• 9.375.897 stemmen

Gesproken taal: Duits

Releasedatum: 27 november 2008

• CineMember Bekijk via CineMember

Plot Die Welle

"Evil is something that you learn"

Gymnasiumleraar Rainer Wenger start, tijdens een studieweek met als onderwerp 'Staatsvormen', een project in zijn klas met de bedoeling een dictatuur voelbaar te maken. Wat vrij onschuldig begint met begrippen als groepsdruk en discipline ontwikkelt zich na enkele dagen in een serieuze beweging met als naam Die Welle. Al op de derde dag beginnen de scholieren andersdenkenden uit te sluiten en het ene na het andere conflict escaleert.

avatar van starbright boy

Zowaar een Duitse remake van de film-op-school-klassieker The Wave

avatar van deLeeuw

deLeeuw

• 1944 stemmen

Ik denk dat deze film best schokkend kan zijn voor diegene die de oorlog hebben meegemaakt; maar ook voor de mensen die denken dat dit nooit meer zou kunnen gebeuren..

avatar van MFEO

MFEO

Een film die ook zeker in Nederland uitgebracht moet worden!

avatar van leach

leach

heb de originele van 81' gezien en deze was best te pruimen, benieuwd naar deze remake.

avatar van MFEO

MFEO

27 November 2008 gaat deze film in NL draaien (zie imdb)

avatar van xam

xam

Had graag wat onderbouwing gezien die het geven van een dergelijk hoog cijfer zouden rechtvaardigen.

voegd deze film iets toe wat het origineel niet toevoegd?

avatar van Diederik58

Diederik58

Voor zover ik mij het origineel kan herinneren is deze geweldadiger. En het einde is anders. En het speelt in Duitsland waardoor het een extra tintje krijgt. De film duuurt ruim 2x zo lang als het origineel.

Halverwege de film begon het mij wat te vervelen. Tegen het einde kwam er weer wat tempo in de film.

De boodschap blijft hetzelfde en is duidelijk.

Vogel speelt heel aardig zijn rol als docent. Enkele leerlingen spelen daarentegen zwaar onder de maat. Ze zijn wel erg volgzaam en dreunden alles erg vlot op. Ik irriteerde mij aan het gezapige naïeve zootje leerlingen. Ik kan mij niet voorstellen dat een docent dit in werkelijkheid in deze tijd en in een land met een beladen geschiedenis voor elkaar kan krijgen. Daardoor vind ik het erg ongeloofwaardig.

avatar van Neezem

Neezem

Doet me echt denken aan S.T.A.B. uit de jaren tachtig.

avatar van robinb

robinb

ben ook zeer beniewd, ga hem vanavond kijken

avatar van eduard

eduard

Velen zullen het met me eens zijn dat we in moeilijke en respectloze tijden leven waar we meer met onszelf bezig zijn waar we alle problemen afdoen met collectief geld afdragen maar totaal geen binding hebben met onze naasten. Een harde maatschappij waar de wet van de sterkste en grootste mond evenzo dreiging indruk maakt. Voor de brave burgers is geen oor maar voor gespuis wel. Ik debnk dat een autocratisch systeem nog de enigste oplossing is om het tij te keren. Ik zag in deze film dat de jongeren het fijn vonden een doel te hebben en ergens bij te horen. Het echte sociale met hetzelfde doel is een mooi gegeven dat we ook al bij de "Reichsausschuβ Deutscher Jugendverbände " zagen die later bekend werd als Hitler Jugebnd.

Maar zoals met alle goede dingen overdrijven we altijd en slaan altijd naar de verkeerde kant door. Ik houd wel van dit soort verhalen of films. 4 sterren

avatar van Enigma

Enigma

Vandaag gezien en wat een grote flop is deze film kinderachtig jeugdfilmpje meer is het niet zeer jammer want het onderwerp is natuurlijk zeer interessant , de originele wave film is veel beter gemaakt.

avatar van christophel

christophel

Dit is een bewijs, dat je bij bepaalde mensen,op een tactische manier een steeds grotere groep "gehoorzamen" bij elkaar krijgt.

Het was voor de leraar een uitprobeersel wat uiteindelijk escaleert.

Dit mag in het echt natuurlijk nooit gebeuren.

Toch geef ik deze film een 4.0

avatar van robinb

robinb

Zeer sterke film, die je zeker stof tot nadenken geeft. Ik vond hem echt heel goed, en vooral het einde is prachtig !!

Ik vind dat menig hollywood film hier niet tegenop kan, en het is een van de betere films die ik dit jaar gezien heb !!

Een aanrader dus, die je in mijn ogen gezien moet hebben.

