• 9.378.489 stemmen

Geregisseerd door: Catherine Hardwicke

Met onder meer: Kristen Stewart, Robert Pattinson en Taylor Lautner

Releasedatum: 4 december 2008

Plot Twilight

"When you can live forever, what do you live for?"

Isabella Swan is een normale Amerikaanse studente, die verliefd wordt op de jongen Edward Cullen. Deze jongen heeft een groot geheim: hij is een vampier. Als Isabella dit ontdekt is ze niet bang, ze houdt van hem. Edward doet dan ook zijn best om de verleiding zijn geliefde leeg te zuigen te weerstaan. Maar hoe sterk is hij? En lukt het hem om de andere vampiers, die niet het doorzettingsvermogen van Edward hebben, bij Isabella weg te houden?

avatar van lvlvlv

lvlvlv

Vond dit deel niet zo interessant, het tweede deel is toffer, maar dat is m'n smaak.

avatar van Syrake

Syrake

Vandaag deze film gezien op vtm ... Kheb nooit intresse getoond in deze films omdat dat vampierengedoe eigenlijk totaal mijn genre niet is ... maar hij was op tv en heb hem toch gekeken omda er niks anders op was ... ik vond hem wel verassend goed ik heb toch met spanning zitten kijken op bepaalde momenten en het acteerwerk vond ik ook prima ... krijgt van mij 3*

ben benieuwd naar de 2de film ook

avatar van Nomak

Nomak

Nogal een tegenvallende film en na afloop begrijp ik totaal niet waarom dit zo populair is. De chemie tussen de hoofdpersonages Bella en Edward ontbreekt volledig, dat zal ook wel te maken hebben met het ondermaatse acteerwerk en de belachelijke dialogen. Robert Pattinson weet niet te overtuigen, maar Kristen Stewart is nog het ergste. Ze loopt de hele tijd met een sombere blik op een emotieloze manier door de film. Ze komt erg gefrustreerd en depressief over, op een manier van: "Oh kijk eens wat een moeilijk leven ik heb". Identificeren of meeleven met dit soort personages is voor mij dan erg moeilijk. Bella's vader deed het dan wel weer goed, en Jacob was ook wel een interessant personage. In het vervolg zal die Jacob waarschijnlijk wel wat meer speeltijd krijgen, wat hopelijk voor wat meer actie zal zorgen. Hier was tegen het einde van de film ook wel wat actie te zien, maar dat stelde helaas niet al te veel voor. Van de drie vampieren waar ze ruzie mee kregen bleef enkel de oninteressante Jason over, de rest zagen we niet in actie. En die Jason was nog beroerder dan Edward. Sowieso nogal bizar dat die kerel absoluut op Bella wil jagen terwijl er een hele stad vol met mensen is waar hij een prooi kan uitkiezen. Zal maar weer zijn om aan te tonen dat die Bella het middelpunt van het universum is. Ook jammer dat er totaal niets van horror in de film zit. Ik begrijp dat het niet het belangrijkste aspect van Twilight hoeft te zijn en ik vraag dan ook geen afschuwelijke taferelen, maar er is toch niets mis met een moord of iets dergelijks in beeld te brengen. Verder vind ik ook dat de film ongeveer een half uur te lang duurt. Dit suffe verhaaltje had makkelijk verteld kunnen worden in anderhalf uur. Nu werd het regelmatig nogal vervelend om naar te kijken en de slappe muziek die er gedurende de film te horen was hielp ook niet mee aan een prettige kijkervaring.

avatar van PhongForce

PhongForce

Vandaag op Film1 gekeken en ik was teleurgesteld.. een jochie dat H&M kleren draagt moet een vampier voorstellen.. Denken jullie niet dat Blade zich kapotlacht??? en al die vampieren in goede vampierfilms..

Die jongen zit op school lmao..!! Waar zijn toch die Deacon Frosts (uit Blade) gebleven ?!?!

Dit is echt om te huilen gewoon !!

Als ik aan Vampiers denk, denk ik aan nachtmerries.. Mijn neefje is bang voor vampiers, misschien moet ik hem eens Twilight gaan laten kijken dan weet ik zeker dat hij van zijn grootste angst af komt.

