt en dat de hoofdrolspeler en speelster geen affaire krijgen). Goed acteerwerk, zeer interessant verhaal, goed muziek, heel spannend en hele mooie beelden van Rome. Enige minpunt is dat er hier en daar beetje ongeloofwaardigheid was, zoals dat McGregor aan de slechte kant stond, namelijk hij deed heel veel moeite om de kerk te redden en dan ook nog een gewaagde actie te maken door de bom niet in de vaticaan te laten ontploffen? (terwijl het juist de idee van de illuminati was) Beetje vaag maar dat is de rede waarom de film geen 5 krijgt.

avatar van Thampon

Thampon

Vind deze beter dan "Da Vinci Code" maar op den duur begint ie wel wat te langdradig te worden.

avatar van Akron777

Akron777

Persoonlijk vond ik deze nog sterker als de Da Vinci Code. Het plot was zeer interessant en werkelijk prachtig uitgevoerd. Die moord in die brandende kerk kwam echt super over. Een fantastische plottwist tegen het einde en een heerlijke sfeer.

avatar van Banjo

Banjo

• 2035 berichten

ik hou totaal niet van die hollywood draai die ze hier aan hebben gegeven!..

En tom hanks kan deze film ook niet redden. Ze hadden meer naar de basis moeten kijken.