@enigma, als jij deze film bestempeld als kinderachtige jeugdfilm dan zegt dit meer over jou dan over de film, ongelooflijk dat je zo'n reactie kan geven.

Dat je de film niet leuk vind is prima, maar kinderachtig kan je hem gewoon niet vinden, dat slaat nergens op.

avatar van Goodfella1812

Goodfella1812

Maar ja, Enigma geeft films als Vantage Point en Funny Gmes US ook een half sterretje. Smaken verschillen nu eenmaal. Ik denk dat ik deze film zo maar eens ga kijken, kom later nog wel met m`n review.

avatar van Ottoman

Ottoman

mooie film, originele script. geen alledaagse film.

avatar van vranque

vranque

Ik heb m opgewaardeerd met een half sterretje omdat ik de docent beangstigend goed vond.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Ijzersterk drama, kan niet anders zeggen. Het thema is natuurlijk nogal beladen, maar ik geloof best dat het zo zou kunnen lopen. De leraar zet een ijzersterke rol neer en de types die naast hem spelen; ik heb geen moment aan hun acteertalent getwijfeld. Erg goede film die veel mensen zal aanzetten tot denken. 4,5 *

avatar van jajahoorik

jajahoorik

Opzicht een goede flim.... Je kan het verhaal wel een klein beetje voorruit raden wat er gaat gebeuren.

Zeer goede speler in deze flim.

Wel een aanrader

avatar van Roel_

Roel_

• 2062 stemmen

Een aardige film, die soms wat ongeloofwaardig overkomt. Ik geloof wel dat de mens tot veel in staat is. Dat werd in Das Experiment geloofwaardiger verfilmd.

avatar van subwoofer henk

subwoofer henk

vond het een lekkere weg kijk film jammer dat het te voorspelbaar is en Duits

avatar van Blood Duster

Blood Duster

Geweldige film met geweldige Duitse cast. Bijna de gehele cast al eerder voorbij zien komen als films ala Der Untergang, NaPolA, Die Grenze etc.

Het verhaal is niet echt origineel maar dat hoeft ook niet.....want de verfilming is superklasse en zeer realistisch.

*4.5*

avatar van Yugnav

Yugnav

sterke film met een duideliijke boodschap... heb het orgineel niet gezien dus kan niet vergelijken maar vond deze toch zeer indrukwekkend!

avatar van Wouter

Enigma schreef:

En dat was al niet best.

avatar van Vallis

Vallis

Het is schokkend om te zien hoe gemakkelijk mensen te beinvloeden zijn. Dit maakt deze film alleen daarom de moeite waard.

Ik zou iedereen echter willen aanraden toch te kiezen voor de orignele The Wave uit 1981. Weliswaar duurt die slecht 45 minuten, maar deze zet de boodschap veel geloofwaardiger en scherper neer.

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

De film begon me snel te vervelen. Het verhaal (achter de film) is erg goed. Maar dat hebben we eerder gezien. Deze film is, vind ik, een slechte uitwerking van het verhaal. Das Experiment (hetzelfde thema) is vele malen interessanter en beter!

avatar van dearon

dearon

zeker een goeie film

alleen vind ik de the wave veel beter vooral het einde

avatar van lagaiske

lagaiske

Goede film.

Als deze goed is maar het origineel beter dan moet ik die toch zeker eens bekijken.

avatar van Malick

Malick

Duitse remake van de klassieker The Wave. Ja, ik stond er zelf ook van te kijken. Normaal gesproken is het andersom maar zo te zien hoeft dat niet perse. Jammer genoeg is het een nutteloos leeg filmpje puur gericht op een jong publiek. De enige vraag die de film aan de kaart stelt is of een dictatuur tegenwoordig ook kan plaats vinden? Om verder vooral niet te diep in het onderwerp te gaan dacht de regisseur aan een snelle montage, ruige rockmuziek en allemaal platte naïeve scholieren. Daarbij zijn deze scholieren wel heel erg volgzaam, zodoende kan de regisseur al heel snel het spelletje met de kijker spelen om ons verkeerde en misplaatste gevoelens op te wekken. Let vooral op de misplaatste en moralistische einde waar Dennis Gansel compleet doorslaat. De laatste shot van de film als de leraar in de politieauto zit: wil zeggen hoe wij er vandaag de dag bij staan? Ben jij ook zo’n schaap dat makkelijk volgt?

avatar van kniteforce

kniteforce

Het origineel vond ik toen ik hem voor het eerst zag een hele tijd geleden wel goed. Vooral het einde. Ik ben benieuwd hoe de remake is.

avatar van smeetsm

smeetsm

heb de film niet gezien, maar als ik al die bijdrage hierboven lees, moet ik aan Das Experiment denken, en dat vond ik een topfilm