Twilight vernield het vampierencultuur, een jongeman dat een Ipod, blackberry oftewel nieuw tijdsperk look heeft is niet geloofwaardig en dan red hij ook nog eens een meisje die toevallig ook nog eens de knapste is..Tjaaa en ze is ook nog eens depressief?? nou nou ze heeft het look alsof ze in een videoclip gaat spelen van Lady Gaga, beetje blij uitzien maar depressief gedragen..en oh god die zogenaamde vampier..

Als je 15 bent en volop aan het pingen bent is het misschien wel te doen maarre ik vind het niks hoor

avatar van Undertraxx

Undertraxx

Voor ik deze film zag, had ik een hekel aan Twilight. Mijn vriendin drong erop aan hem toch eens te kijken, wel ik moet zeggen: ik was aangenaam verrast. Het verhaal sleept je helemaal mee. Ik zeg niet dat ik hem geweldig vond, maar toch ZEKER NIET slecht.

avatar van Kisje

Kisje

Ben ik nou de enige die vindt dat Stewart op de filmposter er totaal anders uitziet dan bv. in de film en op de rode loper?

avatar van qwertzu

qwertzu

Kisje schreef:

nee hoor, ik heb ook altijd het idee dat het iemand anders is!

Lijkt er niet eens op!

maar ook Robert Pattinson lijkt heel anders op deze poster vind ik.

avatar van Kisje

Kisje

qwertzu schreef:

nee hoor, ik heb ook altijd het idee dat het iemand anders is!

Lijkt er niet eens op!

maar ook Robert Pattinson lijkt heel anders op deze poster vind ik.

Mwoa, Robert vind ik nogal meevallen, maar Stewart is to-taal onherkenbaar! Toen ik ze in de film zag spelen dacht ik zelfs wie IS dat meisje

avatar van JustMike

JustMike

Twilight-Hype

Ik snap niet waar die hype vandaan komt, ik vind deze film zo saai, zo stom. De vampiers slaan helemaal nergens op, romantiek is zo niet leuk. Hij werd me aangeraden door bijna mijn hele familie, en die gingen helemaal tegen me zeggen van: waarom vond je hem niet leuk? etc.

Ik kan niemand deze film aan raden, zelfs niet aan mijn vijanden. Het slaat nergens op, en het is gewoon zo slecht, misschien dat het boek nog leuk is, in ieder geval, dat vind mijn zus, die de reeks al 3 keer heeft gelezen!!

Het is misschien wel een leuke film voor mensen die graag naar romantiek kijken, of voor mensen die graag van domme vampiers houden, die saaie vampiers weet je wel. Of voor meisjes van 14-15-16 die graag eens een stomme romance willen kijken.

0.5

avatar van Morspoort

Morspoort

Ik sluit me volledig aan bij de critici van deze film. Nieuwsgierig naar deze film heb ik toch maar meegekeken met mijn zusje, en dat liep niet goed af. Zij valt in de doelgroep voor deze film, en ik overduidelijk niet. Een flop voor alle mensen die geen fan zijn van deze serie. De meeste argumenten zijn hier al de revue gepasseerd, dus ik zal de fans hier niet gaan vervelen met een herhaling van zetten.

avatar van ibendb

ibendb

Overgewaardeerde film. Ik zat vroeger in een twilightban. Gelukkig ben ik daar nu weer uit.

Mijn kamer hing vol met posters ervan. ze zijn allemaal in de vuilnisbak gevlogen.

Wat is kristen stewart een trut zeg!

avatar van JustMike

JustMike

ibendb schreef:

Wat is kristen stewart een trut zeg!

goed zo, lekker opruimen dat huis.

avatar van neopetsYES!

neopetsYES!

Alle twilight films zijn perfect!

avatar van emporio

emporio

Perfect zeker niet, maar zo slecht als de meeste beweren zeker niet, leuke film

avatar van abercrombie

abercrombie

ik vind het een super film!

voor de Twilight haters onder ons, lees het boek!

want ik geef toe het boek is zo veel beter dan de film.

