• 9.374.369 stemmen

Geregisseerd door: Mike Leigh

Met onder meer: Sally Hawkins, Eddie Marsan en Alexis Zegerman

Releasedatum: 15 mei 2008

Plot Happy-Go-Lucky

"The one movie this fall that will put a smile on your face."

Poppy is een schooljuf in Noord-Londen. Haar leven lijkt op sommige momenten wat gecompliceerd, maar Poppy bekijkt alles van de zonnige kant. En zo is ze niet alleen het stralende middelpunt van iedere situatie, maar ook een bron van vrolijkheid voor alle mensen die ze tegen komt. Als haar fiets gestolen wordt, vindt ze het vooral jammer dat ze geen afscheid heeft kunnen nemen. Als ze dan maar besluit rijlessen te nemen, vindt ze in haar rij-instructeur Scott haar volledige tegenpool. Altijd open voor nieuwe dingen begint ze volledig impulsief ook maar aan een flamenco-cursus. Ondertussen krijgt ze te maken met een leerling die thuis mishandeld lijkt te worden. Dit zorgt allerminst voor donkere wolken boven haar hoofd.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Rmie

Rmie

Rmie schreef:

Hoi Mensen,

Ik had heel veel twijfel of ik wel naar deze film zou gaan. Ik ben wel een bewonderaar van Mike Leigh. Daar ik zelf niet zo lachebekkie ben, was ik bang dat het een lange zit, met kijken naar een fladderaar(oppervlakig iemand) zou worden.

De film heeft op mijn veel impact en heeft me geraakt en bewogen. Ik herkende mezelf in bijna alle rollen. Ja ook in die van Polly

Ook ik zat in de film vaak te gniffelen om het "gedoel"van Polly. De confrontaie met de rijlesinstructeur vond ik heel mooi en verhelderend. Ook in mijn leven zijn er mensen zoals Polly en de taxichauffer. Mooie is dat Polly wel haar verantwoording neemt en heel daadkrachtig kan zijn. Ze wordt ook snel geraakt en is open, daadkrachtig/levenslustig en intelligent en sensitief. en volgens mij, heel belangrijk,j blijft ze trouw aan haar zelf.

Deze film vind ik echt een topper (en dat had ik niet verwacht), daar er uitzonderlijk sterk geacteerd wordt en ik werd/ wordt bewogen/ geraakt.

vier en een halve ster.

Ik schreef taxichauffeur en rijlesinstructeur, dat moet dus rij-instructeur worden.

Jammer dat ik mijn bericht niet kan wijzigen.

avatar van weaselweasel

weaselweasel

Vond deze best een beetje tegenvallen.

Er zaten zeker leuke momenten in, en een aantal karakters waren uiterst vermakelijk. Maar sommige momenten (met name in de eerste helft van de film) zijn ronduit saai. Die eeuwige gesprekken over kinderen en playstations komt je langzaam toch de strot uit. Gelukkig verdwijnt die ergernis later in de film.

Kan normaliter de stijl van Leigh wel waarderen. Het idee dat er niet echt iets hoeft te gebeuren kan me zeer bekoren in Secrets&Lies en Career Girls. Maar bij Happy-Go-Lucky mis ik toch iets teveel.

avatar van mejasty

mejasty

retailr r2 is er.. denk niet dat ik deze film bioscoop waardig vind.. denk even thuis zien

avatar van ralfsjam

ralfsjam

tjong jonge wat een zenuwepees was dat zeg! moet zeggen dat het een leuke film was en dat ik erg genoten heb van de rijlesssen. maar toch was de rest van de film een wat meer een vrouwefilm denk ik. goede acteurs en een leuk verhaal, maar ik denk dat vrouwen er meer van kunnen genieten dan mannen, en het misschien ook meer snappen. een kwaliteitsfilm is het zeker...

3.5

avatar van Katharina

Katharina

Ik heb me echt enorm geïrriteerd over Poppy. Ik kon me ook helemaal vinden in die boekverkoper. Maar langzamerhand ging ik haar meer waarderen...

Het is echt super goed geacteerd door Sally Hawkins (de rest is zeker ook niet slecht!). En ik vond het een origineel verhaal.

Wat een vreselijk irritant type, die Poppy. Duurde echt lang voordat ik film (een beetje) ging waarderen. ** van mij.

avatar van Jaap885

Jaap885

Wat een ramp/slechte film

avatar van Mementos75

Mementos75

Sorry, ik kan dit echt niet verder aanzien. Met veel slechte films zie ik tenminste nog het eind om een beoordeling te kunnen geven. Dat zit er voor vandaag niet in. 45 minuten van de film gezien en .... zelden meegemaakt, zo tenenkrommend

*** Geen rating ***

avatar van kleez

kleez

Ik vond dit een héle leuke, goede, ontroerende, goodfeel film!

