Knowing (2009)
Met onder meer: Nicolas Cage, Rose Byrne en Chandler Canterbury
Releasedatum: 9 april 2009
Bekijk via Videoland
Plot Knowing
"What happens when the numbers run out?"
In 1959 werd tijdens de oprichtingsceremonie van een basisschool een tijdscapsule begraven. Nu, vijftig jaar later, wordt hij geopend. Een professor, John Koestler (Nicolas Cage), ontdekt cryptische boodschappen die zich in de capsule bevinden en bovendien doet hij een angstaanjagende ontdekking: de boodschappen voorspellen met zeer grote precisie iedere grote ramp van de afgelopen 50 jaar. Een aantal voorspellingen die in het document staan moet nog plaatsvinden. John doet er vervolgens alles aan om de autoriteiten te waarschuwen, maar tevergeefs. John moet nu zelf alles op alles zetten om het dreigende gevaar af te wenden.
John Koestler
Miss Taylor (1959)
Miss Taylor (2009)
FillumGek
Deprimerend.
Had aardig hoge verwachtingen van de film. Het vergaan van de Aarde is altijd een interessant onderwerp geweest. Daarbij hoorde ik veel positieve geluiden over de special effects. Die schenen erg goed te zijn...
De film komt zoals verwacht rustig op gang, kabbelt een beetje voort totdat John de voorspellingen vindt. Niet veel later krijgt het oog zijn eerste lekkernij, de vliegtuigcrash. Ik had al gehoord dat deze erg realistisch zou zijn, en dat bleek niet gelogen! De impact was enorm. In horrorfilms waar mensen worden opengesneden en darmen in de knoop worden gelegd lach ik om, omdat het zo over de top is. Maar hier zat ik echt even geschokt te kijken. Vooral wanneer John de ramp van dichtbij gaat bekijken.
De metroramp vond ik eigenlijk bijna net zo schokkend, omdat het zo extreem realistisch in beeld werd gebracht. Veel vermaak voor het oog dus.
Ik vond de acteurs en actrices wel goed gecast. Cage kan ik altijd wel goed naar kijken. Het verhaal was best geloofwaardig al was het einde best matig. Het gedoe met die vage gasten uit de hemel had mij echt niet gehoeven. Dat daarna de complete wereld wordt weggevaagd maakte dan ook een hoop goed. Ik had er niet eens van staan kijken als plotseling alles goed zou komen, zoals in veel sappige eindes van de hedendaagse Hollywood-meuk. Gelukkig was dat niet het geval...
Leland Palmer
Naar het einde toe, takelde deze film voor mij beetje bij beetje af... en het begon nog wel zo sterk allemaal. Een vreemd meisje - in het jaar 1959 - die stemmetjes hoort en allemaal mysterieuze, vreemde getalletjes op een papiertje kladdert. Hmm... oké.
Uiteraard krijgt net één of andere getalletjesgek dit papiertje - 50 jaar later uit de tijdscapsule - in handen en uiteraard ziet hij direct de ramp van de twin-towers staan, waarna de film een paar extreem ongeloofwaardige momenten ophoest. Eigenlijk houdt het niet op daarmee, maar dat is in den beginne van deze film nog niet eens zo erg. Het sfeertje is erg mysterieus, spannend en ik vond het erg boeiend allemaal. Dit alles wordt nog beter, wanneer Cage getuige is van de eerste ramp; een erg indrukwekkende vliegtuigcrash, waarna we mogen genieten van een prachtig shot die wel een paar minuten duurt.
