Forever Strong (2008)
Geregisseerd door: Ryan Little
Met onder meer: Sean Faris, Gary Cole en Penn Badgley
Gesproken taal: Engels en Spaans
Plot Forever Strong
"The Greatest Victories are Born in the Heart"
Een getalenteerde rugbyspeler verliest zijn positie als sterspeler, wanneer hij veroordeeld wordt tot een jeugddetentiecentrum. Hij komt daar terecht bij een rivaliserend rugbyteam en raakt steeds beter bevriend met zijn nieuwe teamleden. Dan krijgt hij echter te horen dat hij moet spelen tegen zijn oude, door zijn vader gecoachte team. En dat tijdens de finale van de Nationale Kampioenschappen.
Coach Larry Gelwix
Kurt
Quentin
Griggs
robin00787
Waarom is dit een dilemma?
wwelover
Zou jij tegen het team van je vader willen spelen op zo'n toernooi?
TyphOn
De poster spreekt mij inderdaad ook aan, evenals de trailer. Ben benieuwd.
janssen16
Ik geloof dat deze in amerika al in de bios draait, hopelijk zal het gauw genoeg overwaaien..
Kaiser
Als rugbyliefhebber heb ik lang uit gekeken naar deze film waardoor de teleurstelling na het zien alleen maar groter is. De film heeft het niveau en de entertainmentwaarde van een verlengde days of our lives episode en gaat in een misselijkmakend tempo van cliche naar cliche. Stereotype film vol stereotype karakters, kortom een aanrader voor de liefhebber van het hallmark channel/family7 genre.
deft0nes
Ik vond het zeker een leuke film. Niet geweldig, maar echt wel leuk.
Zeer vermakelijk sport drama dat lekker weg kijkt.
vidyll
Een film die leuk is om een keer te kijken voor je gaat slapen o.i.d.
Maar verder niet echt een film om voor een 2e keer te bekijken.
Donkerwoud
Elk cliche uit sportfilms wordt uit de kast gehaald om deze rugbyfilm vol te kunnen stoppen met een stichtelijke Christelijke moraal. De jonge acteurs zijn niet van een denderend hoog niveau, maar hebben wel de sex-appeal voor de doelgroep van tieners. Eigenlijk is de denderende montage van de matches het enige wat de middelmaat enigszins overstijgt en de boel nog in een zekere vaart houdt.
gauke
Volgens het bekende en uitgemolken stramien: talentvolle jonge sportman met een ego probleem krijgt met tegenspoed te maken, groeit als persoon en leert zijn team (in plaats van zichzelf) op de eerste plaats te zetten en daardoor boekt dit team de uiteindelijke overwinning.
Een Amerikaanse Christelijke moraliteitsfilm met sport als therapie: naast het geijkte cliché- en patroonmatige plot zijn de dialogen uiterst sentimenteel.
Lebarron
Een film volgens bekend recept. Sean Faris speelt Rick Penning, een even talentvol als verwaand rugbyspeler die een moeizame verhouding heeft met zijn vader Richard(Neal McDonough, die tevens zijn coach is. Hij komt vanwege een aanrijding onder invloed waarbij zijn vriendin gewond raakte in een jeugdgevangenis en wordt daarom naar het rivaliserende rugbyteam gestuurd wat onder leiding staat van Larry Gelwix. Gelwix heeft een andere aanpak dan zijn vader. Hij heeft zijn team naar de Nieuw-Zeelandse All Blacks gemodelleerd. Hij runt zijn team door ze veel eigen verantwoordelijkheid te geven. De jongens moeten elkaar corrigeren. De aanpak werkt want het team is nagenoeg onverslaanbaar. Rick heeft echter moeite om zich hier aan over te geven. De film toont goede rugbyscenes maar heeft te kampen met een onsympathiek hoofdpersoon. Rick is iemand met dubieuze handelswijze. Terwijl zijn vriendin nog herstellende is van haar verwondingen probeert hij al een ander meisje te versieren die hij er wel leuk uit vind zien. Dat is vrij laag bij de gronds. Het feit dat zijn vriendin hem later uit de bak houdt maar hij alsnog voor die ander gaat terwijl hij haar niet echt kent maar alleen omdat hij haar er leuker uit vind zien. Dat zet zijn zogenaamde verandering in een negatief daglicht. Daarom slechts 2,5 *.

Oscars 2026: alle nominaties van de Academy Awards op een rij

'The Night Agent' keert snel terug: Netflix onthult trailer van derde seizoen