• 9.373.024 stemmen

Met onder meer: Nicolas Cage, Rose Byrne en Chandler Canterbury

Releasedatum: 9 april 2009

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Knowing

"What happens when the numbers run out?"

In 1959 werd tijdens de oprichtingsceremonie van een basisschool een tijdscapsule begraven. Nu, vijftig jaar later, wordt hij geopend. Een professor, John Koestler (Nicolas Cage), ontdekt cryptische boodschappen die zich in de capsule bevinden en bovendien doet hij een angstaanjagende ontdekking: de boodschappen voorspellen met zeer grote precisie iedere grote ramp van de afgelopen 50 jaar. Een aantal voorspellingen die in het document staan moet nog plaatsvinden. John doet er vervolgens alles aan om de autoriteiten te waarschuwen, maar tevergeefs. John moet nu zelf alles op alles zetten om het dreigende gevaar af te wenden.

John Koestler

Miss Taylor (1959)

Miss Taylor (2009)

avatar van Frenkstarz

Frenkstarz

voor drie kwart een aardige film, het einde is wel een beetje jammer....

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Waarom is iedereen zo ontevreden over het einde?

Ik vind het einde juist 1 van de betere.

Op het einde blijken het dus weer eens Aliens te zijn. Ok, zo origineel is dat niet meer tegenwoordig. Maar ja, echt veel keus naast Aliens is er niet.

De Aliens doen zich eerst voor als mensen, maar aan het einde van de film zie je hun ware vorm. Het mooie vind ik dat hun uiterlijk Engelen symboliseert en de kinderen komen ook terecht in een soort Paradijs. Helaas voor de mensen op aarde loopt het minder goed af.

Dus wat vind ik van het einde? Goed! Want we hebben nu al zovaak gezien dat de aarde nog maar net gered word dat het ook wel is een keer een fatale afloop mag hebben.

mcdaktari

ben ik helemaal met je eens, er is niks mis met het einde, sterker nog, ik vind het zelfs een heel goed einde

avatar van Phoenix

Phoenix

Sorry, maar die laatste scène met Adam en Eva die in Eden naar de Tree of Life rennen...? Echt te stompzinnig voor woorden. Er mag nog wel iets aan de verbeelding overgelaten worden.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Die boom ligt er wel wat te dik bovenop ja, maar je kan het daarom ook met een korreltje zout nemen.

In de andere ruimteschepen zaten hoogstwaarschijnlijk de dieren, maar dat laten ze niet zien..

Ik vond het allemaal wel meevallen. Het had ook anders gekund. Namelijk je ziet in het laatste shot dat jongetje staan bij die Boom met een blaadje voor zijn kruis en overal bevinden zich dieren om hem heen.

Ik ben verder absoluut een voorstander van 'het aan je verbeelding overlaten.'

avatar van prosje

prosje

Prachtige film met een verrassent slot.

De opbouw van de film is lekker mysterieus.

Ook zijn de speciale effecten goed gemaakt.

Zeker de moeite van het kijken waard.

avatar van Yugnav

Yugnav

Ik irriteerde me wel aan het einde waarom moet het nu weer aliens zijn! De rest van de film was wel ok, al was het acteren van Cage matig en het jongetje hoogst irritant... Toch beter als ik verwacht had.

avatar van Hectometersnor

Hectometersnor

Best wel een aardige film, daar waar ik een saaie Sfi-Fi met een vooral teleurstellend einde verwacht had, werd ik positief verrast.

Na films als The Weather Man en Adaptation ben ik Cage als acteur steeds meer gaan waarderen, ook in deze film draait hij goed mee, het is niet verbluffend maar hij zet zijn rol wel erg goed neer met overtuiging.

De opbouw vind ik gewoonweg geniaal, is erg spannend en word afgewisseld met strakke actie en special effects. Het einde is ook erg goed en origineel al zag ik hem wel aankomen door de openingsscene. Ik lees veel verschillende meningen over het einde maar ik vind hem erg goed omdat je weer zo een standaard einde verwacht waarbij alles ineens goed afloopt en de dag gered word door uiteraard een Amerikaan.

