Genre: Horror / Misdaad
Geregisseerd door: Stevan Mena
Met onder meer: Samantha Dark, R. Brandon Johnson en Heather Magee
Gesproken taal: Engels en Pools
Plot Malevolence
Een groep bankovervallers op de vlucht verschuilt zich in een verlaten huis met enkele gegijzelden. Wat ze niet weten is dat de buren een familie van seriemoordenaars is. Wanneer één van de gegijzelden ontsnapt en naar het verkeerde huis gaat begint de slachting!
Martin Bristol
FBI Agent Daley
Remmmie
Mijn mening is dat ik er meer van verwacht had, daarom maar een **2,5**
incubus
Als deze film begin jaren 70 gemaakt was en in die periode was uitgebracht dan was dit een goede en originele horrorfilm geworden.
Maar helaas is dit een recente film en is dit de zoveelste kloon in een dozijn in het slashergenre.
Het verhaal zit zo vol clichés en gekopieer van klassieke slasherfilms dat het zelfs geen ode meer genoemd kan worden. De killer in de film beweegt traag en haalt rennende mensen in en draagt een jute zak over zijn hoofd ala Jason Voorhees in Friday the 13th 2.
Veel camerashots zijn letterlijk gelift uit Halloween, het filmen van het mes standpunt die op het punt staat om naar beneden gehakt te worden, doet ook erg veel denken aan Psycho en uiteraard ook Halloween.
De muziek lijkt heel erg op de scores van John Carpenter en gebruikt zelfs dezelfde luide synthesiser pieken wanneer de killer vanuit het duister in het licht achter een slachtoffer opdoemt. De muziek brengt enigszins nog wat sfeer.
De acteurs zijn slecht tot matig en je kan niet wachten tot ze het onderspit zullen delven. Geen sympathieke personages waarin je je kan indentificeren.
Het grote nadeel van de film is dan ook het bloedloze en saaie karakter van het geheel. Geen inventieve sterfscenes of blote tieten om je wakker te houden. Wel mooi gefilmde nachtshots en goed geregisseerd.
De plottwist op het einde is intriest en kan je voorspellen door alleen de intro van de film te kijken, als dan je vermoeden bevestigd wordt dan geeft dat wederom een oogboldraaiend effect. Het open einde voor een sequel is al evenzeer teenkrommend te noemen.
Geen goed debuut, niet vreselijk slecht, maar er zijn voldoende leukere alternatieven op de markt. Misschien dat de regisseur nog wat te bieden heeft in toekomstige projecten.
** magere sterren
Anjin
deze film is nog slechter dan ik dacht
Zit absoluut geen verhaal in en het einde hadden ze ook
wel gelijk kunnen kappen nadat de ambulance het meisje
weg vervoerde..
1 ster echt NIET MEER...
robje76
Slechte film.....Slecht verhaal, slechte camera actie, slechte muziek. Met andere woorden, geen aanrader.....
cijfer 1
gantor
Het zal inderdaad geen prijs winnen voor originaliteit en het zal het ook niet winnen voor de prestaties van de personages. Maar wat is het toch spannend!!!
Verhaal:1 muziek:3.5 camerawerk: 3 spanning:4
Eindbeoordeling:3.
jorkie
had wel iets spanning maar verder: wat een walgelijk trieste film! slechte acteurs, en vooral dat melodietje de hele tijd door de film, ja daar schrik je wel van, de rest is om te janken.
1 * voor de moeite
Heb eerder vandaag basement jack gezien maar deze vond ik toch beter.
Er zit wat meer spanning in en killer is interessanter.
Alleen de muziek is vreselijk
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
De muziek vond ik juist wel goed. Ik schrok me er constant mee, het kwam zo onverwacht altijd en het was zo ijzig allemaal. Spanning zat ook helemaal goed, behoorlijk intense en griezelige scènes.
Acteerprestaties waren matig, maar niet storend. Identiteit van de killer was voorspelbaar, doch is er nog altijd weinig geweten van waar en hoe het begon. Moorden mochten bruter en bloederiger, maar de sfeer zat er wel echt in.
Voor mij meer dan goed! Ik hoop op een sequel.
perceived
Ik hoop op een sequel.
Die komt er, of ja een prequel dan: Bereavement (2010)
Malevolence was redelijk. Het eerste deel van de film vond ik behoorlijk goed, daarna ging het de middelmatige kant op. Visueel heel aardig en dat geldt ook voor het goed getimede gebruik van muziek en sounds.
