• 9.379.224 stemmen

Geregisseerd door: Catherine Hardwicke

Met onder meer: Kristen Stewart, Robert Pattinson en Taylor Lautner

Releasedatum: 4 december 2008

Plot Twilight

"When you can live forever, what do you live for?"

Isabella Swan is een normale Amerikaanse studente, die verliefd wordt op de jongen Edward Cullen. Deze jongen heeft een groot geheim: hij is een vampier. Als Isabella dit ontdekt is ze niet bang, ze houdt van hem. Edward doet dan ook zijn best om de verleiding zijn geliefde leeg te zuigen te weerstaan. Maar hoe sterk is hij? En lukt het hem om de andere vampiers, die niet het doorzettingsvermogen van Edward hebben, bij Isabella weg te houden?

avatar van ibendb

ibendb

Overgewaardeerde film. Ik zat vroeger in een twilightban. Gelukkig ben ik daar nu weer uit.

Mijn kamer hing vol met posters ervan. ze zijn allemaal in de vuilnisbak gevlogen.

Wat is kristen stewart een trut zeg!

avatar van starbright boy

Stephanie Meyer is slim, zo slim dat ik me afvraag of nooit iemand eerder het heeft gedaan. Een van de lagen die altijd al in vampierverhalen gezeten heeft is natuurlijk de angst voor (met name} vrouwelijke seksualiteit. Koppel dat aan een adolescentenliefdesverhaal waarin de liefde gedoemd is te falen omdat er gevaar dreigt als Edward zichzelf verliest en bingo, je hebt een slim uitgangspunt voor een boek. Of vijf.

Independent Summit entertainment rook geld en zette voor een medium-budget de eerste film op. Dankzij het succes ervan (en ook van een paar andere films, maar vooral van deze reeks) is Summit Entertainment inmiddels uitgegroeid tot een van de meest invloedrijke independents.

Ik ben niet zo'n hypekijker. Het komt voor dat ik zoveel van een blockbuster hoor en zie dat ik er al geen zin meer in heb. Maar ik heb wel een zwakje voor vampieren en volgens mij kan ik films voor tienermeisjes beter verdragen dan films voor tienerjongens en het kijken naar de kop van Robert Pattinson is ook niet meteen een straf, dus ik heb me hier maar eens aan gewaagd.

En het is een beetje zoals ik verwacht had. Genoeg mis met de film, maar genoeg leuks eraan om hier een kleine guilty pleasure van te maken. Goed, ik moest even in de gezwollen dialogen komen en de film giert weleens uit de bocht als het om mierzoete romantische cliche's gaat, maar dat eerste kan ik makkelijker dan wennen aan macho-oneliners in actiefilms en dat tweede gaat me niet slechter af dan andere cliché's Maar verder vond ik het best een lekkere film om eerlijk te zijn. Leuk genoeg om de komende delen ook te gaan bekijken.

Ik roep weleens dat er in mij nog altijd een puber schuilt, maar dat dat geen macho puberjochie is moge duidelijk zijn.

avatar van XfofaXX

XfofaXX

Viel best mee.

Het boek heb ik een hele tijd terug gelezen. Wat er me daar vooral van is bijgebleven is de eindeloze repetitie hoe knap en onweerstaanbaar Edward is. Als jongen heb je daar niet zo veel aan. Voor de rest gebeurde er nogal weinig, maar al bij al een niet onaardige love story.

De film lijkt me een vrij trouwe verfilming, alles kwam me toch vrij bekend voor. Het is eens wat anders om vampieren als een soort onaardse, pacifistische engelen te zien in een film. Er werd gelukkig niet al te veel vertrouwd op de voice over, in de plaats goed visueel gebracht.

Waar ik wel moeite mee had waren sommige eigenschappen van de vampieren. De manier waarop ze door het bos lopen en in de zon licht geven had door een ander regisseur misschien wel minder onnozel in beeld kunnen zijn gebracht. Soms had het ook wat enger gemogen, tienerfilm of niet, een paar schrikmomenten had niet misplaatst geweest in een film die zijn stof heeft gehaald uit horror.

Robert Pattinson doet het goed, hij is echt geknipt voor de rol als getormenteerde romanticus, is ook gewoon een sympathiek personage vind ik. Over Stewart haar personage ben ik minder te spreken. Bella Swan dient duidelijk als een soort lege, karakterloze huls waarin meisjes zich horen te plaatsen en identificeren, en ze heeft daarom ook totaal niets te bieden. Zonder reden half depressief en cynisch rondlopen, dat is alles wat er over haar gezegd kan worden.

Daar ben ik me serieus aan beginnen storen, en naarmate de film vorderde bleef de vraag in me bovenkomen waarom een knappe romanticus met 100 jaar levenswijsheid en een hele hoop coole talenten voor een duffe verwelkte bloem als haar zou vallen?

