• 9.176.201 stemmen

Geregisseerd door: McG

Met onder meer: Kevin Costner, Amber Heard en Hailee Steinfeld

Releasedatum: 20 maart 2014

Plot 3 Days to Kill

"The question is... kill or die?"

Ethan Renner is een huurmoordenaar voor de overheid. Wanneer hij te horen krijgt dat hij terminaal ziek is besluit hij zijn gevaarlijke leventje op te geven om uiteindelijk een relatie op te bouwen met zijn vervreemde vrouw en dochter, die hij altijd voor de veiligheid op afstand hield. Maar wanneer zijn agentschap hem een experimenteel, maar potentieel levensreddend medicijn aanbiedt in ruil voor een laatste missie kan hij niet weigeren.

avatar van Mr Grey

Mr Grey

Goeie film, goeie actie en leuke humor zeker in combinatie met het verhaal

avatar van goongumpa

goongumpa

Onwaarschijnlijk rommelige, slordige film.

Script bestaat uit Bessons overblijfsels van de Taken-films. Stoere Amerikaan op leeftijd die half Parijs overhoop schiet en slaat, gedoe met de dochter en de ex-vrouw en een wansmakelijke beeldvoering. Nu ook met hersenkanker. Deels comedy, deels actiethriller, deels gezinsdrama, maar nooit een geheel.

McG snapt gewoon helemaal niks van films maken. Lelijk licht, lelijke kaders, lelijke kleuren, montage als gekapt hout. De actiescènes zijn niet te volgen en de grappige scènes niet grappig. Costner weet zich nog verrassend goed staande te houden, maar iedereen rond hem faalt miserabel. Amber Heard is het absolute dieptepunt. Haar personage lijkt weggelopen uit een andere film (The Avengers ofzo), en bovendien loopt haar dialoog de helft van de tijd niet synchroon met haar mond (het lijkt wel een Italiaanse film uit de jaren 50!).

Geen nieuws dat er veel high-budget broddelwerk gemaakt wordt, maar je ziet zelden dat er zo weinig moeite gedaan is.

avatar van Kondoro

Kondoro

3 Days to Kill

Nu ik Film1 heb aangeschaft hier kunnen we weer heerlijk films vanaf een televisie zender kijken, die ook nog eens de hele dag films uitzet. Voor een grote liefhebber is er niks beters als zulke zenders, tot nu toe nog erg tevreden. Ook zenden hun 3 Days to Kill uit en na aanraden toch maar eens een poging gewaagd aan 3 Days to Kill. Toch vond ik de film een beetje tegenvallen. Deze wannabe - 007 film is toch niet wat ik er van heb verwacht en en er van wou verwachten, met de toch wat tragere scenes en het bij elkaar geraapt zooitje kom je heel mooi uit bij 3 Days to Kill. Grappen waren vaker geslaagd maar toch is al om al de film gewoon niet goed. Maar, ik heb me wat dat betreft wel redelijk vermaakt met de film aangezien deze al om 10.00u in de ochtend werd afgespeeld, dus een mooie film om de dag mee te beginnen, niks speciaals.

avatar van El ralpho

El ralpho

Paris, je t'aime

Paris, what's not to love? Zelf ben ik recentelijk weer een keer in Parijs geweest, en het is dan altijd leuk om zoveel van de stad in een film terug te zien. Het decor maakte de film voor mij meteen een stuk leuker want eigenlijk is 3 days to kill niet heel bijzonder. De film probeert zich te onderscheiden door drama als uitgangspunt te nemen, en hier actie elementen omheen te bouwen. Een niet echt alledaagse combinatie, maar helaas ook een die niet zo heel goed werkt. Doordat men de focus op beide onderdelen tegelijk probeert te leggen, voelt de balans soms een beetje zoek en voelt de film in zijn geheel een beetje teleurstellend aan. Dat de terroristen waar de protagonist tegen moet strijden over het algemeen bijna net zo dom overkomen als B2 en vlugge Japie uit Bassie en Adriaan, draagt daarbij ook niet echt aan het geheel bij. Er komen dan nog wel een aantal komische situaties voorbij, maar naarmate het verhaal vordert beginnen deze een beetje hun charme te verliezen omdat ze soms ook deels uitgemolken beginnen te worden.

