• 9.378.457 stemmen

Geregisseerd door: Catherine Hardwicke

Met onder meer: Kristen Stewart, Robert Pattinson en Taylor Lautner

Releasedatum: 4 december 2008

Plot Twilight

"When you can live forever, what do you live for?"

Isabella Swan is een normale Amerikaanse studente, die verliefd wordt op de jongen Edward Cullen. Deze jongen heeft een groot geheim: hij is een vampier. Als Isabella dit ontdekt is ze niet bang, ze houdt van hem. Edward doet dan ook zijn best om de verleiding zijn geliefde leeg te zuigen te weerstaan. Maar hoe sterk is hij? En lukt het hem om de andere vampiers, die niet het doorzettingsvermogen van Edward hebben, bij Isabella weg te houden?

Q Jones

Ja zo slecht dat ik na het zien er bij deze film bijna een halve ster wou bij doen, Uiteindelijk toch niet gedaan hoor

Tha-Joker

Whahaahhaaaa. Die ga ik dus niet kijken

Q Jones

Ik ben weer wel benieuwd naar deel drie, Maar de films worden zo gehypt dat het gewoon niet meer leuk is om je mening te geven want al die Pattison fans kijken niet relevant naar de film maar ze kijken hoe veel hij er in voor komt, Is dat veel dan geven ze een hoog punt

Tha-Joker

Whahahahahaaaa ja ik begrijp wat je bedoelt.

avatar van TomaskeX

TomaskeX

Hah, het begin van de supersupersupergeweldige saga.

MoFeDu

Bah, wat een slechte film en die verschrikkelijke Robbert Pattinson hype maakt het alleen maar erger, meer woorden wil ik niet aan dit misbaksel vuil maken

En terecht!

Q Jones

Nou ik vind Pattison ook geen held maar in Remember Me speelde hij aardig tot goed. Dus misschien die ff een keertje kijken

Tha-Joker

Ik hoorde dat het eind daarvan best "spectaculair" en "heftig" is. Klopt dat?

Q Jones

Ja idd en hey einde scheid zich ook van een standaard einde, en er zit natuurlijk een uitstekende Brosnan in

Tha-Joker

Mmm... ik zal het overwegen

Q Jones

Zeker doen en dan laten weten wat je er van vond he

Tha-Joker

Tuurlijk, maar ik moet ook nog Babylon AD en JCVD opnieuw kijken, dus welke eerst?

avatar van Kevin13

Kevin13

Het gaat hier nog altijd over Twilight..

Q Jones

Ja daar heb je helemaal gelijk in. Jij vond hem nlijkbaar ook niks

Tha-Joker

Sorry hoor Twilight is poep, zo nu ging me bericht toch nog over twilight Nee hoor grapje, zet het gesprek wel voort ergens anders.

avatar van Fast Eddy

Fast Eddy

leandero schreef:

Ja nou ja, elke hetero jongen die ik ken haat deze film tot in het diepste van hun harten...macho gedoe naar mijn mening.

Film is absoluut niet slecht, maar zoals eerder al gezegd op dit forum word ook ik gek van dat gezwijmel tussen tienerheld Pattinson en dat stewart.

Voor de rest wel boeiend verhaal ( beetje langdradig ), spanning was trouwens ver te zoeken, en het acteren was ook wel oke.

Bij elkaar hebben ze bij mij nog wel een 3* gesprokkelt!

Hierbij sluit ik me bij aan, toch wat de film betreft!

Ik ben hetero en haat deze film niet ☺, maar ik ben dan ook gefascineert in films met vampieren, weerwolven e.d.

Al vind ik het ook geen hoogstaande cinema.

Tha-Joker

Ik ben hetero en 15, ik denk niet dat het macho gedoe is. Het is gewoon een verschrikkelijk slechte film. Het acteerwerk is niet aardig, het is verschrikkelijk. Het verhaal langdradig en niet spannend.

