• 9.376.759 stemmen

Genre: Horror / Thriller

Geregisseerd door: Adam Gierasch

Met onder meer: Ashley Schneider, Robert Patrick en Jessica Lowndes

Plot Autopsy

Een groepje vrienden krijgt op reis een aanrijding met een vreemde, gehavende man. Al snel arriveert de ambulance om hen en de man mee te nemen naar het ziekenhuis. Wanneer ze in het mysterieus en verlaten uitziende ziekenhuis aankomen, worden ze één voor één onderzocht. Dan ontdekken ze dat het geen gewoon ziekenhuis is en dat de arts en zijn assistenten er vreemde praktijken op nahouden...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Halcyon

Halcyon

Voor horror moet je tegenwoordig in Europa zijn. Zegt men. Nonsens, zeg ik, want de Amerikanen laten wederom zien dat zij absoluut nog meetellen in het genre. Al hebben ze het spijtig genoeg nog niet afgeleerd om steevast een groepje dwaze tieners te laten opdraven in hun horrorfilms. Maar dit is naast hun niet altijd even logische reacties meteen ook het enige manco in deze verder uitstekende prent.

Het zal allicht wel helpen dat ik een fetisj heb voor ziekenhuisfilms. Ik vind het een van de meest intrigerende en tevens angstaanjagende locaties om een griezelverhaal in te laten plaatsvinden. En dat is precies wat hier gebeurt. Bovendien wordt – en dat is sinds Coma geleden – de setting voor de volle honderd procent benut. Het is niet alleen het hallucinante labyrint van eindeloze gangen dat indruk maakt, maar vooral de manier waarop het in beeld gebracht wordt. Formidabel gebruik van kleuren en diffuus licht! Ik heb zowat alle kleuren van het spectrum voorbij zien komen waardoor elke gang en elke operatiekamer zijn eigen identiteit meekreeg. Een visueel festijn om duimen en vingers bij af te likken.

Voor het overige een leuk, zij het niet al te origineel, verhaaltje over een geschifte arts (voortreffelijk vertolkt door Robert Patrick), al is dat nu niet meteen het sterkste punt van de film. Wel enorm sterk is de hoeveelheid gore, de creativiteit ervan, maar vooral het aantal goedgetimede schrikmomenten. Ik heb de film met de hoofdtelefoon op gekeken en ben toch enkele keren rechtgeveerd van het schrikken. Iets wat me zelden overkomt trouwens (Shutter was er ook zo eentje), want doorgaans ben ik hier vrij immuun voor. Wat alleen maar wil zeggen dat het hier – naar mijn gevoel – perfect uitgevoerd werd allemaal.

Kortom, een uitstekende horrorfilm die zowel op audiovisueel als creatief vlak hoge ogen gooit. Al ben ik er vrij zeker van dat Autopsy aan de grote massa voorbij zal gaan en dus grotendeels in de anonimiteit zal belanden. Maar dat geeft niet, want zo kweek je een cultfilm.

Hoe meer van de After Dark reeks ik zie, hoe minder zin ik heb om de resterende films nog te kijken.

Alweer een pover horrorfilmpje. Probeert vanalles te zijn maar slaagt uiteindelijk weinig tot nergens in. Wat komisch sadisme, maar blijft daarin te tam, wat schrikmomenten, maar nogal slecht uitgevoerd en vaak te voorspelbaar, wat gore, maar nooit echt smerig ..

Het verhaaltje is van een uitzonderlijk zwak niveau, het is dan ook jammer dat ze met deze complete nonsens niet een eindje verder zijn gegaan. Verder nogal kitscherig in beeld gebracht, ook enkele compleet foute "spannende" of tripperige scenes (die zoom als dat Russische gastje het lijk ziet, of die draaikolkjes als die andere z'n pilletje op heeft ... slecht!).

Er zitten een paar leuke ideetjes in, daar redt de film zich mee. En als je dan nog een beetje je best wil doen om zelf wat van die scenes te maken (zo'n waslijn aan ingewanden is tof) dan zitten er wel een paar aardige scenes in, maar verder is dit pulp van bedenkelijk niveau. Filmpje dat niet meteen weet wat het wil zijn, en uiteindelijk niks van alles is.

