Kan door Huid Heen (2009)
Alternatieve titel: Can Go through Skin
Nederland
Geregisseerd door: Esther Rots
Met onder meer: Rifka Lodeizen en Wim Opbrouck
6,9 (661)
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 29 januari 2009
Plot Kan door Huid Heen
De luchtbel van het onbezorgde, stadse leven van de dertiger Marieke wordt abrupt doorgeprikt als haar vriend het uitmaakt. In de woelige periode die volgt, dringt een toevallig passerende gek haar huis binnen en randt haar aan. Van een 'gewoon' mens dat alles denkt te hebben, verandert Marieke in een slachtoffer. In een mum van tijd.
Zag laatst Speel met Me, ook van Rots. Was bijzonder intrigerend. Ben reuze benieuwd...
De Mees
Kan ik me voorstellen.
Prijzen voor Speel met Me
International Short Fiction Zinebi Festival Bilbao 2002
2e prijs
International Short Fiction FilmFest Dresden 2003
3e prijs
De film KAN DOOR HUID HEEN, het speelfilm regiedebuut van Esther Rots (scenario, regie, editing, productie), bekend van haar prijswinnende korte films Dialoogoefening, Ik ontspruit en Speel met me, is geselecteerd voor het FORUM-programma van het 59e Internationale Filmfestival van Berlijn (5 tot 15 februari 2009).
Dit programma-onderdeel wordt beschouwd als het meest experimentele van het Filmfestival met zeer originele, vaak provocerende en ontregelende films. (MVSP)
Koekebakker
Kijk aan, maakt benieuwd.
Nee. Jaarlijks worden een handvol films uitgekozen als telefilm, die eventueel ook in de bioscoop zouden kunnen verschijnen. Iets kan dus geen telefilm worden.
Malick
Op de filmbeurs vandaag gezien. Wist totaal niet wat ik ging verwachten had geen zin in die andere grote titel (nieuwe van Boyle)dus ging gewoon blind naar deze film.
Experimentele Nederlandse film die een lust is voor het oog en oor.
WEL blijven opletten.
Na enkele uitstekende korte films weet Rots met haar eerste lange film ook te overtuigen. Een lust voor oog en vooral oor, kan de film niet alleen door huid heen, maar kruipt hij er vooral onder. En Rifka is geweldig, as always...
Lexcoaster
Interessant verhaal, alleen de titel is een beetje ongelukkig gekozen.
Niet echt catchy inderdaad. Maar op publiek dat zich daarmee bezig houdt richt de film zich ook niet denk ik...
Malick
Ongemakkelijke titel inderdaad.
Die precies hoort bij de film.
phone home
Titel slecht. Film erg goed.
Erg sterk gespeeld door Rifka en Wim O.
Uitstekend gedraaid. Vertelling alleen soms te onduidelijk. Blijven veel vragen open.
Lijkt me niet gemakkelijk voor de Belgen om Wim Opbrouck in een serieuze rol te zien.
wibro
Deze film vanavond in Lux gezien en ik wist achteraf totaal niet wat ik met deze film aan moest, zo onsamenhangend vond ik het allemaal. Nu, twee uur later begint mij alles duidelijk te worden. Droom, verbeelding en werkelijkheid lopen door elkaar heen. Althans, zo zie ik het. Men moet dus in deze film geen verhaal verwachten volgens een vaste vertelstructuur. En daarin is deze film best geslaagd, hoewel dit soort films toch ook niet direct mijn ding zijn. Op een gegeven moment had ik genoeg van die armmoedige troep in die bouwvallige keet in Zeeland. Het acteren was O.K., dat wel.
Waardering; gemiddeld 3,0*
Sol-
In DWDD werd gemeld dat hij door kenners de beste NL film allertijden wordt genoemd.
Ik ben benieuwd...
MFEO
Erg sterke NL. Behoord zeker tot de beter Nederlandse films allertijden.
dennis013
Acteerwerk is heel sterk, goede sfeer, maar ik vond dat het verhaal te weinig houvast bood.
Je moet zelf een hoop in vullen, dat is op zich niet verkeerd maar er zijn passages in de film waar de vertelling van het verhaal je toch in de steek laat.
Maar desalniettemin een prima Nederlandse film. Zeker de moeite waard.

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan