Zack and Miri Make a Porno (2008)
Genre: Komedie
Geregisseerd door: Kevin Smith
Met onder meer: Seth Rogen, Elizabeth Banks en Craig Robinson
Releasedatum: 22 januari 2009
Plot Zack and Miri Make a Porno
"What would you do to get out of debt?"
Zack (Seth Rogen) en Miri (Elizabeth Banks) zijn twee vrienden met flinke geldproblemen. Op een dag komen ze echter tot een plan om deze geldproblemen tot het verleden te laten behoren; ze gaan een pornofilm maken. Maar zodra het duo begint met filmen, komen ze tot de ontdekking dat ze toch meer voor elkaar voelen dan ze in eerste instantie dachten.
Zack
Brandon St. Randy
Deacon
Delaney's Wife
AHWA
Ik had die nog niet eerder gehoord, en ook die grap over Rosie O' Donnell niet
Ik denk trouwens wel dat er een hoop ge-adlibbed is en dan komt er meer gevloek bij kijken. Ik denk dus niet dat het script zo vloek-heavy was, maar dat het er gewoon in is gebleven omdat de improvisaties zo grappiger waren.
Rianneke_Dan
Ik vond het niet veel aan om eerlijk te zijn. De humor was niet aan mij besteed en dan houd het denk ik snel op met dit soort films. Vond het gewoon saai, en kon me totaal niet plaatsen in de situatie en de personages. Ik heb ook helemaal niks met dat soort "fuck" en "shit" grapjes. En het feit dat er een pornstar en wat naaktscene's in zitten maakt het voor mij niet beter. Het enigste wat ik wel grappig vond was die homo in het begin van de film, en die eind scene met Lester en zijn 'Dutch Rudder'. daar kon ik wel om lachen. Maar dat was het dan ook wel.
Nee ik vond het weinig.
Derekbou
Best een tegenvaller voor een Kevin Smith film. Met Clerks II leek hij weer terug te grijpen naar zijn oudere films, wat naar mijn mening alleen maar positief is. Zack & Miri ontstijgt helaas niet de dertien in een dozijn komedies die jaarlijks verschijnen. Een standaard liefdesverhaal met een pornotwist die naarmate de film vordert echter naar de achtergrond geschoven wordt. De hoofdpersonages waren ook weinig memorabel. Gelukkig weet vooral Jason Mewes nog voor enkele leuke momenten te zorgen. Toch nog 2,5* voor een vermakelijke eerste helft van de film.
kennyvw
het verhaal trok op niks; er kon iets goed van gemaakt worden.
Hier en daar wel leuke stukken maar naar mijn mening te weinig aan gewerkt of een te voorspelbaar einde en ongeloofwaardige situatie.
homerjay
Vond het toch wel een grappige film. Typische Smith dialogen: Veel vuilbekkerij maar zo inventief dat het wel weer grappig wordt. Jammer dat de film in het romantische gedeelte helemaal in elkaar zakt. Dat had toch inventiever gekund. Had ik in Clerks II ook veel minder last van. Film deed me inderdaad een beetje denken aan Chasing Amy. Met name de rol van Graig Robinson was hilarisch...
3* vanwege het saaie gedeelte.
ellentjah
Wat een ongelofelijk slechte teenkrommende film .. Ik had er echt iets heel anders van verwacht. In het begin was ie af en toe nog grappig (toen ze op die reunie waren), maar daarna trok het helemaal op niets .. A waste of money and time ..
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Geen slechte film. Toch knap dat men oude afgezaagde seksgrappen toch nog een nieuwe dimensie kan geven. De film gaat vaak behoorlijk over de top en net hier ligt de sterkte van deze film. Wel jammer dat de film naar het einde toe het vertrouwde stramien toch zich neemt, waardoor er minder vermaak is.
De heerlijke brutaalheid die de film uitstraalt maakt deze film tot een leuke feel good movie. Wel raar dat de film kinderen toegelaten is, had dat niet verwacht. Er is toch vrij veel naakt te zien in de film.
3,5
Djarune
Eerste 15 min. was nog prima door te komen, maar daarna ging het heel snel bergafwaarts. Een draak van een komedie. Seth Rogen is totaal niet grappig en zal het waarschijnlijk ook nooit worden.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Ok, ik heb dus genoten van deze feel good movie en hij is niet slecht zoals velen beweren. Maar er kwam nog iets belangrijks na de aftiteling heb ik gehoord? Kan iemand mij zeggen wat dat dan is, heeft het met de pornofilm te maken?
Bob Gray
- 2048 stemmen
Nee, niet erg goed. Vrij slecht eigenlijk. Was gewoon niet erg grappig wat toch jammer is aangezien het een Smith film betreft. Alleen Mewes kon een glimlach op m'n gezicht toveren.
kanjertje
Hele flauwe en vlakke film.
