• 9.378.109 stemmen

Angels & Demons (2009)

Thriller / Mystery | 138 minuten / 146 minuten (extended cut)

Genre: Thriller / Mystery

Speelduur: 138 minuten / 146 minuten (extended cut)

Alternatieve titel: Het Bernini Mysterie

Geregisseerd door: Ron Howard

Met onder meer: Tom Hanks, Ewan McGregor en Ayelet Zurer

Gesproken taal: Engels, Italiaans, Latijn, Frans, Duits en Mandarijn

Releasedatum: 13 mei 2009

Plot Angels & Demons

"The holiest event of our time. Perfect for their return."

Symboloog Robert Langdon wordt na de dood van de Paus door het Vaticaan ontboden omdat de Illuminati, een doodgewaande, mysterieuze sekte, ergens in Rome een bom heeft geplaatst. Ze willen het conclaaf verstoren en hebben de vier preferiti, de kardinalen die kans maken om tot paus te worden verkozen, gegijzeld. Elk uur zal één van hen sterven. Samen met Vittoria Vetra, de collega van een vermoorde wetenschapper, volgt Langdon een eeuwenoud spoor dwars door Rome om de daders te pakken...

Robert Langdon

Claudio Vincenzi

Father Simeon

avatar van Stephan

Stephan

Ik vond het einde zelfs érg pro Christelijk, maar gek genoeg vond ik dat ook wel weer erg mooi.

avatar van The One Ring

The One Ring

Ik vind het verder ook niet echt erg, maar het verbaasde me gezien Dan Browns reputatie.

Op Rotten Tomatoes kwam ik dit stukje van criticus Christopher Orr tegen:

[T]he film does not conclude with Langdon being elected Pope himself, but, watching the spiraling inanities of the last 20 minutes, one might be forgiven for thinking it would be the next logical step.

Hij heeft wel wat gelijk

avatar van Kingofthemall

Kingofthemall

Ik vind het jammer dat de film 'Angels & Demons' heet. 'The Bernini Mystery' had een betere en veel logischere titel geweest. Voor de rest vond ik het een amusante film, het was zo weer voorbij, en dat hoort bij een goede film!

avatar van Emiledj

Emiledj

The Oceanic Six schreef:

Het is maar wat je een lichte afwijking noemt...

Dan zou je het boek toch nog eens moeten herlezen.

Inderdaad heb ik de definitie van 'lichte afwijking' niet gegeven, maar gaat het mij om de hoofdlijnen en niet de details. In jouw geval heb je dan een film van 6 uur en heb je misschien nog steeds iets op aan te merken.

avatar van gotti

Kingofthemall schreef:

Het boek heet óók Angels and Demons. Het Bernini Mysterie is de Nederlandse 'vertaling'.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

... en ze staan hier beide. Wat wil je nog meer?

avatar van horror3d

horror3d

Was mooi verfilmd , heb me vermaakt met die film maar duurde wat te lang naar mijn zin.

vooral als ik elke keer dacht dat de film ging eindiggen.

avatar van Bla

Bla

Redelijk goed - bleek dat ik halverwege al goed zat omtrent Ewan McGregor maar ze draaien dit goed de andere kant op - Tom Hanks op de automatische piloot. 3,5*

avatar van dlm_de_campos

dlm_de_campos

Oke dit is officieel een van de beste films die ik de afgelopen jaren heb gezien. Normaal vind ik de verfilming van een boek wat ik heb gelezen altijd tegenvallen, maar dat is bij deze verfilming zeker niet gebeurd!

Dikke 5 sterren.

avatar van Sutherland

Sutherland

Ik denk dat ik één van de weinigen ben die én het boek én de film geweldig vind! Voor het eerste in lange tijd heb ik ademloos naar een film gekeken in de bioscoop. Wat een beleving om dit op groot scherm te zien.

Ik heb me niet geërgerd aan de veranderingen die gemaakt zijn om de film zo te maken. In een film moeten dingen nu eenmaal sneller verteld worden om de vaart erin te houden.

Tom Hanks en Ewan McGregor vond ik beide erg goed, de mooie setting in Rome gaf de film een extra stukje meer, en kleine grapjes ertussen maakte de film voor mij compleet. Ik heb genoten!

avatar van Tomate

Tomate

Ik vond de film eigenlijk barslecht als je het boek gelezen hebt...