Al bij al toch een onderhoudend liefdesverhaal, drie sterren waard.

avatar van Xandecs

Xandecs

Wel een slechte film hoor, hadden zeker geld te weinig.. Gelukkig was het boek wel zeer goed.

Erg veel foutjes/verschillen met het boek.
Zoals 2 karakters die Bella meteen ontmoet (Billy en Jacob), terwijl het in het boek veel later is..
Een Nissan ipv een BMW..
Direct al andere vampieren die 2 mensen doden, terwijl die in het boek pas na de helft kwamen en niemand doden..
Edward die Bella verteld hoe je een vampier wordt, terwijl het Alice vertelde in het boek en Edward helemaal niet wou dat Bella het wist..
Ze hadden ook best de kleren kunnen matchen die vaak zo expliciet worden beschreven..

En dan het belangrijkste: Robert Pattinson, die helemaal niet zo gratieus en stijf is/doet als Edward zou moeten zijn.. Als hij bv. springt zie je nog net de touwtjes niet meer zitten >< (Ook bij andere vampier karakters)
Hij zweet soms een klein beetje, dat kan niet..

Verder.. Bella rent in het boek met heel veel moeite weg van het vliegveld, in de film gaat ze in het hotel al weg van Alice en Jasper..
Vrouwelijke taxichaffeur i.p.v. mannelijke..
James (vampier die achter Bella aanzit) heeft in een shot een kapotte vinger, wat een vampier natuurlijk niet heeft..
Bella is veel minder gewond in de film..
James knijpt de keel dicht van Edward, wat nutteloos is aangezien vampieren volgens het boek niet hoeven te ademen..
Wanneer Bella wakker wordt in het ziekenhuis ziet ze haar moeder als eerst, terwijl ze in het boek eerst Edward ziet die haar wat dingen uitlegt..
Bella lijkt in de film al te weten dat ze naar het eindfeest van school gaat en er geen probleem mee te hebben, terwijl ze in het boek van niks wist en het daarna vreselijk vond.. Verder heeft Bella geen hoge hak aan zoals in het boek, maar een gymp en heeft ze geen krukken..
En ze hebben het eindfeest wat opgepoetst, in het boek is het in een gymzaal..
Plus Bella en Edward dansen alleen even buiten, niet binnen..

En tsja.. zo kan ik nog wel ff doorgaan..
Komt er iig op neer dat ik het boek zeer pakkend vond en de film totaal niet.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

M'n eerste Twilight en wellicht ook m'n laatste.

Sowieso m'n genre niet dus ik ga 'm ook niet met de grond gelijk maken, maar allemachtig wat viel dit tegen. Had nog op iets van spanning of visuele flair gehoopt maar in de plaats kreeg ik een kleffe high school tienerromance zonder een greintje spanning. Erg lange zit op die manier.

Ik dacht dat vampiers niet tegen zonlicht konden en scherpe tanden hadden enz maar dat was hier niet het geval. Ja, ze kunnen wel goed in bomen klimmen en baseball spelen.

Verder een enorm clichématige film met twee zuurkijkende jonge mensen. Ja, ze passen bij elkaar.

avatar van kellytjjj

kellytjjj

ik heb deze film in de bioscoop gezien samen met mijn zus.

ik had de boeken nog niet gelezen maar vond het wel een hele mooie film, ook de muziek paste er goed bij.

avatar van J.Ch.

J.Ch.

Dit is zo'n film waarvan ik vind dat je 'm toch eerst zelf gezien moet hebben voor je hem mag afkraken/ophemelen. Aangezien er gisteren toch niets beters op tv was heb ik van die kans maar eens gebruik gemaakt; mijn verwachtingen waren niet bepaald hoog.

Ik heb me vermaakt, om maar eens met iets goeds te beginnen. 'Tienerdrama met weinig diepgang' is een goede typering en kan ook best de basis zijn voor een aardige film. Ik heb de boeken niet gelezen en voel daar ook niet een sterke behoefte toe, maar ik ben volledig bereid genoegen te nemen met übertienerromantiek voor een film.

Ik denk eigenlijk dat dit best nog wel een leuke film had kunnen zijn, als het minder zoetig en roze was geweest. Deze film is niet eng, nauwelijks spannend en eigenlijk alleen geschikt voor mensen tussen de zes en zestien jaar oud. Ze hadden, om meer mensen aan te spreken, deze film was duisterder moeten maken. Zoals, het eerste voorbeeld dat me te binnen schiet, Harry Potter and the Deathly Hallows: Part One. Verder wil ik geen vergelijkingen trekken met die film, maar ik geef maar even aan dat een tienerfilm voor volwassenen ook heel genietbaar kan zijn als hij maar duister en beklemmend genoeg is.

