• 9.379.415 stemmen

Met onder meer: Mickey Rourke, Marisa Tomei en Evan Rachel Wood

Releasedatum: 12 februari 2009

Plot The Wrestler

"Love. Pain. Glory."

In de jaren 80 was Randy "The Ram" Robinson een beroemd professioneel worstelaar. Nu, twintig jaar later, moet hij het doen met een handjevol liefhebbers bij shows in gymzalen en buurthuizen. Hij geeft zich echter nog altijd voor de volle 100%, maar dat komt hem duur te staan; hij zal zijn leven ingrijpend moeten gaan veranderen...

avatar van Halcyon

Halcyon

Aangename verrassing. Weer helemaal wat anders dan wat ik al van Aronofsky gezien heb (Pi en Requiem), maar niet bepaald slechter. Erg tof om zo'n totale ommezwaai te zien. In mijn ogen bewijst dit dat Aronfsky toch wel een veelzijdig cineast is.

Ik vond de film best ontroerend om eerlijk te zijn. Dat heeft in de eerste plaats met de voortreffelijke vertolking van Rourke te maken. Hij zet met verve een zielig personage neer dat een grote held is in een nepwereld, maar een dikke nul in de echte wereld. Wanneer hij dit langzaamaan begint te beseffen is het uiteraard te laat om de fouten uit zijn verleden goed te maken. Aronfsky op zijn beurt weet beide werelden op een subtiele manier tegenover elkaar te zetten, zonder al te veel franjes. Alleen de slotscène kwam wat abrupt. Niet dat ze ongepast was, maar ik schrok wel even dat het zo snel gedaan was.

Verder heb ik hier weinig aan toe te voegen: The Wrestler is gewoon een eenvoudig maar sterk drama.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Wauw, weer zo'n geslaagde knaller van Aronofsky door een geniale Mickey Rourke ! Wat een karaktermens is het ook. De hele tijd was ik geboeid door zijn karakter, zijn handelingen, zijn gedachten. Perfect einde trouwens.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Indrukwekkende rol van Rourke en zeker ook wel een mooie film, maar ook een beetje stereotyp en voorspelbaar. Vrolijk wordt je er allemaal niet van in elk geval

avatar van L0sT_R3B3L

L0sT_R3B3L

Wat maakt het uit dat de film voorspelbaar was ?

Zelden zon goede film gezien,met zon goede actuers !

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Rebel80 schreef:
moet je daar nog over nadenken, ze hart kon na jarenlange druk en anobolen de inspanning niet meer aan, je ziet toch dat ie in de laatste wedstrijd in elkaar zakt omdat ze hart het niet trekt. Uiteindelijk gaat ie met ze laatste kracht toch nog de touwen in en uiteindelijk wanneer ie land begeeft ze hart het

Ik denk zelf dat Darren Aronofsky er een open einde van heeft gemaakt, zodat iedere kijker zijn eigen conclusie kan trekken. En iedere kijker heeft gelijk met zijn eigen eind. Het is zo, omdat je het zo ziet. Dat is het mooie van open eindes.

avatar van Suzanne68

Suzanne68

Prachtige rol van Rourke.Heb daarna Milk gekeken om te kunnen begrijpen waarom Rourke die Oscar niet heeft gekregen.Begreep er niets van.De film heeft me echt geraakt en ik word niet snel geraakt door een film.Kon heel de film voelen wat Ram voelde.Heb me geen moment verveeld.Niets dan lof van mij voor deze film.

avatar van magic32

magic32

Deze film raakte mij niet , een 3tje!

avatar van nachtschade

nachtschade

Goede film, sterke rol van Rourke, helaas zie je het einde mijlenver van te voren aankomen en dat is jammer. Een mooie wending op het einde, had niet misstaan.....

avatar van jordandejong

jordandejong

Goed en sterk geacteerd door Rourke. het verhaal laat zien hoe nep maar tegelijketijd ook hoe echt wrestling is. Bijvoorbeeld dat ze met elkaar afspreken. Ik niet een paar nietjes in je rug en dan sla jij mij met een glazen plaat op mijn hoofd.
De scenes in de ring maar ook buiten de ring zijn erg goed.
Mooi einde die je zelf kan invullen.

De scene met het nietpistool is erg hard.

Deze gaat zeker mijn top 10 in.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Kan niet zeggen dat het met Aronofsky liefde op het eerste gezicht was... Pi kwalificeer ik als aardig maar Requiem for a Dream en The Fountain vind ik pretentieuze filmische draken van de bovenste plank, Hoe anders is dat met The Wrestler... En er schiet me ineens iets te binnen;

07 september 2008 Madecineman schreef:

Eigenlijk is dit nu de eerste film van Aronofsky die me bij voorbaat wel wat lijkt.

Afijn, anderhalf jaar later stelt deze film zeker niet teleur. Sterker ik vind het een bijzonder fijne en sterke film, een aangename verrassing toch wel.