Toen wou ik eigenlijk ook wel eens weten waarom ''dit alles'' gebeurde. De wereld vergaat, de kinderen zijn '''gekozen'' en that's it volgens mij, toch? Ik zou wel wat meer vragen beantwoord zien worden. Wat is het verband tussen de kinderen en het feit dat de wereld vergaat? Waarom komen er nou weer van die aliens, in zo'n enorm lelijk ruimteschip hun naar ''het paradijs'' brengen waar ze lekker onder de Three of Life verder kunnen spelen als een Adam en Eva? Waarom zie ik nog tig andere ruimteschepen van de aarde afvliegen op hetzelfde moment dat die twee kinderen gaan? Allemaal wel leuk en aardig, maar wat overblijft is zo wel erg karig eigenlijk. Beetje makkelijk allemaal. Mjah, het blijft een lust voor het oog; de crash in de metro - wel wat over de top, met die pilaartjes allemaal - en aan het einde, natuurlijk... het einde
Vooral een grappig shot wanneer Cage in zijn auto nog even een rondje rijdt, terwijl Beethoven met z'n 7e Symphony prachtig in de oren klinkt.
Waar - zoals eerder gezegd - het begin me erg beviel, dankzij de heerlijke spannende, mysterieuze sfeer, viel het einde me raar tegen. Vooral omdat ik ''die enge mannetjes'' nogal geweldig vond, zo voor het huis te gluren midden in de nacht. Het droeg fantastisch bij aan de sfeer in het begin, maar toen dat ruimteschip kwam en ze in aliens veranderden vond ik het allemaal te veel van het goede worden. Asjeblieft zeg, hou die Aliens er eens buiten en als je toch op de spirituele toer gaat, doe dat dan goed en niet op zo'n manier. Ja, hier had naar mijn mening veel meer ingezeten. Nu wil de film meer zijn dat dat het is, draaft ie wel erg door naar het einde toe en is het totaalplaatje gewoon magertjes.
Maar... ik heb me zeker vermaakt. Cage doet het goed, componist Beltrami draagt ook op een positieve manier z'n steentje bij, de special effects zijn geweldig en het eerste 1,5 uur van de film is gewoon erg goed (ondanks de toevalligheden, ongeloofwaardigheden etc.). Zeker een voldoende dus ook wel voor deze erg vermakelijke, ''typische Hollywoodfilm''.
IcU
Tja, Knowing. Aller eerst wil ik opmerken dat ik het belachelijk vind dat deze film zo’n hoog gemiddelde weet te behalen op deze site. Dat is gewoon knap. Het begon allemaal redelijk veel belovend en ik was ook zeer benieuwd naar de ontwikkelingen van het plot. Dat deze film zulke gepende gaten in dat plot heeft deed mij een beetje huiveren.
Het begin was interessant. Spannend, zag er mooi uit. Het onderwerp was veel belovend. Zodra er een tijdsprong gemaakt werd, en meneer Nicolas Cage zich er mee ging bemoeien ging het allemaal stijl berg afwaarts. Deze film bevat namelijk een paar struikelblokken.
Het eerste struikelblok is Cage himself. Hij acteert tenenkrommend. Hij geilt op zijn eigen fluisterstem en kijkt de gehele film alsof hij een scheetje moet laten, die er maar niet uit wilt komen. Man, man, wat een slechte acteur is deze man toch tegenwoordig. Hij boft dat zijn personage saai en oppervlakkig is, zodat zijn acteer prestaties niet geheel zijn schuld zijn. Want het verhaal, en karakter omschrijvingen zijn nog erger dan Cage. Er zitten gaten in het scenario waar je met een enorme aanloop nog niet over heen kunt springen. Er zitten toevalligheden in het verhaal waar je een nachtmerrie van krijgt (tenenkrommend voorbeeld: van alle duizenden getallen op het papiertje kiest hij precies 9/11, de meest bekende ramp van de laatste 100 jaar.) en het einde is zo slecht dat ik er een beetje verdrietig van werd.