Over de hoofdrolspelers ben ik niet bepaald te spreken. Je zou je de hele film bezig kunnen houden met het tellen van de momenten waarin Bella haar mond laat openhangen (als je daar op gaat letten, wordt het ofwel ergerlijk ofwel compleet belachelijk) en Edward haar smachtend aankijkt. De chemie was ook niet om over naar huis te schrijven, ik had totaal niet het idee dat Bella zich tot hem aangetrokken voelde en zou in haar plaats het nogal griezelig vinden om gestalkt te worden door zo'n magere en onbeleefde bleekscheet. Miljoenen tienermeisjes delen mijn mening hier niet, besef ik.

Nog een positief puntje: de muziek was bij vlagen heel aardig, en er zaten best mooie beelden in van de omgeving.

Daarmee is alles wel gezegd, denk ik. Ik heb geen spijt de film te hebben gekeken, maar hoef 'm niet nogmaals te zien. Iedereen die er fan van is mag dat wezen, iedereen die de film afkraakt mag dat doen (mits beschaafd, natuurlijk). Mij maakt het weinig uit.

avatar van Dreiecke

Dreiecke

De Twilight films hebben er wel voor gezorgd dat enkele meisjes in mijn familie en kennissenkring (van toen gemiddeld 13/14 jaar) net zo lang in de boekwinkel bleven staan tot het nieuwe deel bezorgd werd en zij het konden kopen. Zo heftig sloeg dit in. Voor dat effect alleen al (aanzetten tot lezen en zichtbare complete vervoering bij de meiden) geef ik mijn 3 sterren, missie geslaagd.

Positief: beelden/sfeer en romantiek. Alle andere aspecten, zoals: verfilming van het boek toch niet helemaal correct, verhaal een beetje kinderlijk (eenvoudig) uitgewerkt, niet geheel correcte uitwerking van vampiers in het algemeen, niet erg geschikt voor de meeste volwassenen, maken dat bij mij de film op die 3.0 blijft.

avatar van Lennert

Lennert

J.Ch. schreef:

Helemaal mee eens. Ik geef toe, met grote tegenzin, want buiten romantische komedie vind ik romantische tienerdrama's ook nog eens bijzonder oninteressant. Maar toch, de hype van de eeuw moet je toch eens een kans geven, zelfs als je de boeken niet gelezen hebt. Dan nu het uur van de waarheid:

Verdomme, wat is die Bella toch een onsympathiek, vervelend wicht. Geen idee waarom ze zo speciaal is, maar iedereen is kennelijk helemaal weg van haar ondanks dat ze totaal geen interesse voor wie dan ook lijkt te hebben. Ja, behalve voor die hunk van een Edward, vanaf het moment dat ze hevig ademend naast hem bij biologie gaat zitten krijgt de film een soft-pornografische doktersroman wending waarbij je beide hoofdpersonen 'fantastisch' ziet acteren hoe ze klaar komen terwijl ze naar elkaar aan het kijken zijn.

Absolute hoogte/dieptepunt komt op het moment dat Bella er eindelijk achter komt wie Edward is. 'OH MY GOD, je bent zo sterk en zo snel en zo koud en zo oud en bang voor het zonlicht!!! Je bent een vampier!' Als op deze scene een spontane vrijpartij of vechtscene zou volgen, zou ik de film nog een voldoende geven voor de complete absurditeit, maar hoe Edward daarna weer overgaat op het sacraliseren van die goddelijke Bella terwijl hij al sprankelend door het zonlicht loopt en zij hem al zwetend toefluistert dat hij zo mooi is, daar gaat het gewoon helemaal fout. Deze film neemt zichzelf te serieus.

Dan over naar de befaamde honkbalscene waaruit blijkt dat vampiers als ze boos zijn ineens een kung fu houding aannemen en sissen als katten. De plotwending hier van evil vampiers die maar wat graag vriendinnetjes leegzuigen kwam een beetje vanuit het niets aanzetten, maar zorgde wel meteen voor het enige moment van spanning in een verder behoorlijk bloedeloze film. Tegelijkertijd zorgt de scene in de balletzaal dan ook ineens voor een situatie die in behoorlijk groot contrast staat met de rest. Persoonlijk had ik de film dan ook een stuk interessanter geworden als dit horroraspect iets verder naar voren was gekomen. De romantiek werkt gewoon niet en komt geen moment boven het niveau van een soft-porno film zonder de seks.

