Die Welle (2008)
Gesproken taal: Duits
Releasedatum: 27 november 2008
Bekijk via CineMember
Plot Die Welle
"Evil is something that you learn"
Gymnasiumleraar Rainer Wenger start, tijdens een studieweek met als onderwerp 'Staatsvormen', een project in zijn klas met de bedoeling een dictatuur voelbaar te maken. Wat vrij onschuldig begint met begrippen als groepsdruk en discipline ontwikkelt zich na enkele dagen in een serieuze beweging met als naam Die Welle. Al op de derde dag beginnen de scholieren andersdenkenden uit te sluiten en het ene na het andere conflict escaleert.
Rainer Wenger
Jens
Zowaar een Duitse remake van de film-op-school-klassieker The Wave
deLeeuw
- 1944 stemmen
Ik denk dat deze film best schokkend kan zijn voor diegene die de oorlog hebben meegemaakt; maar ook voor de mensen die denken dat dit nooit meer zou kunnen gebeuren..
MFEO
Een film die ook zeker in Nederland uitgebracht moet worden!
leach
heb de originele van 81' gezien en deze was best te pruimen, benieuwd naar deze remake.
MFEO
27 November 2008 gaat deze film in NL draaien (zie imdb)
xam
Had graag wat onderbouwing gezien die het geven van een dergelijk hoog cijfer zouden rechtvaardigen.
voegd deze film iets toe wat het origineel niet toevoegd?
Diederik58
Voor zover ik mij het origineel kan herinneren is deze geweldadiger. En het einde is anders. En het speelt in Duitsland waardoor het een extra tintje krijgt. De film duuurt ruim 2x zo lang als het origineel.
Halverwege de film begon het mij wat te vervelen. Tegen het einde kwam er weer wat tempo in de film.
De boodschap blijft hetzelfde en is duidelijk.
Vogel speelt heel aardig zijn rol als docent. Enkele leerlingen spelen daarentegen zwaar onder de maat. Ze zijn wel erg volgzaam en dreunden alles erg vlot op. Ik irriteerde mij aan het gezapige naïeve zootje leerlingen. Ik kan mij niet voorstellen dat een docent dit in werkelijkheid in deze tijd en in een land met een beladen geschiedenis voor elkaar kan krijgen. Daardoor vind ik het erg ongeloofwaardig.
eduard
Velen zullen het met me eens zijn dat we in moeilijke en respectloze tijden leven waar we meer met onszelf bezig zijn waar we alle problemen afdoen met collectief geld afdragen maar totaal geen binding hebben met onze naasten. Een harde maatschappij waar de wet van de sterkste en grootste mond evenzo dreiging indruk maakt. Voor de brave burgers is geen oor maar voor gespuis wel. Ik debnk dat een autocratisch systeem nog de enigste oplossing is om het tij te keren. Ik zag in deze film dat de jongeren het fijn vonden een doel te hebben en ergens bij te horen. Het echte sociale met hetzelfde doel is een mooi gegeven dat we ook al bij de "Reichsausschuβ Deutscher Jugendverbände " zagen die later bekend werd als Hitler Jugebnd.
Maar zoals met alle goede dingen overdrijven we altijd en slaan altijd naar de verkeerde kant door. Ik houd wel van dit soort verhalen of films. 4 sterren
Enigma
Vandaag gezien en wat een grote flop is deze film kinderachtig jeugdfilmpje meer is het niet zeer jammer want het onderwerp is natuurlijk zeer interessant , de originele wave film is veel beter gemaakt.
christophel
Dit is een bewijs, dat je bij bepaalde mensen,op een tactische manier een steeds grotere groep "gehoorzamen" bij elkaar krijgt.
Het was voor de leraar een uitprobeersel wat uiteindelijk escaleert.
Dit mag in het echt natuurlijk nooit gebeuren.
Toch geef ik deze film een 4.0
robinb
Zeer sterke film, die je zeker stof tot nadenken geeft. Ik vond hem echt heel goed, en vooral het einde is prachtig !!
Ik vind dat menig hollywood film hier niet tegenop kan, en het is een van de betere films die ik dit jaar gezien heb !!
Een aanrader dus, die je in mijn ogen gezien moet hebben.
@enigma, als jij deze film bestempeld als kinderachtige jeugdfilm dan zegt dit meer over jou dan over de film, ongelooflijk dat je zo'n reactie kan geven.
Dat je de film niet leuk vind is prima, maar kinderachtig kan je hem gewoon niet vinden, dat slaat nergens op.