Waar ging het heen? Cage liet zijn kind constant in de steek. Hij had absoluut geen liefde voor zijn kind, wat ook maar weer blijkt aan het einde. De familie ‘drama’s’ kwamen geforceerd over. Net of dat het moest. Maar nogmaals, hoe toevallig alles wast deed gewoon de deur dicht. Iemand die er ook een potje van maakte was Marco Beltrami. Hij kan veel beter. Zijn muziek in deze film was merendeel niet om aan te horen. Er zat een heel mooi nummer in (rond het begin en einde) maar dat was niet van Beltrami, aangezien ik dit nummer ook in ‘the Fall’ hoorde uit 2006.
Is er dan geen voordeel? Jawel, de effecten. De effecten waren over het algemeen in orde. Hier en daar, zoals de metro, enorm cgi. Het einde was natuurlijk belachelijk, maar het zag er ok uit. Dit heeft de film enigszins gered. Maar echt redden deed dat het nergens.
Waardeloze film dus. Belachelijk dat hier zo veel geld in gepompt werd. De effecten van het vliegtuig weten dit nog op een 1* te brengen. Laat ik deze film maar snel vergeten…
otherfool
Leuk plot, matige ontwikkelingen. Het gegoochel met cijfers was interessanter dan de familiaire verhaallijnen. Vrouwtje werkte op de zenuwen met haar constante geschreeuw. Einde ietwat potsierlijk. Komt over als een gemiste kans, dat heb ik nogal vaak met die Cage films van tegenwoordig. Jammer, want ik mag hem altijd graag zien.
2*.
Respekked
Leuke blockbuster. Onderhoudend, sterk eerste deel. De sfeer is goed, lekker mysterieus en de film is daardoor spannend. Rampen zien er goed uit en Cage kan weinig fout doen bij mij. Naar het einde toe wordt de film echter slap en saai omdat het mysterie toch niet zo interessant blijkt te zijn. Scene dat de aarde vergaat ziet er echt heel gaaf uit.
Tonypulp
Het thema is al vaker behandelt, dat gehamer op global warming zat me wel even tegen, vooral aan het einde waar het er wel heel dik op lag.
Het eerste uur was ik blij verrast, had eerlijk gezegd geen idee waar de film over zou gaan en het zag er dus goed uit.
Vooral de scene met het vliegtuig en in de metro waren om te genieten.
Geweldige special effects, ook aan het einde wanneer je alles weggevaagt ziet worden is prachtig.
Cage vond ik een beetje irritant hier, ben nooit echt fan van hem geweest.
Ook jammer dat het aan het einde een sci-fi tintje krijgt en ik meteen met me gedachte bij 'The day the earth stood still' zat, een film die me niet zo goed beviel.
Dit is me gelukkig wel goed bevallen, de boodschap zie ik wel door de vingers dankzij de special effects, iets dat tegenwoordig wel meer films maakt of breekt, vind het zelf niet zo erg
Macmanus
Jammer
Doe je zoveel leuke dingen, heerlijke one track shot met vliegtuig, mooi metro shot door het ruit, en een best spannend begin. Verknal je het door een vreselijke acteur als Nic Cage damn die gast kan echt niks meer, zelfs auto rijden acteert die slecht. Wat hem ook wel weer een hilarisch figuur maakt. Maar in deze film was het toch een beetje jammer, omdat het me toch meer dan 1 keer een beetje uit de spanning haalde.
Maar ja toch best een leuke wegkijker, die helaas een einde heeft waar mijn haren recht van overeind gaan staan. Het vergaan van de wereld was cool, maar dat rennen naar die boom, ugh echt weer zo een Hollywood ding, jongens we moeten de kijker hoop bieden ofzoiets bleeh. Ook lastig om Beethoven in bijna de laatste scene te gebruiken, natuurlijk heeft Irréversible niet het alleen recht op Beethoven maar toch, dat nummer hoort voor mij toch echt bij Irréversible .
2.5 sterren, Had met andere hoofdrolspeler en laatste 2 minuten eruit makkelijk 3.5 kunnen vangen.
