• 9.377.311 stemmen

Geregisseerd door: Mabrouk El Mechri

Met onder meer: Jean-Claude Van Damme, Zinedine Soualem en François Damiens

Gesproken taal: Engels en Frans

Plot JCVD

"The Biggest Fight of His Life!"

J.C.V.D. is een lichtelijk uitgerangeerde filmster die bezig is met de opnames van alweer een straight-to-video actiefilmpje. Hij heeft pas het afkickcentrum verlaten en de voogdij over zijn dochtertje verloren. Hij reist naar zijn geboorteland België om daar de rust te vinden die hij in Amerika niet heeft. Tevergeefs uiteraard.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van zozo1000

zozo1000

afgezet want ik werd er onpasselijk van.

Waarom krijgt deze film zoveel waardering?

hij heeft veel betere gemaakt

1.5 punt

avatar van Ricky Roma

Ricky Roma

Omdat het Van Damme is? Zowat al zijn films hebben slechte scores hier op moviemeter. En wat heeft Transporter 3 hier in godsnaam mee te maken? Beunhaas.

Ja, dat zal het zijn.

avatar van napoleon84

napoleon84

afgezet want ik werd er onpasselijk van.

Mmmmmmmm hij is idd zeer slecht en ik geef hem ook maar een 1 maar om te zeggen dat transporter 3, 4 sterren waard is, dat heb je nog niet veel films gezien man............

avatar van Nomak

Nomak

o ja nog even dit, Transporter 3 dat is een 4punten waard

Vreemd dat je dan zelf niet op Transporter 3 stemt.

avatar van paulo31

paulo31

goeie film, veel humor en mooi dat Jean cleaud zo een soort film durft te maken met een beetje zelfspot.

avatar van zozo1000

zozo1000

Tja het is wat met die van Damme fans.

Transporter 3 is als een vergelijk genomen. Lees dus goed een vergelijk en verder niets. Die 4 sterren voor die film komt meer in de buurt dan het slechtste wat van Damme heeft gemaakt met zijn JCVD. En dan ook nog Frans lullen, gadverdamme. Maar goed fans

kun je niet serieus nemen. Daar zijn het fans voor om alles geweldig te vinden. En wat het stemmen betreft, alleen op een draak van een film. Andere ofwel het betere filmwerk heeft geen extra aanbeveling nodig dat doen andere wel voor mij. En zijn ruim 2800 films genoeg

Napoleon84. Jep

zozo1000 schreef:

. En dan ook nog Frans lullen, gadverdamme.

Maar goed fans kun je niet serieus nemen.

Uh-hm.

avatar van Nomak

Nomak

zozo1000 schreef:

Transporter 3 is als een vergelijk genomen.

Je blijft lullen, maar stem dan zelf op Transporter 3.

avatar van jstinissen

jstinissen

aardige film maar zeker geen topper

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Ik ben geen fan van Van Damme maar deze film kan ik wel waarderen, juist omdat het niet zo'n typische Van Damme film is. Ik weet overigens niet goed waar de film heen wilde met sommige scènes. Het concept is briljant, de uitwerking iets minder maar zeker niet slecht. Hoogtepunt is de al vaak genoemde en terecht geroemde monoloog, niet alleen een hoogtepunt in deze film maar in de gehele carrière van JCVD.

avatar van Lord@ragorn

Lord@ragorn

afgezet want ik werd er onpasselijk van.

Waarom krijgt deze film zoveel waardering?

hij heeft veel betere gemaakt

1.5 punt

o ja nog even dit, Transporter 3 dat is een 4punten waard

Probeer eens niet zo oppervlakkig te denken. Heel af en toe zit er tussen al dat hollywood-geweld ook nog eens een film die het moet hebben van acteerprestaties. Schijnbaar wordt er in deze film goed geacteerd, vandaar de goede score en recensies. Ik heb de film zelf nog niet gezien, maar ga dat zeker doen. Ik hoop alleen dat de Franse taal me niet dwingt om de film vroegtijdig te beëindigen (ik ben een soort van allergisch voor die taal).

