

Genre: Avontuur / Komedie
Speelduur: 90 minuten
Alternatieve titel: De Lotgevallen van Sullivan
Oorsprong:
Verenigde Staten
Geregisseerd door: Preston Sturges
Met onder meer: Joel McCrea, Veronica Lake en Robert Warwick
IMDb beoordeling:
7,9 (28.005)
Gesproken taal: Engels
On Demand:
Niet beschikbaar op Netflix
Niet beschikbaar op Pathé Thuis
Niet beschikbaar op Videoland
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Niet beschikbaar op Disney+
Niet beschikbaar op Google Play
Niet beschikbaar op meJane
Plot Sullivan's Travels
"A Happy-Go Lucky Hitch-Hiker on the Highway to happiness! He wanted to see the world . . . but wound up in Lover's Lane!"
Regisseur John L. Sullivan wil graag een film maken over armoede (met de titel ' O Brother, Where Art Thou?'), maar zijn producenten wijzen hem er op dat hij daar niets vanaf weet. Daarom kleedt hij zich in oude kleren, en trekt hij zonder geld de wereld in, opdat hij de aspecten van armoede zelf zal ervaren.
Externe links
Acteurs en actrices
John Sullivan
The Girl
Mr. LeBrand
Mr. Jones
Mr. Casalsis
Mr. Hadrian
Johnny Valdelle
Secretary
Burroughs
Sullivan's Valet
Video's en trailers
Reviews & comments

Film Pegasus (moderator films)
-
- 30278 berichten
- 5152 stemmen
De film kent wel zijn leuke momenten, maar is nergens echt speciaal. Joel McCrea mist het charisma van tijdsgenoten als James Stewart, Cary Grant, Gray Cooper etc... Veronica Lake had ik nog niet eerder gezien en viel nog best mee. De film is niet slecht, maar straalt nergens echt uit en mist de nodige fun. Sullivan's Travels is gewoon een leuke film, maar is voor mij niet echt memorabel.

gauke
-
- 9852 berichten
- 13069 stemmen
De film had geestdrift, compassie en was geestig en toch had dit maatschappelijke commentaar op Hollywood, in de vorm van een tragische komedie, die deed denken aan Gulliver's reizen, van mij satirischer mogen zijn. De personages waren bijzonder, de dialogen grappig en de cast speelde met fantasie.

timburton
-
- 1288 berichten
- 629 stemmen
Is de relatief recentelijke film O Brother, Where Art Thou?, u weet wel - die geinige roadmovie met die Nespresso-acteur, een referentie naar deze film?

John Milton
-
- 21042 berichten
- 11421 stemmen
Is de relatief recentelijke film O Brother, Where Art Thou?, u weet wel - die geinige roadmovie met die Nespresso-acteur, een referentie naar deze film?
Wiki:

missl
-
- 3868 berichten
- 5292 stemmen
Leuke film die een andere cultuur in gaat omdat hij hier een film over wil maken. Hij ontmoet een maatje en het is toch anders dan hij zich voorgesteld had. Film is best grappig en laat je over sommige punten wel nadenken maar het is geen blijvertje.

Gh8st
-
- 668 berichten
- 2008 stemmen
Vermakelijk filmpje. Typisch voor die tijd eigenlijk. Niet alles werkt meer op de lach zoals het vroeger wellicht deed, maar er zitten nog altijd wat grappige momentjes en dialogen in. Het verhaaltje is leuk en hoewel niet erg diep draagt het een leuke boodschap met zich mee.

TMP
-
- 1776 berichten
- 1613 stemmen
Matige film, waar wel meer in had gezeten. Hoofdrolspeler Joel McCrea mist charisma en zet geen al te sterke rol neer. Dat doet tegenspeelster Veronica Lake wel wat beter, zonder echter een heel sterke rol neer te zetten. Ook qua plot had er meer uit gehaald kunnen worden, het blijft bij enkele aardige scènes, maar als geheel valt het wat tegen. Dit terwijl het uitgangspunt van de film best aardig is.

