Genre: Horror / Misdaad
Geregisseerd door: Stevan Mena
Met onder meer: Michael Biehn, Peyton List en Spencer List
Plot Bereavement
"There are some evils...so unspeakable...they will scar you forever."
Het afschuwelijke verhaal van de onschuldige, zes jaar oude Martin Bristol, die op een dag wordt ontvoerd door de gewelddadige psychopaat Graham Sutter. Sutter martelt de kleine jongen, maar laat hem tevens getuige zijn van zijn gruwelijke misdaden en probeert zo een soort mentor voor hem te zijn. Prequel van de film Malevolence uit 2004.
Jonathan Miller
Karen
Melissa
Teacher
jippie2010
Deze ruime minuut voegt niks toe aan de film vind ik, ja 5 jaar later zit ie nog steeds aan tafel.
Bedankt voor de tip, het was me in eerste instantie niet opgevallen. Wat mij betreft is die laatste minuut overbodig. De film zelf was niet echt orgineel, en had af een toe een b-filmgehalte. Toch bleef de spanning in het verhaal, en keek het lekker weg. Zeker niet de minste horror van het jaar, maar ook niet één die lang blijft hangen. Een krappe voldoende. 3.0
SaNDuTjE
Bedroevend slechte horror die duidelijk zijn best heeft gedaan er niets origineels van te maken.
Een fatsoenlijk verhaal hoef je bij dit soort films vaak niet te verwachten. Toch is het idee is op zich redelijk maar wordt het allemaal veel te slap en zonder enige gore uitgewerkt waardoor van horror niet bepaald spraken is. Bijna 2 uur lang wordt er spanningsloos naar een climax toegewerkt die door z'n voorspelbaarheid het tegenovergesteld effect heeft. Zelfs de extra scenes na de aftiteling kunnen daar geen verandering in brengen. Doe daar een verzameling minder getalenteerde acteurs en actrice bij en je krijgt een horror die ik met pijn en moeite heb afgekeken.
Nee, geen beste film.
joey1973
Ik vind het juist aardig gewaagd voor een amerikaanse film om zoveel kinderen af te slachten, dat is normaal "not done".
Het feit dat niemand van de hoofdrolspelers het overleefd is ook aardig gedurft in de huidige horrors.
Het acteerwerk was zeker oké en wat is die Alexandra Daddario (ondanks haar lachwekkende hardloopprestaties) een ongelooflijk mooie vrouw. Wel weer jammer dat een 25 jarige vrouw een 17 jarig meisje moet spelen, maar dat zijn we wel gewend inmiddels.
Er had meer uit het verhaal gehaald kunnen worden, er wordt wel gepoogd meer diepgang te creëren, maar dat lukt niet echt. Jammer want er is ruimte genoeg voor, zeker halverwege zakt het verhaal nogal in.
SaNDuTjE
Overlevenden zijn er vaak alleen om ruimte te creëren voor een mogelijke sequel. In dit geval wordt dit op een andere manier (extra scenes in de aftiteling) gedaan.
kenza81
Ik had anders verwacht van die film.
De hoofdrolster was een goede actrice. Nadat ik de film zag dacht ik zij wordt de redder in nood. Maar helaas en daarna dacht ik dat haar oom haar zou redden en ineens liep het anders.
Trieste einde denk dat er een vervolg komt maar voor mij al dan niet meer interessant.
Maar ik vond het in het algemeen een goede thriller alleen het had iets origineels gemogen qua einde!
dutchtuga
Bereavement is weer eens een bevestiging dat meer geld en middelen geen garantie zijn voor een betere film. Het debuut van Mena, Malevolence, is op technisch vlak inferieur aan deze prequel, maar is het nog een uiting van passie voor het genre. Hoewel allesbehalve origineel had die film een soort van frisheid over zich. Met Bereavement doet Mena wat elke andere Amerikaanse big budget horror doet en dat is gewoon vreselijk saai. Inwisselbaar in elk aspect.
Noodless
Degelijke film die een sfeer weet te creëren van misdaad en gruwel. De cast doet het prima, met uitzondering van de zonderling. Deze persoon komt niet echt over en daardoor wordt deze prent ook minder spannend. Het jongetje daarentegen doet het uitstekend, zelfs zonder tekst.
Toch ook redelijk gewaagd ,gezien Amerikaanse films, dat er heel wat gore in de film komt bij een jonge cast. 6/10
Gestoord vaderfiguur.
Een weinig indrukwekkende griezelfilm die veel clichés bij langs loopt, maar toch ook wel weer zijn originele kanten kent. Het sfeertje is gelukkig dreigend, al houdt het verder niet over. Aardig zijn de ietwat misleidende zijstapjes, maar de rode draad blijft toch een ietwat teleurstellend verhaaltje omtrent een seriemoordenaar die zich als gestoord vaderfiguur opwerpt.
Redelijk.
yellowflag
omg die is echt geen 17....euh on topic: vage horrorfilm, soms onaangenaam soms wel spannend. Maar niet een om weer te zien. ben nu toch benieuwd naar malevolence...
tijger19