De film wekt de verwachting dat je meer over de achtergrond van de killer te weten komt. Helaas wordt dat er minimaal in verwerkt en zul je moeten wachten tot de sequel die later dit jaar verschijnt. Ben benieuwd wat de regisseur daarvan bakt en in hoeverre hij is gegroeid. 5/10*
Zeer pover.
Deze film laat wel zien dat Mena als regisseur wel aardig geëvolueerd is. Hoewel ik Bereavement ook niet bepaald goed vond, is die toch stukken professioneler dan deze poging.
Het oogt allemaal zeer goedkoop, ook dit grijpt terug naar de jaren '80 maar de Carpenter-copy soundtrack is zo slecht dat je het geluid beter af kan zetten. Acteerwerk is slecht en visueel stelt het ook niks voor. Lelijk geschoten, vreselijk kleurgebruik.
Verder ook een nogal warrig verhaal. Het is nog best knap hoe Mena een hoop losse eindjes aan elkaar geknoopt heeft, zo wordt deze ook iets consistenter, maar verder veel losse flodders en naast elkaar lopende verhaallijnen die niet goed werken.
Geen al te beste slasher dit. Snel vergeten.
Phantasm
Ik had hier meer van verwacht, viel dus toch tegen, komt ook omdat het grootste gedeelte zich afspeelt in het donker en je komt maar erg weinig te zien, de muziek was nog om aan te horen. Ik vond de prequel ( Bereavement ) in elk geval een stuk beter.
dutchtuga
Erg verrast, met het eerste uur dan, want in het laatste halfuur is het afkijkwerk wel erg opzichtig. De geluidseffecten laten er geen twijfel over bestaan dat de makers een ode willen brengen aan Carpenters Halloween. Het had wel iets minder duidelijk gemogen.
Het is dus vooral het eerste uur dat ik vrij sterk vond. Heerlijk sfeertje dat mij deed twijfelen over welk jaar deze film nu in gemaakt is. Had er geld op durven zetten dat het uit de begin jaren '90 kwam. De synthesizer score onderbouwde dit volledig. Heerlijk toch, hoe zulke simpele tunes je in een sfeer kunnen brengen, eentje waar ik een zwak voor heb.
Verder was het misdaad-gedeelte best oninteressant, maar heb ik mij prima kunnen vermaken met de hele set-up. Ook de acteurs waren overtuigend genoeg, al moet je dit natuurlijk wel allemaal met een korrel zout nemen en een beetje een liefhebber zijn van dat tijdperk.
kepi666
Deze film gekeken nadat ik enkele maanden geleden Bereavement gezien had, en er achter kwam dat dit "de voorloper" was.
Zat in Bereavement nog een akelig sfeertje, hier ontbreekt de spanning en de "gore en kills" zijn
ook niet echt aanwezig. Ook de cast is niet geweldig gekozen, het ontvoerde meisje ziet er erg onsympatiek uit, terwijl de bedoeling is dat je medeleven met haar moet hebben
Noodless
Degelijke voorloper van het eveneens degelijke sequel ' Bereavement ', al vond ik die iets beter.
De kills zijn hier vrij sober, maar qua sfeer en griezelige geluidseffecten zit het prima.
Het acteerwerk is niet storend. Het verhaaltje kent wat gebreken en er wordt weinig informatie gegeven rond de seriemoordenaar. Dit wordt wel duidelijker in ' Bereavement'. 6/10
MeteoraXV
het meest irritante aan de meeste horrorfilms is dat ze de moordenaar altijd maar één klap geven en dan hun wapen laten vallen en wegrennen...terwijl de moordenaar dat ALTIJD OVERLEEFT
Boeikens
Ode aan een of andere grootheid of niet, deze was niet aan mij besteed.
Flauw voorlopertje voor een toch ook al matige Bereavement maar die had tenminste nog wat brutaliteit te bieden. In deze Malevolence geen gore of dergelijke te bespeuren die een link zou kunnen leggen naar het zogezegde horrorgenre. Hooguit een Misdaad/Thriller van het alledaagse tv-serie type.

Malevolence 3: Killer
2018
1 reactie

Bereavement
2010

'Kidnapped: Elizabeth Smart' gezien? Op Netflix kijk je ook deze vergelijkbare docu's

'The Lost City' met Daniel Radcliffe morgen te zien op televisie

Wat zijn de beste releases van deze week? Alle nieuwe films en series op streaming

Wilderness

Anything for Jackson
Horror, 2020

Bajocero
Actie / Avontuur, 2021
gijzelaarpsychopaatabandoned houseseriemoordenaarslasherdesolatefarmland countryisolated