Q Jones

Ik ben ook hetero laat dat even duidelijk zijn en ik vond de film wel leuk. Het sfeertje in deze film zit er goed in, en dat het af en toe wat langdradig is dat maakte voor mij niks uit. Het het is gewoon een film die je even uit de realiteit haalt. Dat vind ik ook knap gedaan.

Tha-Joker

Ok, maar ik denk niet dat deze film slecht beoordeelt wordt op IMDB of Rottentomatoes bijvoorbeeld omdat er veel (hetero) jongens zijn die deze film haten omdat ze zich macho voordoen. Ik vind dit gewoon geen goede film omdat ik dit geen leuke/spannende/interessante/mooie film is volgens mij. Ik bedoel ik geef 13 going on 30 ook gewoon een 3, dat is omdat ik me gewoon vermaakt heb en soms zelfs gelachen. Ik bedoel dat is niet echt macho

avatar van Elineloves

Elineloves

Lekker kortzichtig om de (hetero) mannen de schuld te geven. Ik als vrouw zijnde stoor me even goed aan dat soort dingen.

Ik ga er dan ook graag van uit dan de meeste mensen gewoon de film zelf beoordelen.

avatar van salimmilas

salimmilas

@ tha Joker:

nu weten we wel dat je deze wil niet mooi vindt!!

Tha-Joker

Sorry ik reageer op een post. Vanwaar deze vijandigheid? Iemand zegt dit:

Daar moet ik op reageren. Ben je bang dat je deze SLECHTE film niet goed kan verdedigen?

MoFeDu

Salimmilas zegt alleen dat het duidelijk is dat je de film niet goed vindt, wat je inderdaad wel lichtelijk hebt door laten schemeren...

MoFeDu schreef:

Ik heb drie berichten hier geplaatst over dat ik Twilight slecht vind. Wie geeft Salimmilas het recht te bepalen dat ik dat genoeg heb gezegd. Wanneer iemand plaatst dat macho-jongens deze film slecht vinden dan moet ik daar inderdaad even op reageren.

avatar van Elineloves

Elineloves

Hou eens op met dat: 'Kijk mij eens gelijk hebben!' en post alleen iets over de film als het de moeite waard is.

Elineloves schreef:

En laten we het daar op houden...

avatar van Film Pegasus

Ik ben wel te vinden voor vampierenfilms al heb je uiteraard veel goeie en slechte films in het genre. Daarom toch maar deze Twilight een kans gegeven. Met Ginger Snaps (al is dat een weerwolf) had ik een goed oog in de combinatie van tienerfilm en griezelfilm. Maar al snel blijkt deze film één grote emotrip te zijn met een aseksuele vampier en het 'arme ik' meisje dat moeite heeft met sociale contacten. De film lijkt mist het avontuurlijke van Harry Potter en de ballen van Ginger Snaps. Daardoor wordt het een melige tienerfilm die meer richting Highschool Musical lonkt. Af en toe zijn er wel mooie shots, maar het is nogal leeg en de acteurs zijn ook niet echt de grote helden. Niet slecht, maar gewoon apatisch en naast elkaar.

De film mikt duidelijk op tieners en daar is uiteraard niets mis mee. Ik denk dat elke generatie zo wel z'n films heeft. Alleen blijft het wel steken in dat doelpubliek en mist het wat om verder te kijken. We zullen het maar houden op 'mijn ding niet' zeker?

avatar van ChelseaH

ChelseaH

Ik heb eerst de boeken gezelzen en daarna de film gezien. De eerste keer zag ik de film samen met mijn vriendinnen in de bios ik was er helemaal weg van toen zou ik een 5 hebben gegeven. Maar na de 2e keer dacht ik meer van ' schiet op' Ik bedoel OMG deze film gaat langzaam! en best saai ook want het verhaal is niet echt geweldig. Het boek is wel leuk maar de film mwa. De 2e deel hiervan is ook niet echt om te springen. ik ga de 3e die in de ios komt wel zien maar verwacht niet veel. de boeken zijn leuker maar oke de 1e keer was wel heel leuk dus een 3*

avatar van AGE-411

AGE-411

Mijn zus is naar deze film aan het kijken nu.

Jezus Christus De muziek alleen al