• 9.372.844 stemmen

Met onder meer: Nicolas Cage, Rose Byrne en Chandler Canterbury

Releasedatum: 9 april 2009

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Knowing

"What happens when the numbers run out?"

In 1959 werd tijdens de oprichtingsceremonie van een basisschool een tijdscapsule begraven. Nu, vijftig jaar later, wordt hij geopend. Een professor, John Koestler (Nicolas Cage), ontdekt cryptische boodschappen die zich in de capsule bevinden en bovendien doet hij een angstaanjagende ontdekking: de boodschappen voorspellen met zeer grote precisie iedere grote ramp van de afgelopen 50 jaar. Een aantal voorspellingen die in het document staan moet nog plaatsvinden. John doet er vervolgens alles aan om de autoriteiten te waarschuwen, maar tevergeefs. John moet nu zelf alles op alles zetten om het dreigende gevaar af te wenden.

John Koestler

trainercoach

Waren die kinderen Adam en Eva ofso op het laatst?:P

avatar van stevo21

stevo21

Goede film, sterk verhaal, goed acteerwerk, mooie specials, maar wat een dramatisch einde!!!

Toch 3 sterren

avatar van Miss Sway

Miss Sway

trainercoach schreef:

Waren die kinderen Adam en Eva ofso op het laatst?:P

Jah dat gevoel had ik er ook een beetje bij. Oooohw dus zó ziet paradijs er uit...

Had van mij niet zo gehoeven.

avatar van edejong

edejong

Was al geen fan van Nicolas Cage, maar na het zien van deze in mijn ogen zeer slechte (de special effects daar gelaten) film met eigenlijk alleen maar zeer matige acteerprestaties (vooral van Nicolas) houd ik het voorlopig gezien bij films waar Cage in speelt.

avatar van Ninto

Ninto

Relaxte film. Vooral dat vliegtuig tragedie was echt een geniale serie.

avatar van Stroe

Stroe

Ik had hoge verwachtingen van deze film en ik moet zeggen ik heb weer op het puntje van me stoel gezeten. Wat een spannende film.

Echt een aanrader!!!!

avatar van cdman19800

cdman19800

Echt een prachtige film vond ik dit, alhoewel ik denk

dat je zelf kinderen moet hebben om het gevoel in deze

film helemaal te kunnen vatten.

Het einde deed me een beetje denken aan "what dreams may come"

avatar van SalsaLover

SalsaLover

Kan er me iemand vertellen wat de bedoeling van die stenen is?
De zoon krijgt een steen omdat hij uitverkoren is dacht ik.
Maar dat klopt niet want de moeder krijgt ook een steen en die sterft.

avatar van voomzap

voomzap

Oppervlakkig vermaak, maar vermaak is het wel. Uiteraard clichématige overacting zoals bijna in ieder blockbuster, maar als SF liefhebber toch zeker niet teleurgesteld. Bijna een 3.

avatar van Rudie

Rudie

Deprimerende flutfilm, niet om aan te zien. Onbegrijpelijk dat deze film hier zo hoog scoort.

avatar van aerts007

aerts007

Special effects: Yep

Nicolas Cage : Nope

Verhaal : Mmmm....

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Eindelijk weer eens een fatsoenlijke film met Cage. Uiteraard is meneer zelf meteen het grootste minpunt aan de film, maar daar moeten we maar heel even doorheen prikken.

De film is eigenlijk een combinatie tussen Deep Impact in het kwadraat, gecombineerd met Clouse Encounters of the Third Kind. En dat pakt niet slecht uit, want het is een spannende film waarbij je met een lekker onbehaaglijk gevoel blijft zitten na de film (zeker stof tot nadenken over hoe relatief alles eigenlijk is).

Helaas worden veel dingen niet uitgelegd uitgelegd, vooral over die vreemde mensen, met name het hoe, waarom, etc. Ook begrijp ik het verband niet precies tussen enerzijds de voorspellende gaven van aanvankelijk het meisje Lucinda (en later het zoontje van Cage) en de ondergang van de wereld. Als het de bedoeling is om twee kinderen als een soort Adam en Eva te redden, prima, waarom hen dan eerste de gave geven om dingen te voorspellen?

Ondanks dat het plot twee totaal niet-passende elementen met ducttape aan elkaar plakt zodat het nog wat lijkt, is het een zeer vermakelijke film met waanzinnige en goed gedoseerde special effects, die ik alsnog beloon met 4 sterren.