Ten eerste ben ik blij dat de grote ster van de film een keer niet Darren "Kijk mij eens een partij gedurft en vernieuwend regisseren" Aronofsky zelf is maar dat hij eindelijk een film heeft gemaakt die voor zichzelf spreekt. Waarin hij het verhaaltje (in al zijn eenvoud) en een meer dan formidabele Mickey Rourke het werk laat doen en alle ruimte daarvoor geeft.

De film is heerlijk sober en eenvoudig vergeleken met zijn vorige nogal potsierlijke werk en ik zie dat zeker niet als een knieval naar het grote publiek. Ik vind eigenlijk dat hij juist met deze film eindelijk eens goed zijn talent laat zien. Ik blijf erbij dat het echt goed vertellen en laten zien en voelen van een eenvoudig drama met karakters en emoties niet 'larger than life' een van de moeilijkste zaken is om overtuigend op celluloid te krijgen. En , ja dat is hem hier zeker gelukt, dus petje af.

Dat het verhaal uitgekauwd, of te veel volgens het voorspelbare boekje zou zijn ben ik het niet mee eens. Het verhaal is inderdaad eenvoudig wellicht niet al te origineel maar dat is de realiteit dan ook niet. Niet veel mensen maken dagelijks ingewikkelde plottwisten of totaal onverwachte, nooit eerder geziene zaken mee in hun leven. De tragiek van het soort figuren als Randy 'The Ram" Robinson kenmerkt zich eigenlijk ook wel in een soort van voorspelbaarheid....

Persoonlijk heb ik niet zo veel met dat American Wrestling. Verder dan wat vergeeld jeugdsentiment uit de jaren '80, de tijd van Hulk Hogan kom ik niet. Maar ik heb wel een zwak voor de verhalen en de tragiek van zulke 'volkse' helden. Hebben we in Europa de wielrenners zo heeft de VS zijn vrij worstelaars, Kan ook geen acteur bedenken die beter zo'n trailerpark hero kan verbeelden dan Rourke, de rol is hem op het doorleefde gelaat en lijf geschreven. De film kent enkele prachtige scenes waarin de mentale en fysieke toestand van The Ram bij de kijker wordt verbeeld.

Ook zijn vrouwelijke evenknie, de net iets te oude stripster Cassidy, wordt door Marisa Tomei magnifiek weggezet. De rol van zijn dochter is wat bescheidener, alhoewel ze wel van belang is voor het verhaal is haar inbreng niet zo groot maar dat is prima. Randy en Cassidy zijn een stel wat boeiend genoeg is om te volgen gelukkig.

Het geheel wordt verder opgeluisterd door foute, spendex broekjes, lang haar hardrock muziek uit het muzikale dieptepunt van de jaren '80

Prima film, mooi drama en kan zich als genre film (sport) meten met de betere uit die categorie.

Eindelijk kan ik zonder twijfel ook voor Aronofsky een dik verdiende 4* uitdelen.

avatar van Bakema NL

Bakema NL

***enkele spoilers***

Pas recent deze film gezien....vreemd, want the Fountain van Arronofsky beschouw ik haast als heilig. Komt een beetje doordat ik een abo heb op 5 filmkanalen en dientengevolge minder dvd's koop....als ik in het tempo van kopen was doorgegaan had ik inmiddels een 2e huis moeten hebben ook, maar dit terzijde.

Geweldige film weer en weer weet Arronofsky, middels Rourke, me te raken. Een eenvoudiger verhaal dan in voorgaande films, het Rocky-gevoel bekruipt me meermaals (die 1e film is zeker geweldig). Mooie film over iemand die over zijn hoogtepunt heen is, het fysiek niet meer aankan, geestelijk eigenlijk ook niet en uiteindelijk in feite niets meer te zoeken heeft in de echte wereld en nog 1 x (zielig) schittert (schijn dan) in zijn "eigen" wereldje en daar ultiem sterft in de ring, klaar met het leven.

Triest om te zien hoe hij beland is daar waar hij is. Nog 1 poging om wat te lijmen met zijn dochter, wat hij zelf weer om zeep helpt in al zijn lompe onvermogen....keihard om te zien en verdomd geloofwaardig, die komt wel binnen.

Ik heb helemaal niks met dat in mijn ogen neppe American wrestling, maar daar gaat deze film ook helemaal niet over. De hoofdpersoon doet aan die sport en de film is er omheen gebouwd, maar het is meer een karakterschets van een tragisch figuur die zichzelf niet meer kan veranderen en overbodig is geworden, dat zelf beseft en er uit stapt. Geen vrolijke film, maar wel erg goed.

avatar van Rosicky

Rosicky

Heel mooie film van Aronofsky, die na zijn draak PI eigenlijk alleen maar goede drama's heeft afgeleverd. Rourke acteert de pannen van het dak in een rol die hem op het lijf staat geschreven. Hij had hier een oscar voor moeten krijgen.

avatar van Goldenskull

Goldenskull

Dan uiteindelijk toch weer eens een Aronofsky gezien. Pi en Requiem vond ik beide slecht, maar dit was -verrassend genoeg- een goede film. Vooral dankzij Rourke overigens, die echt subliem een karakter neerzet. De scènes met zijn dochter waren sterk en aangrijpend, vooral op de verlaten pier vond ik een erg mooie scène.