Goed, de regie is behoorlijk goed en kundig, jammer genoeg is de film qua belichting en kleurenfilters een ramp. Kennelijk wilde men overduidelijk laten zien dat de sfeer duister en grauw moet zijn, maar het verveelt zo ongelooflijk snel. De special effects waren erg kitscherig. Kristin Stewart is eigenlijk nog geeneens zo'n slecht actrice zolang ze de mogelijkheid krijgt om andere emoties te tonen dan hopeloos smachtend, maar dat depressieve en hopeloos verliefde siert haar niet. De rest van de cast is ook niet overtuigend. Ofwel te stijfjes (Edward) of veel te dramatisch (dat rare zusje dat in de toekomst kan kijken). Uiteindelijk was Twilight niet veel meer dan een soft-erotische film zonder seks met een hoog budget. Voor een serieuzere (en bovenal leukere) relatie tussen mens en vampier, kijk Buffy The Vampire Slayer. Zowel haar personages als dat van Angel zijn beiden een stuk beter dan dit.

avatar van blauwe pikachu

blauwe pikachu

Eindelijk ook eens Twilight gezien, en om eerlijk te zijn snap ik de hype wel. Heb ook eens het boek gelezen (en man! Zooo vreselijk over the top zeg!) maar dat is nu eenmaal waar tienermeisjes die nog geloven in ware liefde van houden. De film is net zo.

(In de mate hoe de film zichzelf serieus neemt vraagt gewoon om een parodie) Anyway de film dus, ik snap dat velen gek zijn van Pattinson, heel het 'sexy' vampierengedoe, maar ik word er nu jammer genoeg niet warm van.

Ook heel het highschool gedoe doet de film geen goed. Moest ik niet een zwak hebben voor Kristen Stewart zou'k heel de film een klucht vinden, maar zij maakt het nog 'draagbaar'. Het begin gaat tergend traag vooruit, maar naar het einde toe vond ik het toch nog verrassend spannend worden, wat deze film toch net een voldoende geeft.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Duidelijk te zien dat vooral Stewart nog aan het acteerwerk moest wennen. Kwam niet uit de verf. Kan me wel goed voorstellen dat tienermeisjes dit geweldig vinden, maar aan mij was dit niet besteed. Het blijft allemaal te braaf, de romantiek is volledig door de pers gegaan, waardoor standaard romantiek er maar bleekjes bij zou staan. Alle liefdes-clichés zijn er wel bijgetrokken denk ik. De muziek vond ik overigens wel erg mooi en ook de wat grauwe, donker sprookjes-achtige achtergrond gaf de film wat extra's . Ik ga de andere delen ook nog wel eens kijken, want misschien wordt het allemaal iets enger, spannender en meer volwassen. Voor nu 2,5 sterren.

avatar van LeenLief

LeenLief

Leuk voor een gezellig avondje, maar niet zo goed als het boek. Wel mooie rol van Peter Facinelli als dokter Dr. Carlisle Cullen.

avatar van Joy4444

Joy4444

Eigenlijk hou ik niet van fantasie films, maar de twilight serie heeft me zo goed "gepakt" dat ik er helemaal verslaafd van ben geworden! Ik heb de boeken ook gelezen die vind ik wel iets beter maar daar kan geen enkele regiseur tegen op! Of je

Moet een serie maken ipv films!

avatar van Susilicious

Susilicious

Ik vond het werkelijk waar een prachtige film, een goede verfilming van de de boekenreeks. Uiteraard word er in de boeken dieper op de gevoelens, emoties etcetera ingegaan. Ook een dikke plus vind ik de muziek die erbij hoort, o wat is die mooi. Vooral het laatste deel (4) is de muziek onbeschrijflijk mooi! Edward & Bella zijn duidelijk elkaars soulmates, ze horen bij elkaar. Kortom, erg romantisch.

avatar van The Oceanic Six

Graaf Dracula zou zich omdraaien in zijn graf bij het zien van deze vampieren-troep.

Ik heb nooit enige behoefte gehad om Twilight te kijken, maar gister kwam het er toch van (niet vrijwillig, hehe ) en het is me zo slecht bevallen als ik altijd vreesde.

Wat is dit dramatisch slecht zeg. Highschool geneuzel in een (nichterig) vampier sausje. Ik snap overigens wel dat 14 jarige meisjes zwijmelen bij de romance tussen Edward en Bella (wat een naam trouwens, zo zou ik eerder een koe noemen ), maar ik vond het tenenkrommend. Het acteerwerk was zo beroerd (en dan vooral van de kant van Kristen Stewart) en de overtuigende passie was zo afwezig dat het vooral lachwekkend was. Ik vind Kristen Stewart niet eens onaantrekkelijk, maar haar acteerniveau was om te huilen. Ze kwamen beiden over als een stelletje die net een kwartiertje met elkaar gesproken hadden. Al lag dat ook aan de afschuwelijke dialogen die ze moesten voeren denk ik.

