Genre: Horror / Komedie
Geregisseerd door: Gregg Bishop
Met onder meer: Jared Kusnitz, Greyson Chadwick en Chandler Darby
Plot Dance of the Dead
"It's their night to come alive."
Op de avond van het afscheidsfeest ontwaken de doden. Ze willen maar één ding: het vlees van de levenden. Dat komt mooi uit, want op weinig plekken is zoveel levendigheid als op het afscheidsbal van de middelbare school. De enige mensen die het zombieleger nog kunnen stoppen zijn de scholieren die geen date wisten te scoren. Gelukkig hoef je niet populair te zijn om spijkers met koppen te slaan.
Lindsey
Kyle Grubbin
Nash Rambler
Frank Hammond
WB
Leuke, slechte film idd. Heb me daarentegen wel vermaakt. Beetje horror a la Adam's Family, met een vleug humor. Vond de film toch wel wat weg hebben van Idle Hands (1999). Veel 'gore' elementen, maar nergens echt te eng. Dawn of the Dead (remake) en 28 Days Later waren vele malen enger. Simpel vermaak.
Prudh
Heerlijk zombiefilmpje. Fuck het commentaar op de amateuristische aanpak of de abominabele acteerprestaties. Spannend hoeft het allemaal niet te wezen, maar van tijd tot tijd is het behoorlijk lachen geblazen met zowel de zombies als de overlevenden. Vooral die coach is hilarisch:
"No eyebrows man, mushroom clouds, the whole deal!"
Ik vond de scène van de wederopstanding op de begraafplaats overigens behoorlijk cool, met al die zombies die uit hun graf sprongen. En als klap op de vuurpijl twee bekkende tienerzombies. Ik kan er wel om gniffelen.
kaydegreef
Weet niet echt wat ik hier van moet denken
Enerzijds was de film best vermakelijk en had een paar goede scènes, maar anderzijds bevatte deze film ZOVEEL fouten dat het meer op een komedie dan een horror ging lijken.
Vascago
Ik snap echt niet dat deze film zo laag gewaardeerd wordt hier. Ik vond het echt een geweldige film. Prima sfeertje, leuke humor, lekkere muziek, mooi uitziende zombies en genoeg gore om te blijven boeien. Perfecte vrijdagavond film voor mij
Tonypulp
Inderdaad Vascago, dit is wel erg laag.
Gewoon een verstand op nul zombie filmpje, niets meer niets minder.
Stevig tempo, nergens saai, lekker smerig en dat gecombineerd met wat humor, gewoon erg goed.
Verdient meer aandacht, moeite waard!
Ik vond de scène van de wederopstanding op de begraafplaats overigens behoorlijk cool, met al die zombies die uit hun graf sprongen. .
Dat was inderdaad een erg goede scéne, zombies zagen er daarnaast ook nog eens top uit, echt een verassing!
Elineloves
Is dit serieus een horrorfilm? Ik vond hem meer in het genre komedie passen want ik vond hem eerder grappig dan eng.
Flinke dosis 'humor' er in geduwd, maar de spanning bleef uit.
Ondanks dat keek de film wel goed weg, de opbouw was prima.
Verder is dit geen film die me lang bij zal blijven, maar het was leuk om een keer gezien te hebben.
;)
dit is zeker geen horror maar was wel fijn om is te bekijken.
veel humor en weinig saaie momenten.
Tonypulp
Als het een horror film is betekent dat niet dat hij 'eng' moet zijn, of per definitie probeerd te zijn..horror is veel meer, echt veel meer..
Dit is puur een horror/komedie.
schreef:dit is zeker geen horror maar was wel fijn om is te bekijken
Wat is hier dan geen horror aan?
Waar zou jij het dan onder verstaan? Naast komedie (Wat meer een bijzaak is in deze film)
;)
Dit is puur een horror/komedie.
Wat is hier dan geen horror aan?
als de film horror beloofd verwacht ik veel spanning en angstmomenten.
ik vond zelfs shaun of the dead nog enger.
en die film wordt dan wel als comedy beschoud.
Tonypulp
Moet ik dan echt een wiki-quote er bij halen?
Horror bestaat uit meer dan 'angstmomenten', tuurlijk kan het de intentie hebben om je 'bang' te maken (Geesten etc), maar het is ook vermaak (Zombies etc), het kan ook smerig bedoelt zijn (Martelfilms)
Dit is een (zombie) horror film, maar komisch gebracht.
En niet een komedie met zombies..
Boeikens
Redelijk goede horror/comedy
Deze moet gekeken worden met de nodige dosis gevoel voor humor en hier moet men zeker niet beginnen letten op de goede FX of het verhaal. Het is allemaal puur hilarisch bedoeld en ik vind het ook redelijk goed geslaagd. Zeker niet van het niveau van een Shaun of the Dead, waar de uitwerking en het verhaal weer beter waren, maar zeker goed genoeg voor 90' onderhoudende filmfun met aardig meegenomen prettige gore beelden.
guylopez93
zijn er misschien nog andere leuke horror/komedies zoals braindead?
Tonypulp
zijn er misschien nog andere leuke horror/komedies zoals braindead?
Film >> Toplijsten en favorieten >> Beste horrorkomedies
Hier staan er wel wat
guylopez93
Film >> Toplijsten en favorieten >> Beste horrorkomedies
Hier staan er wel wat
thx man
Ralf81
Maar een 5,0?? Waarschijnlijk om de score op te krikken, of zou Dance of the Dead echt een collector's item voor jou kunnen zijn?
Vascago
Dat zou het zeker kunnen zijn. Ik vond het een geweldige horrorkomedie. En ik ben ook wel een beetje een zwart\wit stemmer. Of heel laag of heel hoog.
Tjurk
Wat een bagger!
Na de eerste 5 minuten had ik er al totaal geen zin meer in.
Ik haat zombies in films.
Komedie/Horror
Ehm, nee, het was neit eng,
En ik kon er niet om lachen.
Saai. Zit totaal geen verhaal in. Domme domme domme film. Ga hem nooit kijken. Hij is misschien nog wel slechter dan 'zombies', die over kleine kinderendie in een mijn werkten.
Wat een bagger!
Na de eerste 5 minuten had ik er al totaal geen zin meer in.
Ik haat zombies in films.
Komedie/Horror
Ehm, nee, het was neit eng,
En ik kon er niet om lachen.
Waarom kijk je dan in godsnaam als je niet van zombies in films houdt. Triest commentaar weer.
JDSsmetje
Ik vind de score wat laag, ben de film nu aan het downloaden (legaal) en hoop dat het toch de moeite wordt, want dankzij deze film moet ik wachten op Mirrors en He Was A Quit Man
Ik vond het een erg leuke zombiekomedie. De film deed me erg aan Night of the Creeps denken. De film is net zo goofy en heeft grotendeels dezelfde vibe. Je ziet gewoon dat ze er erg veel lol in hebben gehad.
Visueel stelde het helaas niet veel voor, maar de gore was erg leuk.
3,5* aanrader voor wie van cheesy 80's horrorkomedies houdt.
Vascago
Oke vorige keer heb ik misschien wat te hoog gestemd in mijn euforie. Nu heb ik hem weer gekeken en nu nuchter
. Ik vind het nog steeds een geweldige film, maar net iets minder dan de vorige keer. Ligt dus ook aan de stemming waarin je de film kijkt. Ik vind hem nog steeds grappig, aardig geacteerd en de muziek is cool.
davincstyle
Wauw, super toffe film !
Ik hou van zombies en vooral de gore momenten waren echt heel goed !

Nederlandse serie 'Rampvlucht' is een kijktip op NPO Start Plus

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'