P.S. één van de laatste scènes is trouwens erg sterk, waarin Cage in zijn auto rondrijdt met Beethoven. Ineens snapt hij het, en de kijker ook: eigenlijk verdienen we niet beter.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Mr_White schreef:

De lijst dient als waarschuwing van de laatste ramp. Omdit kracht bij te zetten (dat het daadwerkelijk zal gebeuren) hebben ze voor 50 jaar rampen opgeschreven, en die in een tijdscapsule geplaatst zodat het zeker is dat niemand eraan is gekomen. Degene die de lijst (bewust) ontvangt, ontcijfert de data en kan dus op basis van de 50 jaar aan perfect voorspelde rampen concluderen dat de laatste ramp (vernietiging van de aarde) ook zal plaats vinden en dat ze dus naar de aangegeven locatie moeten gaan. Belangrijk is dat de aliens/engelen niet zomaar iemand kunnen meenemen, de uitverkorenen moeten uit vrije wil besluiten mee te gaan waardoor het zo van belang is dat ze zeker moeten weten dat de vernietiging van de aarde zal plaats vinden.

Okee, dat is een goede uitleg. Alleen niet zo handig dat Lucinda er gek van werd en zichzelf van het leven beroofde. We mogen aannemen dat zijn een oorspronkelijk uitverkorene was Dan doe je als engel/alien toch iets fout.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

SalsaLover schreef:
Kan er me iemand vertellen wat de bedoeling van die stenen is?
De zoon krijgt een steen omdat hij uitverkoren is dacht ik.
Maar dat klopt niet want de moeder krijgt ook een steen en die sterft.

De stenen moet je zien als broodkruimels die je leiden naar de locatie waar de aliens/engelen wachten.

avatar van WB

WB

De film begon zo sterk. De rampen die ijzersterk en met prachtige Special Effects in beeld werden gebracht. Ook het lange camerashot op de snelweg is prachtig. De film is goed en spannend tot het laatste kwartiertje. Dat had van mij anders gemogen. Erg jammer...

Voor de rest 3,5*

avatar van Swastika

Swastika

Een Nicolas Cage,zoals we die kennen.Een film die je bezig houdt.Goed acteer werk ,spannend ,mooie Special effects goed in beeld gebracht film.
Dat die 2 kinderen opnieuw moesten beginnen op een nieuwe planeet met die grote boom in het midden,dat stond inderdaad symbool voor Adam en Eva.

avatar van Johan V

Johan V

Heb 'm 4 sterren gegeven.

Wilde 'm eerst uitzetten totdat het eerste "voorval" plaatsvond, zat lekkerlijk en figuurlijk te trillen op mijn bank, vanaf dat moment niet meer nagedacht over uitzetten.

De Spec.Eff. zagen er erg realistisch uit.

avatar van Koektrommel

Koektrommel

Deze film kan voor mijn part in dezelfde prullenbak als the day the earth stood still ed.
Well kudo's voor de CGI afdeling want het zag er allemaal levensecht uit, die scene waarbij dat vliegtuig crashte was echt goed. Voor de rest zijn deze films gewoon niet mijn ding. Zal dan ook niet stemmen.
En over Cage? In Lord of war was hij geweldig maar hier kon hij mij nergens overtuigen, jammer

avatar van brucecampbell

brucecampbell

De opbouw van deze film was geweldig en het fatalistische einde met een sprankeltje hoop was ok, maar de film was op het einde afhankelijk van (slechte) CGI en dat is spijtig, want voor de rest vond ik het een aangename film.

avatar van schram101

schram101

Slechte CGI? In welke film?

avatar van forum1nl

forum1nl

Als atheïst zijn dit soort films vaak lastig om "in te komen", maar als de film goed in elkaar steekt qua verhaal en acteer prestaties lukt me dat wel. Zo ook in deze film, net geen topper, wel een ruime voldoende wat mij betreft! 3,5 *

avatar van Fortune

Fortune

Gisteren gekeken omdat ik echt nieuwsgierig was naar deze film. Het begin van was erg goed en spannend want je weet echt niet wat er gaat gebeuren. De special effect waren een van de beste die ik ooit heb gezien echt heel vet. Het acteerwerk was redelijk tot goed. Je kijkt dit soort films niet omdat er geniaal in word geacteerd maar meer om het verhaal. Maar jammer genoeg is het einde wel erg belabberd. En zijn er een aantal verbanden die niet echt kloppen. Het doel van de aliens was om een aantal kinderen mee te nemen om het menselijk ras voor te planten. Maar waarom fluisteren ze dan al die data naar kinderen toe staat totaal niet in verband. De stenen die de hele tijd terug komen Hoe weet Cage dat hij naar die ene plek moet op het einde? je ziet hem gewoon ergens heenrijden en jawel op de goede plek. Sowieso beetje afgezaagd met die aliens had een veel beter einde kunnen zijn.

Wat ik wel helemaal te gek vond was dat die hysterische vrouw op het einde word geschept door een auto dat was echt geweldig. Ik geef uiteindelijk een 3 maar vooral voor het visueel aspect en de spanning voor het onbekende in de film.

avatar van Rabbitto

Rabbitto

Matige film, waarbij ik me wel vermaakt heb. Special effects waren gewoon goed, kan niet anders zeggen.

