• 9.374.720 stemmen

Geregisseerd door: Mabrouk El Mechri

Met onder meer: Jean-Claude Van Damme, Zinedine Soualem en François Damiens

Gesproken taal: Engels en Frans

Plot JCVD

"The Biggest Fight of His Life!"

J.C.V.D. is een lichtelijk uitgerangeerde filmster die bezig is met de opnames van alweer een straight-to-video actiefilmpje. Hij heeft pas het afkickcentrum verlaten en de voogdij over zijn dochtertje verloren. Hij reist naar zijn geboorteland België om daar de rust te vinden die hij in Amerika niet heeft. Tevergeefs uiteraard.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van 100%VANDAMME

100%VANDAMME

Verhaallijn klopt niet helemaal, bn verder wel benieuwd naar deze film, is heel iets anders dan de wat mensen van hem verwachten te zien.

Tof concept, ooit eens een promo van gezien en die was best leuk. Altijd wel fijn als sterren met hun status kunnen lachen.

avatar van starbright boy

De eerste keer dat ik best benieuwd ben naar een Jean Claude van Damme film.

avatar van Zuzuu

Zuzuu

Klinkt wel aardig, ben er benieuw naar.

Maar wat houdt dat poster in?

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Deze film wordt bril-jant.

avatar van Spetie

Zelfspot is iets wat mensen in mijn ogen sympathieker maakt. Denk dat deze film daar wel toe aan kan bijdragen. Ben ook best benieuwd moet ik zeggen.

finalman

2e film dat ik graag zou zien met Van Damme, zou ook graag Sinav willen zien.

Ben anders geen fan van Van Damme

avatar van Macmanus

Macmanus

Wil dit wel heel graag zien. Twitch en Joblo zijn uiterst positief.

18 juni in de bios (België)

Volgens mij mogen de puntjes ook uit de titel, maar weet niet juist waarop MM zich baseert bij zulke zaken.

Onderhond schreef:

18 juni in de bios (België)

Omdat het zo staat op imdb

avatar van DiDa

DiDa

Ik kijk echt heel erg uit naar deze film. De film krijgt echt verpletterend goede recensies! En dat is lang geleden voor een film met Van Damme. Van Damme heeft er goed aan gedaan om eens een keer iets anders te proberen. Zo kruip je in ieder geval wel uit de dtv shit....En de reacties zijn nog goed ook. Wat wil je nog meer? Volgens mij is JCVD een erg leuke film....

100%VANDAMME schreef:

Weet jij dan alles beter? Jij geeft aan alle Van Damme films een 5 en zulke mensen neem ik niet serieus.

Van Damme heeft zeer veel slechte films gemaakt, zoals Derailed, Street Fighter,... Hij gaat dezelfde weg op als Steven Seagal.

Noem eens 1 film van hem dat minstens 7 op 10 heeft op imdb. (uitgezonderd Sinav, hij speelt er niet de hoofdrol).

De rest, 2,9 op 10 (Black Eagle), Street Fighter 3,1/10, Death Warrant 4,9/10 enz....

Juist daarmee ben ik heel benieuwd naar J.C.V.D. wat hij ervan bakt.

Van Damme maakt geen films, hij speelt in films.

Overigens zijn er genoeg films uit zijn hoogjaren (Hard Target, Timecop, Sudden Death) die erg de moeite waard zijn en veel plezier geschonken hebben aan een grote groep uit de bevolking. Daarom ook niet voor niks de vele cinemareleases destijds.

Dat de IMDB cijfers ook bij die films slechts rond de 5 draaien heeft ondermeer te maken met het feit dat natuurlijk niet enkel de 'fanbase' stemt, en een hele hoop cinefielen meestemmen die veel liever een of ander Italiaans drama of old style dialoogfilm zouden zien in de bios dan de laatste blockbuster van bv Bay, en doorgaans min of meer neerkijken op 'dat soort films' waar Van Damme gewoonlijk in opduikt. En dan heb ik het nog niet eens over het feit dat de meeste vrouwen niet veel hebben met dit type actiefims enzovoorts. Deze films hebben nu eenmaal een specifiek publiek.

Daarbij... Alsof een stemgemiddelde zou bewijzen of iets al dan niet slecht zou zijn. Je hebt toch een eigen mening?

Juist daarmee ben ik heel benieuwd naar J.C.V.D. wat hij ervan bakt.

Dit wordt sowieso iets helemaal anders, een soort parodie op zichzelf. Het idee lijkt me alvast super. Het siert Van Damme trouwens dat hij deze zelfspot kan hebben.

Van Damme maakt geen films, hij speelt in films.

Je weet wel wat ik bedoel

djelle

Het gaat over zich correct uitdrukken. Een film maken is iets helemaal anders dan als acteur in een film spelen.

avatar van Stephan

Stephan

djelle schreef:

Als acteur 'maak' je een film weldegelijk. Als Jean Claude, laten we zeggen Jelle, had geheten... was de film 'niet gemaakt'. In die zin 'maakt' JCVD de film weldegelijk.

