Genre: Drama / Familie
Releasedatum: 17 december 2009
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Hachi: A Dog's Tale
"A true story of faith, devotion and undying love."
Hachiko is een trouwe hond die dagelijks zijn baas naar het station brengt en vervolgens weer opwacht. Maar als zijn baas op een dag niet terugkomt, komt Hachiko negen jaar lang op hetzelfde tijdstip naar het station om op zijn baas te wachten. Tijdens zijn zwerftochten op het station en door de omgeving komt hij in contact met omwonenden en werknemers.
- Trailer (YouTube)
Carl
Ronnie (11 years)
Teddy Barnes
Sapperdeflap
Ontroerende film. Sommige momenten zijn echt Hollywood sacharine maar de hond (favoriet van mijn dochters) speelt iedereen het bos in, inclusief Richard Gere, (mijn favoriet). Het is toch elke keer weer wonderbaarlijk hoe Hollydrivel een in essentie mooie film kapot weet te maken. Dessalniettemin 4,5 sterretjes omdat het verhaal echt gebeurd is, niet in de VS, en dat de film al een oprechte Japanse versie heeft.
BTW, de stationschef is de ergste miscasting aller tijden.
decicco
Prachtige film.
Het komt bij mij niet vaak voor dat ik een traantje moet wegpinken maar bij deze film was dat zeer zeker het geval. Ik kon mijn emoties niet meer onder bedwang houden.
Maar goed, een echte vent komt gewoon uit voor zijn emoties en dat doe ik dus ook.
Het verhaal vind ik erg interessant aangezien dit niet vaak voorkomt dat een beest ZO trouw is.
Vooral dat deze hond zijn baasje 9 jaar heeft opgewacht, verbazingwekkend gewoon!
Ik zou wel eens willen weten wat die hond allemaal in die 9 jaar heeft meegemaakt etc.
Ik wordt er nu weer emotioneel van als ik erover aan het typen ben ik moet er ook niet te heftig over doorgaan haha. Het is gewoon super hoe deze band tussen mens en dier is.
Geweldige film ook zou ik eens de japanse versie willen zien. Ben erg benieuwd!
Strike0ut
Je mag de film dan wel niet leuk vinden, maar je kan moeilijk zeggen dat het niet bijzonder is.. Ikzelf had nog nooit van Hachiko gehoord, maar deze film heeft me echt even te pakken. En ik vind dat deze film heel mooi uitbeeld hoe het waargebeurde verhaal ongeveer gelopen heeft en dat vind ik prachtig!
ieder zijn mening. ik had namelijk ook het gevoel van: is het dan nu afgelopen, of nu. kwam er weer een zwart beeld en toen zei men moeder al: the end. terwijl de film nog een half uurtje doorkrabbelde naar het voorspelbare einde toe. en daarbij gezegd dat mijn moeder als enige de film leuk vond. sorry, maar ik vond hem ook maar niks..
hdehoon
@hdehoon: (je vraagt je af hoe de film er had uitgezien als het een Japanse verfilming was geweest)
Die is er : Hachikô Monogatari (1987)
(Maar wel nog iets langer)
Hey, bedankt! De meningen over die film zijn ook verdeeld zie ik, maar toch lijken meer mensen de Japanse versie beter te vinden.
Saving Pvt. Pyle
Zo'n film kun je niet over katten maken.
Is ook geen pavlov reactie. De hond wist dat het karakter van Richard Gere ziek was en dood zou gaan. Daarom reageerde Hachiko zo nerveus toen hij vertrok op de dag van zijn dood.
Meer heldendaden van honden;
mikey
Ja maar we snappen toch wel dat het een film is he? En niet echt!
mikey
Ja maar... weten wij veel waarom die hond daar elke dag stond. Maar geloof niet niet dat hij permanent aan het baasje 'dacht' op die plek, met beelden in zijn hoofd over zijn baas en de bal en knuffelend over het gazon, al rollend etc... Het is een hond he!
Mrs.Congeniality
Ontzettend goede en ontroerende film. Prachtig verhaal en enorm mooi in elkaar gezet.
Wederom prima geacteerd door Richard Gere.
erik1677
Prachtig, geweldig die hond.
Gisteren wou mijn vriendin hem persee zien, en ben maar mee gaan kijken.
En moet zeggen dat hij me daadwerkelijk nog ontroerd heeft.
Heb zelfs echt nog een traantje weggepinkt.
Die hond is echt geweldig.
fantastische film.
Saving Pvt. Pyle
En honden zijn loyaal en speciaal.
Jij denkt dat honden zielloze schepsels zijn. Dat zijn ze dus niet.
Verder heb ik je al een link gegeven van hoe bijzonder honden zijn.
mikey
Jij denkt dat honden zielloze schepsel zijn. Dat zijn ze dus niet.
Verder heb ik je al een link gegeven van hoe bijzonder honden zijn.
