• 9.378.048 stemmen

Death Race (2008)

Actie / Sciencefiction | 98 minuten / 111 minuten (unrated versie)

Genre: Actie / Sciencefiction

Speelduur: 98 minuten / 111 minuten (unrated versie)

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Paul W.S. Anderson

Met onder meer: Jason Statham, Tyrese Gibson en Joan Allen

Releasedatum: 2 oktober 2008

Plot Death Race

"Get ready for a killer race."

In de nabije toekomst hebben een gevangenisdirecteur en haar bewakers een gruwelijk spel verzonnen. De gevangenen moeten meedoen met een op televisie uitgezonden race-wedstrijd die voor velen dodelijk afloopt. Ex-coureur Jensen Ames wordt onterecht opgepakt en krijgt de keuze om mee te doen aan de race, met het masker van de populaire raceheld Frankenstein, of weg te rotten in een cel.

avatar van psychopath

psychopath

Nu op tv te zien samen met the condemmed en al vinden de meeste death race beter, ik vind the condemmed net iets beter dan deze.

avatar van The Hidden

The Hidden

Aangezien ik wel van Mad Max-achtige, rauwe racebakken hou, in combinatie met deze setting, actie en explosies, verdient deze prent van mijn 4 sterren. Dit was toch top-entertainment of niet dan?

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Wow, echt de beste film die ik dit jaar heb gezien. In dit genre dan in ieder geval. Echt, zat de hele film op het puntje van mijn stoel. Schitterende actie, mooi camerawerk, goed acteerwerk van zo'n beetje de hele cast, bad-ass wapens en een lekkere meid. Onderwerp deed mij een beetje denken aan The Running Man meets The Fast and the The Furious meets Lock Up meets Mario Kart lol .

Ik vind dat ik weer eens 4 sterren moet uitdelen, want dit is waar film voor uitgevonden is. Topvermaak door een 2 uur durend adrenaline-shot mee te mogen maken. Zeker gaan zien mensen!!

avatar van White Trash

White Trash

Compleet belachelijke film natuurlijk die wel gemakkleijk weg kijkt. Op een gegeven moment houdt de gevangenis directrice een ssort speech voor de gevangen, die donkere coureur zegt dan: what kind of shit is this! Dat gevoel had ik vaak bij deze film!

avatar van Goldenskull

Goldenskull

Vandaag weer wat stukjes van gezien. Boet wel wat aan kracht in, maar een paar scènes blijven gaaf. Half puntje eraf.

avatar van Lennert

Lennert

Heerlijke actiefilm. Een typisch geval van 'script, welk script?', maar verdraaid, wat waren de stunts en explosies gruwelijk fijn. Statham blijft sowieso een charismatisch acteur die ik met alle plezier keer op keer vergelijkbare rollen zie spelen. McShane is ook zo'n acteur die je iedere keer in snerende rollen terug ziet keren, maar een film iedere keer naar een hoger niveau brengt. Joan Allen was een fijne schurk en tuig als Robert LaSardo zorgde voor fijn cannonfodder.

Het geweld in de film was overigens weinig subtiel. Ik heb het origineel niet gezien, maar kan me voorstellen dat het toch een stuk minder expliciet was dan de exploderende hoofden en geplette lichaamsdelen die we hier vaak te zien kregen. In dat opzicht slaagde de film er prima in te blijven boeien ondanks de bijna non-stop harde actie. Sommige films vervelen nu eenmaal snel als geweld overdadig aanwezig is, hier bleef het fijn continu een adrenaline-rush.

Benieuwd of onze eigen Roel Reiné iets van de prequel kan maken, waar hij in ieder geval alvast een fijne cast heeft verzameld. Death Race is voor mij in ieder geval een verademing tussen alle veilige gestyleerde actiefilms die de laatste jaren nog wel eens uitkomen.

avatar van epic piggy

epic piggy

Geweldige actie film, de film was wel een beetje voorspelbaar.

