• 9.376.793 stemmen

Geregisseerd door: Vincenzo Natali

Met onder meer: Sarah Polley, Adrien Brody en Delphine Chanéac

Releasedatum: 16 september 2010

Plot Splice

"Science's newest miracle...is a mistake."

De twee vooruitstrevende wetenschappers Elsa Kast en Clive Nicoli experimenteren met dierlijk DNA en het lukt hen deze te verenigen. Het levert een mutant op die behulpzaam zou kunnen zijn bij het genezen van ziekten, maar hun project zal binnenkort worden stopgezet. Ze realiseren zich dat ze niet veel tijd meer hebben en beginnen op eigen houtje, zonder dat iemand er verder van af weet, een experiment met dierlijk én menselijk DNA. Het resultaat is verbluffend, maar tegelijk ook zeer riskant...

avatar van SolAnd

SolAnd

606 schreef:

Via pindakazen.

waar is de site met pindakaas torrents?

Vond het een goede film welke meer bracht dan verwacht.

Goed camerawerk en zeker geen leger van B-acteurs.

avatar van Partyboooi

Partyboooi

Flauw 'horror'filmpje over een thema dat al vaak genoeg gebruikt is in films....ondanks de goede acteurs dus een tegenvaller!

1.5

avatar van mario_arnhem

mario_arnhem

zonde van de tijd..

avatar van freeze

freeze

pfff, wat had ik het moeilijk zeg om deze film tot het einde te kijken.

het acteerwerk was verre van goed en het was allemaal te voorspelbaar!! +punt vond ik nog dat beest die graag S*X wou.

geef er een 2* voor

avatar van jeanke37

jeanke37

ik vond de film niet slecht

alleen het begin was saai maar voor de rest vond ik het goed om te volgen!

avatar van Dannysientje31

Dannysientje31

vond het jammer dater zo traag verhaal in zat en pas halverwege spannend werd.

2 sterren.

Dren was wel mooi gemaakt.

avatar van ken1976

ken1976

k had veel meer van deze film verwacht maar dat kwam mede door het zien van de spannende trailer.

In het begin gaat het allemaal zo snel dat je niets meer verrassend ziet, dus daardoor ontstaat er geen climax in het verhaal!!

Het verhaal zat wel aardig in elkaar, buiten dat heb ik helemaal niet op het puntje van mijn stoel gezeten.

De acteurs deden het aardig.

Al met al, geef ik het helaas geen voldoende 2,5 sterren

avatar van MerLiNiuM

MerLiNiuM

aardige film. hoop dat deel 2 beter wordt een uitbraak van deze creaties zou de film goed doen misschien in deel 2.

avatar van plompa

plompa

Tja, weet eigenlijk niet zo goed wat te zeggen... Idd al veel en zeker betere, films over dit onderwerp gemaakt. Duurt vrij lang en gaat eigenlijk nergens over. Niet boeiend en een nogal cliche einde. Beetje een doodsaaie zondag middag survival film.

avatar van jerry r

jerry r

na het zien van de trailer dacht dat lijkt me wel wat .

maar saai.saai saai en slecht

en vooral dren met haar gepiep werk niet echt mee aan de film

avatar van Waku

Waku

Beetje merkwaardige film.

Aan het eind van "Splice" vraag je jezelf als kijker af waar je nu in Godsnaam hebt gekeken.

"Splice" heeft ingredienten van alles wat.

Het wil de charmes hebben van ET. Maar ook de spanning van Alien.

De film wil het ene moment ontroeren maar aan de andere kant ook shockeren met horror elementen.

Naar mate het einde vordert wordt ook nog eens het verloop van het verhaal merkwaardig.

Matige film waar veel meer uit te halen was.

avatar van Jason28

Jason28

nogal vage film. maar op zich wel aardig. echt eng wordt het in ieder geval nooit. eerder af en toe een beetje saai.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Heeft Splice soms 2 jaar op de plank gelegen? Adrien Bordy ziet er niet bepaald uit zoals in Predators. Hij is echt weer de nerd zoals we hem kennen uit andere films. Zelfs zijn neus lijkt extra groot.

Ik vind deze film eigenlijk best ok. 2 wetenschappers (Polley en Brody) hebben een doorbraak in de wetenschap. Ze creëren en geheel nieuw wezen, maar ze doen dit discreet en ze willen het ook liever geheim houden. Natuurlijk zorgt dit al gauw voor problemen. Het wezen groeit namelijk enorm snel en ze nemen haar mee naar hun appartement, want ze wordt steeds moeilijker te hanteren. Ze krijgt echter wel een naam, namelijk Dren.

Deze film weet niet echt goed wat ie wil. Je zit je af te vragen waar ze naartoe willen. Op zich is de band die wordt opgebouwd tussen het stel en Dren wel interessant, maar ze gaan op een gegeven moment toch de fout in. Ergens verwacht je dat het omslaat in een soort slasher ofzo, maar dat gebeurd niet. Er zit wel een omschakeling in de film die mij niet bevalt en dat vind ik dan toch weer een beetje erg jammer.

