• 9.374.678 stemmen

Genre: Horror / Komedie

Geregisseerd door: Gregg Bishop

Met onder meer: Jared Kusnitz, Greyson Chadwick en Chandler Darby

Plot Dance of the Dead

"It's their night to come alive."

Op de avond van het afscheidsfeest ontwaken de doden. Ze willen maar één ding: het vlees van de levenden. Dat komt mooi uit, want op weinig plekken is zoveel levendigheid als op het afscheidsbal van de middelbare school. De enige mensen die het zombieleger nog kunnen stoppen zijn de scholieren die geen date wisten te scoren. Gelukkig hoef je niet populair te zijn om spijkers met koppen te slaan.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van MGpower

MGpower

Trailer ziet er zeeeer slecht uit!!! Ik weet niet wie deze film een 3,5* heeft gegeven, maar die heeft overduidelijk nog niet veel horrorfilms gezien van zijn/haar leven.

Als je zombie's wil zien, kijk dan 28 days later of 28 weeks later... die zien er tenminste nog een beetje realistisch uit.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11909 berichten

Trailer ziet er uitstekend uit! "I'll need years of therapy after this...!" Ik ga deze zeker in de gaten houden!

avatar van Ralf81

Ralf81

Ga de film binnenkort kijken, ben toch wel benieuwd!

avatar van Felicia

Felicia

Zeer slecht:

Camerawerk

Acteerwerk

Plot

Dialogen

Onwijs onrealistische zombies en schrikmomenten die totaal mislukken.

Slechtste zombie film die ik sinds een hele tijd heb gezien (ooit?).

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11909 berichten

Was het dan ooit de bedoeling dat een zombie realistisch is?

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Er staat horror, maar het is eigenlijk een komedie met daarin een vleugje horror. Erg grappig is het trouwens niet.

Als je de eerste 5 min even wegdenkt dan zijn de eerste 35 min van de film net een standaard highschool film.

De zombies lijken regelrecht weggelopen te zijn van de set van Buffy the Vampire Slayer. Totaal niet interessant.

Maar ach, het was opzich wel even leuk.

avatar van veendiek

veendiek

Felicia schreef:

Zeer slecht:

Camerawerk

Acteerwerk

Plot

Dialogen

Onwijs onrealistische zombies en schrikmomenten die totaal mislukken.

Slechtste zombie film die ik sinds een hele tijd heb gezien (ooit?).

Zombiez (2005) was voor mij de slechtste zombie film ooit

avatar van oudetonge

oudetonge

ach, je bent van de straat 1,5 uur

ik geef 1 lullig sterretje voor 1 lullige film

avatar van mental_jos

mental_jos

Ik heb deze film met een paar vrienden en veel bier gekeken. En we hebben ons kapot gelachen. Als ik deze film in mijn eentje kijk zal het niet verder komen dan 2 ster, maar dankzij het plezier dat ik eraan beleefd heb geef ik toch 3 sterren.

avatar van barcam

barcam

Onnozel maar grappig B (of C)- vertier.

Alles is slecht: acteurs, schrikmomenten, camera's, verhaal maar dat maakt het juist zo goed.

Doet wat denken aan slechte films van de jaren 80.

avatar van Mesmerized

Mesmerized

MGpower schreef:

Nou dat is dus niet waar he! in Night of the living dead uit 1990 zagen ze dr pas echt realistisch uit...Ik heb nog nooit een dode gezien in een film die harder rent als een levende..!! jij wel?

In 28 days later en 28 weeks later was dat dus wel het geval..die zombies konden rennen:S

avatar van Ralf81

Ralf81

mental_jos schreef:

Geldt ook voor mij. Deze film moet je met een dikke knipoog bekijken. Alles is vrij nep, zelfs het bloed ziet er niet natuurlijk uit. Ook het verhaal rammelt nogal, met name op het eind, wanneer vrienden elkaar zelfs lijken te vergeten en niet eens meer aan elkaar denken....

Toch is deze film leuk voor een avondje lachend bibberen

avatar van brabusRUS

brabusRUS

JacoBaco schreef:

Maar ach, het was opzich wel even leuk.

De film leek meer op een schoolproject o.i.d. Het is inderdaad meer komedie dan een horror, maar grappig is de film de zeker niet!