Maar dit soort films kijk je ook niet voor het verhaal maar voor brute actie.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Stoere mannen, een lekkere wijf en spannende races met harde geweld.

Het inschakelen van kogels en andere traps maakt de actie ook spectaculairder.

Ook de tweede kijkbeurt ervan genoten.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Goldenskull schreef:

Voor mij geldt exact hetzelfde, ga ook een halfje eraf, gewoon een erg standaard maar toch wel vermakelijk filmpje met een lage herkijkwaarde. Vind ook dat het wel iets weg heeft van een mix tussen The Running Man en vooral Lock Up. Moest ook een aantal keren aan Lock Up denken tijdens het zien van deze film.

avatar van nightbreed

nightbreed

Wauw, wat was dit slecht zeg. Die Statham (speelt altijd precies hetzelfde karakter) maakt alleen flutfilmpjes, dus ik had het kunnen weten. Het ADHD-camerawerk was ook erg irritant, maar dat was natuurlijk om het goedkope budget te verhullen. De film was zo dom dat het zelfs weer een beetje leuk werd, vandaar nog een 2.

avatar van Fortune

Fortune

Gisteren op tv gezien.

Had deze vroeger al wel gezien en toen vond ik het 3 keer niks en gaf ik de film een 2.

Maar gisteren met een paar vrienden gekeken en dit is toch wel lekkere vermaak.

Jason Statham, vage omgebouwde auto's, vele wapens, chicks die in slow-motion ergens uitstappen en dood en verderf.

Punt omhoog.

avatar van Saldek

Saldek

Een zoveelste in een dozijn zeg maar. Zo´n beleving had ik bij de film. Stoere uitspraken die ik in andere films al eerder heb gehoord, matig acteerwerk, de zgn ´bitches' alsof ze zo uit een beautysalon zijn getrokken ipv een gevangenis etc..........nee, mijn ding was het niet. Heb het een drie kwartier tot uur volgehouden (wat ik voor mezelf beslist erkenningswaardig vond) maar daarna ging 'ie toch echt uit. Sorry voor degenen die dit een topper vinden, maar hoger dan 2* kan ik niet komen. Eigenlijk 1,5*, maar acties waren eerlijk gezegd dan weer best heftig............twee ster dus.

avatar van Lennert

Lennert

nightbreed schreef:

Het camerawerk kwam op mij toch echt meer over als een manier om de actie vlot in beeld te brengen. Ziet de film er dan zo low-budget uit?

avatar van dominion

dominion

Gave actiefilm.

Het verhaal is natuurlijk niet bijzonder maar vond het wel beter uitgewerkt dan Death Race 2000.

De actie in deze film was heel gaaf en het had me geen tijd verveeld.

Het zag er altijd goed uit net als de gepimpte auto's.

Vind Natalie Martinez die Case speelt ook een vreselijk mooie vrouw.

Ook vond ik de personages zoals Grim Reaper ook heel leuk.

Er zat ook een beetje humor in waar ik toch wel om kon grinniken.

4,0

avatar van remorz

remorz

Wat hiervan te zeggen...

Dat de auto's snel zijn? De muziek bombastisch? De mannen stoer, de vrouwen sexy, en het verhaal flinterdun? Allemaal waar, en allemaal te verwachten. Waarschijnlijk niemand die hier verrassingen verwacht had, en met die insteek is deze nog best te pruimen.

Moet gezegd, de roestige stellages en overall viezige look doen het meeste werk, al vallen de designs van de auto's dan weer wat tegen. Het format van video game werkt relativerend voor het feitelijke verhaal en doet denken aan Battle Royale en Starship Troopers. Geinig verder, maar nooit meer dan dat. Iets ruiger randje had ook wel gemogen, blijft toch wat braaf allemaal.

Bij de zoveelste race gaan de boze blikken, schreeuwerige muziek en motorgeluiden ietwat irriteren; gelukkig kun je prima even je mail checken zonder iets te missen; Anderson heeft nog nooit de ambitie getoond belangrijke cinema te willen maken.