Verder vind ik de brandblusscene op zichzelf een iets te zwakke link naar Irrév, maar het feit dat ze op een ander moment zelf een stukje soundtrack lijken te gebruiken lijkt me duidelijk genoeg.

1.5*, in Europa moet je zijn voor goeie hedendaagse horror.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Soms heb je van die avonden dan moet je gewoon een horrorfilm zien. Dit is dan meer een Teen slasher Horror en dat maakt deze nummer 385 in die reeks, maar ik vind deze best leuk.

Vaak ben ik al blij als het niet te amateuristisch overkomt. Met de nadruk op ''te''! Er zit een prima tempo in de film mede door een aantal goed getimede schrikmomenten. Al was het moment waarbij de aangereden man onder de auto nog even iemand bij z'n been greep wel heel erg geforceerd.

Het acteren is ook wel acceptabel. Erg veel bekende gezichten onder de badguys. Het Ambulance personeel bijvoorbeeld. Die kale is uit heel veel films waaronder Death Race en die andere is Buck uit Kill Bill Vol. 1. De zuster kennen we als de (stief)moeder van John Connor in Terminator 2 en natuurlijk als stoere chick (Vasquez)
in Aliens. Ja en Robert Patrick kennen we ook allemaal.

De film heeft best wat (originele) smerigheid te bieden en dat ziet er vaak best goed uit. En de film duurt niet te lang. Dit alles maken deze film het kijken al waard. Ook Emily ziet er uit om op te vreten trouwens.

Ja, het moment dat er 911 gebeld wordt, is te triest voor woorden. Sorry maar het ziekenhuis is al 3 jaar gesloten, maar we sturen toch even 1 politieagent langs. Waarom 1?! Nou, een agent met een beetje hersens ziet ook wel dat het daar niet pluis is en al helemaal vreemd dat er geen versterking wordt gestuurd nadat de vermoorde agent niets meer van zich laat horen. Sorry, maar dat gaat zelfs voor een horrorfilm te ver.

Een 2,5* is voor horror maatstaven best hoog.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Goedkoop maar erg vermakelijk filmpje. Gierash doet zijn best de film op visueel vlak naar hoger nivo te tillen en dat lukt hem ook grotendeels. Niets vergeleken bij een Suspiria natuurlijk, maar ik vond de kleurenkitsch op momenten zeer de moeite waard, net als de desolate setting waar Autopsy zich in afspeelt. Ziekenhuizen doen het ook bij mij altijd goed en zijn prima plekken die inspelen op primaire angsten van de mens. Ook de gore was prima verzorgd, maar het zijn de charismaloze tieneracteurs en een paar nodeloze experimentjes (eerder al genoemd door Onderhond), die roet in het eten gooien. Jammer maar verder zeer de moeite waard.

avatar van 606

Prima filmpje dat op bepaalde stukken goed is en spanning oke.

Alleen acteren is zwak behalve van de dokter.

Rest was speelduur precies goed.

3,5 ster

avatar van Markam

Markam

Wat een wan product is dit zeg.

Ik sta er van te kijken dat deze film 2,5 sterren heeft hier op movie meter. Ik heb in mijn leven al een hoop slechte films gezien, maar deze staat toch wel hoog hoor.

En hij was ook niet zo overdreven of iets dergelijks dat het weer grappig werd, hup meteen weer van de harde schijf, opzouten met dat prul!

avatar van dualcia

dualcia

Aardige horrorfilm. Het begin was leuk en het werd al snel spannend, maar op een gegeven moment werd het allemaal toch een beetje langdradig (en dat terwijl de film zo kort duurt).
Het was echter niet moeilijk om mee te leven met de angst en pijn van het hoofdpersonage. Ik zat toch best wel flink in spanning. Beetje jammer dat de karakters zo vlak waren.
De ruggenprik vond ik toch wel het pijnlijkste stukje uit de gehele film.
Pluspuntje voor Ross McCall. Fijne acteur om naar te kijken.

Al met al dus een redelijke horrorfilm voor een keer. Toch wel spannend.
*2.5

avatar van perceived

perceived

Leuk tussendoortje en de meest evenwichtige Gierasch tot nu toe. (Zijn twee latere films vond ik regelrechte miskleunen). Best spannend, sfeervol en prima gore. 5.5/10*

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Ondanks de redelijk positieve berichten hier vond ik dit toch wel een zeer ondermaatse horror.

