• 9.371.694 stemmen

L'Ennemi Public N° 1 (2008)

Misdaad / Thriller | 133 minuten

Genre: Misdaad / Thriller

Alternatieve titels: Public Enemy Number One (Part 2) / Mesrine: L'Ennemi Public N° 1

Oorsprong: Frankrijk / Canada

Geregisseerd door: Jean-François Richet

Met onder meer: Vincent Cassel, Ludivine Sagnier en Mathieu Amalric

Gesproken taal: Frans en Engels

Releasedatum: 19 februari 2009

Plot L'Ennemi Public N° 1

Het verhaal over Jacques Mesrine, in de jaren 70 volksvijand nummer 1 in Frankrijk. Hij stond bekend om zijn spitsvondige vermommingen en als vrouwenverslinder, maar in de eerste plaats om de gedurfde bankovervallen, lucratieve ontvoeringen en gevangenisuitbraken. Twintig jaar lang was hij een kwelgeest voor de Franse politie, ondanks dat ze hem steeds dichter op de huid zaten. Deze film is het vervolg van l'Instinct de Mort.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Jacques Mesrine

Pierre André Mesrine, father of Jacques

Lawyer of Jacques Mesrine

Interview reporter

Don MN schreef:

Dus eigenlijk kan ik het beste deel 2 erbij aanschaffen en die beide achter elkaar kijken als 1 film? Zoals Kill Bill.

Je kunt ze apart bekijken, dat is bij Kill Bill niet het geval. Maar het is leuker als je ze beide bekijkt, zo heb je het gehele levensverhaal en niet alleen het begin of eind.

avatar van Don MN

Don MN

Okay bedankt, ik zal vandaag deel 1 kijken en als die goed bevalt koop ik dit deel. Komt morgen trouwens uit op dvd.

Jawaddedadde

Komt dit deel morgen op dvd uit? Is dat in Nederland of in België? (deel 1 is in België volgens mij nog niet eens zo lang uit)

avatar van Don MN

Don MN

Ik kijk altijd op bol.com voor dvd-releases, in Nederland is hij vanaf morgen verkrijgbaar. Is er vaak verschil tussen Nederland en België? Deel 1 is in Nederland ook niet zo lang uit.

Jawaddedadde

Geen idee eigenlijk of er veel verschil tussen NL en BE is. Maar 't is goed dat ik weet dat hij in NL morgen uitkomt, dan zal BE ook wel snel volgen.

avatar van beyondo

beyondo

In Mediamarkt Antwerpen is hij vandaag al te koop.

avatar van Lars

Lars

Xen0n schreef:

Dat kan dus echt niet. Valt midden in film als alleen deel 2 kijkt.

Je zal echt eens deel 1 moeten kijken ben ik van mening.

beyondo schreef:

In Mediamarkt Antwerpen is hij vandaag al te koop.

Nice. Dan zal ik dit weekend eens gaan kijken.

Lars schreef:

Dat kan dus echt niet. Valt midden in film als alleen deel 2 kijkt.

Je zal echt eens deel 1 moeten kijken ben ik van mening.

Ja, voor deel 2 geldt dat meer inderdaad, maar deel 1 zou je op zich best alleen kunnen kijken. Maar zoals ik zij het is het wordt echt leuk als je ze beide achter elkaar kijkt. Het is misschien een lange zit, maar het is het zeker waard. Genoeg spanning om je op het puntje van je stoel te houden

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Is deze film volgbaar als je deel 1 niet gezien hebt ?

JDSsmetje schreef:

Is deze film volgbaar als je deel 1 niet gezien hebt ?

First things first: wie ‘L'instinct de Mort' nog niet gezien heeft, moet dat sowieso eerst doen. ‘L'ennemi Public N°1' functioneert immers niet echt als een op zichzelf staande film, maar louter als het tweede deel van een enkele, vier uur durende prent, die simpelweg te lang was om in zijn geheel te vertonen en dan maar in tweeën werd gekapt.

Bron: digg*

Jawaddedadde schreef:

Bron: digg*

Nu zal het voor iedereen wel duidelijk zijn neem ik aan;)

avatar van mayhemblik

mayhemblik

Gaat gewoon door waar deel 1 ophield en daar bedoel ik mee een hoop geweld dat op een gegeven moment wel een beetje ongeloofwaardig begon te worden.

Maar dat geeft hij zelf in de film natuurlijk al aan, een beetje een Chopper figuur denk ik.

Verder vond ik de gastrol van Chriet Tittulaar erg leuk, ik had geen flauw idee wat dit computer orakel op het moment nog deed.

avatar van wous33

wous33

geweldig goeie film,die je vanaf het begin tot het eind weet te boeien

vincent cassel speelt de sterren van de hemel..

avatar van Waku

Waku

Ook dit 2e deel zit prima inelkaar.

Zelfs al weet je als kijker allang hoe het verhaal gaat eindigen.

Acteerwerk blijft top en het nostalgsche sfeertje blijft aanwezig.

Uitstekend misdaadverhaal.

Ook naar mijn mening is het niet handig om niet eerst het eerste deel te bekijken

voor te beginnen aan dit vervolg.