Een film waar ik echt van genoten heb! Ik ging duidelijk de film in met de gedachte een 'vrouwenfilm' te gaan zien, en verwachte er weinig van. Maar vond het een ontzettend leuke film! Heerlijk! Het verloop, de gebeurtennisen, geweldig! Echt een film die over 'het leven' gaat. Zeer goed geacteerd ook!

Ondanks alle ellende in deze film toch iets om vrolijk van te worden. Dat komt vooral door Poppy. Ik had nog uren kunnen kijken naar haar leventje. Hier en daar wat schoonheidsfoutjes, maar vooral erg ontroerend.

avatar van kleez

kleez

Celluloid Dreams schreef:

Dat komt vooral door Poppy. Ik had nog uren kunnen kijken naar haar leventje.

Jups! Helemaal mee eens!!

avatar van pietpuk

pietpuk

Leuk verhaaltje. Nogal karikaturaal, maar wel onderhoudend.

avatar van RickZ

RickZ

Typische 'vrouwenfilm'.

het leventje van Poppy is totaal niet interessant.

Wel leuk zijn de scenes met de rijinstructeur.

avatar van otherfool

otherfool

Opeenvolging van veelal amusante sketches zorgt regelmatig voor een gulle lach, maar het inkijkje in het leven van deze kwebbelaar bij uitstek blijft te vrijblijvend om ooit te ontroeren. Een paar erg fijne typetjes (uiteraard de rij-instructeur, maar zeker ook de danslerares en natuurlijk Poppy zelf), maar ook een paar scenes die nergens naar toe gaan (de zwerver) zorgen al met al voor een onevenwichtig filmpje.

2,5*.

Ja, ben het daar wel mee eens. Poppy was best wel irritant, neurotisch en veel te druk, maar had dan ook wel iets ontwapenends.

De film is vooral nogal oppervlakkig, waar je toch niet meteen aan denkt bij Leigh. De slice-of-life is dit keer wel erg karig en onsamenhangend en je moet het dus hebben van wat losstaande scnes die inderdaad af en toe geweldig zijn (die flamencolerares. ) .

avatar van Hannibal

Hannibal

Leuke vrouw die Poppy, ik zou me de hele dag suf kunnen lachen met haar. Zelfs hele flauwe grappen worden leuk als zij ze maakt. Zet deze vrouw in één auto samen met de grootste pessimist die je je maar kunt voorstellen en je krijgt leuke ontwikkelingen.

De gelaatsuitdrukkingen van Poppy tijdens de Flamenco-les waren ook zo geweldig, waarbij de lerares zelf ook behoorlijk bijdroeg in de hilariteit.

Mike Leigh kennende had ik hier waarschijnlijk een ongelukkige vrouw moeten zien die alleen voor de buitenwereld zo vrolijk overkomt. Ik zag dat niet, ik denk dat ze echt wel gelukkig is, en als er dan drama in de film moet zitten, dan was het meest dramatische wel de gemoedstoestand van de rijschoolhouder. Nee, ook de rijschoolhouder vind ik niet zielig of meelijwekkend, daarvoor is de hele film gewoon te satirisch. Dit is niet serieus te nemen, maar wel erg leuk om naar te kijken.

avatar van TerryA

TerryA

stem verhoogd omdat het zeker een 7.5 uit 10 waard is en dus dichter bij de 4 dan de 3.5 op MM zit.

vind sommige reacties hier ook best grappig (in dat ze het niet uit kon kijken of afzien, etc) - MIke Leigh is zeer goed als hij films maakt waar je door moet denken en niet te oppervlakkig gaat kijken. niet voor de moderne popcorn generatie dus!

avatar van ella19

ella19

Al 3 maanden geleden bekeken en ben poppy nog steeds niet vergeten.i.t.t. alle andere films die ik ondertussen gezien heb. Inderdaad, ze is irritant en luidruchtig maar het wordt steeds duidelijker hoe wijs ze eigenlijk is.

Origineel gegeven: een film over een gelukkige vrouw. Je zit maar te wachten op het moment dat blijkt dat Poppy deep-down heel verdrietig en onzeker is, maar het komt maar niet!

maxcomthrilla

Wow! Apart hoe mensen hier ageren tegen Poppy.

Poppy is een vrolijke, levenslustige meid die positief in het leven staat ( hoe bestaat het ? ) Er is geen probleem dat opgelost dient te worden of een probleem dat Poppy in de film voortdurend wordt aangepraat ( dus draait de film nergens om want ja, het leven moet schijnbaar uit problemen bestaan ).

Wat je voorgeschoteld krijgt is een prachtige slice of life waarbij Poppy zich wat mengt in de maatschappij en deze positief benaderd. Heb zeker waardering voor haar instelling aangezien je beter de dag kunt plukken dan de hele dag suf voor je uit kunt zitten staren. Haar luidruchtige gedrag werd haar niet altijd in dank afgenomen ( in de boekenwinkel, de rijinstructeur die poogde dat zij hem expres op zou winden ). De boekenverkoper was gewoon een duffe nerd zoals je wel meer in winkels ziet, maar die rijinstructeur was inderdaad wel iets te tegengesteld t.o.v. Poppy. Niet dat het mij verder heel erg kon deren hoor.