De goedkope uitstraling en het slechte acteerwerk van de meesten zorgde bij mij voor geen enkel moment van spanning. Makkelijke schrikeffecten en domme personages die zelfs niet eens vermakelijk zijn. Gelukkig dat Robert Patrick nog een goeie rol neerzet om de film, ondanks de korte speelduur, op het nippertje uit te kunnen kijken.

Flinke tegenvaller.

avatar van IcU

IcU

Prima gore en een flink aantal schrikmomenten worden dwarsgezeten door wat onlogische plot punten. De film heeft een leuke insteek maar weet niet voldoende van de grond te komen. Het acteer werk is van een opvallend aardig niveau. Vermakelijk filmpje en een prima 'niets te doen' horror.

avatar van jordandejong

jordandejong

Erg leuk horrorfilmpje die hier op MM toch wel erg ondergewaardeerd is...

De film ken een erg korte opbouw en dat is gelijk al een pluspunt, omdat de opbouw bij dit soort filmpjes vrijwel altijd hetzelfde is.. Meestal zijn dat uitgebreide scenes waarin jongeren aan het reizen zijn, naar een huisje waar ze dan gaan feesten.

Hier zit je echter na één scene al in het ziekenhuis, waar de meest gruwlijke dingen gaan gebeuren.

De gore is erg goed, net zoals dat er veel goed werkende schrikeffecten in zitten.

Vraag me af of de dvd volledig unrated is, want dan is hij het kopen wel waard.

Acteerwerk vond ik ook niet storend, en enkele personages waren leuk verzonnen....

3,5 ster is hier wel op z'n plaats.

Hoe oerlelijk kan je een poster maken trouwens.....

avatar van StevenMighty

StevenMighty

De film is best goor maar dat is ook wel eens vermakelijk om te zien.

Veel meer dan dat valt er niet over te vertellen.

Groepje tieners maakt ongeluk met de wagen en worden opgepikt door een ambulance die hen naar een ziekenhuis brengt dat al 3 jaar gesloten is, maar waar een gestoorde arts en z'n ex-gedetineerde handlangers wansmakelijke praktijken uitvoeren op jeugdige slachtoffers.

Dit als experiment om de terminaal zieke vrouw van de hoofdarts (Robert Patrick uit Terminator 2 ) te genezen.

Verwacht dus veel spanningsmomenten en nog veel meer bloed en ledematen

avatar van Theunissen

Vond het eigenlijk best wel een aardig filmpje. Verhaal is simpel en eenvoudig maar de uitvoering was gewoon leuk en goed gedaan. Verder vond ik de film best wel boeiend en er zitten ook een aantal goede horror (goor) momenten in. Buiten dat het een shock/slacht horrorfilm is zitten er ook best veel komische momenten in. De cast deed het trouwens best leuk met als hoogtepunt Robert Patrick als geflipte arts. Het verhaal is natuurlijk best cliché en alle typische foute horror elementen zitten erin, inclusief cliché (open) einde, maar het keek zich gewoon heerlijk weg en de film duurt ook helemaal niet lang waardoor het ook nooit saai wordt.

Kortom gewoon een lekkere horrorfilm die niet echt geschikt is voor tere zieltjes hoewel het eigenlijk best wel allemaal meevalt (er zijn hardere en grovere films).

avatar van xxc

xxc

Niet slecht..

Tja, wat had ik er van kunnen verwachten? Het straalt er van af dat het niet een geheel hoogscorende film zal worden. Maar omdat dat me de laatste tijd steeds minder kan schelen, en ik vaak júist die films opzoek heb ik deze lekker bekeken.. En ik moet zeggen, viel me reuze mee.

Lekker sfeertje in deze horror. Ik zat nog wel met een aantal vragen na het bekijken van de film, maar who cares? Het is en zal geen hoogstaande film zijn maar hij kijkt lekker weg.. Effe je gedachten ergens anders en dan is hij gek genoeg zo afgelopen..