De schrijvers van de film hebben gewoon heel belangrijke element uit het boek niet in de film gestoken of gewoon omgedraaid in de film en dit gaat ten koste van het hele verhaal in de film...

Ik zou zeggen bij het derde deel nog beter doen, want dit deel kan mij niet echt overtuigen.

avatar van The Oceanic Six

Emiledj schreef:

Het boek hoef ik niet nog eens een 3e keer te lezen, maar bedankt voor de tip

Ik vind het prima om aanpassingen te doen, daar niet van. Maar de aanpassing op het einde ipv zoals het in het boek was vond ik weinig goeds. Niet dat het slot van het boek goed was, maar als je het aanpast, maak er dan wat beters van.

avatar van jumbo4u2

jumbo4u2

Als je de film los van het boek bekijkt vondt ik hem toch wel 5 ***** waard. Hij krijgt echter 'maar' 4,5 **** omdat er toch wel wat belangrijke details uit het boek weggelaten/verandert zijn.

Al met al toch wel een aanrader. Nu maar wachten op de dvd!

avatar van ElineVh

ElineVh

Emiledj schreef:

Het boek hoef ik niet nog eens een 3e keer te lezen, maar bedankt voor de tip

Nee hoor, er waren heel wat dingen die ze heel gemakkelijk konden veranderen. Zoals een brandijzer dat plots een andere vorm heeft gekregen, of een oude man die het overleeft in de rivier?

avatar van Captain_Kuro

Captain_Kuro

Prima filmpje die exact leverde wat ik er van verwachtte, da vinci code prequel. niet zo goed als eerst genoemde, maar.. die zijn moeilijk te vinden natuurlijk; pre/se-quels die beter dan het origineel zijn..

avatar van diedier

diedier

Angels & Demons ! De film na de Da Vinci Code. Ron Howard en Tom Hanks zijn weer van de partij. The Da Vinci Code was een kassasucces,daarom kwam er een tweede deel.

Op sites had ik verschillende dingen gelezen. goed,slecht. Dus ik ging met een speciaal gevoel naar de cinema.

Ik vond hem zeer goed. Had het boek gelezen en toch vond ik hem nog zeer goed. Oké,er zijn wat dingen weggelaten. Maar zoals ze hier al zeggen. Als je alles wil laten zien duurt het wel 6u. Een 2,5 was meer dan genoeg. Mooie shots, zalige actie-scénes.Prachtige muziek die perfect bij de film past [ Niet als je hem thuis moet horen, want dan klinkt hem heel raar ] Niets dan lof !

Een 4*

avatar van the new guy

the new guy

Prima film. Mooie plaatjes, leuk om de traditie binnen het vaticaan eens goed in beeld gebracht te zien. Natuurlijk blijven er wat zaken moeilijk te geloven, maar dat brengt gelukkig weer een hoop interessante discussie aan het daglicht.

Ben beetje dronken, sorry voor vreemde zinnen.

avatar van subwoofer henk

subwoofer henk

Goeie film

avatar van mcdaktari

mcdaktari

ben gisteren naar de bioscoop geweest naar deze film, en na ongeveer 45 min. dacht ik, wat een saaie film. maar toen begon het goed spannend te worden en ik persoonlijk vindt deze veel spannender dan the Da Vinci code. En op het grote doek komt zo'n film toch beter tot z'n recht. zeker 3,5 waard

avatar van Thiver

Thiver

gotti schreef:

Het Bernini Mysterie is de Nederlandse 'vertaling'.

Ik zou het eerder "verkooptruc" noemen.

avatar van Renzzie

Renzzie

Deze film is zeker beter dan de Da Vinci code. Heb me wel vermaakt in de bios, maar het boek was wel beter.
Ik ben er wel blij mee dat de eindscene -dat van de helicopter- anders is dan in het boek. In het boek vond ik die passage helemaal over de top.

avatar van $pecial

$pecial

Ik heb het boek niet gelezen, maar toch de film bezocht gisterenavond. The Da Vinci Code had ik wel gelezen en toen vond ik die film toendertijd vies tegenvallen. Toch ging ik met vrij hoge verwachtingen deze film bekijken en het is me niet tegengevallen. De eerste drie kwartier vond ik niet echt boeiend en was een tikkeltje langdradig, maar gelukkig sloeg het om en het tempo kwam er lekker in. Een aanrader, ook voor de mensen die het boek niet hebben gelezen! Ik kan dus geen uitspraak doen over het feit of de film goed overeenkomt met het boek, maar gewoon als film an sich. Een dikke 3,5 *!