Niks vernieuwends, naar het einde overwegend irritant, maar aardig weg te kijken. 2,5*

avatar van TheThirdMark

TheThirdMark

Absoluut een aanrader voor de genrefans.

De rest kan maar beter een blokje om.

Te veel dingen die net iets beter hadden gekund, en nog beter was als er een voorloper van was geweest (hint hint hint, kijk Death Race 2).

avatar van Pistons

Pistons

Heerlijke film met een goed tempo en intense actiescènes. Vlot en op constant niveau gemaakt. Cultheld Jason Statham is perfect voor de rol. Jammer van de dommigheidjes af en toe.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Topfilm in het actiegenre. Veelal hoor ik geklaag over Paul W.S. Anderson, maar hij weet wel flinke porties actie in zijn films te verwerken. Iets wat deze film zeker ten goede komt. Heerlijke harde scene's en zeer tof al die wapens op de wagens. Ook niet te vergeten die vrachtwagen, waarvan ik de naam niet weer weet.

avatar van patrick17

patrick17

Death Race

Verstand op nul en dan gaan met de geweren.

Vermakelijke actiefilm. Jason Statham zet weer een goede rol

neer zoals hij altijd wel presteerd. Het verhaal is flinterdun

en de voorspelbaarheid zit er ook wel in maar wat maakt

het uit het wordt ruimschoots gecompenseerd door

de vele actie/race scene's wat erin zit.

Ik heb me zeker vermaakt met de film en in de toekomst

is hij het kijken zeker nog waard.

3.5 *

avatar van noke

noke

Leuke film!

Wel heel erg voorspelbaar, maar dat mag de pret niet drukken.

Jason is zoals altijd geweldig, bruut en superlekker

avatar van Weertenaar

Weertenaar

De opzet van het enigszins vergelijkbare The Condemned vond ik op zich aantrekkelijker, maar de uitvoering van Death Race overvleugelt The Condemned op werkelijk alle fronten: 2.60 (2.50).
Bombastische actieknaller die nergens over gaat maar boven alles entertaint. Wat uiteraard vooral te danken is aan de overwegend geslaagde actiescenes, welke nooit te ver worden doorgevoerd en elke keer opnieuw een verfrissend karakter hebben. Natuurlijk past er slechts één persoon bij een dergelijk actiespektakel vol bravoure en andermaal maakt Statham zijn uitverkiezing waar. Niet door zijn zinnen volgens het boekje op te dreunen, maar door gewoon weer hét mannetje te zijn zonder dat het irriteert, zoals alleen hij daar voor in de wieg lijkt te zijn gelegd. Cinematografisch overtuigt regisseur Anderson behoorlijk, ondanks het gebrek aan een eigen identiteit. De film is verder prima in balans en kijkt vlot weg. Geloofwaardig is het geen moment, logisch nog vele malen minder, maar het enige wat ik niet echt kon rijmen is het doel van de openingsscene, welke aan het slot ineens heel anders verloopt. Vreemde keuze.

avatar van Nomak

Nomak

Erg flauwe ongeloofwaardige en zwaar overdreven actiefilm. Een vrouwelijke gevangenisdirecteur met een programma waarin criminelen het tegen elkaar opnemen in dodelijke races. En dan zorgt ze ervoor dat familieman Jason Statham in de bak terecht om zo meer kijkcijfers te krijgen. Statham is namelijk een uitstekend chauffeur en moet in de huid kruipen van een zekere Frankenstein om zo zijn vrijheid terug te winnen. Natuurlijk zijn ze niet van plan om hem echt vrij te laten. Wat een hoop onzin allemaal. Ook dat team van Statham, het zijn zogezegd allemaal de zwaarste criminelen van het land, moordenaars, verkrachters, noem maar op. Het zijn in elk geval allemaal van die mannen die denken dat ze erg stoer zijn. En wie zit er in zijn team? Juist ja, een man die eigenlijk niet eens een gevangene is en een dikkerd met een huilgezicht. Jason Statham is werkelijk het enige wat de film nog een beetje goed maakt, voor de rest stelt het niet veel voor. Film zit ook overvol met onzinelementen die totaal overbodig zijn. Die vrachtwagen die zowat alle deelnemers komt uitmoorden, waar is dat goed voor? Je zou toch denken dat ze voor de volgende race nog wat deelnemers moeten overhouden, waarom dan iedereen vermoorden? En die vrouwen zitten ook alleen maar in de film om de geile pubertjes te vermaken, scène waarin ze geïntroduceerd worden is dan ook nogal belachelijk. Neen hoor, veel stelt dit niet voor. Death Race is een erg tegenvallende film.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Weertenaar schreef:
maar het enige wat ik niet echt kon rijmen is het doel van de openingsscene,.

