• 9.379.078 stemmen

Geregisseerd door: Catherine Hardwicke

Met onder meer: Kristen Stewart, Robert Pattinson en Taylor Lautner

Releasedatum: 4 december 2008

Plot Twilight

"When you can live forever, what do you live for?"

Isabella Swan is een normale Amerikaanse studente, die verliefd wordt op de jongen Edward Cullen. Deze jongen heeft een groot geheim: hij is een vampier. Als Isabella dit ontdekt is ze niet bang, ze houdt van hem. Edward doet dan ook zijn best om de verleiding zijn geliefde leeg te zuigen te weerstaan. Maar hoe sterk is hij? En lukt het hem om de andere vampiers, die niet het doorzettingsvermogen van Edward hebben, bij Isabella weg te houden?

avatar van booyo

booyo

rbn-93 schreef:

er zit een groot verschil tussen de rest van de werled en nederland hea. ik bedoel amerikanen...meer hoef ik niet te zeggen

The man's got a point.

Flipman

Als het aan de Amerikanen ligt dat Twilight op IMDb zo laag scoort, zijn ze op dat punt toch wel een stuk intelligenter.

Flipman schreef:
En omdat Edward het vreselijk vindt om met zo'n feeks als Bella eeuwig samen te zijn, besluit ie om haar NIET in een vampier te doen veranderen. Uh huh.
Vooral dit snap ik niet. Moet ik zeker het boek voor lezen maar dan moet ik tot ik die uit heb een emmer voor braaksel naast m'n bed hebben staan.

M'n ex, die verzot is op deze franchise, is ook gek op Coldplay. Dat laatste vind ik nou weer niet zo gek. Ik moet bij die karakters in deze film altijd denken aan een bepaalde song:

It wasn't long
'Till I crapped some dung for you
Oh yeah, you made me poo
'Cause you are all shallow

avatar van Tranquiloz

Tranquiloz

Voordat ik deze film gezien had, had ik op sommige sites het commentaar gelezen. En wat me opviel was dat er én mensen waren die deze film helemaal top vonden én mensen die deze film geen drol aan vonden. Tja, toen neeg ik al meer naar de laatste groep, vooral omdat zulke films niet echt mijn ding zijn.

Hoe dan ook, ik werd door een paar van mijn vrienden overgehaald om hem toch maar te kijken. Met tegenzin en weinig hoop op een succesvolle film heb ik Twilight gekeken. En ik moet zeggen, als je er bar weinig van verwacht, dat is het een best redelijke filmpje om te kijken. Daarom toch maar een 2,5 voor de moeite.

avatar van diaan11

diaan11

Flipman schreef:

It wasn't long

'Till I crapped some dung for you

Oh yeah, you made me poo

'Cause you are all shallow

Dat een film je ding niet is, prima, maar zo'n lange uiteenzetting van wat er volgens jou mis mee is lijkt me wat teveel van het goede.

Jezelf quoten trouwens ook.

Misschien nog bitter over de break-up? Of is de hele tekst geschreven in de hoop dat je ex het zou lezen?

Anyway, beetje jammer...............

Flipman

Helemaal niet, moest er gewoon aan denken. Mezelf quoten deed ik in de hoop dat iemand me dat misschien uit zou kunnen leggen zonder dat ik het boek zou hoeven lezen.

In de hoop dat m'n ex het zou lezen? No f!@#ing way! Kan mij niks schelen als ze dit lees. Ik verwacht overigens helemaal niet dat ze ooit op deze pagina komt. Sterker nog, daar heb ik nog niet eens over nagedacht! En ergens heb ik een beetje spijt van het laatste gedeelte van dat bericht, want Coldplay besmeuren met Twilight verdient die band niet -ook al moest ik, werkelijk waar, wel heel nodig naar de WC net toen de film begon, vandaar dat ik op die tekst kwam. Coldplay behoort tot de weinigen in de huidige mainstream die nog daadwerkelijk muziek maken. En nog goed ook!

Bitter? Absoluut niet, uiteindelijk is die breuk het beste dat me ooit is overkomen!