avatar van dzeaz

dzeaz

heb boek gelezen en t is tot nu toe mijn beste boek wat ik heb gelezen. gisteren naar bios geweest na 2 jaar alleen maar alles downloaden, en heb echt geen spijt gehad! ben ook echte fan van alles rond en in Rome, dus alles bij elkaar de verfilming enzo geef ik deze 4,5*

avatar van Toontje35

Toontje35

Na maanden weer eens naar de bios...

Vond het een topfilm. Goed te volgen verhaal (boek niet gelezen). Goede actie, spannend. Lekkere lengte. Mooie beelden van Rome.

Genoten.

Bios toch wel leuk. Maar ja, thuis heb je toch een betere beeldkwaliteit..

avatar van Niveath

Niveath

Ik ging volledig Brown-maagd de film in. DaVinci Code niet gezien of gelezen en ook Het Bernini-mystery niet gelezen.

Dat komt de film zeker ten goede. Ik kan me voorstellen dat deze film minder leuk is als je de hele plot al weet. Je probeert te gissen wie er achter het hele zaakje zit. En net op het moment dat je het denkt te weten.... afijn dat ga zelf maar zien. Geen echte diepgang, geen oscarwinnende acteerprestaties, maar wel een spannende, vermakelijke blockbuster.

avatar van f2sputnik

f2sputnik

Kortweg gezegd: ijzersterke film.

Vooral alle verwijzingen en aanwijzingen in de film geven je een goed beeld van de geschiedenis van het vaticaan.

En ja, ze zijn toch blijkbaar erg modern met allerlei snufjes.

Goed opgezette film, waar ik met erg veel plezier naar heb gekeken.

Ook een aanwinst in mijn DVD collectie als hij uitkomt op DVD.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

f2sputnik schreef:

Kortweg gezegd: ijzersterke film.

En ja, ze zijn toch blijkbaar erg modern met allerlei snufjes.

hahaha dacht jij dan dat ze in het vaticaan nog in de middeleeuwen leefde. met al de rijkdommen die ze bezitten

avatar van Dutchero

Dutchero

Na de waardeloze voorganger van deze film waren mijn verwachtingen niet al te hoog gespannen. Hij viel mee.

Ik heb het boek niet gelezen en dat is denk ik een voordeel. Het plot was daardoor best interessant, al is het vaak ongeloofwaardig en toch ook wel redelijk voorspelbaar. De aanwijzingen, de sporen, het zit best aardig in elkaar, maar de manier waarop Langdon dit ontdekt is allemaal veel te toevallig. Daardoor voelt het soms aan als een simpel spoorzoekertje. Het plot van the Da Vinci Code vond ik dan ook (iets) beter.

Toch heeft deze film mijn voorkeur. En dat is gewoon te danken aan de 'basiskwaliteit'. Het acteerwerk was in Da Vinci zeer belabbberd, hier was het best te pruimen. Zelfde voor de regie, was gewoon goed verzorgd, maar niet opvallend.

De setting, Rome, prachtig. Al ligt dat meer aan Rome dan aan de makers van deze film natuurlijk.

Alles bij elkaar is het een film volgens het Hollywood recept, met al zijn karakteristieke cliché's en weinig echte hoogtepunten. Toch verveelt de film nooit, en het is nergens écht slecht. Daardoor heb ik bij deze film, net als bij zijn voorganger, het gevoel dat dit er een is puur en alleen om het Brown succes te cashen. Op de automatische piloot gemaakt dus, volgens het boekje.

avatar van mvdb1982

mvdb1982

Vanmiddag in de Bios gezien. Zeker een super goede film.

avatar van noa1

noa1

super goede film! the da vinci code was niet zo super maar deze was super goed.

heb het gisteren met mijn klasgenoten als afsluiting van de werkweek in Rome in de bioscoop gezien.

het was allemaal heel herkenbaar en dat maakte het erg leuk, maar ook al je niet in Rome bent geweest, is het leuk om Rome zo te zien.

ik vond vooral de droge humor van Tom Hanks ertussen door erg leuk! een heel goed verhaal, maar soms te toevallig.

zeker een aanrader!