• 9.371.629 stemmen

Ghost Dog: The Way of the Samurai (1999)

Misdaad / Komedie | 116 minuten

Genre: Misdaad / Komedie

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland / Frankrijk / Japan

Geregisseerd door: Jim Jarmusch

Met onder meer: Forest Whitaker, Henry Silva en Cliff Gorman

Releasedatum: 27 april 2000

• myLum (Lumière) Bekijk via myLum (Lumière)

Plot Ghost Dog: The Way of the Samurai

"Live by the code. Die by the code."

Ghost Dog woont boven de wereld, samen met een zwerm vogels, in een zelfgebouwd hok op het dak van een verlaten gebouw. Ghost Dog, huurmoordenaar van beroep, laat zich leiden door een oude samoerai-tekst. Hij kan verdwijnen in de nacht en zich onopgemerkt door de stad verplaatsen. Op een dag wordt de code van Ghost Dog verraden door een gestoorde maffiafamilie die soms zijn diensten inhuurt. Hij reageert zoals een echte samoerai.

Jordy

Eén van de balangrijkste redenen waarom ik deze film zo goed vind is de prachtige muziek door Wu-Tang Clan voorman RZA. De slepende instrumentale hiphop past perfect bij de film. Maar de rest van de film mag er ook wezen. De film is af en toe wat traag, maar bevat erg mooie scenes en enkele zeer grappige momenten. Drie en een halve ster.

avatar van dttom

dttom

Een hele goede film. Er zit een heel relaxed sfeertje in deze film en hele goede grappen. Ook goede actiescenes en het is een echte cult film! Moet je gewoon huren. Hij is erg goed.

avatar van Placemat

Placemat

Het thema van de tot nu toe gemaakte films van Jim Jarmusch is de dood. Ook in de film 'Dead Man' zie je een man die zich naar de dood toewerkt. Het mooie in DIE film is dat ie het zelf niet eens weet! In 'Ghost Dog' is dat wel het geval. Dat is op zich niet slecht. Je kunt niet al je films over EXACT hetzelfde laten gaan. Maar deze film is nogal traag. Er zijn teveel momenten waar veel te weinig gebeurd zodat je uit de film glijt en de verhaallijn uit het oog verliest. Jammer, want het idee was goed!

avatar van Jerome-B

Jerome-B

Enorme, slaapverwekkende, saaie, kut film!!! De actie scenes zijn gewoon TE belachelijk voor woorden, en de dialogen die er al zijn, zijn echt ronduit slecht! Deze film krijgt 1,5 ster....had moeite om niet in slaap te vallen....

avatar van You_bastard

You_bastard

Inderdaad een goeie cultfim met een hele goede soundtrack. (Wu-tang)

Een van de betere films die ik dit jaar zag.

avatar van Jos2

Jos2

Niet onsympathiek, maar verre van goed.

avatar van Goodfella

Goodfella

Ik ben het helemaal eens met Dj Jerome. Fin.

avatar van Flexje

Flexje

Dit is toch geen misdaad/drama, eerder een komedie, ik vond het soms lachwekkend slecht. Het enige echt leuke is hoe de half gepensioneerde mafioso belachelijk word gemaakt. Maar dit is ook overdone. Zoals alles in deze film overdone is. De muziek. De shot. En vooral de dialogen. Op zich zitten er ook nog wel wat goeie momenten in, de tekenfilmpjes met verwijzingen naar de verwikkelingen in de echte film bijv., alleen alles word zo sloom gebracht en tussen de dialogen zit ook nog eens telkens een moment van stilte, net of ze een heel wijs iets hebben gezegd(wat meestal niet het geval is.). 2,0 sterren

Jordy

misdaad/komedie komt idd beter in de buurt

Blijkbaar zijn de meningen nogal verdeeld over deze film. Ik vond 'm geniaal.

Ik vind de film best grappig, maar ik zou het zeker geen komedie noemen. Misdaad/actie is denk ik beter.

avatar van Wouter

Ik vind komedie een prima omschrijving. Beter dan actie.

avatar van Eva

Eva

Beetje een zeurfilm.

avatar van shayed

shayed

Briljante film, prachtige muziek,en een heerlijk sfeertje. Vooral de interactie met de Franse ijsverkoper was echt cool.