Redelijke film, die sterk begint, en waarbij het eerste uur meer dan goed te noemen is. De film is dan nog mysterieus, soms echt spannend en de vliegtuigcrash en de beelden erna zijn zeer indrukwekkend om te zien en op dat moment zat ik op het puntje van mijn stoel. Cage doet het gewoon naar behoren. Niet heel goed, maar ook niet slecht en ik vind het altijd wel prettig om hem te zien spelen moet ik zeggen.
Helaas zakt de film in het tweede gedeelte enorm in. Het mysterie blijkt dan geen mysterie meer en is lang niet zo interessant dan ik op het eerste ogenblik dacht. Het einde is een grote teleurstelling. Te overdreven quasi sentimenteel en met als dieptepunt de laatste scène. jammer, want het eerste uur was echt boeiend met prima sfx en een interessant gegeven. Dit had met een ander tweede gedeelte echt een topper kunnen worden. Nu kom ik niet verder dan een kleine onvoldoende.
dutchtuga
Aangenaam verrast. Proyas is sowieso wel een fijn regisseur, maar ik was toch bang voor de zoveelste lege box-office knaller. Knowing bleek echter vanaf de eerste minuut behoorlijk pakkend te zijn en weet zelfs donker en somber uit de hoek te komen. Dit soort apocalyptische plots kunnen er bij mij altijd wel in en Knowing weet er veel meer van te maken dan menig genrefilm.
Proyas heeft oog voor setting, zoals al eerder bleek in The Crow en Dark City, en ook hier worden ons mooie plaatjes voorgeschoteld. Ik was enorm onder de indruk van de scènes tegen het eind waar de paniek losbreekt. De prachtige gloed die door het nachtelijke breekt geeft een angstaanjagende sfeer van verdoemenis. Ook de score mocht er wezen, hoewel ik me er vandaag nog weinig van kan herinneren. Erg mooi was het stuk van Beethoven tijdens de fatale inslag . Een scène die indruk maakte en naast de vliegtuigcrash de indrukwekkendste van de rampenscènes. Beetje jammer vond ik weer het overmatig gebruik van CGI in enkele scènes, waar het niet helemaal nodig was. De brandende dieren in het bos vond ik bijvoorbeeld niet echt geslaagd. Had het script zo geschreven dat je dit soort gebruik van CGI ontloopt. Toch weer een uiting van een vaak terugkomende stoornis in een hoop films.
Verder was het acteerwerk prima te pruimen. Cage was in vorm en het was alweer een tijdje geleden dat ik een sterke film met hem heb mogen zien. Geef mij maar dit soort rollen in plaats van nietszeggende rollen als laatst in Bangkok Dangerous, waar Cage overduidelijk op automatische piloot speelt.
De plot is gelukkig grotendeels on-Hollywoods. Grotendeels, want hoewel er weinig gespaard wordt, is er op het eind toch weer die boodschap van hoop en het bewijs dat er een groter doel is in ons bestaan. Je zou kunnen zeggen dat deze visie op God die wij hier gepresenteerd krijgen in de vorm van buitenaards leven, ons keihard straft voor de puinhoop die wij ervan gemaakt hebben, er een eind aan maakt, maar de mensheid alsnog een kans geeft. Te opdringerig aan de ene kant, erg wrang aan de andere. Ik weet niet of ik er een goede smaak, of er een bittere aan over moet houden aan dit bizarre einde. Het is in ieder geval stof tot nadenken en dat is al heel wat meer dan wat Hollywood ons normaal gesproken te bieden heeft.
Zeer goed.
Jiv
Dit is echt zo'n film die in het begin redelijk nice is om te kijken maar naarmate de film vordert steeds afgezaagder word omdat ze naar een climax willen toewerken die gewoon zóver van de dagelijkse realiteit afstaat dat ze ontzettend veel vage elementen erbij moeten gaan bedenken wat als gevolg heeft dat de film op het eind zo geloofwaardig word als een zwemmend konijn....