Ook het vampier gedeelte ging nergens over. Met als dieptepunt dat belachelijke deel met het honkbal spelen. Die slechte vampieren waren ook lachwekkend zeg. Totaal geen dreiging, totaal geen uitstraling.
Overigens nog een vraagje over het plot: Na de honkbalscene rent Bella in paniek het huis van pa binnen om te roepen dat haar relatie voorbij is en dat ze weg wil, maar wat later in de film lijkt pa dit allemaal te zijn vergeten. Wat is er tussentijds gebeurd dat hij geen vragen is gaan stellen over dit?

Ik kan eigenlijk vrij weinig positiefs over Twilight zeggen. Slecht plot, slecht acteerwerk, vreselijk duffe karakters, tenenkrommende dialogen, geen sfeer.....alleen de effecten waren nog wel oke. Geen idee of ik de vervolgfilms nog eens ga proberen.

Ik deel ze niet zo vaak uit, maar Twilight heeft er recht op: 1*, dikverdiend.

avatar van samslam

samslam

Pattinson kijkt maar wat richting camera, acteren is dat niet, en ook dat meisje is niet echt sterk, het verhaal begint eigenlijk pas na een goed uur en is nooit echt spannend, de opbouw is veel te langdradig en ook nooit wordt echt duidelijk waarom die twee zo hopeloos naar elkaar snakken (behalve dan omdat pattinson zo'n geweldige spetter is, ik dacht dat vrouwen meer dan mannen voor inhoud vielen, of geldt dat niet voor de puberende bevolkingslaag?), de conservatieve bedoelingen van de schrijver/regisseur liggen er akelig dik op, en zo kan je nog even doorgaan.

Dat er dus 0,5jes en 1*en bij de vleet worden gegeven begrijp ik zeker. Maar toch, ondanks al dat negatieve heb ik mij eigenlijk nooit tijdens de film zitten ergeren. Zoete koek allemaal, maar hij ging nog binnen. Terwijl andere films a la Harold en Kumar of Avatar (om willekeurige films te noemen) evenveel negatieve kritiek uitlokken, maar bovendien ook strontvervelend zijn om naar te kijken. Soit, om het kort te houden: ik heb mij niet verveeld dus krijgt deze een nipte voldoende, en ook de volgende delen ga ik ooit eens bekijken, eveneens zonder enige verwachtingen, wanneer de meerwaardezoeker in mij al lang is gaan slapen.

Alleen van die Indiaan met zijn aardappelneus heb ik een paar nachten slecht kunnen slapen, en op basis van deze film heb ik een sterk vermoeden dat die de volgende delen een grotere rol gaat krijgen.

avatar van NYSe

NYSe

Bella Swan: bringing "asking for trouble" to a whole new level!

Niet eens zo bijzonder slecht als ik had verwacht: zwijmelachtig highschoolfilmpje voor pubermeisjes. Er zijn veel slechtere gemaakt.

Toch behoor ik duidelijk totaal niet tot de doelgroep van Twilight en werd het me wel heel makkelijk gemaakt me te kunnen frustreren aan enkele aspecten. Ik zal ze opnoemen.

A) Na een week naar elkaar hebben gestaard spreken Edward en Bella af. Zij komt er vrij snel achter dat hij een vampier is. In plaats van in paniek te raken vindt er de volgende dialoog plaats:

Hij: "I'm designed to kill."

Zij: "I don't care."

Hij: "I've killed people before."

Zij: "It does not matter."

Hij: "I wanted to kill you."

Zij: "I trust you."

Tja. Misschien dat de conventionele problemen uit de meeste highschoolfilms (mislukte afspraakjes, lelijke jurken en menstruatie) niet goed genoeg voor Bella waren.

B) Wat volgt is het overbeschermende stalkergedrag van Edward wat hem maar moeizaam als een sympathiek personage karakteriseert.

C) Ook krijgen we de hele familie Cullen te zien. Vriendelijke "vegetarische" vampiers in designkleding en rustig wonend in een luxe villa in het bos. Het lijkt voornamelijk parodiemateriaal te zijn. En dat is het misschien ook, want serieus is het nauwelijks te nemen.

D) Twee uur materiaal waarin we mensen om elkaar heen zien draaien is eigenlijk te veel van het goede. Na een uur kakte de film vreselijk in, om daarna opnieuw te beginnen met opbouwen.

Maar zoals ik al zei: er zijn ergere highschoolfilms gemaakt. Zo vond ik de korte honkbalscène bijvoorbeeld nog best enerverend (kwam ook door Muse).

Ik zou de film dan ook niet helemaal de grond in willen boren, maar wie er een ontroerende vampierfilm wil zien, raad ik de volgende aan: Låt den Rätte Komma In van Tomas Alfredson.

Toen ik zag dat deze film op tv was heb ik even rond gevraagd wat mijn vrienden ervan vonden. Nu was er een grote groep mensen die vond dat de film echt belachelijk slecht was en waren er een paar mensen die het echt de beste film ooit vonden. Nu reken ik de eerste groep mensen tot filmliefhebbers en de andere groep (uit ervaring) niet, dus verwachte ik er heel weinig van.