Of druk jij je nu ook vaag uit en bedoel je met 'maken', regisseren? Want de producent 'maakt' de film net zo goed... Dus wees eens wat duidelijker...

djelle

Mensen die 'films maken' zijn voor mij nog altijd de artiestieke geesten achter het project. Alszijnde scriptschrijvers, regisseurs (al dan niet onder invloed van bemoeizucthige producenten inderdaad). Uit deze personen komt het leeuwendeel van wat je uiteindelijk op het scherm ziet. Een acteur heeft strikt genomen slechts een invullende functie. Hij bedenkt niks, hij filmt niks, hij bepaalt niet hoe iets eruitziet. Zijn taak is slechts de lijnen uitspreken die hem zijn voorgeschreven.

Zo kan JCVD onmogelijk verantwoordelijk gesteld worden voor het slechte scenario, effecten, dialogen of wat dan ook van pakweg Streetfighter. Het enige wat hij kan doen is slecht acteren, hetgeen het resultaat wat naar beneden kan halen. En zelfs dat is nog deels in handen van de regisseur, die moet sturen en duiden. Bovendien spreken we hier over een soort films waarbij acteerwerk nog niet eens belangrijk is.

In elk geval is een regisseur de hoofdverantwoordelijke. Deze film staat bv nog altijd op naam van Mabrouk El Mechri, niet op Jean Claude Van Damme. Of zoals ik al zei: hij speelt erin, hij heeft de film niet gemaakt (bedacht, gecreeerd... whatever).

avatar van Stephan

Stephan

Leuk dat je me uitlegt hoe de rolverdeling bij een film in elkaar zit.

Uiteindelijk ging het hier om een zin (woord) die Finalman gebruikte. In de context is het helemaal in orde.

avatar van _dangerous_

_dangerous_

Van Damme maakt geen films, hij speelt in films.

De vergelijking met acteurs en de makers van films klopt wel.

Maar je zegt wel dat Van Damme alleen acteert in zijn films (althans zo komt je uiteenzetting over). Van Damme is wel meerdere malen betrokken geweest in het creëren van zijn films als schrijver en zelfs als regisseur. Dus hij is wel meer dan acteur.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

djelle schreef:

Van Damme maakt geen films, hij speelt in films

Hihi. Soms beide

Stephan schreef:

JCVD kan bij het lezen van een slecht script bedanken voor de rol. Bij het zien van het eerdere werk van de regisseur eisen dat er een ander op gezet wordt. De dialogen aanpassen zodat het wat beter bekt. JCVD is een 'naam' in dit geheel en heeft daarmee dus macht. Nogmaals, als Pietje Puk de rol zou spelen heb je gelijk, maar JCVD kan zijn films tot op grote hoogte zelf 'maken' of breken.

In die zin kan je hem deels verantwoordelijk stellen voor de films inderdaad. Maar zoals je zegt is dat maar tot op zekere hoogte. Je kan onmogelijk stellen dat ie films 'maakt' (enkele exemplaren daar gelaten).

Als hij het bedoelde zoals jij het uiteenzet wel. Maar dat valt helemaal niet af te leiden uit zijn post. Hij was dan op zijn minst onvolledig daarin.

_dangerous_ schreef:

Ja, maar dus niet in Streetfighter of Derailed, de films die Finalman opnoemt.

avatar van gotti

djelle schreef:

Zoals je ook bij vele Amerikaanse producties kan stellen dat de regisseur niet persé de volledige creatieve verantwoordelijkheid heeft. Zeker acteurs met de status van Van Damme zullen genoeg inspraak in een film hebben, mochten ze dat willen.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Als je de poster ziet zou je denken dat de Return of the Living Dead 5 eraan komt.

Vroeger keek ik alle Van Damme films. Nu sla ik hem al een jaartje of 10 over, maar deze film trekt mijn aandacht weer.

(geintje)

finalman

dus, als ik een stuk moet lassen, vb een aanhangwagen, heeft m'n baas dat dan gemaakt? Ik vind dat Van Damme ook die film gemaakt heeft. Hij hielp aan het maken van een film.

Nuja, jij denkt er zo over, en ik denk er zo over

avatar van Dave Bowman

Dave Bowman

Wat een discussie; spelen of maken? Who gives a... Dergelijke semantische discussies dragen nergens toe bij.

Dit is de eerste Van Damme film die mij nieuwsgierig maakt en ik heb al enkele positieve kritieken gehoord. Een aanrader lijkt me.

finalman schreef:

Als hij de instructies gegeven heeft hoe en wat je dan precies moet lassen en dat dan ook zo verkoopt, natuurlijk.

finalman

wat een onzin, als jij thuiskomt, vertel jij dan naar jou vrouw: 'm'n baas heeft die aanhangwagen gemaakt'.

Maar goed. jij je mening

Ik blijf erbij dat Van Damme ook die film gemaakt heeft.

avatar van Kevin13

Kevin13

effe off-topic

Jean Claude Van Damme zijn zus heeft mijn haar geknipt

Kevin13 schreef:

effe off-topic

Jean Claude Van Damme zijn zus heeft mijn haar geknipt

waaauw, en was t een mooie zus?

avatar van Kevin13

Kevin13