Toch 3 sterretjes voor de eerste 75% van de film
MasterRRR
Best gave film. De bedoeling achter de film is mooi en sommige gebeurtenissen zijn best spannend. Toch zat er veel meer in, wat er dus niet is uitgehaald
DVD-T
Op voorhand wist ik totaal niet wat ik van Knowing kon verwachten, had alleen de plot gelezen, maar verder nog geen trailer op spotjes van gezien. Wel een film die ik graag in de bios had willen zien.
Alex Proyas weet altijd wel een goede sfeer in zijn films te creeëren, als beste voorbeelden kun je daar het duistere The Crow bijpakken en het geweldige Dark City. In Knowing is dat niet anders. Het eerste uur is van een erg hoog niveau. Het blijft spannend en je wordt daarnaast ook een beetje in het duister gelaten wat er nu precies gaat gebeuren. De spanning wrodt erg goed opgebouwd, en de eerste ramp slaat dan ook in als een bom. Toch wel een erg aangrijpende scène die ik met open mond zat te aanschouwen. Vanaf dit moment heeft de film ineens je volle aandacht. Dan krijg je het tweede uur met een lange zoektocht die niet minder boeiend is, alleen is er ineens niet veel meer van die fantastische sfeer te vinden. Spannend blijft het nog enigzins, want er gebeurd nog genoeg om je aandacht erbij te houden. Het einde met de space mannetjes en de uitverkoren kinderen draaft Proyas iets te ver door, dit moment komt niet echt goed uit de verf, maar qua effecten een genot om naar te kijken. Het echte einde is dat ook. Nog nooit de vernietiging van de aarde zo mooi in beeld gebracht gezien.
Met de effecten zit het dus erg goed. Helaas heb ik verder niet echt veel vernieuwends gezien. Proyas speelt alles ook netjes volgens de Hollywood regeltjes. Acteer werk is dik in orde, maar Cage heb ik ook wel eens beter gezien.
Spannende film, die vooral het eerste uur erg sterk is. Helaas verslikt Proyas zich wat in het tweede uur. Overall blijft het gewoonweg goed entertainen.
jeandb
Cage kijkt weer zeer ernstig in deze film maar hij blijft een prettige acteur. Voorlopig is alles van Cage net zoals bijv Tom Hanks goed (nog niet afgezakt naar bedenkelijk niveau als bijv. Al Pacino) Het naderende einde is voorspelbaar en toch hoop je op een geniale oplossing van de hoofdrolspeler. Leuk tussendoortje.
eddyeddy
Sterke film, althans in het begin, naarmate de climax naderde bedroevend... jammer!!
xxsilversurferxx
Ik heb de film net bekeken en ik moet zeggen dat IK het een waanzinnige film vond , Voor dit soort films mag je me 'snachts voor wakker maken .
Ik heb me geen moment verveelt in de film ,
enige minpuntje was toch idd wel het aller allerlaatste stukje.
Maar op dat na top film .
conclusie * * * * *
domuslucis
Het verhaal begint zeer sterk, maar glijdt snel af naar een plot dat beter bij bv. 2012 had gepast. Jammer,jammer,jammer!
Nikitaa.xx
De film begon zeer goed, het eerst uur was super spannend. Alleen vanaf daar begon het steeds meer af te dwalen.. Het einde vond ik weer helemaal nergens op slaan, dat verpestte zo'n beetje de hele film voor me. Maargoed omdat die wel heel goed en sterk begon..
Near_Dark
Deze ben ik eind april '09 gaan zien in de cinema....
Yes yes, die viel goed mee !
Ik vond het een erg sfeervolle film die rustig zijn tijd neemt om je in het verhaal te laten komen.
Af en toe komt er een spectaculaire rampenscène in voor, maar de hoofdbrok van de film focust op John's en Caleb's leven en hun zoektocht naar de vrouw die 50 jaar geleden deze mysterieuze, voorspellende brief heeft geschreven.