Er zat ook een opmerkelijke fout in de film: De coach had in het begin van de scene een Hummer H1, even later had hij een Hummer H2.

avatar van RickZ

RickZ

Horrorkomedie over groepje studenten dat moet ontsnappen aan zombies, zeer bekend verhaaltje dus.

avatar van Halcyon

Halcyon

Een beetje een combinatie tussen Dellamorte Dellamore en Shaun of the Dead. Een gekke grafdelver kan niet verhinderen dat horden zombies uit zijn kerkhof ontsnappen met als gevolg dat een klassiek Amerikaans eindejaarsbal overspoeld wordt door wandelende doden.

De aanpak is dus voornamelijk komisch, iets waar binnen het horrorgenre de zombieflick zich het best toe leent. De mogelijkheid om over the top te gaan met massa's vetzakkerij ligt voor de hand. Spijtig genoeg wordt die mogelijkheid hier niet volledig benut. Toegegeven, er zijn wel enkele bloederige scènes, maar anno 2008 mag dat toch ietsje meer.

Pluspunt is het script dat aaneenhangt van dolkomische en vindingrijke vondsten. De personages zijn uiteraard stereotiep, maar niet op een vervelende manier. Je kan niet zeggen dat dit een kwalitatief meesterwerk is, maar vermakelijk is Dance of the Dead zeker wel. Binnen 20 jaar noemen we dit een cultklassieker, net zoals we dat nu doen met Night of the Creeps en Return of the Living Dead.

avatar van Xen0n

Xen0n

Op zich is de trailer wel goed te doen. Ziet er allemaal wel leuk uit, ik ga hem in ieder geval kijken. Hopelijk is de film voor mij meer waard dan het cijfer wat deze tot nu toe gekregen heeft. Anders weer een avond vernaait?

avatar van mvdb1982

mvdb1982

Waardeloze film. Zéér slecht opgezet, slecht camera- en acteerwerk.

Een 1 voor de moeite...

avatar van soom

soom

What happened to your face?

Van zombies weinig kaas gegeten, hoewel ik ze, geloof ik, hier en daar wel eens voorbij heb zien komen. Maar ik ben ook geen echte horror/zombie-fan. Toch vond ik deze film niet slecht. Wel een tikje ranzig hier en daar, maar over het algemeen goed te doen. Net een seconde voordat de winkeleigenaar verrast werd, draaide ik het geluid dicht. En eerlijk waar, ik wist niet dat er een schrikmoment aan zat te komen. Dus wat een timing .

avatar van RodneyS

RodneyS

Slechtste film die ik in tijden heb gezien!

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Halcyon schreef:

Dat durf ik m nu al te noemen. Wat een laag gemiddelde hier. Zombiefans gather round en ga deze film zien, want dit is de leukste Amerikaanse zombie-indie in vele jaren! 4*

hilarisch

avatar van ottevaere

ottevaere

was goed voor 1 keer

avatar van Zinema

Vermakelijke zombie pulp.

Een cultklassieker in de maak? Zou zomaar kunnen. SFX etc. van lik-me-vestje, maar prima weg te snacken als een broodje kroket. Niets hoogstaands dus, maar wel onderhoudend en zeker vermakelijk.

Goed.

avatar van 606

Zoveel fouten het lijkt wel aan parodie.

Neem nou de zinnen:

Niemand neemt op: (belt net 1 persoon op het bal)

Kom op zullen we gaan hij is gebeten (hoe weten ze dat hij in een zombie veranderd )

En dan ook nog eens vliegende zombie's uit het graf,

voor de moeite en de muziek

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

606 schreef:

Zoveel fouten het lijkt wel aan parodie.

Neem nou de zinnen:

Niemand neemt op: (belt net 1 persoon op het bal)

En dan ook nog eens vliegende zombie's uit het graf,

voor de moeite en de muziek

Wat voor eisen stel je dan aan een zombiefilm? Het genre vereist nou eenmaal een graad van 'suspension of disbelief' die ver dat van andere genres ontstijgt.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Inderdaad. Bizar verwachtingspatroon.

Poisonthewell schreef:

Het was voor mij een parodie (en daar geef ik niks om)

Het is nou eenmaal een mening.

dutchtuga schreef:

Inderdaad. Bizar verwachtingspatroon.

Nou ik schrijf ook eens een lang stukje.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Wat een heerlijk B-product is dit! Eindelijk weer eens echt een slechte film die toch leuk blijkt te zijn. Tenminste, ik vond hem leuk. Ik heb me kostelijk vermaakt met de slechte (soms wel grappige) dialogen, de slechte acteerprestaties (zeker van de coach, oei!!!) en het slechte script. Wel smakelijke effecten, al hadden ze wat explicieter in beeld gemogen. Verstand op 0, zak popcorn erbij, colaatje en gaan met die banaan!! 3 *