3,5*/4*

avatar van eduard

eduard

Heb gisteravond het eerste deel gaan kijken en vond het meer een dombo film a la Pink Panter dan een grote gangster. Ik ga vandaag verder kijken maar weet al als ik het eerste uur niet geboeid word het meestal niets word. Toch ga ik het doen omdat iedereen zo vol lof is en ik de film toch een kans wil geven.

Had meer gedacht een soort Heat voorgeschoteld te krijgen.

Ik kom hier nog op terug voor een eind oordeel.

avatar van Respekked

Respekked

Vergeet niet dat je deel 2 aan het kijken bent.

avatar van Woolf

Woolf

Lekker vervolg op deel 1 al was het toch een beetje meer van hetzelfde.

Cassel is hier wel 20 kilo zwaarder.

avatar van Respekked

Respekked

Weegt dat kussen zoveel?

avatar van Guines

Guines

Deze deel 2 vind ik iets minder, maar dat heeft natuurlijk ook met de indeling te maken. In deze deel zie je meer zijn rise, en hier meer zijn fall.

Toch heb ik me weer uitstekend vermaakt, vooral door toedoen van Cassel, alhoewel ik de regie en montage wel een minpuntje vond.

avatar van Bitbyter

Bitbyter

Prima film. Snap alleen het einde niet, waarin de indruk werd gewekt dat de franse jutten zonder aanleiding Mesrine hebben neergeknald. Ze hadden op z'n minst een poging kunnen doen om hem te arresteren. De gedachte achter dit handelen had wat mij betreft wat meer uitgediept mogen worden.

avatar van Guines

Guines

Gedachte was simpel: illegaal of legaal, ze wilden hem simpelweg dood hebben, hij was 'n te grote bedreiging voor society. Bovendien konden ze hem niet gevangen houden.

avatar van b00ts

b00ts

Aardig vervolg op deel 1. Haalt helaas niet hetzelfde niveau.

avatar van Arif50

Arif50

Niet zelfde als deel 1 maar tog goed. Ik heb me kapot gelachen toen in de rechtszaak. En ik vind zo mooi hoe hij zegt dat hij nummer 1 is in het frans. Egt gekke film!

avatar van mixmaster

mixmaster

grandioos !!!

wat een heerlijke film , echt goed geacteerd van cassel.

zowel part 1 als part 2 zijn in 1 ruk achter elkaar fenomenaal

avatar van Frank7

Frank7

De film is iets beter dan het eerste deel vind ik. Wel jammer dat ze het einde al in het begin laten zien, dat zie je bij meer films en dat haalt dan toch iets spanning van de hele film af, jammer. De acteerprestatie's van de acteurs is geweldig, dat kunnen de Fransen heel erg goed. 4,0 sterren omdat de film toch wel een constante spanning heeft, je vraagt je steeds af: wat komt er nu weer. Wel niet erg diepgaand allemaal. Maar, goed het is dan ook een verfilming van zijn leven en dat laat minder creativeiten toe.

avatar van Leno

Leno

Bij deel 1 had ik al het idee dat ze er beter één film van hadden kunnen maken van normale lengte. In het tweede (ge)deel(te) gaat Mesrine vrolijk verder met overvallen, arrestaties, ontsnappingen en nieuwe liefjes. Er gebeurt weinig nieuws. Met het karakter Mesrine zijn we dankzij deel 1 ook al wel bekend en daar wordt ook weinig aandacht meer aan besteed (hoe hij zo is geworden bijvoorbeeld).

Toch is het de sfeer, acteerwerk en degelijke regie die deze film(s) de moeite van het kijken waard maken. Met name Cassel is het die de film nog best geslaagd maakt.

avatar van SJRS.VLDT

SJRS.VLDT

Eergister deel 1 en gister deel 2 gekeken.. Gewoon super!

De films zijn supermooi verfilmd en ik vind dit tweede deel zelfs nog een beetje beter dan deel 1.

Vincent Cassel levert hier echt een geweldig personage af. Geweldig geacteerd.. En alweer(nog steeds) vind ik ook in dit deel de muziek super! Ook dé Franse klassieker van Edith Piaf kon niet ontbreken(wat me meteen deed denken aan 'La Vie en Rose', ook een supergoeie Franse biografie verfilming)

Ik moet ook eerlijk toegeven.. Het einde van deze film was natuurlijk het begin van de eerste film. Ik wist dus hoe het ging aflopen en nog zat ik gewoon in spanning:S

Ookal was het begin van deze film een beetje hetzelfde als deel 1 vind ik deze twee films een hoogtepunt uit de Franse filmgeschiedenis van de afgelopen jaren.

4 sterren!

avatar van je80roen

je80roen

Deel 2 gisteravond gekeken en vond hem net zo goed als deel 1, maar het is natuurlijk ook gewoon 1 verhaal. Vind het echt een topfilm en absoluut niet te lang, want er gebeurt gewoon een hoop in het leven van Mesrine. Wat me alleen mateloos irriteert is dat ze de gehele slotscene aan het begin van deel 1 al hebben laten zien. De laatste scene is daardoor helemaal niet meer spannend. Voor de Fransen zal dit waarschinlijk minder uitmaken want die weten waarschijnlijk de geschiedenis van Mesrine, maar als je van te voren niet wist of hij dood gaat is het toch best storend. Maar al met al toch een topfilm!