Naar't einde toe vond ik het wat melig worden.
Dan word je ook geconfronteerd met enkele serieuze onwaarschijnlijkheden zoals daar zijn:
* Door metereologische verschijnselen is het GSM-verkeer verstoord geraakt, bellen lukt niet meer. Maar wacht, da's simpel opgelost, je zoekt een telefooncel en belt vanaf daar naar de GSM van die persoon, de vaste lijnen werken toch nog ?
Maar het gaat dan toch nog steeds draadloos naar die GSM die geen signaal meer kan ontvangen, what the fuck.....?
* Of zoals die vrouw die de kindjes in veiligheid wil brengen terwijl John in allerijl nog even de veilige coördinaten wil aflezen van een deur, zij wil niet op hem wachten en besluit dat ze't allemaal beter weet en rijdt er met de kinderen vandoor. Op dit punt in de film zou zij toch al moeten weten dat John tot hiertoe steeds juist was in zijn voorspellingen, anders was ze uberhaupt nooit met hem meegekomen....?
En nog zo enkele zaken...
7/10, maar dan met de hakken over de sloot, omdat dit toch mijn favoriete genre film is.
Hij had gerust een half uurtje korter gemogen, 2u is té lang gerokken voor zo'n flinterdun verhaaltje...
Filmsite : Knowing - knowing-themovie.com
Jawaddedadde
Redelijke mystery-thriller.
In het begin best wel spannend, sfeervol, lekker mysterieus ook. Gaandeweg wordt het iets minder en het einde kon me ook niet echt bekoren.
Positief waren het aardige begin en een mooie vliegtuigcrash
Minpuntjes:
Het is maar al te duidelijk dat de moeder van Abby dood moest nog voor de 2 kinderen door de aliens zouden worden meegenomen. Al wat voor haar dood gebeurt is een beetje veel bij het haar getrokken (het niet wachten op John, alsof die 5 minuutjes het verschil zouden maken). Lag er net iets te dik op.
Nog zoiets: Caleb begint op een bepaald moment ook aan z'n cijferreeksje, eerst op papier, nadien op de tafel, eerst met z'n pen en dan met z'n handen (als papa z'n pen afpakt) Dit natuurlijk om de aandachtige kijker duidelijk te maken dat kleine Lucinda in de kelder op de deur haar cijferreeksje heeft afgemaakt toen de juf haar papier had afgenomen. Nu, het feit dat kleine Caleb ook zo'n cijferreeks begint zou toch betekenen dat er nog rampen op komst zijn? Ergo, dat de Aarde nog niet verwoest wordt? Enfin, dat dacht ik dus.
Het einde was vrij knullig. Melig afscheidje en hoppa..weg zijn wij. Waarom werden nu juist die 2 kinderen eruit gekozen? Wat was de link met Lucinda? Er werden blijkbaar ook nog andere kinderen geselecteerd, wie waren die kinderen en waarom zij dan ook? Kortom, te veel vragen blijven mijns insziens onbeantwoord. Om nog maar te zwijgen van dieWhisperpeople, die hadden er toch wat cooler kunnen uitzien.
Ach, ik heb me best wel vermaakt, maar hoe langer de film duurde des te meer ik me ergerde. Toch nog een 3
leandra6
ik ben erg telleurgesteld in de film. had redelijk hoge verwachtingen omdat nicolas cage er in meespeelt. maar helaas. het acteerwerk vond ik ver benenden peil. Ik miste vooral de band tussen vader en zoon. die kwam erg ongeloofwaardig over. het verhaal op zich had heel mooi kunnen worden, maar ik vond het behoorlijk oppervlakkig en slecht uitgewerkt. jammer, zou de film niet aanrdaen aan een ander.
huVILEub
Geen bijzondere rampen film. Het verhaal is aardig maar het is niet spectaculair. Maar zeker wel vermakelijk.