Kiekerjan
-
- 119 berichten
- 106 stemmen
"There's always a girl in the picture." Amerikaanse komedie die af en toe neigt naar metacinema, maar uiteindelijk vervalt in redelijk simpele satire. Een Hollywood regisseur wil plotseling een meer realistische en sociaal relevante film maken, in plaats van het gewoonlijke escapisme. Hij kiest voor een 'method'-aanpak en vermomt zich als zwerver om zo de omstandigheden van de marginalen van dichtbij onder de loep te nemen. Wat volgt is bepaald geen 'Grapes of Wrath', integendeel. Veel slapstick en andere flauwe grappen. De avonturen van Sullivan zijn doorlopend voorzien van een komische ondertoon. Het komt over als een nogal warrige roadmovie met een onduidelijke boodschap. Veronica Lake is wel een mooie verschijning en werkt goed samen met McCrea, maar slaagt er niet in extra diepgang te geven aan het oppervlakkige verhaaltje. Gelukkig schiet het niveau in het laatste halfuur toch de hoogte in en zie je voor het eerst een meer serieuze en oprechte poging om het thema aan te kaarten. Of de moraal "escapisme boven realisme" vandaag de dag nog enige waarheid bevat zal weliswaar verschillen van persoon tot persoon.

Dievegge
-
- 2923 berichten
- 7579 stemmen
Joel McCrea speelt een regisseur die twijfelt of hij populaire komedies wil maken of sociaal drama met een boodschap. Hiermee lijkt hij op Preston Sturges zelf, die erin slaagt deze twee met elkaar te verenigen. Qua komedie zijn er frenetieke screwballdialogen, fysieke komedie met achtervolgingen en gevechten, een beetje slapstick en grapjes met het geluid. Wanneer hij hoest, hoor je het briesen van een paard. Qua sociaal drama is er de levensstijl van de landlopers, maar vooral de ongelijke behandeling van rijk en arm in een rechtszaak. Sullivan komt pas echt in de problemen in het tweede bedrijf; daarvóór weet je dat hij elk moment terug kan naar z'n bevoorrechte leventje. Wendingen in de intrige komen er via een persoonsverwisseling en een herkenning.
Veronica Lake verschijnt ten tonele als een manic pixie dream girl. Terwijl hij daar in slonzige kleren zit, verschijnt een bloedmooie vrouw die niet meer van z'n zijde wil wijken. Algauw blijkt ze echter gewiekst te zijn. Haar transformatie van glamoureuze schone naar boefje is geslaagd. Frail en beazel zijn slangtermen voor vrouw. Edith Head ontwierp kleren om Lakes zwangerschap te verhullen. Er zijn ook leuke nevenrollen: Eric Blore als de dienaar, en Almira Sessions als de lustige weduwe.
Het is stijlvol in beeld gebracht, met gebruik van schaduwen en spiegels. Een mooi beeld is wanneer hij z'n landloperspak net aangetrokken heeft met z'n luxueze interieur op de achtergrond. Wanneer de trein rijdt, zie je dat het een stilstaande wagon is voor een scherm met een achterwaarts bewegende achtergrond, maar maakt het niet minder leuk. Het hele idee wordt samengevat in het beeld van de lachende toeschouwer met het rotte gebit: een onschuldige komedie kan mensen helpen om hun dagelijkse leed even te vergeten.

cinemanukerke
-
- 1046 berichten
- 699 stemmen
Het eerste half uur is een geniale Hollywood satire Een regisseur (personage van McCrea) is het beu om nietszeggende comedy te blijven maken en wil een sociaal authentiek drama (with a little sex in it !). Die spervuur dialogen, de one liners, de slaptick (in de grote bus met de kok) : alles is subliem gebracht. De filmwereld wordt geregeerd door verwaande regisseurs en rijke zakenmensen. Maar dan draait plots Sturges zijn zeilen en zet koers naar een socio (bij momenten grimmige) semi docu over de marginalen van die tijd die door het systeem als vuil worden behandeld. We gaan van de ene montage scene naar de andere om te komen tot de slotsom : comedy is veel waardevoller dan een authentiek sociaal drama, Het is niet moeilijk om de parallellen te zien tussen het personage van McCrea en Sturges zelf maar mocht je het gemist hebben, de boodschap wordt op het einde nog eens met de voorhamer erin geklopt. Van satire naar ernst (de stijl, het thema, de personages), het werkt niet. Maar toch raad ik die film aan al was het maar om die briljante eerste helft (de timing in die eerste lange scene is waarlijk perfect) en waarin Veronica Lake haar toenmalige concurrenten Katherine Hepburn en Claudette Colbert in een wedstrijdje 'wie heeft het meeste appeal ?' met gemak aftroeft.

clubsport
-
- 3059 berichten
- 6504 stemmen
Ik had eerst willen schrijven ,aardige komedie maar aan het einde gaat de film toch plotseling de behoorlijk serieuze tour op , dus een film met 2 gezichten die beide wel te pruimen zijn , en aan het einde is hij ook nog eens van zijn
bloedzuigende ex vrouw verlost .
Dez efilm word behoorlijk hoog aangeslagen maar ik zie daar geen byzondere reden voor al is hij verder best onderhoudend .

