Genre: Misdaad / Drama
Bekijk via Film1
Bekijk via NLZIET
Bekijk via CANAL+
Plot Casino
"No one stays at the top forever."
Sam Rothstein, die vanwege zijn succesvolle gokmethoden de bijnaam Ace kreeg, is een jeugdvriend van Nicky Santoro. Als Ace een carrière krijgt in een casino in Las Vegas, volgt Nicky niet veel later, maar anders dan Ace laat hij zich in met misdadige organisaties. Dan ontmoet hij Ginger, een vrouw die de mannen in haar zak heeft, maar geen nee kan zeggen tegen haar vorige vriend. Hij trouwt met haar, maar dat had hij beter niet kunnen doen.
- Trailer (YouTube)
- Casino: Love and Honor in Las Vegas (BoekMeter)
- Casino (MusicMeter)
- Kijk op Film1
- Kijk op Videoland
- Kijk op Canal Digitaal
- Kijk op NLZIET
- #1 best gambling film by OddsCritic
- Breng zelf een bezoek aan een casino vanaf de bank thuis.
Sam 'Ace' Rothstein
Pat Webb
Senator
Frank Marino
xangadix
Ik denk dat je misschien nog een beetje jong bent om dit soort films helemaal te kunnen waarderen, ik zou hem later en in goede omstandigheden nog eens rustig herbekijken.
Jonathan Crane
TIP: 5 euro bij Van Leest
ik heb 'm gelijk gehaald!
twg
Ik ga hem binnenkort ook maar eens kijken.
JP
ik geef de tip hier ook maar even:
Nu nog, online bij de Free Record Shop:
Casino Special Edition - 6,99E
roger
Ook ik val in herhaling zie ik. De fantastische special edition gekocht voor euro 6,99 (maar ook in de 3 voor 15 euro!!). En dan te bedenken dat ie bij Van Leest (zelfde concern) liefst 19,99 moet kosten??
dutchtuga
Hoe kan de DVD opeens van 19,99 afgeprijsd worden naar 6,99?? En zo snel al?? Ik snap het niet.....maar ga m wel meteen bestellen!!
dutchtuga
Ben dus gewoon naar de winkel gegaan en zag m liggen. Meteen meegenomen uiteraard! Wat een geweldige actie.
maurice74
Special edition voor 5 euro bij Free Record Shop gehaald (ja, de dubbele editie in slipcase). Dit blijft een klassieker en dacht eigenlijk dat die ouder was dan van 1995.
Drazenko
Geweldig om naar Joe Pesci te kijken. En Robert De Niro erbij kan het haast niet meer mis gaan!
pimp-juice
Geweldige film mooi verhaal goede spelers..... en je krijgt gewoon zin om sharon stone te vermoorden tijdens het kijken van de film
.... (op een positieve manier dan he) deze wordt toegevoegt aan mijn top 10......
lauwi_b
Een van de betere films in omgang. Als je van een gangster getint verhaal houdt, met goede acteerprestaties is dit zeker een aanrader.
lazaroni_86
ik vind deze film eigenlijk beter dan goodfellas en even goed als usual suspect, maar die gemiddelde is wel erg laag vind ik....
En wie had nou die bomb in de auto van DeNiro gelegd. volgens mij was het nicky, maar ik weet niet zeker
die Lange
gister op dvd gekocht en ga hem dadelijk bekijken. ik verwacht er veel van
Mug
Ten eerste, opmerkelijk dat deze film zo weinig Oscar-nominaties behaalde. Slechts 1, Sharon Stone, ook wel een zeer verdiende trouwens. Het komt zelden bij mij voor dat zeer bekende acteurs/actrices mij doen vergeten dat ze een zeer bekende acteur/actrice zijn. Ik heb Sharon Stone nergens bespeurd tijdens de film, wel een hoerige glam-madam die spettert en knettert.
Ten tweede, Goodfellas 2 [aldus ook Scorsese], beviel mij beter dan Goodfellas 1. Mede te danken aan het uitgemolken maffia-verhaal. Casino is omvattender, niet puur gericht op de maffia. Dat maakte het verhaal al meteen interessanter. En bleef ik bij dit epos toch de volle 3 uur geboeid kijken. Ook de voice-overs werken op een verfrissende manier.
Minpunt: het script. Bijna alles gaat toch volgens het stramien. De verrassingen in het 3-uur durende epos zijn op de vingers van twee handen te tellen. En juist dit mankement weerhoudt mij ervan Casino te bestempelen als klassieker/meesterwerk.
Aanrader. Al is het alleen voor de kapsels en flitsende pakjes van Sharon Stone.
- 2084 stemmen
Ik heb deze film jaren geleden eens op televisie gezien. Enkel de scène waarin Nicky Santoro (Joe Pesci) en zijn broer werden geknuppeld en levend begraven, bleef me bij. Ik heb hem eindelijk eens herzien en ben erg onder de indruk. Het verhaal is aardig en vrij interessant. De film duurt bijna drie uur lang, maar heeft me konstant weten te boeien.