Prachtige special effect laat deze film zien.
Cage weer eens goed op dreef.
Mooie rampen en zeker naar het einde toe.
Goed sf verhaal.
Fran
- 1953 berichten
Dit vond ik nog eens een verrassende film. Vooral gezien het feit dat UPC alleen aangaf dat het een thriller was ha ha. Het verhaal is origineel en voor mij niet voorspelbaar. Ook het feit dat de wereld nu eens een keer niet op het laatste nippertje gered word vond ik wel verfrissend.
Het einde kwam af en toe wel een beetje fake op me over. De aliens en de slotscene waarin je de kinderen door het veld ziet rennen op de nieuw gecreeerde planeet. Begrijp me niet verkeerd, qua verhaal vind ik het echt goed gevonden maar ik vind het visueel nogal gekunseld en nep in beeld gebracht.
Het acteerwerk was helaas niet echt brilliant. Ik vond zowel Cage als Byrne vaak heel nep en oppervlakkig overkomen. Ze reageerden wel op de juiste manier op bepaalde gebeurtenissen maar ze gaan nergens echt de diepte in. Maar na een hele rij aan niet originele films vind ik deze film toch wel een verademing.
Justinw
Degelijke film(leuk concept), en het was allemaal wat cliché achtig. De SFX zag er redelijk uit maar niet alles was vlekkeloos. Acteerprestaties matig, Nicholas Cage overtuigt ook niet echt( Over de kinderen en die vrouw maar niet te spreken). Door weinig diepgang, ga je niet huilen door het wegnemen van Caleb(wat ze wel probeerden).
Het einde verknoeit alles. Waarom nou opeens Aliens, en het Adam en Eva gedoe met ook nog 2 dieren. Was dit nou nodig.
Met wat meer aandacht voor diepgang, einde en SFX had dit beter kunnen zijn. Nu is het weer een matig tussendoortje.
Net geen 2.5*
* *
Ik heb btw een versie gezien van 115 min. geen 130. Iemand een idee?
Vinokourov
Af en toe heeft Knowing veel
-momenten, maar daaroverheen zettende blijft er toch wel een leuke film op, die vooral in het begin goed is. Het concept dat een vijftig jaar oud blaadje vol getallen allerlei rampen kan voorspellen, kon me ook wel interesseren. Tegen het einde wordt het wel erg dramatisch onzinnig. En de rol van de hysterische Rose Byrne is er één uit het boekje 'hoe verknal ik een vrouwelijke hoofdrol'. Jammer, anders had de film wel hoger kunnen scoren.
Tjeerdd
Hele goede film, goed verhaal, zeer vermakelijk. Ondanks dat vraag ik me 1 ding af. Welk achterlijk figuur heeft de laatste 15 minuten bedacht?? Lachwekkend.
Met een goed einde is de film 3,5* / 4* waard.
Jammer
Cheapcaster
Waarom toch dat einde?
Deze film kreeg 4 sterren van mij zonder dat einde.
Een film heeft een einde nodig, maar waarom niet een gewoon einde?
Nicholas Cage hoeft aan mij niet meer te bewijzen dat hij kan acteren, want Matchstick Men, National Treasure, Gone in 60 seconds zijn toch allemaal pareltjes als je naar z'n acteren kijkt
Ik heb hem gaan kijken in april 2009, en was echt wel onder de indruk, van die voorspellingen enz.
Kreeg oorspronkelijk 2,5 van mij, maar misschien heeft iemand die helemaal niets van film kent, of iemand met een raar soort inspiratiebron de laatste 20 minuten bedacht.
Omdat ik het eerste uur en een half wist te apprecieren: 3*
eltorro
Een geweldig Thriller / rampen / Science-Fiction film. Heb hem net voor de 2de keer gezien, en hij blijft goed.
De film begint redelijk met een mysterie thriller sfeertje.