jumpstylemovie
Inderdaad. Heb gister een kwatiertje meegepikt maar ben toen al weer weggelopen omdat mijn ogen flink vochtig werden
ricone
hoe is t mogelijk dat zo een saaie film toch kan blijven boeien tot het eind????
Seifer
Wat een arrogantie om te denken dat emoties iets puur menselijk is.
Tornadootje
Prachtige,hartverwarmende film.Houd wel je zakdoeken bij de hand,want bij deze ontroerende film kun je het zekers niet droog houden.
mikey
Wat een arrogantie om te denken dat emoties iets puur menselijk is.
RaouL#1
Dit is voor het eerst in mijn leven dat een film er voor zorgt dat er een traan over mijn wang loopt en ik een brok in mijn keel heb.
Het begin van de film is aangenaam om te zien maar op het moment dat de ‘professor‘ dood gaat wordt het echt een film die je diep raakt en naarmate het einde vordert hoe meer.
Wellicht dat ik deze film intenser beleef aangezien ikzelf ben opgegroeid met een hond maar dit terzijde.
Wat een geweldige film!
Saving Pvt. Pyle
Inderdaad arrogant zoals iemand anders al opmerkte.
Ik projecteer helemaal niets. Je kunt alles wel bagatelliseren met jouw pavlov-reactie-theorie.
Maar honden hebben verschillende karakters. Mijn ouders hebben Duitse Herders gehad en geen was dezelfde. De andere introvert, de andere extravert. En iets wat karakter heeft heeft per definitie karaktereigenschappen en gevoelens.
Seifer
Dus omdat een hond niet arrogant is, heeft het ook geen emoties?
Starscream
beetje raar dat mensen denken dat dieren geen emoties hebben. en ook een eigen gedachten hebben. je moet nu toch wel weten dat dieren veel slimmer en heel veel op ons lijken en niet zo dom zijn als de mens altijd dacht dat ze waren.
jammer dat ik geen 10 sterren kan geven aan deze film. ik heb ook maar gelijk op blu-ray gekocht
Joy4ever
Hoewel ik tot twee keer toe een traantje heb weggepinkt vond ik dit toch een tegenvallende film. Met het script is niks mis maar wel met de invulling ervan. Ik vond de film erg rommelig. Beetje hak op de tak. De personages kwamen ook niet lekker uit de verf, hoewel alle aandacht uiteraard naar de hond ging.
nakada
Hak op de tak ? Ik herinner me een vrij recht toe recht aan scenario.
moviemafketel
- 19752 berichten
Ok, ik geef het toe. Heb lopen janken als een klein schoolmeisje. Ik wist ook wel dat deze film daarvoor zou kunnen zorgen. Wat een geweldige hond en wat een mooie interactie tussen Gere en Hachiko. Je kon duidelijk zien dat ze het ook echt goed met elkaar konden vinden op de set.
Mooie rustige opbouw, een sprookjesachtige, sfeervolle setting en prachtige muziek.
De rollen van de mensen zijn ondergeschikt aan die van de hond. Ja, hier is wat mij betreft film voor bedoeld. Emoties boven krijgen die meestal verborgen blijven. Ik ben zelf dan ook een groot hondenliefhebber en het moet ook wel een zeer magische ervaring zijn geweest voor alle mensen die deze hond in het echt hebben meegemaakt. Echt kippenvel!
mikey
Dus omdat een hond niet arrogant is, heeft het ook geen emoties?
Bibelonseberg
Man, man wat een tranentrekker deze film!
Wel bijzonder dat het een echt gebeurd verhaal is.
Ze zeggen weleens, zo trouw als een hond, nou daar krijg je in deze
film een knap staaltje van te zien. Achteraf zit ik te bedenken, ze hadden Hachi
aan zijn dode baasje moeten laten snuffelen bij wijze van rouwverwerking.
Dan had Hachi het los kunnen laten, nu ging het dier hondstrouw elke dag
naar het station omdat tie eigenlijk niet wist dat z'n baasje dood was.
Eigenlijk zielig dat ze dat niet gedaan hebben, vind ik een vorm van dierenmishandeling.
Daaruitvoort is dan wel deze film herezen, maar vond het wel een bittere pil.

Netflix-succes voor oude hondenfilm: waarom kijkt iedereen nu deze tranentrekker?

Huilen met de familie op eerste kerstdag? 'Hachi' is vanavond op televisie

Netflix verwijdert deze week nog tientallen films: dit zijn de best beoordeelde

Vijf goed beoordeelde films met een hond in de hoofdrol

Intouchables

Di Jiu Tian Chang
Drama, 2019

The Boy in the Striped Pyjamas
Drama / Oorlog, 2008
loyaltyhuman animal relationshippetvriendschapvriendenfamilie relatieshondnewspaper reporterfamily dogwaiting pets