Maar de film viel in mijn ogen alleszins mee. Eerlijk, het is totaal niet mijn genre, maar de film had op zich best zijn charmes. Zo vond ik de locaties fantastisch gekozen. Het dorpje was echt zo'n typische, bijna idyllische, Amerikaanse plaats. Ook de natuur was prachtig.

Ook vind ik het verhaal mooi bedacht, alleen jammer dat de film zo langzaam op gang kwam.

Tot zover de pluspunten, want er zaten ook een aantal minpunten aan. Ten eerste, de cast. Ik vond dat bij Kristen en Robert alle chemie ontbrak, zeer opmerkelijk, aangezien ze een relatie hebben/hadden. Daardoor kwam het ongewone verhaal niet geloofwaardig over. Het hele liefdesverhaal was gewoon moeilijk te geloven, er werd op dat gebied gewoon heel slecht geacteerd.

De ongeloofwaardigheid werd vergroot door de slechte special effects, waarom waren die zo slecht? De film komt toch uit 2008?

Overall was het toch een leuke film, ondanks het slechte acteerwerk en de special effects. Leuk voor een keer, dat wel.

avatar van MovieFan79

MovieFan79

Toen de eerste twilight film uitkwam en een hele hype onstond d8 ik hmm ik ga de film zelf ook maar eens bekijken.. en ik hou van vampieren films.. blade vond ik super vet.. interview with a vampier, Bram stokers dracula, underworld.. en allen hebben een ander concept/verhaal.. zo ook twilight.. de liefde tussen een burger meisje en een vampier.. Ik persoonlijk vond en vind twilight nog steeds een mooi en leuke film.. van deel 1 tot aan deel 4...

En ja het is meer verhaal en af en toe wat actie.. af en toe erger ik me aan het wanhopige gedrag van bella maar ja.. dat mag de pret niet bederven Ik vind het een mooi verhaal over een onmogelijke liefde... af en toe wat humor erin.. Van mij krijgt twilight 4 sterren..

avatar van Honey Blossom

Honey Blossom

ik schaam me ervoor dat ik stiekem deze film leuk vind.

Ik denk dat vrouwen kwijlen op de passie/honger die Edward heeft voor Bella. Het gaat meer om het idee I guess. Een soort seksuele spanning die alleen vrouwen tussen de scènes door kunnen ruiken, net als Edward Bella ruikt. Feromonen! haha!

Ik irriteer me dòod aan Kristen Stewart haar acteerstijl. Ik irriteer me dòod aan Robert Pattinson zijn acteerstijl. Alsof ze beide continue een stok in hun achterste hebben. Maar soort zoekt soort en de twee vullen elkaar aan in deze film.

De meeste sympathie heb ik met de vader. Wat een bitch is Bella ook, totaal geen goede dochter. Selfish.

Het verhaal komt redelijk overeen met de boeken, so I've heard. Maar om nou de moeite te nemen om de boeken te gaan lezen: I don't think so.

Kleine 2,5*

avatar van killerfreak

killerfreak

Gezien alle hetze me toch ineens erachter gezet om deze films te kijken. Hoezeer ik me echter ook in de mind van een vrouw probeer te verplaatsen, ik heb geen flauw idee wat ze zien in Robert Pattinson. En ook Kristen is (zeker in deze film) bijlange niet zo'n goede actrice.

Maar het moet gezegd, er wordt wel een geheimzinnige magie geschept tussen de 2 die ervoor zorgt dat je als kijker meegeslorpt wordt in het verhaal. En je moet het Kristen nageven, ze kan geweldig verliefd en verlangend kijken naar Robert

Soit, filmpje valt al bij al nog mee. Voldoende balans tussen actie en romantiek, tussen mysterie en opheldering.

Daarom toch nog 3*

avatar van Ste*

Ste*

• 2073 berichten

Het eerste wat me opviel was het lelijke filter, dat dingen niet per se spannend of sfeervol maakt, maar eerder gewoon heel flets en grauw. Die witte gezichten vond ik echt zo overdreven dat ik me er de hele film aan gestoord heb. En Kristen Steward is van zichzelf al niet bepaald een zonnestraaltje. Een raadsel waarom ze dat grietje gecast hebben, zo vreselijk verveeld dat ze is, en naar om een hele film tegenaan te kijken.

De film zelf straalt, zeker het eerste half uur, een soort futloosheid uit. Komt vooral door die vreselijk bleke, chagrijnige en futloos acterende hoofdrolspelers. De relatie tussen de twee is in het begin nogal ergerlijk. Het blijft nogal vaag wat ze precies van elkaar willen, de dialogen zijn eigenlijk op geen enkel punt interessant, laat staan dat je op enig moment hoopt dat het romantisch ergens heengaat. Nooit komt er ook maar enige geloofwaardige passie in het spel.

