Genre: Misdaad / Komedie
Verenigde Staten / Duitsland / Frankrijk / Japan
Geregisseerd door: Jim Jarmusch
Met onder meer: Forest Whitaker, Henry Silva en Cliff Gorman
Releasedatum: 27 april 2000
Bekijk via myLum (Lumière)
Plot Ghost Dog: The Way of the Samurai
"Live by the code. Die by the code."
Ghost Dog woont boven de wereld, samen met een zwerm vogels, in een zelfgebouwd hok op het dak van een verlaten gebouw. Ghost Dog, huurmoordenaar van beroep, laat zich leiden door een oude samoerai-tekst. Hij kan verdwijnen in de nacht en zich onopgemerkt door de stad verplaatsen. Op een dag wordt de code van Ghost Dog verraden door een gestoorde maffiafamilie die soms zijn diensten inhuurt. Hij reageert zoals een echte samoerai.
Ghost Dog
Pearline
Old Consigliere
Handsome Frank
Jordy
Eén van de balangrijkste redenen waarom ik deze film zo goed vind is de prachtige muziek door Wu-Tang Clan voorman RZA. De slepende instrumentale hiphop past perfect bij de film. Maar de rest van de film mag er ook wezen. De film is af en toe wat traag, maar bevat erg mooie scenes en enkele zeer grappige momenten. Drie en een halve ster.
dttom
Een hele goede film. Er zit een heel relaxed sfeertje in deze film en hele goede grappen. Ook goede actiescenes en het is een echte cult film! Moet je gewoon huren. Hij is erg goed.
Placemat
Het thema van de tot nu toe gemaakte films van Jim Jarmusch is de dood. Ook in de film 'Dead Man' zie je een man die zich naar de dood toewerkt. Het mooie in DIE film is dat ie het zelf niet eens weet! In 'Ghost Dog' is dat wel het geval. Dat is op zich niet slecht. Je kunt niet al je films over EXACT hetzelfde laten gaan. Maar deze film is nogal traag. Er zijn teveel momenten waar veel te weinig gebeurd zodat je uit de film glijt en de verhaallijn uit het oog verliest. Jammer, want het idee was goed!
Jerome-B
Enorme, slaapverwekkende, saaie, kut film!!! De actie scenes zijn gewoon TE belachelijk voor woorden, en de dialogen die er al zijn, zijn echt ronduit slecht! Deze film krijgt 1,5 ster....had moeite om niet in slaap te vallen....
You_bastard
Inderdaad een goeie cultfim met een hele goede soundtrack. (Wu-tang)
Flexje
Dit is toch geen misdaad/drama, eerder een komedie, ik vond het soms lachwekkend slecht. Het enige echt leuke is hoe de half gepensioneerde mafioso belachelijk word gemaakt. Maar dit is ook overdone. Zoals alles in deze film overdone is. De muziek. De shot. En vooral de dialogen. Op zich zitten er ook nog wel wat goeie momenten in, de tekenfilmpjes met verwijzingen naar de verwikkelingen in de echte film bijv., alleen alles word zo sloom gebracht en tussen de dialogen zit ook nog eens telkens een moment van stilte, net of ze een heel wijs iets hebben gezegd(wat meestal niet het geval is.). 2,0 sterren
Blijkbaar zijn de meningen nogal verdeeld over deze film. Ik vond 'm geniaal.
Ik vind de film best grappig, maar ik zou het zeker geen komedie noemen. Misdaad/actie is denk ik beter.
shayed
Briljante film, prachtige muziek,en een heerlijk sfeertje. Vooral de interactie met de Franse ijsverkoper was echt cool.
****
Tonyvdb
Fantastische film !!
Vind dat ie hier echt een te lage score krijgt.
Onterecht, naar mijn mening.
Goeie muziek, super Forest Whitaker en de maffiosi zijn hilarisch.
