• 9.379.410 stemmen

Met onder meer: Mickey Rourke, Marisa Tomei en Evan Rachel Wood

Releasedatum: 12 februari 2009

Plot The Wrestler

"Love. Pain. Glory."

In de jaren 80 was Randy "The Ram" Robinson een beroemd professioneel worstelaar. Nu, twintig jaar later, moet hij het doen met een handjevol liefhebbers bij shows in gymzalen en buurthuizen. Hij geeft zich echter nog altijd voor de volle 100%, maar dat komt hem duur te staan; hij zal zijn leven ingrijpend moeten gaan veranderen...

Raar?

avatar van deTuinman

deTuinman

Het einde is juist perfect het gaat erom dat the ram alleen geluk kan vinden als the ram en natuurlijk niet dat hij nu dood moet neervallen

avatar van DragQueen

DragQueen

Een beter dan gemiddeld drama. de film vertelt op vrij indringende wijze het verhaal van randy robinson. die word overigens prima neergezet door een goed acterende rourke. verder is alles op een rauwe manier gefilmd, en dit draagt zijn steentje bij aan de film. het einde is gepast, maar ik vind het toch wat kort door de bocht. 4 sterren.

avatar van _Daan_

_Daan_

forza milan schreef:

Niks aan. Gisteren gezien en ik vond er niks aan.

Dan heb je vast niet naar de film gekeken en wat anders gedaan.

avatar van _Daan_

_Daan_

deTuinman schreef:

Ja als jij het zo bekijkt... wel...

avatar van Birdview

Birdview

De film op zich zit vrij simpel in elkaar maar laat zien dat er prachtig goed geacteerd wordt. Ik had er wel wat meer van verwacht qua verhaal. De titelsong, uitgevoerd door Bruce Springsteen, maakt een hoop goed op het eind!

Max en Joep

fuck wat een goeie film zeg.......

erg indrukwekkend.

ga nu proberen weer enigsinds vrolijk te worden.

avatar van FrisoBoei

FrisoBoei

Mooie film. Goed geacteerd en dan vooral door Rourke, wat minder door de twee vrouwelijke medespeelsters.

Het verhaal heeft een goede opbouw en is erg realistisch. De film is erg intiem, ook omdat het grotendeels op één persoon is gefocused. Hierdoor zijn de problemen die hij krijgt erg duidelijk en kan je goed meeleven met de hoofdpersoon.

Dat afsluiten met een erg mooi einde maakt dit voor mij een , weliswaar niet geniaal origineel, erg mooi film.

avatar van Querelle

Querelle

Aranofsky tapt deze keer uit het vaatje van de realistische amerikana, met bijbehorende langdradige scenes waarin menselijk drama stapsgewijs gevolgd wordt.

Aranofsky doet dit mijns inziens wel erg stapsgewijs (nu gebeurt er dit en nu gebeurt er dat) en ontrafelt zonder veel interessante zijwegen de belangrijkste hoofdlijnen van een man die zijn leven moet veranderen, of moet sterven in het spreekwoordelijke harnas.

Het niveau van de betere amerikaanse psychologische drama's wordt helaas niet gehaald. Daarvoor is het allemaal wat te schaars aangekleed en ongeinspireerd, waardoor de verwachte heftige emotie uitblijft. Vooral de dialogen vond ik niet erg sterk.

Ook van Mickey Rourke had ik meer verwacht. Hij heeft al eerder laten zien dat hij flink de diepte in kan gaan (zijn korte verschijning in the Pledge bijvoorbeeld). Maar hier vond ik hem nogal mat. Marisa Tomei vond ik stukken geloofwaardiger in haar karakter ontwikkeling. Prachtig pijnlijk spel als zij in het begin nog doet alsof ze in hem geinteresseerd is, maar later een geloofwaardige omslag maakt.

Na de lege stijloefening Requiem for a Dream en het rare the Fountain weliswaar een betere film van Aranofsky, maar nog niet zoals ik het graag zie.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Querelle schreef:

Daarvoor is het allemaal wat te schaars aangekleed

avatar van ratatouille

ratatouille

Dit was een totaal verassende film ervaring. Een film die meer erkenning verdiende bij de Oscar uitreiking. Rourke heeft mij weten te overtuigen. Zeker een herziening waard, met misschien wel een toekomst om in mijn top 10 te belanden.
[/quote]

Helemaal mee eens. Hij komt zeker in mijn Top 10!

Querelle schreef:

ik geloof dat jij een andere The Wrestler hebt gezien dan ik......

avatar van FrisoBoei

FrisoBoei

Dat einde is ook wel prachtig. Vanaf het moment dat Sweet Child begint te spelen, echt geweldig!

avatar van Rebel80

Rebel80

Mooie film!