Goodfella1812
Maar ja, Enigma geeft films als Vantage Point en Funny Gmes US ook een half sterretje. Smaken verschillen nu eenmaal. Ik denk dat ik deze film zo maar eens ga kijken, kom later nog wel met m`n review.
vranque
Ik heb m opgewaardeerd met een half sterretje omdat ik de docent beangstigend goed vond.
AmazingPP
Ijzersterk drama, kan niet anders zeggen. Het thema is natuurlijk nogal beladen, maar ik geloof best dat het zo zou kunnen lopen. De leraar zet een ijzersterke rol neer en de types die naast hem spelen; ik heb geen moment aan hun acteertalent getwijfeld. Erg goede film die veel mensen zal aanzetten tot denken. 4,5 *
jajahoorik
Opzicht een goede flim.... Je kan het verhaal wel een klein beetje voorruit raden wat er gaat gebeuren.
Zeer goede speler in deze flim.
Wel een aanrader
Roel_
- 2062 stemmen
Een aardige film, die soms wat ongeloofwaardig overkomt. Ik geloof wel dat de mens tot veel in staat is. Dat werd in Das Experiment geloofwaardiger verfilmd.
subwoofer henk
vond het een lekkere weg kijk film jammer dat het te voorspelbaar is en Duits
Blood Duster
Geweldige film met geweldige Duitse cast. Bijna de gehele cast al eerder voorbij zien komen als films ala Der Untergang, NaPolA, Die Grenze etc.
Het verhaal is niet echt origineel maar dat hoeft ook niet.....want de verfilming is superklasse en zeer realistisch.
*4.5*
Yugnav
sterke film met een duideliijke boodschap... heb het orgineel niet gezien dus kan niet vergelijken maar vond deze toch zeer indrukwekkend!
En dat was al niet best.
Vallis
Het is schokkend om te zien hoe gemakkelijk mensen te beinvloeden zijn. Dit maakt deze film alleen daarom de moeite waard.
Ik zou iedereen echter willen aanraden toch te kiezen voor de orignele The Wave uit 1981. Weliswaar duurt die slecht 45 minuten, maar deze zet de boodschap veel geloofwaardiger en scherper neer.
DiKKe_OsCaR
- 2034 stemmen
De film begon me snel te vervelen. Het verhaal (achter de film) is erg goed. Maar dat hebben we eerder gezien. Deze film is, vind ik, een slechte uitwerking van het verhaal. Das Experiment (hetzelfde thema) is vele malen interessanter en beter!
dearon
zeker een goeie film
alleen vind ik de the wave veel beter
vooral het einde
lagaiske
Goede film.
Als deze goed is maar het origineel beter dan moet ik die toch zeker eens bekijken.
Malick
Duitse remake van de klassieker The Wave. Ja, ik stond er zelf ook van te kijken. Normaal gesproken is het andersom maar zo te zien hoeft dat niet perse. Jammer genoeg is het een nutteloos leeg filmpje puur gericht op een jong publiek. De enige vraag die de film aan de kaart stelt is of een dictatuur tegenwoordig ook kan plaats vinden? Om verder vooral niet te diep in het onderwerp te gaan dacht de regisseur aan een snelle montage, ruige rockmuziek en allemaal platte naïeve scholieren. Daarbij zijn deze scholieren wel heel erg volgzaam, zodoende kan de regisseur al heel snel het spelletje met de kijker spelen om ons verkeerde en misplaatste gevoelens op te wekken. Let vooral op de misplaatste en moralistische einde waar Dennis Gansel compleet doorslaat. De laatste shot van de film als de leraar in de politieauto zit: wil zeggen hoe wij er vandaag de dag bij staan? Ben jij ook zo’n schaap dat makkelijk volgt?
kniteforce
Het origineel vond ik toen ik hem voor het eerst zag een hele tijd geleden wel goed. Vooral het einde. Ik ben benieuwd hoe de remake is.
smeetsm
heb de film niet gezien, maar als ik al die bijdrage hierboven lees, moet ik aan Das Experiment denken, en dat vond ik een topfilm

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Sophie Scholl - Die Letzten Tage
Drama / Oorlog, 2005

Good Bye Lenin!
Komedie / Drama, 2003
dictatortrainerclassroomexperimentfascismegroup dynamicsopleidingnational socialismopleidingsquatteranarchistgymnasium middelbare schoollearning and teachingviolence in schoolshomepage high school teacherwater poloautocracy