Een echte bios film die ik iedereen aanraad voor een lekker filmavondje.

mcdaktari

er zijn hier op Moviemeter nogal wat mensen die Regiseur zouden kunnen worden, want die kunnen een film veel beter maken dan de regiseur zelf. Teminste ze weten nogal wat verbeteringen voor de film aan te brengen. Wat let jullie om zelf een film te maken dan kun je het einde en alles net zo maken als je zelf denkt dat het zou moeten , dus ga je gang

avatar van finitio

finitio

Persoonlijke vind ik het een film die naarmate deze het einde nadert steeds beter wordt. Raar genoeg vinden sommige mensen het een slecht einde, het einde is goed en ik raad deze film zeker aan om te kijken.

avatar van james_cameron

Een intrigerend concept, dat niet helemaal uitgewerkt wordt zoals je aanvankelijk zou denken. Dit is zowel een voor- als een nadeel, want alhoewel de film niet voorspelbaar is moet je wel open staan voor een reeks zeer bizarre plotwendingen. Ik kon het grotendeels allemaal wel waarderen, al komt de film als geheel niet helemaal uit de verf. Debet hieraan is vooral de nogal kunstmatige vormgeving, met een overdaad aan doorzichtige cgi-shots. De soundtrack had ook wel wat subtieler gemogen en een portie humor wordt node gemist.

Wat een gelul..

mcdaktari

de eerste die zich al aangesproken voelt. Wist ik wel dat ze weer wat hebben om zich bezig te houden.

Nou de volgende dan maar

Nou de volgende dan maar

wrah wrah hap hap HAHA

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

mcdaktari schreef:

Dit is weer zo'n slecht argument. Alsof je regisseur moet zijn om te kunnen zien wat er mis is met een film of wat er beter kan. Niet dat ik dat vind bij deze film, maar dit is gewoon een nietszeggend argument. Net zoiets als "Doe het dan zelf". Ook zo'n argument waar je niks aan hebt.

Mr_White schreef:

In het verlengde, doet me wel denken aan lui op sporfora die aankomen met het argument 'alsof jij het beter kan' als je een voetballer slecht noemt

avatar van Dubtrip

Dubtrip

Super goeie film, alleen het einde is minder.

avatar van barcam

barcam

Lang geleden dat ik Cage nog eens in zo'n goede fim zag.

Spannend verhaal en goed gevonden einde.

avatar van lagaiske

lagaiske

Zeer sterke film die voor mij tot op een groot kwartiertje van het einde de score van 5 sterren verdiend.

Jammer genoeg vond ik het slot van deze film dan weer zo erg dat ik deze uiteindelijk 4 sterren geef.

Ben geen fan van Nicolas Cage maar in deze film vind ik hem erg goed op dreef!!!

avatar van daantje81

daantje81

Vond hem super tot de laatste 10min. erg jammer dat ruimteschip gedoe. Was een 4 tot het einde nu dus 3*

avatar van mixmaster

mixmaster

lekkere wegkijk film die je heel de rit in afwachtende spanning laat.

mooie effecten en nicolas cage is zoals altijd meesterlijk in zijn rol.

het einde is misschien wat slecht of had wat beter gekund maar toch past het wel bij deze film.

al met al is dit toch wel een topper !!!

avatar van Nijmegen

Nijmegen

goed acteerwerk van Nicolas Cage!

avatar van FrisoBoei

FrisoBoei

Mr_White schreef:

De lijst dient als waarschuwing van de laatste ramp. Omdit kracht bij te zetten (dat het daadwerkelijk zal gebeuren) hebben ze voor 50 jaar rampen opgeschreven, en die in een tijdscapsule geplaatst zodat het zeker is dat niemand eraan is gekomen. Degene die de lijst (bewust) ontvangt, ontcijfert de data en kan dus op basis van de 50 jaar aan perfect voorspelde rampen concluderen dat de laatste ramp (vernietiging van de aarde) ook zal plaats vinden en dat ze dus naar de aangegeven locatie moeten gaan. Belangrijk is dat de aliens/engelen niet zomaar iemand kunnen meenemen, de uitverkorenen moeten uit vrije wil besluiten mee te gaan waardoor het zo van belang is dat ze zeker moeten weten dat de vernietiging van de aarde zal plaats vinden.