Casino, een soort Goodfellas II. De sfeer, personages, akteerwerk en de manier van filmen van beide films komen erg overeen. De dosis gewelddadigheid is in deze film echter veel hoger. Hoogtepunten op dat gebied zijn toch wel de scène met die man waarvan, nadat hij twee dagen gemarteld is, zijn oog er als het ware met een bankschroef uitgedrukt wordt door Nicky. En natuurlijk de bekende knuppelscène.
De soundtrack is niet zo bijzonder, op enkele uitzonderingen na. Bijvoorbeeld House of the Rising Sun van The Animals, ergens aan het einde van de film.
De personages en het daarbij horende typische akteerwerk zijn goed. Joe Pesci zet als Nicky Santoro een beetje hetzelfde type neer als Tommy DeVito in Goodfellas. Ook Robert De Niro komt redelijk overeen met zijn voorgaande personage. Wat ik wel erg opmerkelijk en verrassend vind, is de rol van Frank Vincent. SPOILER Goodfellas: We kennen hem natuurlijk allemaal als Billy Batts, het slachtoffer van Pesci in Goodfellas. Hier neemt hij zijn 'wraak' door ongeveer precies het omgekeerde te doen. Leuk bedacht. Zijn rol in deze film lijkt een beetje op de achtergrond gedrukt, maar ik vind hem als akteur wel aardig hier.
Sharon Stone's personage Ginger vind ik niet boeiend. Ze akteert ook niet zo super als de rest. Naarmate de film vorderde, ging ik haar steeds irritanter vinden. En dan te bedenken dat ze oorspronkelijk Madonna op het oog hadden voor de rol van Ginger.
Al met al een zeer vermakelijke, keiharde film waarin misdaad in voornamelijk de casinowereld centraal staat. Goede voice-over van verschillende personages.
Voorlopig *3.5*
Ik hoop dat regisseur Martin Scorsese ooit eens met een vervolg op Casino komt, zodat het zich tot een soort trilogie kan vormen. Binnenkort de SE aanschaffen en zo gauw mogelijk herzien.
- 2084 stemmen
Waarom moesten Nicky en zijn broer worden uitgekleed voordat ze begraven werden? Dat begreep ik niet helemaal.
feanaro surion
Een gruwelijke harde film met erg komische momenten en briljant acteerwerk, mooi gefilmd(zoals altijd bij Scorcese), en de score draagt zeker bij aan de sfeer van de film en maakt het allemaal nog groffer. Misschien wel het beste wat ik van Scorcese heb gezien. 4.5 sterren.
Fredo Corleone
U-96, wat komt De Niro's personage over met die van Goodfellas?
- 2084 stemmen
Beetje dezelfde houding en uitstraling enzo. (net als Pesci)
feanaro surion
ik vond hier echt echt niks aan
Nog een reden of blijft het bij deze opvallende stelling
Niemand die het weet?
Diesel
De soundtrack is niet zo bijzonder,
Vind de soundtrack erg goed, vooral Sweet Virginia, Gimme Shelter, Nights In White Satin en Heart Of Stone past goed bij de film.
Sharon Stone's personage Ginger vind ik niet boeiend. Naarmate de film vorderde, ging ik haar steeds irritanter vinden.
Ginger is irritant en hoort irritatie op te wekken bij de kijker. Dat Stone ronduit briljant is als bitch kun je niet ontkennen. Haar rol speelt een belangrijke rol in het script, boeiend of niet.
Bobby Digital
Jazeker een topfilm!!
Pesci zet zijn rol weer prachtig neer zoals in "Goodfellas"
Echt weer zo'n klein opdondertje maar als ie een driftbui heeft, damn, better pray for your life!!
zeker 4 sterren
Crazy~Dutchman
Vond de voice over op een gegeven moment erg vervelend worden. Heb hem daarom uitgezet.
Misschien vanavond toch nog maar eens opnieuw proberen, want hij krijgt wel erg lovende recensies zie ik.
Geduld is een schone zaak..........laten we hopen
- 2084 stemmen
Herzien en verhoogd met een half naar 4.0 sterren.
Ik hou het maar op ontering.
Ja, dat klopt toch wel.

'Casino,' 'Ocean's Elven' & andere filmklassiekers: waar wordt gokken gethematiseerd?

Netflix-verwijderalarm: de dienst verwijdert 40+ titels, dit zijn de best beoordeelde

Ook 2022 is weer een jaar vol prijsacties bij Pathé Thuis

The Godfather