Er word verder aardig gespeeld in 3 days to kill en Costner is een aardige acteur die een beetje valt onder de Liam Neeson categorie. Sterker nog, zijn rol heeft er soms zelfs ook wel wat van weg. De film is dan ook niet geheel toevallig afkomstig uit de koker van Luc Besson, die de Taken films geregisseerd heeft . Hoewel deze films zich meer op de actie richten is het hier zoals hierboven door mij ook al genoemd, meer een balans tussen drama en actie en komt de actieliefhebber een beetje bedrogen uit. Waarom overigens hierboven in de omschrijving vermeld staat dat het hier om een thriller zou gaan is mij overigens een raadsel en actie/drama was dan ook een logischer keuze geweest.

Ik wist in ieder geval niet zo goed wat ik met deze film aan moest. Hij trapte aardig af (met eveneens gelijk de meest indrukwekkende actie scené uit de hele film) maar voelt naarmate de speelduur vordert een beetje stuurloos aan.

avatar van Tup&Joep

Tup&Joep

Kevin Costner doet het helemaal niet slecht in deze vermakelijke actiefilm.

avatar van Waverick

Waverick

Aardige film. Leuke combinatie van actie, drama en humor.

avatar van Aazhyd

Aazhyd

Film begint heel aardig, maar na een tijdje beginnen de 2 verhaallijnen (vader en dochter / huurmoordenaar) elkaar in de weg te zitten. Verder vond ik het gratuite geweld erg overdreven, maar dat schijnt zo te horen in actiefilms tegenwoordig. Zomaar mensen doodknallen is normaal.

Daarnaast vond ik het karakter Vivi erg nep, een stereotype femme fatale die zo uit een tekenfilm is weggelopen. Kevin Kostner speelt overigens wel een goede rol.

Uiteindelijk begon ik me een beetje te vervelen, dus ik heb de film niet afgezien. Gebaseerd op wat ik zag zou ik hem op 3,0 waarderen.

avatar van Shaky

Shaky

Aazhyd schreef:

Film begint heel aardig, maar na een tijdje beginnen de 2 verhaallijnen (vader en dochter / huurmoordenaar) elkaar in de weg te zitten. .

Eens met Aazhyd hierboven. De film maakt geen duidelijke keuze en dat komt het kijkplezier niet ten goede: Vader/dochter, huurmoordenaar, ziekte, de femme fatale, het wordt eigenlijk allemaal niet uitgewerkt waardoor het nogal rommelig oogt. Daarnaast vind ik de humor niet werken in deze film.

Costner doet het prima en het tempo blijft gelukkig vrij hoog. Al met al vond ik de film wel een 6(je) waard.

avatar van des1

des1

Quirky movie, niet persé slecht... maar ook niet denderend. Costner lijkt altijd out of time, out of place in films die zich in de tegenwoordige tijd afspelen. Dat bedachtzame van hem leent zich bij uitstek voor Westerns. Sinds vandaag weet ik dat Amber Heard de vrouw (of ex) is van Johnnie Depp. Jeesz Louise, wat een stuk! Eye candy van jewelste, waar ik wel meer van wil zien in komende films. Ook niet eens slecht in de acting dept. Toekomstige Bondgirl of zo?

avatar van Toontje G

Toontje G

Vond hem aan de langdradige kant. Maak de film 90 minuten en haal er het sentimenteel gedoe met dochterlief er voor een groot gedeelte uit.

avatar van lezertje

lezertje

goongumpa schreef:

Angezien ik het met geen enkel 'technisch'"punt met je eens bent. De belichting is prima, de kaders zijn oké evenals de kleuren, ben ik toch benieuwd wat er aan de montage schort. Het is natuurlijk wel makkelijk om met kritiek te komen, maar geeft ook eens wat concrete voorbeelden. Hoezo montage als gekapt hout?

avatar van goongumpa

goongumpa

Een half jaar nadat ik deze film zag, kan ik geen concrete voorbeelden meer geven. Maar met 'gekapt hout' bedoel ik wellicht: zoveel cuts dat je het overzicht verliest.

avatar van lezertje

lezertje

Ronduit een belachelijk script, naar een verhaal van de koning van de Franse pulpcinema Luc Besson, die hard bezig is om de scepter van Jerry Bruckheimer over te nemen, tevens verantwoordelijk voor het krakkemikkige scenario. Amber Heard is zeer irritant aanwezig met haar manier van overacting. Gelukkig is haar aandeel niet al te groot en beperkt die zich tot enkele scènes (En dan vaak ook nog de meest belachelijke) Het enige dat de moeite van het bekijken van deze film waard maakt is de aanwezigheid van Kevin Costner, die nooit ja had moeten zeggen tegen dit ranzige script. Wat overblijft is het verhaal van een man die de relatie met zijn vrouw, maar vooral die met zijn puberende dochter wil herstellen. En dat verhaaltje hebben we al zo vaak gezien.

