• 9.384.508 stemmen

Genre: Horror / Thriller

Geregisseerd door: Adam Gierasch

Met onder meer: Ashley Schneider, Robert Patrick en Jessica Lowndes

Plot Autopsy

Een groepje vrienden krijgt op reis een aanrijding met een vreemde, gehavende man. Al snel arriveert de ambulance om hen en de man mee te nemen naar het ziekenhuis. Wanneer ze in het mysterieus en verlaten uitziende ziekenhuis aankomen, worden ze één voor één onderzocht. Dan ontdekken ze dat het geen gewoon ziekenhuis is en dat de arts en zijn assistenten er vreemde praktijken op nahouden...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Kondoro

Kondoro

"I just brought you to chemical Disneyland and your asking for fucking antibiotics?"
"I got some guy's blood in my mouth"
"That's fucked up... did you ask him too?"

Lekker obscuur filmpje zo te zien. 8k stemmen op IMDb, hier net geen 200 en op Letterboxd net aan 5k. Maar opzich zeker geen film om links te laten liggen, althans in mijn ogen. Want Autopsy brengt misschien niet zoveel boeiends, en is voor zijn jaartal één in velen, maar dat maakt de film echt niet minder leuk.Verwacht zeker geen hoogstaand werk, dan ben je wel echt aan het verkeerde adres. Maar voor een zaterdagmiddag zoals vandaag (met toch flink wat regen) is dit best een leuke weg kijker, en mijn kameraad en ik hebben soms echt smakelijk kunnen lachen om verschillende scenes, en daar draait het uiteindelijk wel om.

Qua verhaal is het uiteraard geen topper, verre van dat. Onsamenhangend zou ik het bijna willen noemen, want een echt structureel verhaal zit er niet in. Daarnaast gooit Gierasch ook meermaals en een beetje wanhopig wat gore scenes in de film, die het wat dat betreft ook niet per se veel beter wisten te maken. Toch zijn de bloederige slachtpartijen soms wel echt heerlijk om te zien, het is best overdreven en dat maakt het juist ook wel weer grappig. Ook vaak genoeg gewoon echt vreemd hoe het gaat uiteraard, al neemt dat het plezier niet weg!

Maar dat was het allemaal ook wel. Het heeft gewoon echt alles weg van een horror film uit de eind jaren tweeduizend, en gaf me met vlagen echt heel erg veel Hostel gevoel. Toch weet je wat je mag verwachten van films uit die tijd en dat maakt het allemaal alleen maar leuker. Maar het is ook best dom, inderdaad veel momenten die eigenlijk onlogisch zijn, de hoeveelheid pijn iemand moet hebben met sommige scenes en dat niet uiten is bizar veel, en dat vond ik toch wat tegenvallen. En dat begon al op het begin toen die gast echt een enorm stuk glas uit zijn buik trekt, zonder ook maar één pijnprikkel te laten zien. Ja, daarna werd die helemaal gek, maar dat sloeg helemaal nergens op.

En zo zit de film heel erg vol. Maar als je dus gaat realiseren dat de film eigenlijk weinig toevoegt en vooral functioneert als een leuke tussenkomst is het echt wel een leuke film hoor, en kijkt die stiekem ook nog best leuk weg!