Acteerprestaties zijn niet al te slecht. Leuk dat Jenette Goldstein nog voorbij kwam, evenals de bekende 'Agent Doggett' Robert Patrick. Ja, op een paar minpuntjes na waren zelfs de acteerprestaties zo slecht nog niet.

Had er niet veel van verwacht, eigenlijk vrij weinig.. Omdat de film lekker weg keek en ik heb genoten: 3,5*

avatar van Shinobi

Shinobi

Redelijke film die je niet hoeft te kijken voor het verhaal, maar des te meer voor de gore die best goed in beeld wordt gebracht.

Overigens wel een beetje jammer om de brandblusserscène van Irrèversible te kopiëren, dat werd best slecht in beeld gebracht zeg...

2,5 Sterren.

avatar van ibendb

ibendb

Wat een ongewaardeerde film, zeg!
Oké, Autopsy is niet origineel, maar toch erg vermakelijk. De film is één van de goorste die ik al heb gezien. Vele scènes waren erg over-the-top, maar erg leuk. Denk maar aan die naakte patiënt dat die vrouw aanvalt en al zijn darmen eruit floepen. of die gast met al zijn organen aan een touwtje. Om dat te bedenken moet je wel erg twisted minded zijn hoor. Het acteerwerk is erg slecht en de clichés stapelen zich op. Toch blijft de film interessant en verveelt het nergens. Een goede 3*.

avatar van jippie2010

jippie2010

Ik heb ondertussen heel wat films in dit genre gezien, en ik moet eerlijk zeggen dat dit toch één van de betere is. Degelijk acteerwerk, niet origineel plot, en sfeer en timing was gewoon goed.

Niks mis mee *3.0

avatar van K. V.

K. V.

Deze horrorfilm eens bekeken en vond het wel een vermakelijke film. Niet het meest originele verhaal, maar het weet toch te boeien. Verder zag het er prima uit en toch wel wat opmerkelijke scènes.

Ook was de speelduur goed, niet te lang en niet te kort.

Geen grote verwachtingen, maar viel goed mee.

avatar van Shadowed

Shadowed

Heerlijk.

Altijd leuk om weer eens een echt doordenderende en harde horrorfilm te zien vanuit Amerikaanse bodem. Als er nou een land is die zichzelf een beetje inhoudt qua horror dan is het Amerika wel. Gelukkig zijn de werkjes die iets minder mainstream zijn en over meer creativiteit beschikken vaak positieve verrassingen.

Net als een hoop andere horrorfilms neemt Autopsy de tijd om in te leiden, alhoewel het groepje relatief snel in het ziekenhuis terechtkomt. Alles daarvoor is vooral tienergedoe en als ze in het ziekenhuis aankomen duurt het ook eventjes voordat de bal gaat rollen. Eenmaal de aftrap gedaan is schopt de film ook meteen lekker door.

Acteerwerk is niet briljant, maar er zitten aardige rollen bij, in dit geval Patrick en Bowen. Vooral die tweede is best bruut en genadeloos. De tieners zijn een stap minder, maar in principe hoeven de meeste alleen maar mooi te zijn, te huilen of te schreeuwen. Veel vereisten zitten er dus niet aan, en de gore en het visuele niveau doen de meeste wonderen.

Gore is hard, maar soms dan ook echt serieus hard. Grof en genadeloos in beeld gebracht vermengd met enkele originele ideeën. Stukken harder dan een hoop genregenoten. Geloofwaardig is het verder absoluut niet (hoe kan je praten zonder longen in je lijf) maar wel erg lekker en vooral buitensporig. Bovendien ziet het er goed en soms realistisch uit.

Look is verder ook goed. Ziekenhuis is mooi ingericht en enkele settings zien er akelig uit. Belichting is verder ook geslaagd en qua spanning kent het genoeg. Niet dat het nagelbijtend spannend is, maar omdat de toon wel hard genoeg is heeft het wel iets. Verder is het best voorspelbaar dus moet je het allemaal maar over je heen laten komen.

