• 9.369.537 stemmen

Oorsprong: Filipijnen

Geregisseerd door: Ben Yalung

Met onder meer: Corwin Sperry

Plot Battle Rats

"They're handpicked, specially trained for the most dangerous mission."

Het verhaal van een groep soldaten die moeten zien te overleven tijdens de smerige oorlog in Vietnam. De Amerikaanse top ontdekt dat er een zeer uigebreid ondergronds gangenstelsel is die de Vietcong de mogelijkheid biedt om op praktisch elke plaats bliksemaanvallen uit te voeren en vervolgens weer te verdwijnen. Hiervoor wordt er een speciaal peleton getraint om op expeditie te gaan in de lange gangen onder Vietnam. Maar al gauw ontdekken ze dat ze niet alleen moeten strijden tegen hun vijanden maar ook tegen zichzelf.

avatar van Nusi

Nusi

Battle Rats is een Oke film leuke film om naar te kijken 3***

avatar van A.L.I.E.N

A.L.I.E.N

Beste "Nusi", mag ik je wat vragen?

Waar heb jij deze film eigenlijk gezien?

Ik heb hem eens zien liggen in een videotheek die totale uitverkoop deed, wou hem kopen, maar de winkelier zij dat de videoband stuk was! (aaarrrccchhh!!!)

weet iemand waar ik deze kan vinden?

avatar van A.L.I.E.N

A.L.I.E.N

Sorry, mijn fout. Er was toch nog een kopie van de film, maar had het bericht al neer getypt toen ik daar achter kwam.

Ik vondt het een zéér vermakelijke film! Ook de(onbekende) acteurs spelen overtuigelijk! Kortom: een primafilm over één van de donkerste peroides uit de wereld geschiedenis! Een 4.0, ik raad hem iedereen aan!

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Een Hong Kong film met allemaal Amerikaanse acteurs en regiseur?

avatar van zombie

zombie

Briljant...& compleet belachelijk!
Vanaf het begin af aan is het een ware worsteling voor alle acteurs om hun teksten enigszins geloofwaardig te brengen. Daarnaast bestaat de Amerikaanse 'elite' eenheid uit een stelletje kneuzen onder leiding van Kapitein testosteron. Maar wanneer de film zich onder de grond verplaatst en het team wordt bloot gesteld aan allerhande boobytraps en hinderlagen, wordt het allemaal best vermakelijk. Sergeant Bruce (een kruising tussen Ryan Gosling & Vincent Schiavelli) werpt zich op als de held van het verhaal en vindt ook nog de tijd voor een romance. De bodycount loopt snel op en scene waarbij kapitein Rosenblatt met zijn uitgestoken ogen smeekt om afgemaakt te worden is vrij legendarisch!
Battle Rats kan zichzelf in ieder geval redelijk goed onderscheiden van alle andere actiefilms geschoten in de Filipijnen.