Ik kan best geloven dat als zij je niet ligt dat je de film ook niet ziet zitten, aangezien zij veel screentime heeft. Een film die staat of valt bij je acceptatie voor Poppy, je kunt er immers niet omheenkijken hier. Vandaar denk ik die heftige reacties of iemand is gewoon met het verkeerde been uit bed gestapt. Kan ook natuurlijk.

Prachtige film met veel leuke op zichzelf staande scenes die soms geniaal zijn ( flamenco lessen, Poppy die op een trampoline door het beeldscherm springt ) maar soms te vergezocht zijn. Het gedeelte met die zwerver had integraal geschrapt mogen worden. De uiteindelijke boodschap van de film: je kunt niet de hele wereld voor je winnen cq verbeteren mag dan niet nieuw zijn, hij is daarom niet minder waar(d)!

Sally Hawkins excelleert in deze uitbundige film die qua muziek net wat te standaard is en op een interessante optiteling + trampolinescenes na net te weinig weet te brengen op cinematografisch vlak. Ik laat nog wat kruid in het vat zitten. 3,5*

avatar van Aurum

Aurum

[repeat]EN-RA-HA![/repeat]

avatar van neo

neo

Treffende officiële website:

avatar van Olaf K.

Olaf K.

Bor Beekman vertolkte het mooi in de Volkskrant: “De eerste scènes uit Happy-Go-Lucky lijken op te roepen tot een soort mild verzet. Als kijker mogen we van regisseur Mike Leigh heel even proberen de hoofdpersoon uit zijn nieuwe film níet leuk te vinden. Dit uiteraard in de wetenschap dat onze poging hopeloos zal falen.” Poppy, kindergartenlerares, is een hyper stoethaspel met bijpassende humor, borderline karikatuur waar ik het geen vijf minuten mee zou uithouden. Maar Mike Leigh bezit de goedheid om geïnteresseerd in haar te zijn, en het talent om inderdaad gelijk te krijgen. Sally Hawkins gaat in haar vertolking af en toe over het randje, maar dat mag als je zo de grenzen op zoekt. En ze maakt er echt wat moois van. Goh Mike Leigh, ik had hem even uit het oog verloren, maar dit is volgens mij stiekem een van zijn beste. (Ik moet Topsy Turvy nog van hem)

avatar van gotti

All or Nothing en Secrets and Lies gezien? Wat mij betreft beiden beter dan HGL (die ik overigens erg leuk vond hoor...)

avatar van Olaf K.

Olaf K.

Secrets & lies is niet slecht maar gaat een beetje de mist in op het einde (te zwaar aangezet). Maar ik vond het opvallende van happy go lucky de lichtheid van toon en het onplezierige karakter van de hoofdpersoon van wie je toch gaat houden. Drama met een goedbedoelend en aardig hoofdpersonage is wat dat betreft dubbel makkelijker, om te maken en om van te houden. Ik vind dat Leigh hier echt zijn nek uitsteekt.

Olaf K. schreef:

Nogal een kansloze vergelijking.

Valt wel mee, nogal veel borderline-figuren die hun onzekerheid verbergen onder veel druktemakerij.

Maar echt een gedegen diagnose is het niet natuurlijk.

avatar van serpico

serpico

maxcomthrilla schreef:

Wow! Apart hoe mensen hier reageren tegen Poppy.

Ik weet wel hoe het komt; je vergeet irritant

kos schreef:

Maar echt een gedegen diagnose is het niet natuurlijk.

Hoogstens impulsiviteit springt er bij Poppy uit. Blijf het de grootste onzin vinden om iemand die gewoon vrolijk ( het is maar de vraag of ze haar onzekerheid verborg d.m.v. humor ) is gelijk zo `n ziekte aan te praten, dacht eerst ook dat hij de rijinstructeur bedoelde omdat die wel depressief leek en omdat de meeste symptomen absoluut niet van toepassing zijn op Poppy, maar vrijwel alleen op de rijinstructeur. Ik heb nog maar even gegoogled, zie ook:

avatar van Apster

Apster

Leigh's laatste film was een kleine tegenvaller. Op zich had ik in het begin niet zo veel last van Poppy's gedrag, maar gaandeweg de film wordt het steeds vervelender. Elke seconde een giechel gaat op je zenuwen werken. Hawkins fladdert een beetje door de film heen, dat weinig verhaal om het lijf heeft. Gelukkig zijn de scenes tussen Hawkins en Marsan erg leuk (En-Rah-Ha ). Het einde is ook wel erg makkelijk, met een moraal dat je in Disney films tegen zou kunnen komen. Beetje gemakzuchtige film van Leigh, die je nergens echt weet te raken.