Al weer een tijdje geleden maar ik weet nog steeds niet wat ik er van moet vinden.

Ok, dat fluisteren is dus, even simpel gezegd,om die kinderen naar die plek te krijgen. Maar waarom is er maar één lijst dan. Jij zegt dat die lijst er is zodat ze zker weten dat het waar is. Maar die twee waren toch niet de enige kinderen? En die andere uitverkoren kinderen hebben allemaal niet zon lijst voor hun ouders . Dus waarom dan wel één zo'n lijst?

En is het dan niet een beetje toevallig dat de vader van dat kind toevallig erg handig met cijfers etc. is en dus ook die lijst kán ontcijferen. Ook zet ie toevallig zijn beker precies op de goede plek.

Dat is meteen waarom deze film mij zo tegenstaat, behalve dat ik het verhaal gewoon niet boeiend vind; al die dingen worden er in gepast alleen maar om de film zelf te dienen. Ze kloppen niet, maar om er actie in de film te krijgen worden die dingen bedacht.

Zal wel een domme vraag zijn maar: waarom zeggen die aliens dan niet gewoon dat die kinderen uitverkoren zijn?

avatar van veendiek

veendiek

echt wel een topper heb hem gisteren gezien mog van mij nog wel wat langer duren

avatar van Gioia221

Gioia221

Geweldige film!!!
Ik vond ik het begin beetje vreemd maar wel goed. Het einde vond ik egt super. behalve dan het hele adam, eva gebeuren wat ik nogal onzin vond. Eindelijk is een goed verhaal waarin in niemand overleeft inplaats van iedereen. Voor een keertje leuk/anders. Misschien beetje cru maar ja past bij de hele film De special effects waren zooow geweldig!!!! De beste die ik tot nu toe heb gezien!!! Met die wereld die word verbrand natuurlijk
Dikke 4, zeker goed verdiend
En het allerbeste....Eindelijk weer is een goeie Cage film. Duurde ff maar hij was egt goed hier. Op naar zijn volgende meesterlijke uitvoering

avatar van Henkebart

Henkebart

Ik vind dit geen goede film. Nicolas Cage heeft voor mijn gevoel totaal geen emotionele binding met zijn zoontje en om maar over zijn verdere emoties te zwijgen in deze film. Het verhaal is erg voorspelbaar en simpel. Toen ik de eerste 30 minuten had gezien was het eigenlijk maar een soort van de film uitkijken. En wat ik ook erg slecht vond in deze film waren de special effects. Het was allemaal zo nep dat daardoor de film er niet beter op wordt. Jammer. Ik raad deze film niet aan.

mcdaktari

dus jij vond de special effects nep in deze film??? kijk dat je de film en het verhaal niet goed vind dat kan, maar de special effecten zijn toch heel goed gemaakt dacht ik zo. Maar goed, jij denkt er anders over. Met die metro ziet er vrij echt uit, om het nog echter te laten lijken dan moeten ze een echt ongeluk filmen

avatar van moviemeterman

moviemeterman

Zeer aangename verassing! (doordenk spoiler)

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

FrisoBoei schreef:

Wie zegt dat de andere uitverkoren kinderen geen lijst hebben gekregen? Aan het aantal schepen te zien op het einde waren de vier fluisteraars niet de enige engelen/aliens op aarde. Het wordt geimpliceerd dat ze overal hetzelfde trucje uithalen (of iets dergelijks).

En het is niet toevallig dat de vader handig is met cijfers want daarom zijn zij natuurlijk uitgekozen. Ik denk dat iemand die vijftig jaar aan rampen kan voorspellen, ook kan bepalen wie er de lijst krijgt en zodoende de 'puzzel' kan oplossen.

Ze zeggen het niet rechtstreeks want het gaat om de vrije wil van de personen. Ze geven pas aan wat hun rol is nadat ze beseffen dat de aarde ten onder gaat en daadwerkelijk mee willen.

avatar van Timecop

Timecop

Erg vette film met goede special effects, heb ervan genoten.