En der waren echt wel ff momenten waar je toch aardig op je tanden zat te bijten.

Echter vond ik het ontzettend cliché (met nadruk op ontzettend) dat er WEER op het laatst de alien kaart wordt uitgespeeld.

Ik heb al zoveel films gezien waar het uiteindelijk altijd weer hoe mysterieus en vaag ook, het zo eindigt dat er aliens zijn of een andere vage ruimtevorm die alle vragen in één keer oplossen door te verschijnen.

Dit vind ik een beetje een goedkope uitvlucht van het script omdat ze zover in het verhaal gewoon geen andere oplossing meer konden geven dan dit alien verhaal.

Vandaar dat ik op het laatst wel ff flink baalde.

Wel apart dat net zoals ''The day the earth stood still'' en ''The Happening'' deze film zo'n duidelijke Greenpeace vibe had. Je ziet er tegenwoordig steeds meer films van met die ''natuur'' en mensen maken alles kapot boodschappen. Kan geen kwaad in deze tijd natuurlijk

avatar van Phoenix

Phoenix

Onderhoudende blockbuster. Een lekker mysterieus noodlotplot dat helaas wel erg geteisterd wordt door slecht uitgewerkte familiale relaties en van die typische terugkerende elementjes ('together forever' ). De Bijbelse verwijzingen en andere metaforen waren leuk om te spotten, al kwamen ze er na verloop van tijd wel veel te dik op te liggen. Maar de manier waarop bijvoorbeeld Merian's gravure van Ezechiel's visioen in de film was verwerkt (de zon, de vier engelen, de vier dubbele wielen (2 auto's)) kon me wel bekoren.

Gelukkig weet Proyas het fijn in te kleuren. De zonnestralen door het rood-geel getinte bladerdak bieden lekker toepasselijk een voorbode op wat komen gaat. En de rampen zijn grimmig en onverbiddelijk waardoor de film gesterkt wordt in zijn deterministische uitgangspunt.

Leuk ook hoe de film tegenovergesteld eindigt aan hoe hij begon. Die laatste scène hadden ze natuurlijk meteen moeten schrappen, ongelooflijk dat dat de montagekamer uitkomt.

Toch ben ik benieuwd wat Richard Kelly met het project gedaan zou hebben. Proyas verdient er 3,5.

avatar van sHone

sHone

ja, op een bijzondere manier wel aardig: ik wilde Phoenix

...
gaan quoten en dan zeggen dat ik het daar mee eens was, maar na nog eens te lezen zou ik alles moeten quoten LOL dus, Phoenix: ik kan het niet beter zeggen

avatar van christophel

christophel

aardige film, goed gespeeld, alleen het laatste stuk een beetje onmogelijk mee te leven.***3

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Nadat ik de eerste keer per ongeluk in slaap viel omdat ik teveel gegeten had, heb ik hem vanavond weer gekeken. Om te beginnen heb ik daar geen spijt van. Ik vind hem sowieso beter dan The Day The Earth Stood Stil. Ook een recente film die een beetje in hetzelfde straat valt als deze.

Ik ben zelf ook niet echt een Nicolas Cage liefhebber. Vroeger vond ik hem nog amusant in films als The Rock bijvoorbeeld, maar tegenwoordig heb ik hem niet meer zo hoog zitten.

In principe zit het verhaal nog wel aardig in elkaar. Ik hoor veel mensen klagen over het einde, maar ik vind het juist een prima einde. En qua sepcial effects zit het ook wel goed. Vooral de laatste paar minuten van de film.

Hetgeen waar ik mij het meest aan stoorde was de muziek! Vaak te overweldigend en gewoon niets aan. De sfeer van de film is door de slechte muziek dus ook wat minder aangenaam.

De film had absoluut beter gekund, maar ik geef hem een 3,20.

avatar van Keane1983

Keane1983

M.to.the.Z schreef:

Heb me speciaal voor deze film aangemeld, maar kan het zelf niet beter verwoorden als hierboven...

Een van de betere films die ik de laatste tijd gezien heb!

(nu alleen nog een full HD tv)

Tanks voor het compliment

Ik sluit me aan bij eerdere meningen, het eerste gedeelte is een hele fijne popcornfilm die vooral prima uitgewerkt is. Prachtige scenes zitten er tussen.
Daarna gaat het verhaal zich steeds meer focussen op dat zoontje en die fluisteraliens en dat boeide me absoluut niet.
Erg jammer.
Het einde is dan wel weer mooi. Prachtig Beethoven stuk ook. .

avatar van RickZ

RickZ

Prima SF-MysterieThriller met goed verhaal en uitwerking. Goede effecten in enkele lugubere scenes (metro, vliegtuig). Helaas is het einde echt slecht (punt eraf).