De special effects zijn goed en de acteurs ook wel. Er zitten trouwens niet zoveel acteurs in de film. Brody heeft in de film een broer met zowaar hetzelfde kapsel, maar hij voelt erg overbodig aan. Spannend wordt het niet en de echte gore blijft ook achterwege. Toch heeft deze film wel wat. Dren lijkt geen moraal te hebben en dat is een goede keuze geweest. En de sexscène tussen haar en Brody zullen velen lachwekkend vinden, maar ik zat er wel een beetje op te hopen eigenlijk! Het einde is overigens niet verassend, maar dat is bij voorbaat al geen verassing lijkt mij.

Splice is best te doen, dus 3,0*

avatar van engelen

engelen

Het was één grote teleurstelling voor mij, ik heb er geen andere woorden voor. Je moet er echt voor zijn voor dit Type film.

avatar van Grunner

Grunner

Tja, leuke film om een keer gezien te hebben maar het was mij over het algemeen wat saai, het speelde zich steeds in de zelfde omgeving af, het was niet heel spannend en al helemaal niet eng. Het "beest" was wel leuk neergezet, special effect ook zeker niet slecht alleen de film was niet wat ik er van had verwacht.

Net 3*

avatar van Sol-

Sol-

Toen ik de trailer keek had ik het gevoel een spannende uitgebroken 'alien' slasher voorgeschoteld te krijgen. Ik had meteen extra zin. Maar uiteindelijk heb ik naar een soort van familiedrama/disfunctional mother zitten kijken met hier en daar wat sci-fi en horror aspecten.

Spoiler:
Brody die met zijn eigen scientific creatie gaat sexen was wel grappig en bizar overigens.

avatar van ebdrachten

ebdrachten

Zwakke film. Het enigste wat mij deed boeien was Dren in kleine uitvoering. Op een gegeven moment wordt de film nogal voorspelbaar, en kon ik niet meer mijn aandacht bij de film houden. Nee, een film die mij totaal niet pakte. Hier had inderdaad veel meer in kunnen zitten.

avatar van Henry Spencer

Henry Spencer

Ik krijg de indruk dat vooral de horror- en splatterfans hier erg in teleurgesteld waren. Misschien meer iets voor een andere smaak... ?

Persoonlijk hou ik meestal net van die films die buiten de lijntjes van een genre kleuren of net niet zijn wat je verwacht of films die in geen enkel genre thuis lijken te horen of juist in heel veel genres.

Back to the eighties.

Deze vermakelijke griezelfilm doet vaak denken aan het betere SF/horror-werk uit die jaren. Dat zit hem deels in de sfeer, alsmede in het ietwat makkelijk te voorspellen plot. Het zwakke einde was vast niet in een Cronenberg opgekomen. Alhoewel..

Goed.

avatar van dragonmaster

dragonmaster

had er meer van verwacht. was wel wat voorspelbaar (zeker het einde). langdradige film met matig acteerwerk.

TragieStar.*

Dernet heb ik een klein stukje van het begin gezien, maar vond het niet super.

Ik kwam niet echt goed in de film, straks maar eens heel de film bekijken, hopen dat die wat leuker word.

En ik zag ook meteen dat Brody en Polley de 2 schakels zijn in de film die het nog een beetje leuk proberen te maken.

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

TragieStar.* schreef:

Dat kan goed kloppen, het zijn de twee hoofdrolspelers immers.

TragieStar.*

Jaa dat begrijp ik, maar ik denk dat er voor de rest niet veel gebeurd en dat hun de enige 2 zijn die de film nog boeiend maakt, want het verhaal stelt weinig voor, verder word er niks meer uitgelegd over hun personage tot nu toe, en er komen ook weinig tegenspelers invoor.

niet slecht, alleen die sexscene met dat monster een beetje onrealistisch. Kan me niet voorstellen dat je daar warm of koud van wordt. Of je moet goed in de war zijn.

avatar van Zinema

Zou je spoilertags willen plaatsen, keulen-scelso373?

avatar van Sol-

Sol-

Probleem in mijn geval is dat de trailer iets heel anders voorschotelde dan wat het uiteindelijk bleek te zijn.

avatar van Zinema

Je moet ook geen trailers kijken.

avatar van yvesh

yvesh

Voorspelbare film, weinig interessants. Ik had veel meer verwacht van Adrien Brody...

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ja, vooral als je nog steeds met zijn rol in Predators in je hoofd zit.

TragieStar.*

Vond de film vrij voorspelbaar en hier en daar best wel saai. Er gebeurde weinig en ik had toch meer verwacht.
Alleen de 2 hoofdrolspelers Adrien Bordy en Sarah Polley probeerde de film nog een beetje leuk te maken maar ook dat lukte niet echt.
Verder is het nooit eng en vrijwel nooit spannend. Alleen maar eindeloos gepraat en veel cliche.
Dit is 1 van me eerste recensies waarbij ik echt niet weet wat ik neer moet typen, omdat het gewoon echt zo'n emotie/uitdrukkingloze film is.
Alleen het einde vond ik nogal voorspelbaar omdat ik al zoiets in me hoofd had, maar op het einde zie je dat Sarah Polley zwanger is, is ze dan zwanger van Clive die dood is, of van dat enge wezen?