Gelukkig heb je wel het fatsoen om je stem niet uit te brengen (tenzij deze is verwijderd). Iemand die een film niet afkijkt, hoort niet te stemmen naar mijn mening.

avatar van kikujiro

kikujiro

Ik vind een 8 te hoog voor deze film, maar een 7 veel te laag. Daarom toch maar 4 sterren gegeven . Van de rest van het oeuvre van Van Damme moet ik niks hebben, maar van deze film zal ik de dvd aanschaffen.

avatar van paulo31

paulo31

Ik ben geen Jean Cleaude fan

vindt de film gewoon goed in elkaar zitten

en wat is er mis met de Franse taal.

je moet zelf gewoon geen negatieve kijk hebben op films met een andere taal dan Engels.

Ik vond het goed geacteerd

een huilende Jean Cleaude.

Had niet verwacht dat hij dat zo geloof waardig kon neerzetten.

en de humor vond ik zeker goed.

dus daarom vond ik 3.5 sterren zeker waard

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Waarschijnlijk de eerste prent met Jean-Claude Van Damme die ik (bewust) heb bekeken want z'n films behoren nu niet echt tot het soort cinema dat ik opzoek. En toch is de Muscles from Brussels dé grote troef van JCVD, een prent die aardig begint maar te rommelig wordt om echt boven de middelmaat uit te stijgen.

Met de sepia look probeert El Mechri tenminste, maar faalt op visueel vlak toch behoorlijk. Ook de jazzy soundtrack is aardig maar te onvergetelijk, om nog maar over de halfzachte humor te zwijgen.

Wel wat potentieel, maar al na een half uurtje rijdt deze prent zich wat mij betreft vast. Van Damme, hier bijzonder charismatisch, doet het daarentegen dan wel weer erg goed.

Ik was hier ook wel benieuwd naar, het uitgangspunt is natuurlijk erg geinig en het moet gezegd dat Van Damme het gewoon heel goed doet in deze film als getroebleerde actiefilm-acteur.

Helaas is het verhaaltje er omheen verre van boeiend en nogal saai en de bijrolacteurs doen het ook niet echt geweldig waardoor de grappige opzet eigenlijk als een nachtkaars uit gaat.

avatar van APPEL68

APPEL68

Idd, wat een balle film, ik 'spoel' zelden een film door tussendoor...

avatar van Tayama

Tayama

J.C.V.D

Ik had nooit gedacht ooit nog een "Van Damme film" te zien. Want zo worden ze genoemd, toch? Zeker niet uit vrijwillige keuze in ieder geval, ha ha! Maar ik was hier op een of andere manier al lange tijd érg benieuwd naar. En echt niet om de eerste reden dat onze grote vriend hier in speelt, maar te meer om het type film waarin hij zich letterlijk in de handen van de regisseur liet vallen.

J.C.V.D blijkt een film met een sterk talent achter de camera. El Mechri heeft duidelijk de juiste ogen gebruikt en maakt deze film op exact de manier waarop deze het best te genieten is. Al vanaf de eerste scène blijkt zijn liefde van lange shots (tot wel 3, 4 minuten!) - en cinematografisch is dit ook al gauw goed te bekijken; Een visuele stijl die tegenwoordig niet eens meer zo uniek is, maar wel erg fijn te bekijken. Daarbij is zijn scherpe script en vlotte montage enkel meer bewijs van een nieuw talent. Het maakt mij in ieder geval blij.

Maar verrassend genoeg is het Van Damme zelf die deze film echt draagt. Met maar één scène waarin de vuisten gebruikt worden leek het erop dat hij het in deze film een keer niet kon hebben van zijn handen- en voetenwerk. En laat dat nu net dat zijn waar hij zijn geld mee verdient. - Maar de scène in de taxi bewijst van een heel andere kwaliteit, want acteren lijkt hij wel degelijk te kunnen. Wanneer hij geld nodig heeft en zijn producers om een voorschot vraagt, blijkt Steven Seagal zijn staartje afgeknipt te hebben en zijn rol gekregen te hebben. Weg rol, weg geld - voeg daarbij een leuke bijrol van de taxi chauffeur, "waarom ben je chagrijnig", "in je films vind ik je toch leuker", en El Machri laat al snel merken wat deze film wilt zeggen.