En die 'lange uiteenzetting', bedoel je daarmee mijn vorige bericht of die van een week geleden? Als het om die uitgebreide mening van vorige week gaat; wat is daar mis mee? Heb je liever iets dat goed beargumenteerd is of een simpel berichtje: 'Wat een Kutfilm!' Ik doe liever het laatste. Ook als ik lees dat mensen een film goed vinden wil ik, ongeacht mijn eigen mening erover, weten waarom ze er zo idolaat van zijn/van walgen. Dus nee, ik vind dat precies genoeg van 't goeie, helemaal niet teveel.

avatar van _marianne_

_marianne_

ik vind het een hele mooie film!

kan er geen genoeg van krijgen, net als new moon

kan niet wachten op eclipse!

maar het is wel een genre waar je van moet houden

avatar van Elineloves

Elineloves

Ligt het aan mij of is er van poster gewisseld? Ik vond de vorige (die wat ik in mijn gedachten heb) veel mooier.

avatar van Kevin13

Kevin13

Er is naar mijn weten niet van poster veranderd.

avatar van Jorindaaah

Jorindaaah

Ik heb eerste de film gezien en daarna de boeken gelezen.

Zoals vaak weegt de film overduidelijk niet op tegen het boek, maar dit was toch wel een grote teleurstelling.

Ik zat mij 122 minuten te ergeren aan Kristen Stewart die toch wel erg vlak ( en naar mijn idee) emotieloos acteerde.

Verder komt er pas ergens aan het eind van de film een beetje spanning in, en dat is toch wel erg lang wachten!

wel jammer want de rest van de (veelal jonge cast) acteert goed en het concept is origineel. O ja, alleen soms zagen de animatie er wel érg nep uit.

( denk aan robert Pattison, die Edward speelt, en met Bella op zijn rug rond rent).

avatar van Keane1983

Keane1983

Een leuke film en kon hem goed volgen (ik heb de boeken niet gelezen).

De film weet je visueel goed te tracteren op een paar mooie beelden.

Toch komt deze film qua SFX niet zo heel erg goed uit de bus, voornamelijk het springen aan een touwtje voor de green-screen.

Er werd goed gespeeld met de camera, slow-mo's e.d. Vooral de baseball scene is wel heel erg leuk gedaan.

Het verhaal trok me ook wel en er werd goed en overtuigend geacteerd.

Wat zeer zeker een aanrader is om aan te schaffen is de soundtrack. Toch wel jammer dat ik van de OST niet veel terug heb gezien in de film. Er bestaan namelijk 2 soorten OST van deze film. Een is de score (deze vond ik persoonlijk iets minder) en je hebt de ost inspired by the movie (overigens wel een officiele cd van de film hoor).

Van mij krijgt deze lekkere weg kijk film een 3.5*

Het is weer eens iets anders dan de doorsnee vampire films.

avatar van Jamzy

Jamzy

pfff langdradige film met hele slechte trucage,de acteerprestaties vallen wel nog mee,verhaal is super slap,film steekt echt tegen,geen idee wat iedereen in die films ziet.

avatar van Dreamboy

Dreamboy

eentonig

avatar van Zidaan

Zidaan

Heeft toch nog wel een hoog gemiddelde hier zeg!

avatar van WanderingStar

WanderingStar

Deze film heb ik heel lang laten liggen omdat ik geen zin had om mee te doen aan die stomme Vampier-hype.

Deste irritanter dat ik 'm nog leuk vond ook. Die lame special effects hebben me helemaal niet dwars gezeten.. Ok het viel wel op..

Haha maar het dikke gedeelte van mijn punten gaan naar de heerlijke agonizing romance.. dat intens verterende verlangen.. Van die heerlijk ouderwetse boeketromannetjes-romantiek!

Ik moet eerlijk toegeven though dat ik me een groot gedeelte van de film heb zitten ergeren aan haar hoofd.. met die wallen.. en die onaantrekkelijkheid..

Het paste wel goed in het verhaal..

Maar toch vind ik het nasty om te zien..

En vervelend om toe te geven, maar ik ga zo gauw mogelijk de volgende kijken. ..

avatar van wegkijker

wegkijker

De boeken zijn duizendmaal beter, moet ik altijd maar herhalen bij deze film(s). Ik had hem waarschijnlijk beter gevonden als ik het boek niet had gelezen, maar het is nu eenmaal zo. Ik vind het altijd doodzonde dat er zoveel 'kostbare' informatie verloren gaat. Ik vind het wel een betere verfilming dan bv. de Harry Potter films.

avatar van Lisa.-

Lisa.-

Dit is echt een geweldige film.