Robbert Pattinson is echt geknip voor deze film,

super knap en mysterieus.

avatar van Leviwosc

Leviwosc

Twilight is eerder een saga van romantische tienerfilms met het aspect 'vampieren' er in verwerkt. Dan een vampierfilm zelf. Als je de films op deze manier benaderd zie je ook een veel mooiere saga, dan wanneer je telken benadrukt dat het geen heftige actie betreft.

avatar van Flipman

Flipman

Mja, nou, het gaat mij ook absoluut niet om het ontbreken van heftige actie, hoor. Hoewel ik de actie die er wel in zit volstrekt belachelijk vind maar dat geldt eigenlijk voor alles in deze film. En zoals jij het omschrijft klopt het ook denk ik wel, alleen-

Laat maar, dat heb ik al eerder genoeg duidelijk gemaakt .

avatar van starbright boy

Stephanie Meyer is slim, zo slim dat ik me afvraag of nooit iemand eerder het heeft gedaan. Een van de lagen die altijd al in vampierverhalen gezeten heeft is natuurlijk de angst voor (met name} vrouwelijke seksualiteit. Koppel dat aan een adolescentenliefdesverhaal waarin de liefde gedoemd is te falen omdat er gevaar dreigt als Edward zichzelf verliest en bingo, je hebt een slim uitgangspunt voor een boek. Of vijf.

Independent Summit entertainment rook geld en zette voor een medium-budget de eerste film op. Dankzij het succes ervan (en ook van een paar andere films, maar vooral van deze reeks) is Summit Entertainment inmiddels uitgegroeid tot een van de meest invloedrijke independents.

Ik ben niet zo'n hypekijker. Het komt voor dat ik zoveel van een blockbuster hoor en zie dat ik er al geen zin meer in heb. Maar ik heb wel een zwakje voor vampieren en volgens mij kan ik films voor tienermeisjes beter verdragen dan films voor tienerjongens en het kijken naar de kop van Robert Pattinson is ook niet meteen een straf, dus ik heb me hier maar eens aan gewaagd.

En het is een beetje zoals ik verwacht had. Genoeg mis met de film, maar genoeg leuks eraan om hier een kleine guilty pleasure van te maken. Goed, ik moest even in de gezwollen dialogen komen en de film giert weleens uit de bocht als het om mierzoete romantische cliche's gaat, maar dat eerste kan ik makkelijker dan wennen aan macho-oneliners in actiefilms en dat tweede gaat me niet slechter af dan andere cliché's Maar verder vond ik het best een lekkere film om eerlijk te zijn. Leuk genoeg om de komende delen ook te gaan bekijken.

Ik roep weleens dat er in mij nog altijd een puber schuilt, maar dat dat geen macho puberjochie is moge duidelijk zijn.

avatar van charmed one

charmed one

gisteren weer herzien en hij is nog steeds geweldig.

CherryCORE

Volgens mij vond ik hem zo goed omdat Robert Pattinson zo lekker is.

Maar ik houd ook wel van de boeken.

Langdradig, maar je zit gewoon wel helemaal in het verhaal.

avatar van starbright boy

lol, da's wel een mooie plothole inderdaad.

avatar van Leviwosc

Leviwosc

CherryCORE schreef:

Bella wordt toch ook gewoon ongesteld, gaat Edward haar dan niet opeten of zo?

Dat vangt ze op in een glas, het is Edwards toetje.

avatar van mamagisella

mamagisella

tot nu toe het mooiste deel(vind ik)van de twilight reeks.

Het mysterieuze van edward en de spanning die d'r tussen edward en bella hangt is zo voelbaar.

Ik heb deze film nou al tig keer gezien maar hij blijft mooi

Leviwosc schreef:

Dat vangt ze op in een glas, het is Edwards toetje.

Oké, ja. Ik zat er al aan te denken. Best logisch eigenlijk.