Deze humor is zo plat, sexueel getint en het taalgebruik zo grof en onbeschoft dat het duidelijk niet aan mij besteed is.
JoYcEH80
Verschrikkelijke film, hebben hem na een half uur afgezet, kon er niet meer na kijken zo dom en suffe humor!
OlafK
'Let us fuck!'
Zo hilarisch als Smiths vorige film Clerks II wordt Zack and Miri make a Porno nooit, maar erg vermakelijk is deze wel.
Er zitten dan ook echt geweldige grappen in. Hilarisch vond ik het volgende stukje:
Zack Brown: What's your name?
Lester: Lester... Lester the Molester Cockenschtuff.
Zack Brown: Wow. That's a great porn name.
Lester: I get to pick a porn name?... Then I want to be called... Pete Jones.
De film was eigenlijk in 2 grove stukken te delen. Het eerste deel kende enkele zeer goede grappen, waarbij ik regelmatig me moest bedwingen om niet gigantisch in de slappe lach te schieten. Daarnaast kende de film een nogal tegenvallend tweede gedeelte, waarin de verzoening tussen Zack en Miri centraal staat. Het zal er ongetwijfeld bij horen, maar echt grappig wordt het dan niet meer.
De film kent leuke personages zoals Lester (gespeeld door Jason 'Jay' Mewes) en Delaney (gespeeld door Craig Robinson). De eerste kan in zeer korte tijd een perfect rechtopstaande erectie krijgen en de tweede zet zijn huwelijk op het spel door op te willen treden als producer van de te maken pornofilm.
Ach, Zack and Miri Make a Porno kijkt goed weg, kent een zeer grappig gedeelte en een nogal tegenvallend gedeelte. Wel een voldoende: 3,0 sterren.
grovonion
Vermakelijk? Ja, dat wel, maar niks verhindert mij om dit de slechtste film van Kevin Smith te vinden. Waar, een aantal van zijn legacy spullen zitten erin, rare personages, rare gebeurtenissen en een heerlijke je-mon-fous van middle of the road dialogen. Maar het verhaal is echt wel onderste niveau van love story heb-ik-me-nietje. Wat een domme verhaalwendingen en ongeloofwaardige personages. Hij wil hier doen geloven dat pornosterren ook wel sympathiek kunnen zijn, zal wel maar dat interreseert mij geen hol.
Smith blijft altijd leuk, maar verder dan 'leuk' komt het hier helaas niet. Rogen en Banks zijn beiden erg fijne acteurs, dat dient gezegd te worden, maar het scenario is te voorspelbaar en te plat om er echt iets uit te kunnen halen.
Wel zo nu en dan erg dubbel gelegen, tussen alle sucking cock en pussy grappen door.
Rabbitto
gammele buttfilm die maar NIET op gang wilde komen.
Na letterlijk 60 minuten gebeurde er wat pas dat ze ook maar op het IDEE van een pornofilm kwamen. daarna moest alles nog beginnen.
Verder heb ik niks tegen Fuck maar dit was een verdomde overvloed aan dat woord. De film moest grappig worden door 500000000 x fuck te roepen omdat ze verder eigenlijk niks goeds hadden om mee te werken.
Het rare van dit alles. normaal vind ik dit soort films leuk. in de genre's van comedy zoals Superbad /how to make friends/ en al die andere luchtige american pie comedies. Echter kon deze me totaal niet boeien en dat verbaasde me toch.
superbash
ik heb de film net gekeken en het was een tegenvaller. ik had iets meer verwacht van het verhaal, hoewel je niet zo n film moet kijken als je een goed verhaal wilt hebben maar toch.. af en toe wel hard gelachen en als je met een paar maten en een pilske in je hand deze film kijkt is het wel een grappige film. 2 sterren voor de film. hoop dat de volgende film met de hoofdrolspeler Seth Rogan wat beter is want het is een goede acteur.
s d r
Flinke tegenvaller.. De film kwam inderdaad zoals ik hierboven las traag op gang en eigenlijk is de film op een paar momenten na helemaal niet grappig.
glimlicht
Ik vond het gedeelte t/m de homo's op het feest wel grappig.
Daarna ging het van
puberale humor met een Paris Hilton look-a-like naar
vies nep sentimenteel gedoe.
beetje gefaald..
deze film.