Prachtige scène : maffioso komt zich verantwoorden bij drie andere maffiosi : een ouwe gek, één begint te rappen en de laatste doet een eland (of zo) na. Subtiel grappig, onvergetelijk.
Jarmusch rules !!
****' 4,5 op 5 ****'
Ibrahim
Toen ik deze film huurde kreeg ik te horen of je vind het fantastisch of helemaal niks, ik vind deze film in ieder geval geniaal vooral de dialogen tussen Chostdog en zijn franse vriend die elkaar niet eens verstaan maar toch begrijpen zij elkaar.
Vyvre
De eerste film die ik ken die goed was juist omdat hij zo langzaam was, meestal is dat bij mij en enorme bron van ergernis (dttom ?
) maar in deze film weet juist diezelfde snel(?)heid een zeer goeie sfeer te scheppen. 4*
BS
Het komt bij mij meer als een spirituele film over die,via bepaalde texten, uitleg wil geven aan de gebeurtenissen.
De film loopt traag,das is soms vervelend,maar ook weer niet echt.Het maakt de film apart en rijk aan gedachten.
Idd, je mag het of je mag hem niet.Ik vind het wel goed,maar geen topper.De muziek bepaalt heel erg het moment en gevoel tijden de film,goede muziek en "rare" tonen.
De film laat een beetje een verwarende indruk op mij na, het had zo moeten zijn,maar het is niet duidelijk.
De moeite van het kijken waard,maar geen toppertje.
2,5 ster.
dttom
Deze film wordt elke keer beter, the movie grows on you, just like the music.
Sjoerd
Ik vond deze film echt geweldig!!! En dat terwijl ik helemaal niks heb met rap en de Wu-Tang clan (de muziek paste er trouwens perfect bij, hoor).
Die onnozele maffiosi, Al die idiote tekenfilmpjes, die onzinnige dialogen van Ghost Dog met die Franse ijscoboer
. Werkelijk G-E-N-I-A-A-L.
En ja, het is een langzame film, maar daarom niet minder goed. Je moet het alleen weten te waarderen.
bennie jolink
de openingsscene met de muziek van RZA is inderdaad briljant. helaas is forest whitaker bepaald niet overtuigend als samurai, hij kan dan wel de erecode aanhangen maar in de actiescenes slaat hij een modderfiguur. daardoor leef je je niet echt in in de film en de geinige scenes met de mafiosi kunnen de boel dan ook niet meer redden.
jim jarmusch heeft zoals ie er zelf over praat in 'blue in the face' wel feeling voor gangsterfilms maar hij kan ze zelf gewoon niet maken....
FisherKing
Ik ga hem nog maar eens herzien denk ik. Heerlijke muziek die bijna betoverd, goeie Forest... maar die stereotype maffia-figuren....
Jordy
maar die stereotype maffia-figuren....
de kracht van deze film... Kijk 'm nogmaals en lach erom
Sjan
Zeer erlaxte film en die Franse ijscoman is echt vet lachen. De deleted scenes zijn trouwens ook om goed hard om te lachen en ik vond die maffiatypes niet echt stereotyp, ik heb iig nog nooit een maffiagast een hele rap mee horen zingen terwijl ie met zn vinger achter zijn broek zalf op zn ballen en zn anus aan het smeren is
Goodfella
Hmm... Misschien moet ik me toch maar 's opnieuw wagen aan deze film dan. Ooit...
FisherKing
weedy
Volgens mij moet het echt je smaak zijn wabt ik vond hem niks :s en ik ken zo wel iemand die hem geweldig vind!

Drie Netflix Originals om te kijken na 'Blind Sherlock'

Naked
Drama, 1993

C'est Arrivé près de chez Vous
Komedie / Mockumentary, 1992
hiphopdeportationhuurmoordenaarmission of murderboekcodetelescope wraakbeatingmaffiaparkpigeonhagakure ice creamhaitiancd playerrougearm sling racial slurcarrier pigeon ice cream truckcontract killercode of the samurai