Het boek is wel ietsjes beter.

Erg goed geacteerd.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Schattig vampierenfilmpje.. beetje belachelijk vanwege honkballende vampiers en wat andere zaken die niet geheel stroken met wat we over vampiers wisten.. maar voor pubers met een kwijnende romantische inslag ongetwijfeld een leuke film.

avatar van Aapje81

Aapje81

Kirsten Stewart doet het leuk en Robert Pattinson is acceptabel maar daarmee heb je het dan ook gehad. De rest van de cast is erg ondermaats en het scenario te weinig interessant.

Alleen een paar mooie plaatjes en wat mooie muziek zorgen ervoor dat ik het einde van deze film heb gehaald.

Kleine teleurstelling.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Wist niet zo goed wat ik hiervan moest verwachten, vreesde er eigenlijk zelfs een beetje voor. Maar achteraf bleek dat ik me hier ontzettend goed mee kan entertainen.

Erg rustig tempo, maar toch elke seconde boeiend door de mooie beelden, fijne camerawerk, zeer fijne muziek-keuze en uiteraard de cast.

Sommige bovennatuurlijke acties zagen er iets te gemaakt uit, maar verder nauwelijks iets op deze film aan te merken.

Cast speelt naar behoren, en Kristen Stewart steekt er bovenuit.

4,5* Snel New Moon maar eens bekijken.

avatar van rox91

rox91

Heel kunstig gedaan en mooi opgenomen. Ook mooie locaties. Alleen moet je het verhaal wel goed volgen, anders ben je er zo uit.

Deze film is geweldig

twilight new moon is nog beter

en de 3 is ook wel goed

maar deel 4 is het best van al !

Flipman

Hoera voor de geweldige argumentatie ...

avatar van Guardian of Isis

Guardian of Isis

Mireille-lala schreef:

maar deel 4 is het best van al !

Na wat ik al allemaal gelezen heb over dat vierde deel, is dit toch mijn reactie op een dergelijke stelling:

avatar van jjwebaline

jjwebaline

Niet gedacht dat ik hem zo goed zou vinden...

avatar van joryfaber

joryfaber

het was een goed film maar er kon wel meer actie in

avatar van Norma

Norma

Ik hobbel een beetje achter de feiten aan, maar goed, ook ik heb Twilight nu gezien. Wat kan ik zeggen; ik voel me opeens oud, haha! Het hele gebeuren deed me eerlijk gezegd niet zo veel, al kon ik me best indenken dat ik een 20 jaar terug ook vreselijk gezwijmeld zou hebben bij de omfloerste blikken van die Patterson.

Nu vond ik de gepijnigde blikken en het niet uit hun woorden kunnen komen van hem en Kristen Stewart weinig overtuigend en nogal irritant. Het leek wel of ze een wedstrijd hielden wie het moeilijkste kon kijken.

Al met al had ik er toch wat meer fantasy-spektakel en minder puberromantiek van verwacht, maar spektakel was er niet of nauwelijks waardoor de balans wel heel erg naar laatstgenoemde doorsloeg. Lief, wel leuk, maar niet bepaald spannend. Wel wat mooi gefilmde scènes in het bos, maar verder een erg lange aanloop naar een tegenvallende climax.

Vraag me toch een beetje af wat er van Twilight overgebleven zou zijn zonder die hele hype rondom de looks van Patterson. Maar of ik het vervolg ook nog eens ga kijken? ‘Tuurlijk wel, zwijmelen verleer je nooit echt.

avatar van Decec

Decec

Héél goede film

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Ik vond het een heerlijke film om naar te kijken. Als je fan was van de TV serie Moonlight (helaas wordt deze niet meer gemaakt) dan kan je deze film ook zeker waarderen !

Mooi liefdesverhaal, de sfeer in de film klopt helemaal en de chemie tussen de twee hoofdrolspelers is heel sterk. Ik vond het wel apart dat je mee kon kijken in het leven van een vampier en dat ze net deden alsof ze een standaard gezinnetje waren. Grappig. Het liefdesverhaal daarentegen was weer heel sterk. Vooral de eindscene op het prieeltje vond ik heel erg mooi !

Het enige minpuntje vond ik dat het af en toe net een beetje teveel sfeer had van een highschoolfilm . Maar het hele verhaal eromheen is heel mooi uitgebeeld.

avatar van _manga_

_manga_