Madecineman (moderator films)
Heb nu al de hele dag de openingstune "Wynona's Big Brown Beaver" van Primus in m'n hoofd zitten
Verder wel een charmant en geinig filmpje maar had toch iets scherpers van Kevin Smith verwacht. Grappen en dialogen zijn soms erg leuk maar ook net iets te vaak te makkelijk en voor de hand liggend. Scoren met ranzige sexgrappen in een film is een gevaarlijk iets, het kan snel misgaan waardoor het geheel ontaard in platvloerse meligheid. Nu viel het hier in Zack and Miri... nog best goed mee hoor maar af en toe was het toch op het randje. Dat de film fier overeind blijft staan (excusez) is toch met name te danken aan de sterke cast. Miri is echt cute en vooruit Zack ook
De bij elkaar gescharrelde porno-familie is bijzonder geinig.
Er zitten best een aantal erg grappige, sterke en zelfs een mooie gevoelige scene in maar over het geheel genomen is maar weinig uitzonderlijk of gedurft origineel. Compleet met plichtmatig moraaltje op het einde. De dertigers uit deze film passen prima in het rijtje van de American Pies (tieners en twintigers) en The 40 Year Old Virgin (veertigers). Nu nog sex tijdens de midlife-crisis en het bejaardenhuis dat ontbreekt er nog aan in het rijtje films...
Grappig vermaak maar zeker geen grote uitblinker in het genre. Net niet goed genoeg voor een 3.5*.
Phoenix
Saggy balls? Look at these sagging-ass titties you got around here. You could tie these together!
Vond hem leuk. Heb altijd een zwak gehad voor Banks. Zo'n schattig koppie en dan zulke taal uitslaan.
Rogen is ook weer leuk, maar het zijn vooral de geweldige bijrollen die deze film maken. En natuurlijk het schrijfwerk van Smith, waarvan hierboven slechts één voorbeeld staat maar waar er zo nog 10 anderen hadden kunnen staan.
Op de momenten dat de film gewoon visueel in your face grof is, verliest hij wat aan kracht, maar zodra men weer begint te praten is het wel weer erg grappig allemaal.
That was Kurosawa's motto. "Shit going into other shit."
Scrubs gezien?
Phoenix
Scrubs gezien?
Tuurlijk, daar begon het allemaal mee!
Zit nu net voor de - hmm, weet niet - 5e keer ofzo in seizoen 6, dus ze is weer van de partij.
Al is ze daar natuurlijk wel iets netter. Even afgezien van het feit dat ze uroloog is dan
kevin..l
Heb hem in de bios gekeken en heb dubbel gelegen vond het een erg leuke film om een paar uurtjes je avond mee te vullen..
daarom krijg deze van mij een 4.0
otherfool
Nooit een geweldige fan van Smith geweest (buiten de eerste Clerks.), maar Zack & Miri is in het eerste uur bijzonder amusant. Puike dialogen en een paar goede bijrollen (Robinson en met name Long stelen de show) zorgen voor veel heerlijke ongein en de pornoscene is zowaar ontroerend. Daarna vervalt de zaak helaas toch weer (hoe kan het ook anders) in standaard gesuf over echte liefde enzo, jammerdebammer dan.
Toch 3*.
Mutsaers78
Niet echt hilarische grappen, maar een redelijk vermakelijke film. Teveel romantisch geneuzel voor mij om de film echt leuk te maken. 2,5*
Chimpz
Onderhoudende film met bij momenten zeer scherpe (typisch Kevin Smith) humor. Een vrij origineel thema voor big-budget films en goede cast (Craig Robinson is duidelijk de man die het meeste lachen binnenhaalt), alleen jammer dat Kevin Smith de overdreven cliché liefdesverhouding erin moest steken, wat hem niet goed afgaat.
Sjoerdow
Begint best leuk.
Met het concept kun je meer leuke dingen doen (onnozele pornoscenes bleven een beetje uit vond ik).
Toevoeging van die reunie was wel behoorlijk leuk, maar ondanks de cast bleven de "clerks-dialogen" een beetje uit. En wat ik vooral jammer vind is dat het grappige er al gauw vanaf is nadat Zack en Miri ruzie krijgen. De film krijgt dan een suffe romantische draai die totaal niet in het genre past.
Al met al een leuke film, maar geen hoogvlieger als Yes, man, Role Models, of Clerks!
Shinobi
Op zich wel een aardige comedy. Alleen had het toch iets beter uitgewerkt kunnen worden naar mijn mening.
Maar voor de rest is het toch wel een onderhoudende comedy met goede acteurs en grappige situaties die de film interessant houdt.
Naarmate het einde wordt het iets minder, maar dat deerde mij niet zo.
Nipt 3, 0 sterren van mij.

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

Clerks.
Komedie, 1994

Cloverfield
Horror / Thriller, 2008
pornografieliefde voor iemands levenplatonic lovepornographic video beste vriendinseks komediefriends in lovepost-credits sceneduringcreditsstinger