Bedankt!

avatar van Judith44

Judith44

Toen ik de film echt voor de allereerste keer keek, dacht ik: oei, dit is niet echt goed. Maar gek genoeg, de film heeft wel wat waardoor ik 'm, zeker in het begin, steeds ging terugzien. En de waardering groeide. De houterige manier van acteren van Kristen Stewart wordt charmant en gaat langzaam passen bij haar personage. Het is echter wel een hele andere Bella dan in het boek. Die is een stuk spraakzamer en grappiger. Bij Kristen Stewart heb je steeds het gevoel dat ze te weinig tekst heeft gekregen. Dat vind ik eigenlijk in alle films met haar. Over Robert Pattinson kan ik kort zijn, die vind ik heel goed gecast en hij speelt zijn rol zonder voorbehoud wat best knap is want hij moet een soort droomjongen spelen.

Laatste opmerking: de muziek. Erg goede soundtrack die vooral in deze film mooi versneden is met de scènes.

avatar van ibendb

ibendb

abercrombie schreef:

voor de Twilight haters onder ons, lees het boek!

Ik las het boek...

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Vandaag weer eens kunnen zien.

Beste deel inderdaad, de vervolgen lijken weinig te maken met deze.

Edward was hier nog een mysterieuze en stoere vampier, in de vervolgen lijkt hij wel een softie door al dat kleffe romantiek.

Dreiging van James, Laurent en Victoria is ook gehele film voelbaar.

Verder is de legende over vampieren-wolven goed bedacht, de natuurrijke locaties leveren mooie plaatjes op en de soundtrack is nooit meer zo goed geweest als in deze deel.

Vooral de ''I Know What You Are'' scenes zijn geweldig.

avatar van LaNadine

LaNadine

Nomak schreef:

Ik zou zeggen, lees het boek. Dan snap je het misschien wat beter.
Jason wil persé op Bella jagen omdat hij een 'jager' is. Hij heeft eenmaal haar geur geroken en ziet het als spel om haar te vermoorden.
De film is trouwens ook niet bedoeld als horror, dus het zou nogal ongepast zijn om er horrorscènes in te doen.

CherryCORE schreef:
Bella wordt toch ook gewoon ongesteld, gaat Edward haar dan niet opeten of zo?

Edward is zich wel bewust van haar menstruatie, maar teveel een gentleman om hier opmerkingen over te maken. Het vrouwelijk menstruatiebloed is niet hetzelfde als het bloed van een papiersneetje. Er komt geen verse zuurstof bij en het komt niet rechtstreeks uit het hart.

avatar van XfofaXX

XfofaXX

Viel best mee.

Het boek heb ik een hele tijd terug gelezen. Wat er me daar vooral van is bijgebleven is de eindeloze repetitie hoe knap en onweerstaanbaar Edward is. Als jongen heb je daar niet zo veel aan. Voor de rest gebeurde er nogal weinig, maar al bij al een niet onaardige love story.

De film lijkt me een vrij trouwe verfilming, alles kwam me toch vrij bekend voor. Het is eens wat anders om vampieren als een soort onaardse, pacifistische engelen te zien in een film. Er werd gelukkig niet al te veel vertrouwd op de voice over, in de plaats goed visueel gebracht.

Waar ik wel moeite mee had waren sommige eigenschappen van de vampieren. De manier waarop ze door het bos lopen en in de zon licht geven had door een ander regisseur misschien wel minder onnozel in beeld kunnen zijn gebracht. Soms had het ook wat enger gemogen, tienerfilm of niet, een paar schrikmomenten had niet misplaatst geweest in een film die zijn stof heeft gehaald uit horror.

Robert Pattinson doet het goed, hij is echt geknipt voor de rol als getormenteerde romanticus, is ook gewoon een sympathiek personage vind ik. Over Stewart haar personage ben ik minder te spreken. Bella Swan dient duidelijk als een soort lege, karakterloze huls waarin meisjes zich horen te plaatsen en identificeren, en ze heeft daarom ook totaal niets te bieden. Zonder reden half depressief en cynisch rondlopen, dat is alles wat er over haar gezegd kan worden.

Daar ben ik me serieus aan beginnen storen, en naarmate de film vorderde bleef de vraag in me bovenkomen waarom een knappe romanticus met 100 jaar levenswijsheid en een hele hoop coole talenten voor een duffe verwelkte bloem als haar zou vallen?

Al bij al toch een onderhoudend liefdesverhaal, drie sterren waard.