Het is logisch dat het anders afloopt dan in het begin. In het begin zie je namelijk de echte 4 voudige winnaar Frank. Dat was zijn laatste race. Wat je in het begin ziet, zorgte ervoor dat hij het niet overleeft heeft. Kortom: de eerste scene is het niet Jason Statham die achter het stuur zit.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Lekker foute actie, met zijn stereotype karakters en een vol testosteron gevuld plot. Is het goed? Nee, sterker nog, de film is zo inwisselbaar als maar kan, maar toch wist het mij de volle speelduur te vermaken.

avatar van wilofski

wilofski

Heel leutige film om te zien.
Vette actie, gave explosies, fletse complotten, grote negers & getatoeëerde gangsters, vlammende auto's die over the top zijn uitgerust, een schoon vrouwtje naast Jason Statham in de wagen... En dan ook nog eens dat old-skool race-spel gevoel van wapens en verdediging verzamelen m.b.v. pick-ups!

Kortom: als ge een film wilt zien puur voor actie en adrenaline moet ge niet meer verder zoeken.

De film kijkt ook lekker weg, relatief realistisch en een plot dat iedereen tevreden stelt (behalve de meerwaarde zoeker dan).

Het enige dat ik wel moet opmerken: waar zijn die kraaienpoten naartoe in de volgende lap? Of verdampen die na een minuut

avatar van Justinvdk

Justinvdk

Prima film als je zin hebt in een potje vermaak. Vette actie en de races waren gaaf om naar te kijken. Had wel iets meer willen zien van de sfeer in de gevangenis zelf, de concurrenten beter leren kennen. Verder was die vrachtwagen nogal overbodig. Ik had liever gezien dat er wat meer coureurs overbleven in Stage 3. En die gevangenisdirectrice vond ik ook maar irritant. Begrijp m niet verkeerd, ze spelede haar prima, maar ik ergerde me wel aan haar personage.

avatar van catchthatone

catchthatone

Een volledig nieuw concept bestaande uit ruige kerels, een overvloed aan actie en auto's waar men wapens in bouwt. Entertainment in de toekomst.. Dit alles maakt hem tot een prachtige actiefilm! Als er iemand is die perfect past bij zo'n rol dan is het wel Jason Statham, prachtige vertolking.

avatar van Metalfist

Metalfist

Get ready for a killer ride

Het moet geleden zijn van de cinema dat ik Death Race had gezien. Toen maakte de film een uitstekende indruk op me doordat het een echte spektakelfilm was die in de cinema uitstekend tot zijn recht kwam. Toen ik een kleine week het vervolg op Death Race zag, of liever gezegd de prequel, viel me op hoe hard ik me eigenlijk amuseerde met die film. Ik kreeg zelfs het gevoel dat ik hem beter vond dan het origineel maar ik twijfelde wat omdat het al zo lang geleden was. Hoog tijd dus om daar iets aan te doen en een paar dagen geleden heb ik hem maar eens opgezet.