Zodra de rampen beginnen weet je al een beetje wat er aan de hand is, maar die rampen zien er zo goed uit, geweldig.
Dit keer geen rampen waarbij je haast niemand dood ziet gaan, maar mensen die in de fik staan en het uitschreeuwen van de pijn. Op dat soort momenten weet de film ontzettend goed het radeloosheid van Nicolas Cage zijn personage op de kijker over te brengen.
Jammer genoeg is het kind van de personage van Nicolas Cage niet zo geloofwaardig. Op een gegevonoment zegt dat kind tegen zijn vader ik ben geen kind meer, en daar heeft dat kind groot gelijk in. Hij is denk ik 10 jaar oud maar komt soms als een volwassene over, jammer
Maar goed het einde is geweldig.
Ik bedoel hoeveel blockbusters kunnen zeggen dat ze echt een origineel einde hebben
Een verdiende 4* van mij.
sinterklaas
Beetje lastig te beoordelen.
Het verhaal en het hele idee van de film (die cryptische boodschappen van de rampen van afgelopen 50 jaar)) vond ik welliswaar uitstekend verzonnen en ook enorm interesant en de special effects zijn ook best ok. Wat dan wel weer een minpunt is is dat de film op heel veel momenten te overdreven word en dat een best groot gedeelte te ver is gezocht. Ok, het begon allemaal met die interesante crypische boodschappen en er zijn nog drie rampen te gaan maar dan haalt Proyas toch echt op een overdreven manier vanalles uit de kast waardoor de film gewoon de grond inzakt. Zo halen we der ook nog evenbovennatuurlijke mannetjes derbij (ok niet zo erg dan) maar dat blijken dan ineens Aliens te wezen en dan ineens halen we der ook een ruimteschip bij en.... allejezus nog aan toe het tenenkrommende, Adam en Eva achtige zoetsappige droom/realscene aan het eind met die jongen en dat meisje. Jeeezzuuus, kom op zeg. Als het gewoon om dat term cryptische boodschappen ging was het voor mij al genoeg hoor
Nicholas Cage speelt ook best ok maar komt soms ook erg veel over als een hysterische zenuwenlijer. Die kinderen deunden wel lekker mee verder was dat vrouwtje ook wel om aan te zien en dat meisje was ook lief. En geloof het of niet, er zaten wel veel emotionele momenten in de film die toch nog naar je strot grijpen. Of het Amerikaanse suspence moet bezit van me hebben gehad. Maar vond toch eigenlijk wel die Nachtmeriescenes van Caleb best wel hard aankomen. Dat einde van de wereld kennen we allemaal wel maar dit keer vergaat de wereld toch wel op een manier die ik iig niet eerder in een film zag. Opzich zou dit term ook vergezocht zijn maar het zag er wel ijzingwekkend uit.
Ja, er zijn natuurlijk wel veel punten die deze film minderwaarden maar desondanks kon ik me hier wel met mijn blockbuster stemming bekoren. Maar toch zie ik van proyas liever I, Robot.
Krappe 3,5*
De film begint vrij klassiek en belooft niet veel goeds. Dan komt de actie boven en dankzij de fluisteraars (om het kind een naam te geven) komt er toch serieus wat spanning in het verhaal. Alleen weet de film naar het einde niet echt goed blijf mee en verliest het alle geloofwaardigheid. Voor zover die er is in een toekomstvoorspellend verhaal natuurlijk. De actie zit goed en is mooi gedaan. Maar meer dan een zoveelste Apocalypsefilm is het ook niet echt geworden. Een blockbuster die leuk is om zien, maar nergens opvallend. Al is 'leuk om te zien' ook niet zo slecht natuurlijk.

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'

One Last Thing...
Komedie / Drama, 2005

Limitless
Thriller / Mystery, 2011
cataclysmcodeend of the worldtime capsuleastrophysicist grieving widowerlexington massachusettswestford massachusettsprediction researchernumbersnewsknowing