Een film welke het aanbidden van "celebrities" belachelijk maakt, maar tegelijkertijd een ander gezicht geeft aan veel schijnbaar hersensloze acteurs en idolen. Wat daarop volgt is een sterke combinatie van humor en een vrijwel constante dramatische lading. Het geldprobleem, zijn drugsgebruik, verliezen van voogdij over zijn dochter - het zit allemaal in de film, en het is allemaal waar. Iemand die zijn leven zo gemakkelijk overhandigt aan een regisseur verdient respect. Zelfs als je Jean-Claude van Damme heet, zo blijkt.

Want hij doet het echt goed, en minder kan daar niet over gezegd worden. Wanneer hij op een gegeven moment letterlijk uit een scène getild word acteert hij een indrukwekkende monoloog; Wat heeft hij nu eigenlijk gedaan? Geboren in België, geëindigd als 'burger van de wereld', overal herkenbaar. Hij heeft alles wat hij ooit wenste, het doet hem pijn mensen te zien die niets hebben; Waarschijnlijk met betere talenten, nooit de kans deze te presenteren. Dit is verrassend goed, en omdat deze geheel opgenomen is in één stilstaand shot waardeer ik zowaar zijn acteren, zijn verhaal én zijn kop!

El Machri is weer een naam om in de gaten te houden. En misschien Van Damme ook wel? Ik durf het niet meer te zeggen. Wel ben ik er van overtuigd dat hij volgens mij ontzettend veel te bieden heeft. Als hij in de handen is van een getalenteerd regisseur en gewoon fijn zijn moedertaal (Frans) spreekt, denk ik dat hij ons nogmaals kan verrassen. Ik heb geduld, want hier heb ik van genoten.

4.0/5.0

avatar van kniteforce

kniteforce

@Tayama

Wat een mooie film recensie ... Ik ga deze film binnenkort kijken.

avatar van ICE1907

ICE1907

Een dom film is het met soms enorm goede humor , vooral op het einde moest ik kei hard lachen ,3,5 sterren.

avatar van jorkie

jorkie

belchelijke film die nergens over gaat en dan ook nog eens frans gesproken dat spant de kroon helemaal

lykathea

Hoe durven ze die taal inderdaad nog te gebruiken.

Afschaffen!

avatar van kikujiro

kikujiro

jorkie schreef:

Is that you, Bill O'Reilly?

lol!

avatar van wei

wei

Vooral een gevoel van 'jammer' achteraf, want het had zo leuk kunnen zijn. Jean-Claude van Damme die zichzelf speelt. Geen stoere macho deze keer, maar een ploeterend acteur met de nodige zelfspot.

Het klinkt vooral leuker dan het is, want deze invalshoek wordt maar ten dele goed benut. De momenten waarop dat gebeurd is wel meteen ontzettend leuk, maar deze zijn schaars. Die scènes worden nogal geforceerd in een enorm saai verhaal gepropt (mislukte bankoverval a la Dog Day Afternoon).

Een aantal geslaagde longtakes, maar de (grauwe) kleurenkeuze en felle belichting lijden de aandacht teveel af. Erg lelijk. Van Damme speelt alles wel weer vol overgave, en dat vond ik de kijkbeurt eigenlijk al de moeite waard maken.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

ik ben het compleet met je eens, maar het blijft toch Van Damme!

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Ik had Van Damme allang opgegeven als acteur en volgde hem al meer dan 10 jaar niet meer, maar ik wou wel een uitzondering maken voor deze film. Was ik verrast dat hij toch veel meer in zijn mars heeft dan de dozijnen C-filmpjes die hij de laatste jaren heeft gemaakt. Ik vind het dan ook schitterend dat hij zichzelf zo op de korrel neemt en dat dwingt alleen maar respect af.

Gun deze man meer van dit soort rollen en je hebt er een Van Damme fan (opnieuw) bij.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

als je van Damme de afgelopen 10 jaar wél had gevolgd, had je de stijgende lijn van kwaliteit wel gezien.

avatar van crack1

crack1

Iron Maiden schreef:

Kwaliteit? Waar,wanneer en om hoe laat?

In deze film, de hele film lang.