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

Regisseur McG begon zijn carrière als regisseur van de muziek documentaire Korn: Who Then Now?. Zijn eerste bioscoopfilm maakte hij in 2000 met Charlies Angels. Sindsdien staat hij garant voor het nodige spektakel op het witte doek. Met films als We Are Marshall en Terminator Salvation op zijn naam verwacht ik van 3 Days To Kill dan ook op z'n minst een goede actieprent, zeker met de kennis dat het scenario geschreven is door Luc Besson. De bekende Franse duizendpoot had een flinke vinger in de pap, wat onder meer terug te zien is aan het feit dat de film in Parijs afspeelt.

In de hoofdrol zien we Kevin Costner, wat de verwachtingen natuurlijk nog wat verder opschroeft. Costner is zeker geen vreemde op actiegebied, want in het verleden schitterde hij ook al in dit genre met films als Revenge en No Way Out. In 2014 leek het erop dat Costner een comeback aan het forceren was, zo was hij dat jaar te zien in Man of Steel en Jack Ryan: Shadow Recruit. Naast hem staat Amber Heard, die we de laatste jaren ook steeds vaker voorbij zien komen, al blijft de echte doorbraak een beetje uit. De IJslandse acteur Thomas Lemarquis speelt de rol van The Albino en het zou zomaar kunnen dat hij met deze rol wat bekendheid gaat kweken in Amerika. Je kan dus rustig stellen dat het aan de casting zeker niet zal liggen.

Met een spannende openingsscène die explosief eindigt is de toon voor de film direct gezet. De spanningsopbouw zit prima in elkaar en Costner is meteen goed op dreef. Toch wordt de spanning daarna vrij snel afgebroken door ruimte te maken voor een flinke scheut humor. Als Ethan Renner uiteindelijk te horen krijgt dat hij een tumor heeft en de kerst niet meer zal halen, wat erin resulteert dat hij direct uit de CIA stapt om zich te concentreren op zijn vrouw en dochter. Als Costner in zijn woning in Parijs komt, merkt hij dat de woning is gekraakt door een donker gezin. Jammer genoeg is de humoristische twist die hier aan gegeven wordt een beetje teveel van het goede. Het is iets dat ik eerder zag gebeuren in Malavita, ook een film uit de schuur van Luc Besson.

De rest van de film is helaas veel te cliché om echt te verrassen, zo krijgt de kijker niets te zien wat hij of zij niet al vele malen eerder voorgeschoteld heeft gekregen. Zo doet de film bij de achtervolgingscènes verdacht veel denken aan Ronin. Hoewel het tempo in de film vrij hoog ligt, is de film toch wat aan de lange kant. Met een speelduur die onder de twee uur ligt, is dat geen positieve constatering. Bron hiervan ligt bij de uitwerking van de scènes tussen de vader en dochter, hier had wel wat meer pit in mogen zitten. De titel is dan ook niet zozeer een verwijzing naar het moordfestijn wat volgt, maar eerder naar de drie dagen die Ethan nog heeft om door te brengen met zijn dochter.

3 Days To Kill is een aardige actie/thriller geworden die teveel clichés bevat en daarnaast iets teveel humor bevat. Hoewel het plot hier en daar wat gaten bevat en de film wat aan de lange kant is, verveelt de film geen moment. Zo is het altijd leuk om Kevin Costner weer eens te zien, want deze acteur blijft een goeie dosis charisma bezitten. Ook kan ik zeker concluderen dat het regisseur McG goed is gelukt om de Besson sfeer te vangen in deze film, waarbij het zeker helpt dat de film zich volledig afspeelt in Parijs. Al met al is 3 Days to Kill zeker geen meesterwerk, maar erg leuk voor een avondje popcornvermaak.

avatar van W.V.

W.V.