Die geplande Requiem for a Dream herziening zit er aan te komen.

avatar van Decec

Decec

Ik herken acteur Mickey Rourke niet zo goed. Gezicht is veranderd. Eigenlijk deze film is sport film, vechtsport hou ik niet van.

Cijfer 3 is voldoende.

avatar van Billy-Pilgrim

Billy-Pilgrim

Decec schreef:
Cijfer 3 is voldoende.

Beetje een slap argument. Dit is geen sportfilm maar een film die sport gebruik als medium om een andere boodschap af te geven. De film gaat veel meer over vergane glorie. De rol van Rourke is echt heel goed neergezet en ook de manier van filmen, steeds over de rug van Ram Jam meekijkend, zorgt ervoor dat je goed kunt inleven met de beste man die, ondanks dat hij een behoorlijk zooitje van zijn leven heeft gemaakt, gewoon een hele aardige kerel is met wensen en dromen. Als dan gedurende de film blijkt dat zijn pogingen om zijn leven een nieuwe draai te leven mislukken, besluit hij in het harnas te sterven. Hoewel, dat laatste weet je dus niet 100% zeker maar hij had in ieder geval niet te intentie om de match af te kappen.

Als je meer op het aspect van de bejaarde entertainer let, in plaats van de enkele worstel scenes, zul je de film wellicht beter waarderen. Ik ben in ieder geval onder de indruk van vooral Rourke.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Ik ben het met je eens. Het is alleen jammer van de clichés.

avatar van crowdsurfer

crowdsurfer

Wat een trage film. Trok op niet veel. En Mickey Rourke lijkt wel een wassen beeld....

avatar van shockdog

shockdog

Schitterend en tegelijker tijd vreselijk triest einde. Mickey Rourke levert uitmuntend acteerwerk af (waarom is die oscar naar Sean Penn gegaan??) en zijn rol Randy The Ram is één van de coolste filmpersonages van dit decenium. Ik vond het acteerwerk van Evan Rachel Wood als Randy's dochter niet zo overtuigend, maar dat is dan ook het enige minpunt.

avatar van berghti

berghti

Waar is de Aronofsky die me beklemmend in de bank drukt, happend naar adem en sidderend van spanning? Waar ik na zowel Pi, Requiem for a dream als The Fountain achterbleef met een naroes van jewelste, zat ik een uur na Wrestler alweer met mijn gedachte bij de Belgische voetbalcompetie, die me gelukkig een stuk minder kan boeien dan deze overigens prima film. Maar uitmuntend, of bijzonder, nee.

avatar van NarcissusBladsp.

NarcissusBladsp.

Bavaria heeft een slimme reclamebureau. Het kost een lieve duit maar dan heb je ook wat....leuke Rourke met 'fucking' zelfspot!

avatar van flipsyde

flipsyde

Ik zag hem ook voorbij komen, geweldig!

avatar van Q Jones

Q Jones

Ik heb eerder gezegd dat Brad Pitt de oscar moest winnen maar na dat ik deze film heb gezien is dat onterecht want degene die had moeten winnen is Rouke, hij speelt zo mooi en emotioneel je ziet gewoon dat de beste man echt geweldig kan acteren niks dan lof. Veder het verhaal is simpel en dat maakt deze film ook zo puur en mooi. Ja wat valt er nog meer te zeggen gewoon kijken want Rouke verdient het om waardering te krijgen ook van het grote publiek

avatar van joeriL

joeriL

Perfect drama.

avatar van RonMathijs

RonMathijs

In eerste instantie heel anders de film in gegaan, maar op een begeven moment merkte ik dat het niet de film was die ik verwachte. Uiteindelijk was het alleen maar positief want ik had een film qua Rocky verwacht wat puur om het boxen ging, maar achter het boxen zat ook een serieus verhaal en dat sprak me wel aan. Dus 3,5*

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Tegenvaller. Ik mis de diepgang van The Hurricane en Cinderella Man. The Wrestler heeft wel de ingedrienten (probleem met kind, probleem met kind, wil een come back), maar nergens bereikt het een hoog niveau. Wel een leuke tussendoor en een goede wegkijker, maar morgen ben ik hem vast weer vergeten.

avatar van Tha-Joker

Tha-Joker

Geweldige film! Ik heb hem een tijdje geleden op film1 gezien, maar wauw. Geweldig geacteerd. Het brengt gewoon prachtig in beeld hoe een ex-prof afdaalt en dat hij niets liever wil dan in de ring blijven. Kosten wat het kost.

avatar van Rizz

Rizz

Een van de beste films ooit gemaakt.

avatar van Nand

Nand

De rauwheid die deze film naar voren brengt is fantastisch. Mickey Rourke's beste rol ooit naar mijn mening.

avatar van Thorak

Thorak

Nand schreef:

Heb je Barfly gezien?

Het is lang geleden dat ik Barfly heb gezien maar wat ik me ervan herinner is dat die film toch net iets beter was dan deze. Barfly maar weer eens te pakken zien te krijgen om weer eens te kijken.....

avatar van Q Jones

Q Jones