Het vampierengedoe is aardig uitgewerkt, de scene bij hem thuis met zijn familie bijvoorbeeld was nog wel licht vermakelijk, maar alsnog is het zeker niet een onderwerp dat ik ooit interessant zal gaan vinden, zeker niet in een modern jasje als dit.

De effecten zijn matig. Ik moest in ieder geval schamper lachen elke keer als Edward hard rende of als een aap door de bossen zweefde. Zag er gewoon vreemd en niet geloofwaardig uit. Net als die diamanten gloed die hij kreeg in het licht.

Het verhaal zelf is oninteressant. Zoveel gebeurt er tot aan de uiteindelijke climax ook niet eens. Dat was overigens nog de beste scene uit de film, zowel wat effecten betreft als de struggle om Bella niet te doden.

Verder, nee, niet best. De hoofdrolspeelster is zo erg dat dat de film al zowat een hele punt kost. Zo emotieloos, en dat in een film die romantisch zou moeten zijn, het is me nogmaals een raadsel wat ze te zoeken heeft in deze film.

avatar van StevenMighty

StevenMighty

Anders dan de meeste vampierfilms, deze aardige introductie van het fenomeen Twilight.

Maar voor mij gaat het bij eentje blijven want na de film zat ik niet vol ongeduld uit te kijken naar de andere vier delen. Waarschijnlijk omdat ik niet tot de doelgroep van deze film behoor.

De gezichten van de vampiers vond ik belachelijk wit, de make up laag lag er centimeters op.

In z'n geheel geen tegenvaller en fijn om een keertje gezien te hebben, maar het had ook bij 1 film mogen blijven voor mij.

2,5 sterren

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Ik heb moeite moeten doen om deze film uit te kijken. Het ging zo vreselijk traag en het verhaal vond ik nu ook niet bepaald interessant. Dit lijkt me inderdaad meer iets voor tieners, vooral dan meisjes. Ik denk dat ik deze best niet mag vergelijken met "Let me in" (die ik heel goed vond) hoewel ze allebei wel onder vampierfilm mogen worden geclassificeerd. Ik vond Twilight dan wel beter dan al die actie vampierfilms waar de vampieren zo gemoderniseerde metroseksuelen zijn in leren pakken die mekaar met moderne wapens te lijf gaan. Ik vond de relatie tussen de hoofdpersonages nogal gemaakt overkomen, niet echt overtuigend, maar dat is mijn mening. Aan de andere kant is er nog veel ergere hype dan dit zoals Harry Potter hetgeen ik helemaal zooi vond.

avatar van thunderball

thunderball

Deze gisteren eens herbekeken, met het oog op vanavond, om de volgende delen te gaan bekijken.

Allereerst behoor ik natuurlijk totaal niet bij de doelgroep (bakvissen van tussen de 13 en 17 jaar), de hele hype destijds rond deze film is aan mij dan ook totaal voor bij gegaan, maar -eerlijk is eerlijk- de film was kundig genoeg gemaakt en het verhaal alleraardigst om te kunnen blijven boeien.

Stewart is goed in de hoofdrol en vormt een wat eigenaardig, maar goed paar met Pattinson.

Ik snap dan ook al die kritieken op haar acteren niet, die ik zo links en rechts hoor.

De SFX zijn vooral degelijk, maar nergens origineel of geweldig. De finale vond ik dan weer erg tegenvallen en te kort om werkelijk indruk te maken.

Zeker niet slecht, origineler en beter dan al die andere tienerrotzooi van de laatste jaren.

Smaakt best naar meer, dus benieuwd naar de volgende delen.

Een zeven, ofwel 3,5 ster.

avatar van Nicole_1989

Nicole_1989

Een tijd terug me dan toch maar eens gewaagd aan de moederfilm van het genre, aangezien alles tegenwoordig met deze saga wordt vergeleken.

Boek(en) niet gelezen, maar dat leek me met dit eenvoudige verhaaltje (zo komt het in ieder geval op mij over) ook niet echt nodig.

Ik ga er niet teveel woorden aan vuil maken: mij kon het niet verblijden. Een film vol melodramatisch gezucht en gesteun en semi-gevaarlijke blikken alsmede wat-heb-ik-het-toch-zwaar-omdat-ik-verliefd-ben-blikken.

Jammer dat zoveel films die veel meer inhoud hebben altijd worden gerefereerd aan Twilight, alsof dat een nieuwe maatstaaf is.

Maar eerlijk is eerlijk, je moet het de film wel nageven: hoe slecht men hem ook vindt, alles wordt er tegenwoordig mee vergeleken, dus schijnbaar heeft het toch een indruk gemaakt op de mensen.