Had van deze film niet al te hoge verwachtingen, maar het viel me alleszins mee. Natuurlijk kwam na een tijdje direct de link met taken bij mij op, maar ga geen vergelijking maken. Costner doet het naar behoren, het valt me op dat hij het er nogal vaak van langs krijgt in zijn films, ik kan me dan nooit aan de indruk onttrekken dat critici elkaar een beetje na zitten te praten. Ook in deze rol is hij niet slecht, hij is an de ene kant wel degelijk de meedogenloze koude agent van de geheime dienst, maar aan de andere kant vertoond hij heel menselijke trekjes, denk maar aan het gezin in zijn appartement of het niet doden van de baas van het verhuurbedrijf. Jammer dat hij alleen tegenspel krijgt van Ebouany en Andreoni, want de anderen, behoudens Nielsen, laten de boel maar een beetje de boel, met als dieptepunt Steinfeld als hysterische tienerdochter. De actie is wel ok, zo ook de muziek. Jammer dat McG Steinfeld en Heard niet naar betere prestaties heeft gestuwd. Nu blijft de film bij mij op een 3,5 steken.

avatar van nadrin

nadrin

Soms grappig en met voldoende actie. Maar het verhaal is zo hol. Gewoon genieten en zeker niet nadenken

avatar van dalma

dalma

ze hadden de film beter een half uur minder lang gemaakt. Nu valt de spanning telkens weg.

avatar van Pacino74

Pacino74

Films met Kevin Costner zijn pareltjes (The Untouchables, JFK, The Bodyguard) of floppen grandioos (Waterworld, 3000 Miles to Graceland, Dragonfly). Jammer genoeg behoort '3 Days to Kill' niet tot de parels maar dat ligt niet aan Costner zelf maar aan het belachelijk zwakke scenario. Deze film is meer een promo-spot voor de stad Parijs over een aan terminale kanker lijdende huurmoordenaar en deint leeg en stuurloos verder langs de Seine op zoek naar De Wolf en De Albino. Tijdens alle actiescenes blijkt Costner weinig last te hebben van de kanker, maar toevallig en net op het juiste moment .... Een klasbak als Costner verdient hier beter. 2*

avatar van Lof78

Lof78

Die Costner had vroeger nog charisma, maar lijkt nu continu laveloos dronken (en het zou me niet verbazen dat er buiten de opnames nog een beetje gesnoven werd). Misschien om de dood van zijn grote succes Whitney Housten te verwerken!? Vond de kofferbak scenes het leukste (hadden ze meer mee moeten doen, dan had het nog een halve komedie geworden. **/ sterren (mager 6je)

avatar van ILDIB

ILDIB

Well een grappig filmpje met flink wat nutteloze actie en schietpartijen maar t boeide enigzins. Tis allemaal geforceerde ellende wel. Alleen t gezin in zijn huis is echt leuk.

avatar van Kliko_Green

Kliko_Green

Bij vlagen grappig. Goede actie. Alleen af en toe een beetje erg overdreven. Geen sterk verhaal maar prima om even voor te gaan zitten.

avatar van horizons

horizons

Sterke actie film die niet leunt op actie maar op de vader-dochter perikelen.

Costner past perfect in deze rol en wisselwerking met Steinfeld geeft film extra niveau.

De bijrollen verzorgen de nodige humor, alleen Heard is vreemde eend in de bijt.

Wel goed bezig die McG (Terminator, deze en the babysitter scoren vier sterren bij mij).

avatar van Hansopje

Hansopje

De film weet helaas geen richting te kiezen. De eerste helft heeft duidelijke actie/thriller momenten, maar de tweede helft is gewoon een dramaverhaal over vader en dochter. Vond ik moeilijk door te komen. Beter was geweest om dit deel drastisch in te perken, zodat er in 90 minuten een goed script staat.

avatar van gizzegiz

gizzegiz

Beetje voorspelbaar allemaal, maar de stukjes aparte humor maakten toch dat ik 3 sterren geef.

frans123

Beter was geweest het hele familieverhaal/drama te schrappen. Al die lege dialogen met zijn dochter stoorde echt. Ook hinkt de film op drie gammele pijlers, drama, actie en humor...Ga er maar aanstaan...Humor is er niet (Costner is daar geen figuur voor), actie is vaak hinderlijk onduidelijk. De auto's scene is gewoon slecht, en vooral niet spannend. Ja en dan het vervelende familie drama...Onnodig, te veel..Boze ex, boze dochter. Ik meen dat als je bij de Cia werkt je geen relaties mag hebben..Logisch. Vandaar dar stomme stilzwijgen van Ethan over wat ie eigenlijk deed, dat had zijn relatie kunnen redden. Verder had ik de indruk, zoals boven beschreven, dat Kevin behoorlijk onder invloed, gladjes zijn rol speelde.( en dik gezicht trouwens..coke??)Mooie beelden van indrukwekkend Parijs, die de film grotendeels redden. Kortom een tegenvaller en niet meer dan 2,5 ster....Ach je kijkt de film uit maar ben bij de aftiteling alles al vergeten en blij dat je The End ziet......Niemanddalletje..Nergens leuk, spannend of boeiend..Als je je vriendin wilt pesten moet je deze film op een regenachtige zondagmiddag bekijken...en ondertussen de hond uitlaten, want je mist niks...Ook die rare vamp, Viv niet.....Waarom moest zij nou in het verhaal???