Flavio
-
- 4341 berichten
- 4594 stemmen
Sullivan's Travels begint erg leuk, met de discussie tussen de studiobonzen en de sterregisseur die maatschappelijk relevante films wil maken. Scherp en grappig: het is Sturges op zijn best. Dat niveau houdt de film niet vol, al komt er steeds als het dreigt in te zakken wel een aardige scène: het stukje bij de twee ouwe vrijsters was vrij komisch, de overdreven achtervolging waarin iedereen in de bus door elkaar geklutst wordt was lekker hysterisch, en zo zijn er nog wel meer. Jammer en onnodig dat er ook af en toe wordt teruggegrepen op gedateerde lach-of-ik-schiet humor. Wat later in de film wordt de toon wat serieuzer maar ook dan zijn er momenten van brille zoals wanneer de gevangenen in de kerk worden verwelkomd onder de klanken van Go Down Moses.
McCrea en Lake zijn leuk in de hoofdrol en de bijrollen worden ook goed ingevuld. Vond hem uiteindelijk wel net wat minder dan The Palm Beach Story, wat ik Sturges' leukste film vind, maar 4 sterren blijven (net) staan.
Het laatste nieuws

Netflix deelt nieuwe trailer voor tweede deel van zesde en laatste seizoen 'The Crown'

De tien best beoordeelde films van de jarige Woody Allen (88)

Goed nieuws voor fans van 'Een Huis Vol': serie krijgt emigratie-versie

'Abeltje'-producent Burny Bos (79) overleden
Bekijk ook

Du Rififi chez les Hommes
Misdaad / Film noir, 1955
120 reacties

Judgment at Nuremberg
Drama / Oorlog, 1961
259 reacties

Make Way for Tomorrow
Drama, 1937
21 reacties

The Best Years of Our Lives
Drama / Oorlog, 1946
59 reacties

La Battaglia di Algeri
Drama / Oorlog, 1966
117 reacties

Ace in the Hole
Drama / Film noir, 1951
92 reacties
Gerelateerde tags
film bedrijfdaklozegrote depressiechain gangon the roadriding the rail hobofilm director
Nieuwsbrief MovieMeter
Het laatste film- en serienieuws per e-mail ontvangen?
Populaire toplijsten
- Top 250 beste films aller tijden
- Top 250 beste sciencefiction films aller tijden
- Top 250 beste thriller films aller tijden
- Top 250 beste familie films aller tijden
- Top 250 beste actie films aller tijden
- Top 100 beste films van de laatste jaren
- Top 100 beste films op Netflix
- Top 100 beste films op Disney+
- Top 100 beste films op Pathé Thuis
- Top 50 beste films uit 2020
- Top 50 beste films uit 2018
- Top 50 beste films uit 2019
- Top 25 beste films in het Nederlands
Corporate & Media
Realtimes | Publishing Network
Innovatieweg 20C
7007 CD, Doetinchem, Netherlands
+31(315)-764002
Over MovieMeter
MovieMeter is hét platform voor liefhebbers van films en series. Met tienduizenden titels, die dagelijkse worden aangevuld door onze community, vind je bij ons altijd de film, serie of documentaire die je zoekt. Of je jouw content nou graag op televisie, in de bioscoop of via een streamingsdienst bekijkt, bij MovieMeter navigeer je in enkele klikken naar hetgeen dat voldoet aan jouw wensen.
MovieMeter is echter meer dan een databank voor films en series. Je bent bij ons tevens aan het juiste adres voor het laatste filmnieuws, recensies en informatie over jouw favoriete acteur. Daarnaast vind je bij ons de meest recente toplijsten, zodat je altijd weet wat er populair is op Netflix, in de bioscoop of op televisie. Zelf je steentje bijdragen aan het unieke platform van MovieMeter? Sluit je dan vrijblijvend aan bij onze community.
Social media
Realtimes | Publishing Network
- Registreer |
- Contact ons |
- Over ons |
- Adverteren |
- MovieMeter Films Wiki |
- Series Wiki |
- Algemene voorwaarden en privacybeleid |
- Consent wijzigen |
- RSS Feeds |
- API

© 2023 MovieMeter B.V.