Mijns inziens geef je de film daarmee veel te veel credit Snel vergeten die hap, is mijn advies!

avatar van tbouwh

tbouwh

Lang de boot afgehouden, maar dan toch maar eens de eerste Twilight-film gaan kijken. De film, omdat de kans dat ik het niks zou vinden me aanzienlijk leek. Met de boeken beginnen leek me zodoende niet de meest geslaagde optie.

Het vampier-idee stond me van tevoren weinig aan. Achteraf ben ik blij dat ik de eerste film gezien heb, en ben ik ook wel van plan de rest te gaan zien.

Waar de speciale gaven van de vampiers en de actiescenes overwegend matig zijn weergegeven, scoort de film op het gebied van drama en sfeer ruim voldoende.

Ik heb genoten van de mysterieuze sfeer die rond de Cullen-familie hangt, en ondanks dat je het antwoord al weet, is de zoektocht van Bella naar de waarheid boeiend om te volgen.

Fijne rol van Kirsten Stewart, die ik wel kan waarderen, mede omdat ze ( mijns inziens ) goed acteert.

Ook Pattinson is wel aardig, al wisselt zijn stemming zo vaak dat hij moeilijk inschatbaar blijft.

Acteerwerk is van de gehele cast in orde, en de dramastukken tussen Stewart en Pattinson komen geloofwaardig over.

Minpunten liggen op het gebied van geloofwaardigheid en de manier waarop sommige dingen zijn weergegeven.

Toffe scene met Supermassive Black Hole

Deze film heeft voldoende geboeid om deel 2 een kans te geven.

avatar van Film Pegasus

Film Pegasus schreef:

Ik ben wel te vinden voor vampierenfilms al heb je uiteraard veel goeie en slechte films in het genre. Daarom toch maar deze Twilight een kans gegeven. Met Ginger Snaps (al is dat een weerwolf) had ik een goed oog in de combinatie van tienerfilm en griezelfilm. Maar al snel blijkt deze film één grote emotrip te zijn met een aseksuele vampier en het 'arme ik' meisje dat moeite heeft met sociale contacten. De film lijkt mist het avontuurlijke van Harry Potter en de ballen van Ginger Snaps. Daardoor wordt het een melige tienerfilm die meer richting Highschool Musical lonkt. Af en toe zijn er wel mooie shots, maar het is nogal leeg en de acteurs zijn ook niet echt de grote helden. Niet slecht, maar gewoon apatisch en naast elkaar.

De film mikt duidelijk op tieners en daar is uiteraard niets mis mee. Ik denk dat elke generatie zo wel z'n films heeft. Alleen blijft het wel steken in dat doelpubliek en mist het wat om verder te kijken. We zullen het maar houden op 'mijn ding niet' zeker?

Toch een keer herzien. Dit is een film die al meteen werd afgeschoten bij het lanceren en ook altijd als tienerfilm werd afgeschreven. Een hype in de lijn van Harry Potter en het latere Hunger Games om maar enkele franchise te noemen. Op zich is er niets mis mee om naar een bepaalde doelgroep te mikken. Behalve als je niet tot die doelgroep behoort natuurlijk. De film is beter dan ik me kon herinneren. De hoofdpersonages zijn emotieloze figuren en het heeft wat overdramatisch emo-gedoe. Zullen tieners iets meer smaken dan ik denk ik. Wel zit de sfeer goed en heb je enkele mooie scènes. Het ongemak tussen vader en dochter is niet slecht en ook de wat meer actievere scènes doen het goed. Het is wat zoeken soms naar de juiste toon, maar beter dan ik eerst beoordeelde.

avatar van LauraArsenal

LauraArsenal

Een tijdje geleden hebben mijn vriendinnen me dan toch kunnen overhalen om twilight eens te bekijken. Eerlijk gezegd? Een van de saaiste films die ik ooit heb gezien.

Persoonlijk is dit niets voor mij en het verhaal is ondermaats. Het is allemaal zo soft. Ik begrijp al die heisa er niet rond, als ik het had geweten had ik hem nooit bekeken.

avatar van IH88

IH88

“Could you act human? Okay, I have neighbors.”

Niet slecht. Het verhaal komt (te) langzaam op gang en de verwachte actie valt tegen, maar daar staan wel genoeg goede dingen tegenover. Ik heb horrorverhalen gehoord over het acteerwerk, maar Stewart en Pattinson doen het niet slecht en vormen een vreemd maar wel interessant duo. Bella en Edward zijn beide emotieloos en volgens mij een beetje contactgestoord, maar samen werkt het wonderwel. De grauwe, donkere en regenachtige beelden en locaties helpen ook en zorgen voor een sfeervol geheel. De andere acteurs doen voor spek en bonen mee, en mogen vooral chagrijnig en mysterieus kijken.