des1 schreef:

Wie was Jeesz louise???Ik heb geen stuk gezien in deze film trouwens......

avatar van pindope

pindope

Goeie wegkijker... Snap niet dat mensen hele verhalen neerzetten dat het tegenviel daar zijn kortere woorden voor. Ik persoonlijk vond het echt geen slechte film.

avatar van Nonamanise85

Nonamanise85

Kijkt goed weg. Leuke film.

Niet de beste film aller tijden, maar wel leuk voor n relaxed avondje film & popcorn.

Jammer (prachtige) Amber Heard echt n super slechte rol, hadden ze beter kunnen skippen

avatar van cldiia

cldiia

Absoluut geen slechte film. Wij hadden veel actie verwacht, dat viel uiteindelijk wel erg tegen. Drama gehalte was hoger dan verwacht, maar dat was niet vervelend. We moesten even omschakelen naar een film met 'een verhaal' dan een film 'zonder nadenken met een hoop actie'. Goede film!

pindope schreef:

Niet iedereen houdt van melo-drama.

avatar van Shadowed

Shadowed

Degelijke McG.

McG is een regisseur die meestal de verkeerde projecten uitkiest maar als regisseur nog weleens meerwaarde weet te hebben. Die is hier wat beperkt maar ook hier bewijst McG nog weleens kundig uit de hoek te kunnen komen. En juist op de punten waarvan ik het niet meteen van hem verwacht.

Want waar hij meestal in actie weet uit te blinken, weet het drama hier opvallend sterk gebracht te zijn. Het drama is echter wel schaars, maar een stuk sterker gebracht dan zijn algemene films, die vooral op de humor doelen. Daardoor heeft de drama hier wel iets minder impact, omdat de humor hier ook nog duidelijk een grote rol speelt.

Costner is iemand waar ik nog niet heel veel van heb gezien. Ooit weleens Waterworld zien opdraven, maar voor de rest herinner ik me weinig van hem. Maar hier doet hij het best aardig als een knar die zijn omstandigheden iets wil beteren. Duidelijk wel een actieheld, maar gelukkig eentje met een klein beetje zelfspot.

Maar uiteindelijk werd Costner eruit gespeeld door een jongere en erg enthousiaste Steinfeld. Die deed het opvallend goed, had ik niet meteen verwacht want meestal vallen haar soort rollen in dit soort films buiten de toon en regelmatig voor irritatie. Hier echter niet.

Heard was echter wel een miscast. Niet dat ze perse slecht acteert maar haar volledige rol had geschrapt moeten worden. Iedereen is namelijk redelijk humaan, en Heard lijkt inderdaad weggelopen van zo'n film als Alita: Battle Angel. Te overdreven gewoon.

Actie is redelijk stijvol geschoten maar met weinig adrenaline en regelmatig iets te braaf. De meest spectaculaire scene zie je eigenlijk al in de eerste minuten want de rest is redelijk braver. Soms nog wel knap geschoten maar het komt niet meer in de buurt van de eerste scenes.

Rol van Costner had ook best wel wat harder mogen zijn en de actie zo ook wat bruter. McG lijkt niet bepaald van 12+ naar die 16+ te durven en daarom blijven dit soort films nooit volledig opvallen. Want het is allemaal net wat te tam en te braaf.

De regiekracht is er wel zeker soms, maar ook McG kan weleens blunderen. De montage is bij vlagen hectisch en de actiescènes, knap geschoten of niet, adrenalineloos. Maar slecht is het in ieder geval niet.

avatar van MOVIEMAZZTER

MOVIEMAZZTER

Geen hoogvlieger deze film alhoewel Costner de rol aardig speelt en de film persoonlijk van een onvoldoende redt. Het had allemaal wat spannender gemogen, minder dialogen en wat meer actie.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

Prima tussendoortje. De film opent al meteen goed en weet dit helaas niet vast te houden maar is voldoende vermakelijk om te blijven kijken. Geslaagde humor en paar aardige actie scenes. Plotje met dochter is wel wat vervelend en ook had het allemaal een half uur korter gemogen.