poe he wat een slechte film, niks geen uitleg, geen extra voor-informatie, slap in elkaar gezet, slechte actie scenes. kom op zeg de film is gemaakt in 2010 daar mag veel meer van verwacht worden.
TimF
We zitten hier met een paar mensen te kijken. Marie-Lou zegt 1 ster, Frank 5* ik 3* en Nol 2,5* . Verwarrend filmpje!!
Frank vond vooral de steekscenes van het kleine mannetje vet!!! Maar ik eigenlijk ook wel.
als je nu begint ga ik door he!!
Boeikens
Misdaad/Thriller, weinig horror.
Hier en daar komt er wel wat spanning en sfeer naar boven maar over het algemeen kabbelt de film maar wat vooruit en heeft veel saaie momenten.
De moorden zijn hard en bruut in beeld gezet maar nergens gore en vooral nooit origineel.
Als tussendoortje ok maar hier was de potentie duidelijk hoger dan de uitwerking
DjFrankie
Ik vond deze niet goed, zat weinig spannend in en was niet echt bevredigend. Als ik het verhaal lees, wat hier slecht uit de verf komt, dan had hier dus ook meer ingezeten.
Curriculum
Ordinaire film met een veelvoorkomend verhaal. Desondanks wel een wending op het eind, dat het kind de rest vermoord en vervolgens transformeert in een soortgelijke seriemoordenaar als degene waar hij door ontvoerd werd.
DutchTakeshiro
Bereavement is een redelijke horror film die je niet lang zal bijblijven. Het verhaal hebben we uiteraard al vele malen gezien, maar in zijn soort is het zeker niet de slechtste. Het is alleen erg jammer dat je totaal geen binding krijgt met de karakters, ze zijn simpelweg niet goed uitgewerkt en vragen er enkel om naar de slachtbank geleid te worden. Dit maakt dus van Bereavement een makkelijke wegkijker. De formule is duidelijk: doden, doden, doden. Het waarom wordt niet uitgelegd en dat maakt het ook allemaal wat minder geloofwaardig.
De omgeving is goed uitgekozen: hoop bossen en lege velden, nauwelijks een mens te bekennen. De verlate fabriek is dan ook een erg toepasselijke locatie om een groot deel van je film te laten afspelen. Gelukkig zit er ook nog een oogappeltje in de film: Alexandra Daddario. Een leuk vrouwtje is altijd een bonus voor een middelmatige horror als deze.
Wat kan er verder gezegd worden over Bereavement anders dan dat de film niet boven de middelmatigheid uitkomt? Niets eigenlijk.
Daan258
Zeker geen onaardig filmpje.
genoeg spanning, aardig wat gore en een heel lekker grauw sfeertje.
Alleen inderdaad erg jammer zoals hierboven al word gezegd, dat je gewoon te weinig informatie krijgt over de killer en waarom die zo geworden is.
Verder heb ik me hier prima mee vermaakt.
joolstein
Zeer voorspelbaar maar het bekijkens waard! Ik had zelf graag wat meer gruwelijkheden gezien als er weer een meisje het loodje leg! Of wat hij naar de moord/slachiing deed met de meisjes. Kortom meer gore. Dan had deze film zeker wat beter geweest! Alexandra Daddario is een lekker snoepje met onwerkelijke blauwe ogen en met een strakke spijkerbroek. Maar haar acteren is nu niet echt briljant. Dat blijkt ook wel uit haar andere werk ( Percy Jackson en Texas chainshaw)
MeteoraXV
meh ging wel. ik heb malevolence nog niet gezien dus dat komt goed uit
diem
dit is een leuke slasher ! als ik overal de kritiek lees , dan is dit zeker onterecht ! een hoop miereneukers bij elkaar hier !
Grindhouse62
- 2065 berichten
Een aardige slasher, voorspelbaar en onsamenhangend. Voldoende blood and gore. Maar er zaten wat herken punten in naar andere films, zoals Texas Chainsaw, Ed Gein en Maniac. Ik heb mij er vanmiddag met deze herziening wel weer mee vermaakt, maar geen voldoende. Een 2.5
Alexjc
Een aardige Thriller, die mij aan een vleugje ''Headless'' en ''Arlington Road'' deed denken.
Had deze film maar wat meer psychlogische diepgang, bijvoorbeeld zoals een film als ''Silence of the Lambs'', dan was dit een zeer goede film. Nu was het opbouwende werk in mijn ogen niet diep genoeg uitgewerkt. Ook waren de acteer-presaties niet op een hoogstaand niveau, maar zeker goed te toeven. Zeker in mijn ogen niet, zoals een paar personen hebben geschreven, dat het op B-Film nivaeu is.
Maar ik heb mij met de UNCUT-Versie van 110 minuten aardig vermaakt. Ga ik zeker nog een keer kijken. Ik hou wel van spannende films met weinig horror.

Malevolence 3: Killer
2018
1 reactie

Malevolence
2004

Fans door het dolle heen met nieuwe beelden van 'The Super Mario Galaxy Movie'

'Kidnapped: Elizabeth Smart' gezien? Op Netflix kijk je ook deze vergelijkbare docu's

'The Lost City' met Daniel Radcliffe morgen te zien op televisie

Wat zijn de beste releases van deze week? Alle nieuwe films en series op streaming

Remember
Thriller / Drama, 2015