Kan me goed relativeren met ze gevoelens.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Hoop off-topic gezeur over taalgebruik verwijderd.

avatar van Querelle

Querelle

Mochizuki Rokuro schreef:

flauw

avatar van Rebel80

Rebel80

Rebel80 schreef:

Mooie film!

Kan me goed relateren met zijn gevoelens.

avatar van P8rb

P8rb

Ik was vooraf een beetje bang dat Aronofsky de mist in zou gaan met deze film, maar dat is goed meegevallen, alhoewel hij van mij weer zijn stijltje mag gaan volgen. De film is best een sterk drama met een erg goede rol van Mickey Rourke. Worstelwedstrijden zijn wel vet om te bekijken. Jammer dat er toch bepaalde cliche's afgewerkt moeten worden maar het einde is dan wel weer gepast.

Ik ben trouwens blij dat ik niet in de ring hoef te staan! 3 dikke sterren hiervoor.

avatar van arie-lex

arie-lex

ik had echt zin in deze film ok best aardig geacteert maar vind het verhaal echt zwak en het einde hadden ze best anders kunnen doen

avatar van janhero

janhero

Nuhh. Ik kan niet zeggen dat ik het echt een goede film vind. Slap verhaaltje en voorspelbaar. Het enige wat echt intrigeerde is die kop en lijf van die vergane Mickey Rourke. Ik denk ook dat dit eigenlijk de enige reden is waarom deze film zo hoog staat. het duurde me ook net even te lang. Ik kan echt niet verder komen dan een mager 3e.

avatar van Aapje81

Aapje81

Twee weken geleden in de bios gezien en ik moet zeggen het was toch wel een indrukwekkende ervaring. The wrestler is een deprimerende film die vooral leunt op het prima acteerwerk van Rourke (eigenlijk vind ik dit zijn eerste goede rol). Daarnaast moet gezegd dat het acteerwerk over het algemeen van een hoog niveau is en de film toch een heel oprecht en integer beeld geeft van de worstelwereld en de ellende eromheen. Enige nadeel is dat de film af en toe wat langdradig dreigt te worden. Maar het vakmanschap compenseert veel.

P8rb schreef:

Ik was vooraf een beetje bang dat Aronofsky de mist in zou gaan met deze film,

waarom eigenlijk?

het onderwerp?

avatar van Arkadi.

Arkadi.

Ik ben erg ambivalent over deze film.

Na deze film weer even sommige award speeches van Rourke bekeken.

Ik vind het zo een prachtige vent met een zo een pijnlijk verhaal dat ik de man alles gun. Hierbij wil ik graag de film hoog waarderen maar doe ik toch niet.

Voor een comeback is dit natuurlijk geweldig. Slim gezien van Aronofsky want je weet dat niet fout kan gaan. Hierbij zeggende ook dat dit geen acteer prestatie is maar meer laten zien wie je bent. Komt natuurlijk geweldig samen met het onderwerp maar is m.i. toch wat ' makkelijk' .

De film begint prettig waarnaar het halverwege wat inkakt. Verhaallijn dochter vond ik opzich wel ok maar daar worden drie scenes aan besteedt dus laat het achteraf dan maar achterwege. Het is het 1 of de ander.

Het laatste half uur komt datgene wat je eigenlijk al verwacht maar heeft toch de nodige impact.

Blij de film gezien te hebben maar had toch net iets meer verwacht.

hollywood king

goed geacteerd mickey rourke, alleen een simpele onderwerp en een simpele rol voor een oscar, bijv. hij n..kt niet met een andere man net als sean penn.

hollywood king schreef:

Rourke doet zeker niet onder voor Penn hoor. En daarbij, zie je met een man naar bed gaan als grotere acteerprestatie, dan Rourke met een vrouw? Zo kortzichtig ben je hopelijk niet.

gotti schreef:

[quote

ik vind ook rourke niet slechter dan penn.

met een vrouw naar bed is makkelijker dan met een man.

en ik weet niet wat kortzichtig betekent.

avatar van The Oceanic Six

hollywood king schreef:

en ik weet niet wat kortzichtig betekent.

Het is ook niet makkelijk om 12 jaar oud te zijn he?

Ajax&Litmanen1 schreef:

Het is ook niet makkelijk om 12 jaar oud te zijn he?

dat weet ik niet het is lang geleden dat ik 12 jaar oud was.

avatar van The Oceanic Six

Dat maakt het dan nog erger...

hollywood king schreef:

ik vind ook rourke niet slechter dan penn.

met een vrouw naar bed is makkelijker dan met een man.

Ooit van acteren gehoord?