****

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

Fantastische film !!

Vind dat ie hier echt een te lage score krijgt.

Onterecht, naar mijn mening.

Goeie muziek, super Forest Whitaker en de maffiosi zijn hilarisch.

Prachtige scène : maffioso komt zich verantwoorden bij drie andere maffiosi : een ouwe gek, één begint te rappen en de laatste doet een eland (of zo) na. Subtiel grappig, onvergetelijk.

Jarmusch rules !!

Boring zeg deze film!

P'cies!

avatar van Ibrahim

Ibrahim

Toen ik deze film huurde kreeg ik te horen of je vind het fantastisch of helemaal niks, ik vind deze film in ieder geval geniaal vooral de dialogen tussen Chostdog en zijn franse vriend die elkaar niet eens verstaan maar toch begrijpen zij elkaar.

avatar van Vyvre

Vyvre

De eerste film die ik ken die goed was juist omdat hij zo langzaam was, meestal is dat bij mij en enorme bron van ergernis (dttom ? ) maar in deze film weet juist diezelfde snel(?)heid een zeer goeie sfeer te scheppen. 4*

avatar van BS

BS

Het komt bij mij meer als een spirituele film over die,via bepaalde texten, uitleg wil geven aan de gebeurtenissen.

De film loopt traag,das is soms vervelend,maar ook weer niet echt.Het maakt de film apart en rijk aan gedachten.

Idd, je mag het of je mag hem niet.Ik vind het wel goed,maar geen topper.De muziek bepaalt heel erg het moment en gevoel tijden de film,goede muziek en "rare" tonen.

De film laat een beetje een verwarende indruk op mij na, het had zo moeten zijn,maar het is niet duidelijk.

De moeite van het kijken waard,maar geen toppertje.

2,5 ster.

avatar van dttom

dttom

Deze film wordt elke keer beter, the movie grows on you, just like the music.

avatar van Sjoerd

Sjoerd

Ik vond deze film echt geweldig!!! En dat terwijl ik helemaal niks heb met rap en de Wu-Tang clan (de muziek paste er trouwens perfect bij, hoor).

Die onnozele maffiosi, Al die idiote tekenfilmpjes, die onzinnige dialogen van Ghost Dog met die Franse ijscoboer . Werkelijk G-E-N-I-A-A-L.

En ja, het is een langzame film, maar daarom niet minder goed. Je moet het alleen weten te waarderen.

avatar van bennie jolink

bennie jolink

de openingsscene met de muziek van RZA is inderdaad briljant. helaas is forest whitaker bepaald niet overtuigend als samurai, hij kan dan wel de erecode aanhangen maar in de actiescenes slaat hij een modderfiguur. daardoor leef je je niet echt in in de film en de geinige scenes met de mafiosi kunnen de boel dan ook niet meer redden.

jim jarmusch heeft zoals ie er zelf over praat in 'blue in the face' wel feeling voor gangsterfilms maar hij kan ze zelf gewoon niet maken....

avatar van FisherKing

FisherKing

Ik ga hem nog maar eens herzien denk ik. Heerlijke muziek die bijna betoverd, goeie Forest... maar die stereotype maffia-figuren....

FisherKing schreef:

maar die stereotype maffia-figuren....

de kracht van deze film... Kijk 'm nogmaals en lach erom

avatar van Sjan

Sjan

Zeer erlaxte film en die Franse ijscoman is echt vet lachen. De deleted scenes zijn trouwens ook om goed hard om te lachen en ik vond die maffiatypes niet echt stereotyp, ik heb iig nog nooit een maffiagast een hele rap mee horen zingen terwijl ie met zn vinger achter zijn broek zalf op zn ballen en zn anus aan het smeren is

avatar van Goodfella

Goodfella

Hmm... Misschien moet ik me toch maar 's opnieuw wagen aan deze film dan. Ooit...

avatar van FisherKing

FisherKing

Goodfella schreef:

Zou ik ook doen want de herziening is voorlopig een 4.

avatar van weedy

weedy

Volgens mij moet het echt je smaak zijn wabt ik vond hem niks :s en ik ken zo wel iemand die hem geweldig vind!