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen, en waarschijnlijk hierdoor tegen wat schenen schoppen, maar deel 2 is hier superieur aan. Ik kan niet juist zeggen waarom maar heel het plot kon me niet zo hard bekoren als vroeger. Het is allemaal nogal veel van hetzelfde en de variatie is soms nogal ver te zoeken. Gelukkig betekent dit niet dat de film ontzettend saai is want dat is hij zeker niet. Anderson levert nog altijd een vermakelijke film af maar over het algemeen is het allemaal wat teveel van hetzelfde. Vermakelijk maar Death Race kan dat niveau niet de gehele film vasthouden. Het einde is terug op de goede weg en ook het begin is lekker vlot maar in het midden zitten er toch een paar inzakkingen. Gelukkig is er genoeg visuele bravoure om dit gebrek op te vangen want toegegeven, de meeste races zien er wel erg geslaagd uit. Anderson zorgt voor een lekker apocalyptisch sfeertje en de actie komt hierdoor ook wel mooi tot zijn recht. Er wordt niet gekeken op een bluts meer of minder, al helemaal niet op een paar liter bloed, en het geeft de film toch net iets dat extra.

Statham blijft wel de geknipte persoon voor dit soort rollen. Ik ben hem nu al vrij veel tegen gekomen in films en vaak speelt hij wel eenzelfde soort rol (er is zelfs afgesproken om Ames geen martial arts te laten gebruiken omdat het anders te hard op zijn personage uit The Transporter reeks zou lijken) maar hij verveeld me nog niet. Voor mijn part mag hij zo blijven doorgaan. Het is gewoon een acteur die geknipt is voor dit soort rollen. Zijn accent, de kale kop, ... Heerlijk om naar te kijken en Statham is toch ergens de drijvende kracht achter deze film. Al doe ik hier misschien wel de andere acteurs mee tekort en dat is ook niet de bedoeling. Natalie Martinez is een leuke toevoeging aan de auto van Statham en ze hebben dan ook een paar leuke scènes maar de ster van het vrouwvolk is toch voor Joan Allen weggelegd. Wat een heerlijke trut speelt ze! Zo verschrikkelijk ijzig dat ik elke keer goed onder mijn dekens dook toen ze in beeld kwam maar toch ook een zekere aantrekkingskracht. Fantastisch ook hoe het met haar afloopt. Ik vind het altijd wel grappig hoe ze een personage compleet veranderen wanneer er een remake aankomt. In de originele Death Race 2000 is Machine Gun Joe een blanke die gespeeld wordt door Stallone maar Anderson geeft de rol aan Tyrese Gibson, die allesbehalve blank is. Op zich geen slechte keuze want Gibson weet zich goed te redden en komt vooral naar het einde toe echt goed op de proppen. Iets minder vond ik de rol van Coach die door Ian McShane werd gespeeld. In de prequel wordt dit personage (al noemt hij daar niet Coach maar Goldberg) gespeeld door Danny Trejo en hij leek me echt de perfecte acteur vor die rol. Ik heb sowieso al een zwak voor Trejo maar McShane heeft gewoon niet echt dat gevangenimago dat ik in dit soort films verwacht. Oké, Frederick Koehler ook niet maar die past nog altijd wel goed in de film.

Vermakelijk maar toch niet meer de geweldige film die ik er vroeger in zag. Ik heb me nog altijd wel geamuseerd maar ik heb de indruk dat ik met de prequel meer kon. Hier is het precies allemaal net wat minder adrenaline-achtig en komen sommige scènes simpelweg niet goed tot hun recht. Anderson levert visueel een mooie film af waar de races goed in passen maar teveel is teveel en het stoort op den duur wel wat. De cast zit wel erg goed in hun rol met hier en daar een uitzondering.

avatar van andijvie

andijvie

Lekker actie filmpie, nix mis mee.

avatar van Wassup !

Wassup !

Niet te geloven dat Death Race zo goed was. Voor het verhaal moet je uiteraard natuurlijk niet hier zijn. Het gaat hier om de onversneden actie en erg strakke racescènes waarom je deze film zit uit te kijken. Daar is in principe ook niks mis mee, al had ik ietwat meer verwacht van het plot zelf. Toch blijf ik bij mijn standpunt dat dit absoluut geen slechte film is, een erg vermakelijke zelfs.