Vlotte film, duurt daarnaast ook niet lang. Ik heb genoten van de redelijk buitensporige manier van gore tonen. Lekker hard en bruut, niet lullen maar poetsen zeg ik dan. Goed vermaakt hiermee, al zal dit niet voor iedereen weggelegd zijn.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Best nog lekker horrorfilmpje, met redelijk wat gore, niet te veel poespas, gewoon knallen.

avatar van joolstein

joolstein

Voor iemand die begon met het schrijven van scenario's was dit toch behoorlijk slecht geschreven...Het lijkt alsof regisseur Gierasch een leegstaand ziekenhuis afhuurde en er een film omheen heeft bedacht. Zo hebben we ow, ow, ow geestelijk gestoorde patiënten die onheilspellend door de gangen dwalen...maar waarom...alleen omdat het eng was? En de 911-opartor stuurde denk ik de meest domste agent die ze kon vinden …

Niemand van de vijf vrienden vind het gedrag van ziekenhuispersoneel vreemd. Daarnaast werd er ook behoorlijk slecht geacteerd. En de domme acties van de personages helpen dus ook niet mee... Uiteraard is er de cliché-drugsgebruiker want zo weet je een paar extra mensen te choqueren. Tja en wordt er veel heen en neer gerend door de donkere, verlaten ziekenhuisgangen. De schrikmomenten zijn daarbij ook totaal niet effectief.

Het zou gewoon een shitty horror uit de jaren 00 zijn als het er niet een aantal geweldige bloederige praktische effecten waren. Ja de gore was geweldig met zelfs een paar vreemde bijna surrealistische gore decorstukken. Een "Tree of Organs" tegen het einde van de film was misschien wel één van de mafste dingen die ik ooit heb gezien. Maar ook hier een Euh... longen zijn ook organen...hoe kan die jongen praten? Die stukjes met gore weten de film net boven de middelmatigheid uit te brengen.

avatar van Kondoro

Kondoro

"I just brought you to chemical Disneyland and your asking for fucking antibiotics?"
"I got some guy's blood in my mouth"
"That's fucked up... did you ask him too?"

Lekker obscuur filmpje zo te zien. 8k stemmen op IMDb, hier net geen 200 en op Letterboxd net aan 5k. Maar opzich zeker geen film om links te laten liggen, althans in mijn ogen. Want Autopsy brengt misschien niet zoveel boeiends, en is voor zijn jaartal één in velen, maar dat maakt de film echt niet minder leuk.Verwacht zeker geen hoogstaand werk, dan ben je wel echt aan het verkeerde adres. Maar voor een zaterdagmiddag zoals vandaag (met toch flink wat regen) is dit best een leuke weg kijker, en mijn kameraad en ik hebben soms echt smakelijk kunnen lachen om verschillende scenes, en daar draait het uiteindelijk wel om.

Qua verhaal is het uiteraard geen topper, verre van dat. Onsamenhangend zou ik het bijna willen noemen, want een echt structureel verhaal zit er niet in. Daarnaast gooit Gierasch ook meermaals en een beetje wanhopig wat gore scenes in de film, die het wat dat betreft ook niet per se veel beter wisten te maken. Toch zijn de bloederige slachtpartijen soms wel echt heerlijk om te zien, het is best overdreven en dat maakt het juist ook wel weer grappig. Ook vaak genoeg gewoon echt vreemd hoe het gaat uiteraard, al neemt dat het plezier niet weg!

Maar dat was het allemaal ook wel. Het heeft gewoon echt alles weg van een horror film uit de eind jaren tweeduizend, en gaf me met vlagen echt heel erg veel Hostel gevoel. Toch weet je wat je mag verwachten van films uit die tijd en dat maakt het allemaal alleen maar leuker. Maar het is ook best dom, inderdaad veel momenten die eigenlijk onlogisch zijn, de hoeveelheid pijn iemand moet hebben met sommige scenes en dat niet uiten is bizar veel, en dat vond ik toch wat tegenvallen. En dat begon al op het begin toen die gast echt een enorm stuk glas uit zijn buik trekt, zonder ook maar één pijnprikkel te laten zien. Ja, daarna werd die helemaal gek, maar dat sloeg helemaal nergens op.

En zo zit de film heel erg vol. Maar als je dus gaat realiseren dat de film eigenlijk weinig toevoegt en vooral functioneert als een leuke tussenkomst is het echt wel een leuke film hoor, en kijkt die stiekem ook nog best leuk weg!